Inte vilken lördag som helst

Idag är det nyårsafton. Det känns jättekonstigt, känns som vilken lördag som helst just nu.
Termometern visade -7 grader i morse och ett frosttäcke låg över taken när jag kikade ut. Jag snörade på mig skorna och tog mig ut på en skön morgonpromenad på en timme. Nu sitter jag här och mumsar i mig frukost. Fil med bovetemüsli och ett kokt ägg. En god kopp te ska också ner i magen.
Senare blir det ner till Friskis för att träna för sista gången i år, det blir att försöka köra igenom mitt kommande pass så jag hoppas jag har hyfsat bra koll.






Promenadsällskap

Ibland är det himla bra med sällskap för att få lite motion. Som idag till exempel. Min vän Hanna skulle ut och gå och frågade om jag skulle hänga på. Jag funderade på vad jag hade tänkt göra och någon typ av träning hade jag tänkt men visste inte vad. Och efter att ha varit magsjuk kan det ju vara snällt mot kroppen att mjukstarta lite. Så mitt svar på Hannas fråga blev självklart JA.

Och en timme har nog aldrig gått så fort som under den promenaden. Ren njutning att bara få gå, gå och gå. Och samtidigt hinna prata om allt mellan himmel och jord. Hanna skulle avsluta rundan genom att gå och sola men när vi skulle skiljas åt vid solariestället så var det säkert tio pers i kö för att sola. Haha det är många som vill ha lite färg till nyår kan man minst sagt säga, Hanna hoppade solningen tills vidare.

Men som sagt, många fördelar med att ha sällskap under ett träningspass/löprunda/promenad.
Bland annat:

*Utbyta träningserfarenheter och ge tips.
*Peppa varann till att ge det lilla extra.
*Ser till att träningen verkligne blir av.
*Ett tillfälle att bara uppdatera varann om vad som händer i vardagen/livet.

Tack Hanna för promenaden, den satt fint!


Back on track

Frisk och kry. Magsjukan är väck och imorgon är jag tillbaka på jobbet. Igår var jag också utanför dörren och tog en nypa frisk luft vilket var mycket skönt efter sisådär två dygn helt isolerad i lägenheten. Idag har det också blivit en promenad och förhoppningsvis blir det en till idag. Jag känner alltid att kroppen har tagit väldigt mycket stryk efter att man varit magsjuk. Den känns liksom tom på något sätt och jag vågar inte riktigt gå på för fullt riktigt än men om någon dag ska jag försöka mig på mitt nya pass. Men jag hoppas inte att jag tappat allt för mycket när det gäller träningen.

Annars försöker jag knåpa ihop ett litet kost och träningsschema för kommande två månader. Ingen superdeff som ska påbörjas om ni trodde det. Nej nej, bara bra mat och inget skräp. Och ett träningsschema som kanske kan få mig i hyfsad form till i mars. Då jag inte har några vass att gömma mig i i Thailand. Så lite striktare kommer det bli här framöver och det behövs kan jag lova. Men allvaret börjar inte förrän efter nyår. Så tills dess kan jag ta ut svängarna lite om jag känner för det. Men ju bättre jag håller mig innan desto lättare blir det sen.

För att muntra upp mig lite igår så gick jag ner på stan för att se om mellandagsrean hade några fynd kvar. Och det hade Stadium. En funktionsjacka som jag kan använda när jag springer eller går eller gör någon annan typ av utomhusaktivitet. Och det bästa var att jag fick den gratis kan man säga. För jag fick nämligen två gasbrännare i julklapp, ni vet en sån man har till creme brulee, så jag lämnade tillbaka den ena och för den pengen kunde jag köpa jackan. Perfekt!


Fick oväntat besök.

När jag vaknade igår morse och skulle göra mig redo för en dag på jobbet fick jag tyvärr en otrevlig gäst på besök, illamåendet. Och det vägrade försvinna och ca 30 minuter efter att jag vaknade så var det bara rusa till toan och låta det komma upp. Spydde som en gris och att jobba var ju bara att glömma. Resten av dagen var en ren pina. Låg i sängen exakt hela dagen och kvällen förutom när jag orkade gå till köket för att försöka få i mig något. Aptiten var ju på noll mne Jocke hade varit snäll och köpt med sig blåbärssoppa som jag fick i mig samt ett par mackor. Dock fick det inte vara kvar så länge i magen då det kom upp igen senare på kvällen.
Värk i kroppen och lite feber på det så var det bara ta en ipren och försöka sova.

Och att vakna dagen efter kl halv 9 och känna sig så gott som frisk känns kanon! Jag hoppas att samma känsla får behållas nu och att jag inte blir sjuk igen. Aptiten är tillbaka i alla fall, då vet jag att jag är på banan igen.

Slut på det roliga

Ja då var denna julledighet slut. Usch jag har verkligen ingen lust att jobba imorgon, speciellt int enär jag hör alla som är lediga i mellandagarna. Då känns det som att jag är den ända som jobbar men så är det naturligtvis inte. Bara bita i det sura och köra på i fyra dagar innan jag får ledigt igen. Jag slipper i alla fall snön och det är ett stort plus när man har mitt jobb kan jag säga.

Julhelgen har varit bra med härligt umgänge, jättegod mat, massa choklad och annat sött och massor med fina julklappar. Och liite träning. Men lite är bättre än ingen.






God Jul

Då var dagen här som många väntat på nämligen julafton. Själv firar jag den som vanligt med familjen i Östhammar. Och senare kommer även Jocke och Bella, så då blir julafton komplett.

Gårdagen bjöd på ett tränningspass här på orten och jag har nu vaknat upp till årets kanske värsta träningsvärk. Fy fasen. Jag pumpade benen rejält igår och ja det tog ut sin rätt kan man väl säga för jag kan knappt ta mig fram, eller bak för den delen heller. Nej att gå normalt eller att sätta sig ner har jag stora svårigheter med och det som skrämmer mig lite är hur tusan det ska vara imorgon då det oftast brukar vara värst dag två.

Ja ja, träningsvärk är ju bra så jag ska inte klaga. Idag blir det nog rätt mycket mat. men jag ska varva med sköna promenader. Nu ska jag snart upp och titta på sista delen i julkalendern som jag följt slaviskt denna månad. Jag vet att det kanske inte riktigt är riktat till människor i 20-års åldern men jag vet inte det är något med julkalendern som gör att jag varje år vill titta. Det är något speciellt med den, hur gammal jag än är.

Nu vill jag passa på att önska er alla en God Jul och hoppas att nu njuter ordentligen där ni är.


julen 2010

Dan före dan

Idag vaknade jag upp hemma hos mamma och pappa. Ända till kl åtta lyckades jag sova. och nu kom jag precis innanför dörren efter att ha varit ute på en morgonpromenad. Det var evigheter sen jag gick morgonpromenad känns det som så jag hade nästan hunnit glömma hur fantastiskt skönt det är att fylla lungorna med frisk luft på morgonen. Perfekt start på denna dagen före julafton. Under resten av dagen ska det pysslas, fixas och även tränas. Bara för att julen står innanför dörren så ska inte träningen bli lidande, nej nej. Mycket promenader hoppas jag också på de här lediga dagarna.

Nu frukost!

Beroendeframkallande

Idag föll jag dit. Att bara ta en är en omöjlighet. Jag fattar inte, det är något i dom som gör att de helt enkelt bara måste ner i munnen. Jag pratar naturligtvis om pepparkakor, hembakta pepparkakor. Livsfarligt. Har man väl börjat går det knappt att sluta förrän burken är tömd.
Jag som skulle hålla igen fram till julafton. Det gick ju inte alls. Och imorgon väntas julfika på jobbet, hur ska det gå? Tur att jag rör på mig iaf, det lättar samvetet lite iaf. Idag blev det en timme på gymmet med fokus rygg och mage, en liten tiominutare på löpbandet blev det också.

Jag har kommit på att det är en del som jag måste hinna klart med innan jag åker på torsdag. Jag ska nog göra en lista så inget glöms bort.



Nu är det klippt.

Håret alltså. Men det blev ingen drastisk skillnad utan klippte ett par cm och sen färgade hon utväxten så nu ska håret få vila tills i mars då det ska bli ljusare.
Ingen träning idag eftersom jag kom hem straxt efter sju och hade då inte ätit än så träning blir det förhoppningsvis imorgon. Får se i vilken form.

Nu ska jag pyssla lite med jympapasset innan jag går till sängs.


veckans träning v.50

Förra veckan var jag fortfarande förkyld så jag fick ta det lugnt i början av veckan innan jag vågade köra på för fullt.

Måndag: vila
Tisdag: vila
Onsdag: vila
Torsdag: 60 medelpass
Fredag: 45 min gym
Lördag: vila
Söndag: 50 min gym

Summa:
Gruppträning: 1

Styrka: 2
Löpning/gång: 0

Ja lite dåligt i början av veckan som sagt men det var ju p.g.a förkylningen men nu är den väck så nu kör vi igen.

Håller igång

God morgon!
Helgen har gått i ett och jag har haft göra i stort sett hela tiden. Julen står och väntar bakom knuten och en hel del ska fixas innan dess. Igår blev det storhandlning och efter det bakades det knäckebröd, vörtbröd, pepparkakor och fikonbollar med torkade tranbär.
Sen blev middagen lite julmat där jag griljerade en julskinka, trillade köttbullar, gjorde rödbetssallad och stekte prinskorv. Gott!
Och om en vecka till lär man ha ätit ännu mer och är nog rätt trött på det men än så länge njuter jag i fulla drag.

Träning blev det i fredags och om någon timme drar jag ner till Friskis och bränner av ett tufft pass (förhoppningsvis). Jag tror det blir lite blandade övningar och sen lite kondition på slutet.

Nästa vecka kommer troligtvis svischa iväg fortare än vinden men jag har några saker jag behöver hinna med innan jag far mot Östhammar för att fira jul.
Här kommer lite bilder på gårdagens bakande.


Brödreceptet hittar ni här. Dock bytte jag ut honungen mot en halv dl sirap och skippade russinen. Sen hade jag i rågsikt istället för vetemjöl.





Dessa godingar är superlätta att göra och innehåller bara torkad frukt och kokos. Mixa fikon i en matberedare eller mixer och blanda i lite vatten för att få en bra konsistens. Tillsätt ett gäng torkade tranbär och forma till lagom stora bollar och rulla i kokos. Ställ in dem i kylen en stund innan de ska ätas.


Ett knäckbröd gjort på grovt rågmjöl och hel kummin.

Själv gillade jag vörten bäst. Bollarna var goda men väldigt söta trots att det bara är torkad frukt. Men ett bra substitut till godis.

Fredag igen då

Veckorna rullar på för fulla muggar och nästa lördag är det JULAFTON! Helt sjukt vad tiden går fort. T.o.m lite skrämmande fort ibland. Men julen är mysig så jag klagar inte. Lite snö tills dess vore dock trevligt för att hitta lite stämning men den kan komma den 23:e.

Nu har jag precis slängt i mig mackor och fil som återhämtning efter gymet. Det blev ett pass på 45 minuter med fokus på ben och bröst. tror jag kommer känna av det rätt rejalt med tanke på att jag inte besökt gymet på mer än en vecka. Men det blir skönt med lite träningsvärk, då vet man att det finns lite muskler där under trots allt.

Ikväll har Bella fått önska mat. Hon valde plankstek. Ett mycket bra val. Lite dåligt med grönsaker kan det dock bli när man äter planka men jag får försöka slänga med något mer grönt än tomathalvan.

Trevlig helg!

Börjar se ljuset

Nu börjar förkylningen ge vika och jag är inställd på att snart få träna igen. Kroppen och huvudet skriker efter att få svettas och ta i. Nu är det  nio dagar sedan jag tränade och det verkligen skriker i hela mig. SÅ idag kan det bli träning eller så blir det garanterat imorgon för då leder jag pass.

Igår gjorde jag och Bella grymt goda lussebullar. Jag gjorde ett recept med dinkelsikt i. Och de blev verkligen supergoda. Tyvärr togs ingen bild på härligheterna.
Nu blir det jobb för hela slanten.


Blä

Ja jag känner lite som rubriken just nu. Både mentalt och fysiskt. Vill mycket men kroppen är inte ritktigt på banan igen så jag får gott vänta några dagar till.
Veckans träning blir därför vädigt lätt att sammanfatta, ett corepass och en promenad. Katastrof men eftersom jag varit förkyld hela veckan så måste kroppen få vila.

Helgen var verkligen superlugn med lite pepparkaksbakning och tapetsering. Godaste pepparkakorna ever! Det går verkligen inte att bara ta en. Nej nu blir det jobb. Hoppas det inte är så isigt ute idag.


I Östhammar

Sitter i soffan hos mamma och pappa. Det blir en lugn helg med lite bakning och annat trevligt. Sen ska det förhoppningsvis bli några promenader också. Jag känner mig mycket piggare nu och förkylningen verkar vara på väg bort. Så hoppas, hoppas på att det blir träning i helgen nu.

Hoppas er helg blir bra!


Vilar

Igår vaknade jag av att halsen gjorde riktigt ont. Inge vidare kul alls faktiskt. Så träning har det inte blivit varken igår eller idag. Jag har ingen lust att bli sjuk nu så jag hoppas det släpper snart. Mycket apelsiner har det blivit så jag hoppas att förkylningen lämnar mig nu.
Gårdagen bjöd på fint sällskap då Sara kom över på lite tacos och tjejsnack. Idag sitter jag själv och saknar min Jocke massvis. Han besiktigade min bil idag och den gick igenom utan anmärkningar tack vare att Jocke fixat så mycket på den, det är verkligen guld värt att han kan fixa allt själv när något är knas med bilen.

Nu har jag pratat med kusin min och tänkte fortsätta i samma anda och slå en pling till mor och far.
Min kusin hade bakat grymma saffranslängder så nu blev jag sugen så slänger upp en bild från förra året.


Snabba kast

Ja igår kände jag mig pigg och allert men nu ikväll känner jag mig allt annat än det. Hängig och huvudet känns tungt. Men ett corepass här hemma fick jag till innan jag drog ner till Friskis för att möta Linda som jag skulle ha coachsamtal med idag. Vi gick igenom förra veckans pass som hon filmade. Det kändes faktiskt bättre än vad jag trodde att se sig själv på film, och sen är det kanon och kunna studera sig själv. Då får man en uppfattning för hur man faktiskt ser ut. Väl hemma blev det att slänga ihop middagen.
Kycklingbiffar gjorda på kycklingfärs, en klick creme fraiche, hackade soltorkade tomater, basilika, salt och peppar. Till det en enkel sallad toppad med fetaost och oliver. En halv avocado fick agera tillbehör också. Mycket smarrigt. Nu sitter jag och mumsar på efterrätten. Något som verkligen är säsong nu och så otroligt gott, nämligen APELSIN.
Så söta, saftiga och goda.
Nu blir det lite tv innan jag kramar kudden.





Veckans träning

V.48

Så här blev förra veckans träning.

Måndag: 60 min afro
Tisdag: vila
Onsdag: 60 min cirkelgym
Torsdag: 60 medelpass
Fredag: 60 rask promenad
Lördag: vila
Söndag: 20 min styrka, 60 min spinning

Summa:
Gruppträning: 4

Styrka: ½
Löpning/gång: 1

En vecka med en hel del träning. Hyfsat bra blandning också så jag ger tummar upp. De 20 minuterna styrka som blev var dessutom väldigt effektiva. 100 st armhävningar, två set triceps och två set benböj hann jag med innan jag var tvungen att smita in på spinningen igår. Jag känner mig pigg och stark i kroppen just nu och har några små mål som jag tänkte skriva ut här på bloggen såsmåningom.


matlagning

Håller på och donar i köket.  Testar en vegetarisk gratäng, återkommer om resultatet blir bra. Vad har denna söndag annars bjudit på då.  Började ju med spinningen och som vanligt blev det en enda stor svettfest, som vanligt. Jag är som tur är inte ensam om att svettas utan de flesta brukar se halft dränkta ut. Men en härlig känsla.
Sen har det blivit handling och nu lite matfix. Sen blir det soffan och försöka hitta låtar till nästa termins pass. Tips på låtar mottages tacksamt.


Heliga morgonstund

God morgon alla där ute!
Söndag och andra advent. Gårdagen spenderades på stan då det inhandlades lite julklappar, dock har jag en hel del kvar men någon gång måste man ju börja. Sen fortsatte det med dansshow på teatern här i stan. Bella och hennes dansskola hade uppvisning. Vilka duktiga ungar, en del är riktigt grymma.
Sen blev det lugna puckar här hemma med godis och tv-tittande innan sängen lockade.

Idag börjar jag dagen lugnt. Har tänt upp i mörkret med julbelysningen och ska straxt göra ordning lite frukost. Bella sover fortfarande och Jocke drog och fiskade tidigt i morse. Så jag får tussa runt här själv.
Frukosten blir nog en repris på gårdagens mellis som jag fastnade för.


Keso
upptinade blåbär
pumpakärnor
mandlar

Sen lägger jag nog till en skiva av brödet jag bakade i fredags. En limpa full med frön och grovt rågmjöl. Mättande och gott.
Efter frukost blir det Friskis. Spinning har det varit uselt med på sista tiden så nu finns det inga undanflykter. Bara ge sig upp på cykeln och ge gärnet. Men jag myser en stund till innan det är dags att börja ladda.


1 December

December är äntligen här. En av favoritmånaderna på året faktiskt. Hög mysfaktor och mycket kul pyssel innan jul brukar månaden bjuda på. Och snö, men den har jag inte sett röken av än. Men det kommer väl.

Snart dags att dra iväg och träna. Och idag blir det lite annorlunda mot vad det brukar vara. Jag har nämligen min coach Linda på plats som ska granska mig från topp till tå och även filma passet så vi senare ska kunna gå igenom det för att tydligare se hur jag ser ut och vad som kan bli bättre. En kanongrej som jag tror kommer ge mig mycket. Det är så lätt att köra på i samla gamla mönster ( vilket såklart inte måste vara fel). Men det kan vara bra att få se med egna ögon hur jag rör mig och hur jag uttrycker mig. Ett sätt att utvecklas som ledare.
Jag fick i uppgift att försöka komma på något som Linda skulle hålla extra fokus på under passet. Men jösses vad svårt det var att komma på, men jag tror att några av mina svagheter kan vara själva pratbiten. Att jag kanske inte ropar jämt men samtidigt tycker jag inte att en ledare ska skrika och tjoa hela tiden utan att det ska vara ett visst fokus också så en skön balans vill jag åt. Och sen skulle jag inte vilja bli sådär galet svettig som jag kan bli ibland (mest sommartid), hur gör man då? =)


RSS 2.0