Dagens käk.

Frukost: två kokta ägg som jag åt med smör, ett linfröknäcke med prästost och gurka.

Mellanmål: 1,5 dl turkisk yoghurt med blåbär och några mandlar.

Lunch: Ett stekt ägg med en chorizo och coleslaw.

Middag: Köttfärsröra med dijonsenap, paprika, zuccini. Till det kokt broccoli.

Kvällsmål: ?

Bilden är från middag idag. Ser lite trist ut men smakade bra.




En svensk klassiker.

Ja det skulle jag vilja genomföra någon gång i framtiden. Men nu snackar jag i matsammanhang för ikväll blev det en middag som inte kan förknippas med annat än just en svensk klassiker. Nämligen Stekt fläsk med löksås.
Jag älskar det salta i fläsket och jag har faktiskt aldrig gjort fläsk med löksås hemma men jag vet att jag gillar kombon. För att bryta det klassiska så serveras det hela men en fräsch krispig äppelsallad. Mumma för gommen!


Tisdagsträning.

Idag blev löpningen av. Och idag fanns betydligt mer energi än igår, även om inte energin var riktigt på topp idag heller, men helt okej för att ta mig ut. Väl ute kändes det okej. Som vanligt rätt tunga steg i början innan de hinner komma igång. Jag skulle springa en slinga som jag aldrig sprungit förut som min kära sambo förklarat hur jag skulle springa. Om jag sprang rätt? nej. Självklart så kom jag inte alls ut där jag skulle utan vägen som skulle leda ut till golfbanan slutade med en vändzoon så det var bara att vända. Så det blev nog runt milen istället för 7 km. Det gick fortare mot slutet och jag kände att jag hade energi kvar. Bra tecken inför helgen.

Dock börjar jag redan bli lite smått nervig inför lördagens lopp. Jag känner mig inte alls i den formen där jag kan prestera de tider jag gjort tidigare lopp. Men samtidigt så känner jag nästan alltid mig segare när jag springer själv till vardags än när jag springer lopp. Så det extra adrenalinet som brukar infinna sig vid tävlingsdags kanske gör susen även denna gång. Jag håller tummarna för det.


Fiskgryta.

Här kommer ett recept på en god fiskgryta som fick bli kvällens middag.

300 gram laxfilé
400 gram torsk eller sejfilé
2 morötter
1 fänkål
1 gul lök
1 vitlök
2 msk tomatpuré
2 msk skaldjursfond (jag tog hummerfond)
1 tsk torkad timjan
3 dl grädde
2 dl vatten
1 ask cocktailtomater
salt & peppar.

Hacka lök och vitlök. Skiva fänkålen och bryn allt i en panna. Tillsätt grädde, vatten, tomatpuré, fond och timjan. Tillsätt morotsslantar och låt koka med ca 5 minuter innan du lägger i fisktärningarna. Låt det hela sjuda ca 5 minuter. Dela tomaterna på mitten och lägg i pannan. Smaka av med salt och peppar. Servera direkt.









Slow.

Usch vad seg jag är. Hade planerat in ett löppass idag men energin är verkligen i botten. Så fort jag tänker löpning så får jag bara en jobbig känsla inom mig om att det kommer gå skittungt och inte alls vara roligt.
Här trodde jag att jag skulle kunna ta vara på all den extra tid som jag fick idag eftersom vi blev klara redan vid ett på jobbet idag istället för halv fyra men icke. Gick hem, pratade med Jocke lite och han försökte få ut mig på en löprunda men jag försökte bara hitta på undanflykter och det hela slutade med att jag gick in i sovrummet och tog en powernap på en timme för att sedan vakna ännu tröttare. Blä för dagar utan energi. Vill ju hoppa och studsa omkring med lätthet men tydligen så vill inte hjärnan och kroppen det idag. Jag får nog snällt acceptera att jag ät trött och orkeslös idag och ta nya tag imorgon.

En höstbild får pigga upp denna dag.

Veckans träning v.34

Måndag: 60 min afro
Tisdag: 70 min styrka-medel
Onsdag: vila
Torsdag: 60 min medel
Fredag: vila
Lördag: 50 min morgonpromenad, 80 min linedance
Söndag: 60 min gym


Summa:
Gruppträning: 4

Styrka: 1
Löpning/gång: 1

Känner mig nöjd med veckans träning. Bra variation och jag har tränat det jag tycker är kul. Och ett plus för att jag fick in ett styrkepass igår på gymet. Den här veckan blir nog snäppet lugnare. Tjejmilen på lördags därför blir det någon extra vilodag nu i veckan för att spara krafterna tills dess.

Dop för lilla Iaa.

Det blev ett härligt pass på gymet i förmiddags innan det var dags för dop. Det blev lite allt möjligt kan man väl säga eftersom jag inte varit där på x antal veckor. Så någon benövning, ett par magövningar, några rygg och en del arm- och axelövningar. Lite intervaller på det och jag var i mål. Får hoppas att jag känner en härlig värk i musklerna imorgon när jag vaknar.

Hem och slängde i mig lite lunch som blev rester av falukorv i ugn med ajvar relish (rostad paprikapuré) och mozzarella. Sen var det dags för dusch och lite småfix innan dopet. Jockes systerdotter Iaa var det som skulle döpas. Jättefint dop och trevligt fika med Jockes släkt efteråt. Och Linda hade verkligen bakat MASSOR med fikabröd. Det var vaniljbullar, någon chokladbulle av något slag, sockerkaka med hackad choklad i, cupcakes, chokladbollar, chokladkakor med vit choklad, tre andra sortes småkakor som jag inte kommer ihåg, tårta och som att inte det vore nog, smörgåstårta också som Jockes mor gjort.
Om jag åt?
Nej det gjorde jag inte. Och faktiskt så var det inte så jobbigt att avstå som jag kanske trodde. Hade så trevligt ändå med alla som var där så en kopp te var fullt tillräckligt för mig. Och skönt att slippa bli sådär äckligt mätt som jag säkert hade blivit om jag skulle smakat på allt hon hade gjort. Och ingen ångest heller. Perfekt!

Lite bilder från dopdagen.




Söta Iaa.


En hel drös av Jockes släkt med respektive.





Tankar kring mat.

Under tre veckor har jag nu försökt ändra mitt sätt att tänka när jag äter. Jag äter mestadels väldigt bra mat sedan innan med oftast är det mängden som blir för stor. Och då spelar det ingen roll om det jag äter är nyttigt eller inte. För mycket mat är inte bra om man vill hålla vikten och må bra. Så nu kör jag rätt mycket med min köksvåg så jag ser till att jag inte äter mer än nödvändigt och att jag får i mig ordenligt med grönsaker ( 500 gram om dagen).
Ett stort glas vatten innan måltiderna gör att jag minskar risken för att överäta. Inget godis eller onödigt socker har slinkit ner och blodsockret känns otroligt stabilt och jag mår toppen. 

Kosten just nu är GI baserad och innebär att jag inte äter snabba kolhydrater (vilket jag i stort sätt aldrig gör annars heller) och håller mig borta från skräpmat och sockerrika livsmedel. GI (glykemiskt index) innebär att man äter mat med lågt GI för att blodsockernivån i kroppen inte ska få så kraftiga toppar och dalar utan ligga mer stabilt. Det här är en kost som jag anser är hållbar och något man kan leva efter. En livsstil helt enkelt. Och jag menar inte att jag aldrig mer ska unna mig något onyttigt eller så. Jag kommer unna mig en nybakt bulle då och då eller den där glassen om jag känner för det, eller en skål smågodis om jag vill. Men jag ska välja mina tillfällen. Jag tycker det finns fantastiskt mycket annat gott som inte gör att mitt blodsocker höjs i taket så jag tror att jag i nio fall av tio väljer ett nyttigare alternativ än att falla för kalori/sockerbomben.



Lyckad kväll!

Gårdagen var verkligen toppen. Kick-offgänget hade verkligen lyckats med dagen. Vi samlades ute i Vilsta där vi blev indelade i lag och fick senare köra en hel del samarbetsövningar och tävligar. Blandade tävlingsgrenar, allt ifrån tipspromenad där man skulle leta bokstäver som vi skulle kunna få ihop till ett ord till att göra armhävningar och kasta stövel. Kul grej som gör att man får bekanta sig med många funkisar som man kanske aldrig träffat på tidigare. Efter det blev det lite paus med smörgås innan (enligt mig) dagens höjdpunkt. Linedance. Och jag har aldrig dansat linedance och visste väl inte riktigt vad det var och var väl kanske inte jättetaggad just då. Men när vi väl satte igång och började dansa, då var jag såld!
Riktigt bra instruktörer och härlig stämning där det känns som att man dansar alla tillsammans fast man dansar själv. Roliga, enkla steg med kul musik! Mycket lyckat enligt mig.
Efter det blev det dusch och lite omklädning inför kvällen innan jag med sällskap av Sandra cyklade tillbaka till festlokalen. Där blev det välkomstdrink och mat i form av amerikansk buffé och musikunderhållning,ävlingar och dans. Bra stämning och härligt folk. Det är verkligen en fantastisk förening vi har här i Eskilstuna och jag är stolt att få vara en del i Friskis & Svettis Eskilstuna. Tack för en toppenkväll!


Dagen idag bjuder på dop. Inte så mycket mer än det inplanerat. Alldeles lagom tycker jag.


Suddig bild dagen innan festen.


Ensam hemma.

Här fick man minsann vakna i sin ensamhet. Jocke och Izabella drog iväg och fiskade vid fyratiden i morse så jag får mumsa i mig god frukost alldeles själv. Idag blev det fil med svarta vinbär, pumpakärnor, rostad kokos, ljusa psylliumfrön och hackad mandel. Mumma!



Jag var även ute och skaka liv i kroppen för en stund sedan. En 40 minuters morgonpromenad i strålande sol och 16 grader i luften. Inte fy skam och jag tror det kommer bli en riktigt fin sommardag idag. Tyvärr kanske den sista på länge så man får se till och njuta extra mycket av det fina, varma vädret idag.


Småfixar i köket.

Intar köket för lite fix. Vad tycker ni om mitt förkläde? snyggt va?


Finally friday!

Gud så skönt med lite helg nu. Ikväll blir det lugnt här hemma med lite soffmys coh en bra film skulle jag tippa på. Imorgon blir det full rulle hela dagen och kvällen.Friskis årliga Kick-off står på agendan och innan det ska jag ha hunnit beta av några loppisar som äger rum imorgon. Fynd hoppas jag på också.

Kick-offen vet man inte så mycket om mer än var vi ska vara och att vi kommer hinna byta om för kvällen. Så vi får se vad de har tänkt att vi ska hitta på. Men det blir nog skoj vad som än sker! Förra året var det massa lekar och samarbetsövningar.

Ingen träning idag. Mina ben känns som betong och det var med mycket tunga steg jag fick kämpa mig igenom dagens cykelrunda på jobbet. Och jag orkar inte stressa iväg till gymet nu heller utan behöver umgås lite med Jocke och Bella också. Träningen tar jag någon annan dag helt enkelt.


Snart är det dags. Tjejmilen för mig och Lilla tjejmilen för Bella. Båda är ruggigt taggade.
Bild från förra årets tjejmil.

Premiärpass!

Yes ikväll smäller det! Nytt pass ska genomföras och förhoppningsvis kommer det ett gäng motionärer som vill svettas med mig. Så just nu är jag lite nervös, lite pirrig och sådär lagom nojig som man kan vara första gången man ska leda nytt pass. Kommer jag komma ihåg allt? kommer jag få blackout?
Jag orkar inte nöta musiken mer utan litar på att jag kommer att fixa det på ett eller annat sätt. Så snart klär jag om till rödvitt och beger mig ner till Friskis.

Bjuder på en bild från gårdagens middag som var en rätt jag kommer göra igen, jättegod kycklinggratäng med mangochutney och annat smarrigt.


Hoppsan!

Vila från träning idag eftersom det blivit träning de senaste tre dagarna. Så vila är på sin plats.
Och ikväll har det även slinkit ner ett par nya inneträningsskor. Jag fick skobidrag från jobbet och denna gången tänkte jag att jag FAKTISKT skulle köpa ett par att ha på jobbet, vilket inte brukar ske. Men väl där inne så kunde jag inte hålla mig borta från dessa godingar. Och jag är faktiskt i behov av nya inneskor också så jag känner att jag gjort ett bra val trots att det inte blev några jobbskor. Men det kan jag köpa sen eller så tar jag mina andra skor jag köpte för förra skobidraget, de är jäkligt sköna de med.

Här har ni sötnosarna



Ska man våga sig på en premiär i dem imorgon på nya höstpasset?


Slut som artist.

Satan i gatan vilket pass! Fast det borde jag förstått redan innan jag satte foten i jympasalen med tanke på vilken ledare det var. Men hon har verkligen lyckats även denna termin. I 70 svettiga minuter körde vi låt efter låt, där flera övningar i styrkedelen var så pass tunga att man får ha som mål att klara alla repitioner en bit in på terminen. För det tar några gånger att sätta sig in i nya pass så man får ge det några gånger.
Men ändå så kul fast det var så jobbigt. Att se alla runt omkring kämpa och slita gör att man själv inte vill ge upp utan köra vidare trots att orken inte finns riktigt. Och för att inte tala om hur nöjd man känner sig efteråt. Riktigt lyckorus och endorfinkick!

Middagen gav dock inte samma lyckokänsla inombords mer än att den mättade min mage. Ostgratinerad blomkål med kassler. Låter upphetsande va? nej inte direkt. Men men vissa dagar blir det tråkmat.

Här kommer en bild på något som både ser och smakar godare. Yoghurt toppat med granola, nyplockade blåbär och skivad nektarin. Det här skulle jag kunna äta till frukost, lunch och middag. Älskar frukost, bästa målet på dagen!


Dags att svettas!

Sticker iväg på ett Styrka-medelpass om några minuter. Tagga, tagga, tagga!


Afro och falukorv i ugn.

Det fick bli starten på denna vecka när det gäller träning och mat. Höstterminen på Friskis startar idag och jag tänkte att ett härligt svettigt afropass vore på sin plats. Mycket riktigt var det lika kul och svettigt som jag mindes. Perfekt för att få igång mina stela ben från gårdagens löpning . Försöka få de att bli lite mjuka och rörliga. Sen att få gå lös totalt och strunta i hur man ser ut är också nyttigt för mig som annars gillar att det ska se snyggt ut.
I afron kan man verkligen gå lös och bara försöka hitta känslan och rytmen, riktigt härligt!

Middagen bestod av falukorv i ugn med ajvar relish, senap och mozzarella. Till det blev det en god och krämig coleslaw. Mycket gott.



Nu blir det chill i soffan med Jocke och Bella.

Måndagmorgon och veckans träning (v.33)


Måndag: 60 min medelpass
Tisdag: 70 min blandat flex, intervallflex och dans fuego
Onsdag: vila
Torsdag: 60 min medel
Fredag: vila
Lördag: 60 min morgonpromenad
Söndag: 45 min morgonpromenad, 7,5 km löpning


Summa:
Gruppträning: 3

Styrka: 0
Löpning/gång: 3

Det har inte känts som jag tränat så mycket men ändå har det blivit en del nu när jag tittar på resultatet för veckan. Skön avslutning med löpningen igår med mamma. Det var dock ingen dans på rosor att hänga med i hennes tempo. Första varvet drog hon upp tempot rejält och jag fick kämpa för att hänga med men sen flöt det på ganska behagligt.
Rena styrkepass har det inte blivit på ett bra tag nu. Jag är inget jättefan av gym så därför går jag hellre på gruppträning. Dock tror jag att jag behöver styrkan i gymet också så förhoppningsvis tar jag mig dit inom kort.


Uppe med tuppen.

Ja idag hade jag verkligen möjlighet att sova ut ordentligt. Men inte kan jag sova längre för det, vid 6-tiden vaknade jag men låg kvar i sängen till 7 innan jag drog mig ut på en morgonpromenad. Känner min ändå utvilad så då är det bara njuta av de extra timmarna man får av den här dagen.

Precis ätit frukost. Gi-frallor med prästost, rökt kalkon, tomat och gurka, två ägg och en kopp grönt söderte. Brödet var lika gott som igår, så ett recept på det kommer nog inom kort.


Lördagsmys.

Har precis landat i soffan efter att ha suttit och ätit och umgåts med familjen. God mat har det självklart också blivit. Jag kunde inte bestämma mig om jag skulle ha oxfilé eller varmrökt lax så det fick bli lite av båda. Till det en god sallad, coleslaw, gröna bönor och avocado. Hur gott som helst.

Efterrätt blev det också och då i form av äppel och päronpaj med granolatäcke. En klick vispad grädde och den satt där den skulle!
Regnet fortsätter att trilla ner konstant och jag har inte kommit ut på någon löprunda som jag kanske hoppats på men kanske klämmer jag in den imorgon.

Lite bilder på dagens bak och mat:


Mandelmuffins.


GI-fallor.


Min middagstallrik.


Kvällens dessert.


Bagarstuga.

Jag befinner mig i Östhammar och vad passar bättre en dag som denna då regnet bara öser ner om inte att baka. En perfekt sysselsättning tycker vi. Så här har det bakats och lagats mat om vartannat sedan tolvtiden. Jag och mamma har bakat både matbröd i form av GI-frallor och fikabröd där det blev mandelmuffins. En lasange svängs ihop just nu av mor som hon kan göra matlådor av, perfekt!


Bilder på brödet och det kommer nog senare, har ingen kamera för tillfället. Vi var förresten ute på en skön morgonpromenad i morse innan regnet började, 60 härliga minuter i den då ljumma luften. Sen drog vi en sväng till bakluckan (loppis) innan vi satte igång med bakandet. Bra dag helt enkelt!


Torsdag.

Träningen
puh, äntligen har jag landat i soffan. Passet gick.... okej. Det var en gång som jag kom av mig någon sekund innan jag kom på vad jag skulle göra. Sen var det fler gånger jag gjorde andra rörelser än vad det var tänkt men det visste ju inte deltagarna men det var irriterande för mig själv. Nu har jag en vecka på mig att nöta, nöta och åter nöta in det här passet så ska det nog sitta bättre tills terminstart. Deltagarna var i alla fall nöjda och tyckte att det var ett jättebra pass.

Maten
Och vad glad jag var att jag gjorde lasangen igår så jag kunde äta den direkt efter träningen. Och det var en lasange med aubergine istället för vanliga lasangeplattor och med smulad fetaost mellan lagrena, det var jättegott verkligen. Jag gjorde ganska tunna skivor på "plattorna", ca 3 mm så det smälte in bra bland den goda, krämiga köttfärsåsen. Toppad med mozzarella och med en trevlig sallad till får den 5 av 5.



Upp till bevis.

Snart dags att köra igenom mitt medelpass och idag med deltagare så nu kan jag inte stanna upp om jag inte kommer ihåg. Jag får improvisera om minnet tryter helt enkelt. Det är tur att de inte har någon aning om jag gör rätt eller inte =) Hoppas det kommer lite folk också, då får jag lite extra press. Men som sagt det är bara en testomgång så då får man göra lite tabbar. Bara de inte märks allt för tydligt är jag nöjd.




Smilet är på plats, då kör vi!


Fick en impuls

För en timme sen när jag gick till köket för att fixa med matlådor slog det mig att jag kanske skulle göra morgondagens middag redan ikväll eftersom jag vet att jag kommer vara vrålhungrig efter mitt pass imorgon. Då är jag inte supersugen på att stå och laga lasange som jag tänkt. Därför fick det bli att sätta igång med det nu ikväll. Och vips så står den i ugnen och gottar sig. Sen tänkte jag att lasange är en sån där rätt som nästan bara blir godare om den får stå till sig någon dag så då fanns det ännu fler skäl till att förbereda den idag. Jag tror jag kommer tacka mig själv imorgon när jag sitter och mumsar på den.

Kvällens middag då. Jo, scampigryta med zuccini, färsk chili och paprika. Krämig och god med mycket smak och lite hetta från chilin.

 




Vilodag.

Yes idag får kroppen vila efter att ha tränat måndag och tisdag. Så efter maten blir det chill i soffan. Måste dock köra igenom mitt pass i huvudet så att jag känner mig lite säkrare inför morgondagen. Vill ju att det mesta ska sitta så att köra det några gånger i huvudet är kanon. Jag brukar passa på att låta passmusiken rulla i hörlurarna när jag är ute och springer eller går. Då lägger jag allt fokus på musiken och glömmer bort att jag är ute springer eller går. Ett bra sätt att få löpningen eller gången att kännas lättare, det är helt klart.
Har du något tips på vad man kan göra när löpningen känns tung eller om man vill ha något annat att fokusera på just då?


Nu dags att slänga ihop en scampigryta!

Fullproppad med info.

Hemma efter en kanonkväll. Full av goda och trevliga nyheter om hösten och framtiden. Vi fick även lite smakprov på höstens nyheter när det gäller träning. Intervallflex och flex är verkligen något i min smak som jag ska försöka köra regelbundet i höst. Dans fuego var dock inte riktigt något för mig. Jag och dans över huvudtaget går inte riktigt hand i hand om man säger så. . Nej jag ser nog mest ut som ett kylskåp när det kommer till att försöka få fart på höftrörelser och annat dansant. Men det var kul ändå! Och buffén efter var grym. Kallrökt lax, röstbiff och marinerad fläskfilé med massa goda tillbehör och såser. Mums va gott det var och tack till er som fixat allt!

Jag tänkte släng aupp ett par bilder på några nya möbler som har fått komma in i vårt vardagsrum. En tv-bänk och en byrå/sideboard.
Byrån har jag hittat å loppis för ynka 60 kr och sen målat vit. Tv-bänken är skänkt från Jockes mamma och hennes karl och har en rustik stil och struktur.




Skåpet när jag köpte det.





Funkiskväll!

Ikväll blir det Friskis för hela slanten. Alla funkisar i föreningen (ca 200 st) ska ses och ha lite skoj ihop. Vi kommer testa på våra träningsnyheter för hösten som är Flex, Intervallflex och Dans Fuego. Efter det blir det dusch, buffé och lite allmänt snack vad som händer i föreningen framöver. Så det blir nog en kul kväll!

Hej så länge.

Passgenomkörare.

Kom hem från träningen för en stund sedan. Körde igenom kommande termins pass och det kändes helt okej. Jag körde inte stretchdelen men den ser likadan ut som innan så det kändes inte så viktigt. Alla rörelser och byten satt inte hundra men musiken är helt klar så det känns bra eftersom det är den tunga biten. Så nu är det bara köra korvstoppsmetoden och försöka printa in allt i min lilla hjärna. På torsdag kör jag igen kl 17.00. Då är det bara dyka upp om du är sugen på att jympa!

Har precis avslutat min middag som idag bestod av kassler, kokta grönsaker, tomat och legymsallad.
Jag tror aldrig jag ätit legymsallad men nu ville jag testa eftersom det fanns med i en kokbok jag klickade hem förra veckan. Och jag brukar inte vara så dann i ärtor men det här smakade mumma! Dock kändes måtten i boken som att det skulle bli väldigt mycket, så jag fick ändra lite på måtten.

Receptet har ni här:
2-3 portioner

1 dl vispad grädde
1 dl majonäs majonäs
1 tsk senap (jag tog dijon)
1 liten saltgurka (hoppade jag över)
4 rädisor
1/4 gurka
2 dl frysta ärtor
1,5 dl hackad purjolök
salt & svartpeppar

Hacka gurkan och rädisorna. Blanda med purjo,senap, majonäs, ärtor och vänd sist ner den vispade grädden. Smaka av med salt och peppar. Låt stå och dra i kylen en stund för bästa smak.




Veckans träning v.32

God morgon! Måndag igen och en ny vecka att se fram emot. Jag har varit dålig på att redovisa träningen under semestern men den var ungefär som vanligt fast med lite fler morgonpromenader, ca 3-5 st i veckan. Men här kommer i alla fall förra veckans: 


Måndag: Vila
Tisdag: Jympa
Onsdag: vila
Torsdag: Vila
Fredag: 30 min löpning
Lördag: 50 min morgonpromenad
Söndag: 30 min morgonpromenad


Summa:
Gruppträning: 1

Styrka: 0
Löpning/gång: 3

Det blev en lugn träningsvecka kan man säga. Nu blir mycket fokus på jympan för att hinna klart och sätta allt inför nya passet så då blir den andra träningen lidande. Men förhoppningsvis så blir det mer varierat närmaste tiden när det gäller träning.


Bild från Stadsloppet i Östhammar i våras.

Lugn söndag.

Ja idag har det inte varit så mycket action. Jag har pysslat med lite småsaker och förberett inför en ny arbetsvecka. Matlådor ska fixas och tvätt ska tvättas. 

Lite mat har det ju såklart åkt ner i magen på mig också, middagen idag blev fläskytterfilé som jag kryddade med färska örter, rivet citronskal, salt och svartpeppar.
Till det gjorde jag gratinerad champinjoner som jag fyllde med en röra gjord på fetaost, en klick smör, rivet citronskal och persilja. Jag körde på eget huvud utan recept och det blev bra. Smakrikt och gott!


Kycklingsallad x2

God morgon! Hemma efter en kort morgonpromenad på 35 minuter. Skönt att få lite frisk luft i lungorna innan man drar igång för dagen.
Gårdagen gick i ett med morgonpromedan som start följt av frukost, loppis, laga mat, ner på torget och handla grönsaker, äta lunch, tillbaka till loppis för att hämta möbel, ut till svärmor och måla, plocka svarta vinbär, åka hem, in på maxi och handla, hem och äta middag, passfix, färga håret, lite film, sova.
Det var min lördag det!

Jag fyndade en snygg byrå/sideboard igår på en loppis här i stan och håller på och målar och grejjar, kanske slänger jag ut en bild om resultatet blir bra. Sen har vi ockås fixat en ny tv-bänk som blev riktigt bra. Det är en gammal träbänk av något slag som stod ute i en lada hos Jockes mamma och Staffan. Det var inget de ville behålla så den fick åka med hem efter att ha rengjort den.

Ja idag då. Jo planen var att gå ner på friskis och öva pass mellan 11-13 men sen ser jag att de har sommarschema än så de öppnar ju inte förrän 15, Gah! jag som verkligen ville testa. Men jag bokade om en ny tid imorgon istället så får jag öva hemma idag istället.

Det blev kyckling för hela slanten igår. Hel grillad kyckling som jag gjorde i ugnen och sedan rensade och åt med sallad och annat gott.


Sallad nr 1. Grillad kyckling, stekta champinjoner, rädisor, bladsallad, tomat och gurka.


Sallad nr 2. Bladsallad, tomater, grillad kyckling, rädisor, och fetaost som jag marinerade i soltorkade tomater, oregano, svartpeppar och lite olja.

Skön känsla.

Va skönt det var att landa i soffan efter att ha varit ute och sprungit och sen lagat mat.
Idag var löpningen riktigt tung, i alla fall till en början. Benen kändes som betong och kroppen kändes orkeslös. Jag kände att det kommer bli riktigt tufft att ta sig runt den 5,3 kilometer långa/korta slingan som jag hade tänkt ut. I huvudet snurrade tankar som, fan varför stack jag ut och sprang för? åh va tuungt det går, blä va tråkigt det är att springa!

Ja så tänkte jag, men att ge upp fanns inte på tapeten. Det finns någon slags hatkärlek till löpningen. Samtidigt som det kan kännas hur bra som helst och man bara flyger fram med lätta steg så kan det också kännas som en ren pina och varje meter är en näradöden-upplevelse. Och jag tror att för att uppskatta de passen som går lätt så måste vi genomgå de tuffare passen också, även fast kroppen eller hjärnan vill något annat.
Att jag sprang hela sträckan var mycket på grund av att hjärnan ville annorlunda än kroppen. Hjärnan ville springa runt hela sträckan. Gå finns inte i min hjärna när jag bestämmt mig för att jogga. Har jag väl börjat springa, ja då får jag springa tills rundan är slut och jag är hemma igen. Där är jag benhård. Även om det går riktigt sakta i början så joggar jag i alla fall och efter ca tio minuter kände jag att kroppen hade fått upp värmen och känslan var betydligt lättare. 
Envishet är bra ibland. 

Till middag blev det en jättegod köttgryta som hade fått stå och puttra i nästan tre timmar. Köttet var sådär härligt mört så det bara ramla isär. Den fick 5 av 5 enligt Jocke och Bella. Jag instämmer.
Jag kokade potatis och morötter till grytan.




Jag kände att det var tråkigt att alltid servera salladen i skål så därför fick det bli på fat.

Iväg med mig nu.

Nehe det här duger inte. Dags att dra på sig löparskorna och ge sig ut en sväng. Vi får se vart benen bär mig.


Redan fredan!

Morning everyone!
Dagarna har rullat iväg och det är redan fredag, härligt!
Idag blir det träning och i vilken form har jag inte riktigt bestämt än mer än att det blir konditionsträning av något slag. Helgen ser annars rätt öppen ut och det är ju aldrig fel. Ska väl pyssla med passet en hel del ioförsig men annars så ser den lugn ut just nu.
Verkar som att det blir en fin dag idag, dock fick jag en chock när jag tittade på termometern i morse och den visade 6 ynka grader ute. Burr säger jag! Vill inte riktigt att hösten ska komma än utan värmen får gärna visa sig ett tag till.
Hoppas ni får en bra dag!



Bild från en dag vid Djurstens fyr på Gräsö.


Underbart är kort.

Tänkte att jag skulle bjuda på lite bilder så här kommer ett gäng bilder från semestern.


















Såg nu att jag inte tömt bilderna från lilla kameran än så kanske kommer det några fler någon annan gång. Två underbara veckor var det i alla fall.


Regn, regn, regn.

Regn och grått ute idag. Inget träningssug finns det heller så idag vilar jag.

Dagens middag blev kasslerpanna med champinjoner, paprika och lök.


Working hard.

Ja det är ingen dans på rosor att sätta ihop ett nytt pass. Det är ett jäkla mixande och trixande att få ihop allt och efter idag inser jag att jag har en hel del kvar att göra innan jag är klar. Att få ihop allt som man vill också tar sin lilla tid. Låtarna jag har känns i alla fall bra och jag hoppas att rörelserna jag tänkt funkar sen när jag kör allt i ett svep. Sen måste jag försöka få alla låtar att vara på samma ljudnivå, hur tusan ändrar man ljudnivå i en låt?!

Ja som ni hör, mycket kvar att göra. Och rörelserna måste kollas sen så de håller sig inom ramarna för vad ett medelpass får så det inte blir får tufft/slappt. Så jag vet vad jag kommer pyssla med den närmaste tiden.

Dagens middag:
Kycklinggryta med paprika.



Bryn kyckling, purjolök och paprika. Tillsätt 2,5 dl matl.grädde och ½ hönsbuljongtärning. Krydda med paprikapulver, chilipeppar, vitpeppar och salt.  Tillsätt en skvätt vatten om grytan känns för tjock. Ät och njut!

Grattis mamma!

God morgon tisdag!
Ny dag, nya tag. Sitter med frukostskålen i högsta hugg, idag bestående av fil och blåbär. Ett ägg på det sen så är jag redo att ta mig an dagen.
Blir träning ikväll också vilket ska bli kul. Eller jag ska provköra mitt kommande pass så vi får se hur det går.

Och idag fyller min fina mamma år också, Grattis bästa mamma! Synd att jag inte kan komma och gratta dig men det får bli nästa gång vi ses.




Här under kommer förresten en bild på gårdagens middag. Ser rätt trist ut men det var gott i alla fall.
Fläskkotlett med sky, lök och kokt potatis.


Måndag och passbygge.

Hemma från dagens jobb. Fick en lugn start med lite post och ingen extradelning så då känns det okej. Just nu är jag mitt uppe i att bygga jympapass. Jag måste försöka bli klar med musiken ikväll så jag kan provköra lite rörelser imorgon i salen.
Så om ni har förslag på musik så tipsa gärna!

Back in the game.

Två veckors ledighet är nu över och idag är det tillbaka till jobbet som gäller. Semestern har verkligen varit kanonbra och jag har njutit varje minut av den. Och vädret har verkligen varit helt toppen, så jag ska inte klaga ett dugg.

Men visst är det ändå rätt skönt att komma tillbaka till vardagen igen, tillbaka till bra rutiner och lite mer struktur än på semestern vad det gäller träning och mat. Just nu känns det dock rätt segt att börja jobba igen men det tar väl ett par dagar sen är man på banan.

Nu kör vi igång!


träning på semestern?

Under semestern är det många som låter träningen komma långt ner på prioriteringslistan, så är fallet givetvis inte hos mig. Jag rör mig en hel del även fast det inte alls blir samma typ av träning som i vanliga fall. Det ända som jag egentligen inte gjort under semestern är att köra någon gymträning eftersom jag inte har tillgång till gymet på samma sätt som hemma i Eskilstuna. Däremot blir det mer löpning än vad det brukar bli annars och morgonpromenad har jag tagit alla dagar jag varit vid stugan förutom två dagar tror jag. Så rörelse blir det även fast det är semester. Fick till ett riktigt bra löppass på 15-16 km och två medelpass med mig under förra veckan och den här veckan kommer väl bli något liknande träningsmässigt. Så förhoppningsvis så borde det inte vara allt för tungt att komma tillbaka till vanliga rutiner nästa vecka.

RSS 2.0