Litet livstecken

Njuter just nu i fulla drag av semestern. Har nyss kommit hem från ett underbart pass i Öregrund lett av mig. Fantastiskt att få leda på andra ställen än i eskilstuna. De senaste dagarna har vi mest solat, badat och haft det bra. Nej nu ska jag kila vidare.
 Tjing!


Semester!

Så där ja, då har man semester då! Just nu känns det faktiskt inte som det men tror att den sköna semesterkänslan infinner sig på söndag när jag vet att jag inte behöver ställa någon klocka utan bara kan släppa jobbet helt för ett par veckor. Än så länge är vi kvar i Etown men vi kommer om ett par timmar åka upp till Östhammar och stugan. Vi kände inte för att stressa iväg idag utan vi tar det lugnt, packar klart ordentligt och slänger i oss lite käk innan vi rullar.

På tal om något helt annat. I natt, fy tusan vilket åskväder vi hade här. Det var som på film när hela rummet lös upp för att sen någon microsekund senare höra jordens dunder och brak. Usch jag är verkligen inget fan av åska och att jag var ensam hemma gjorde inte saken bättre. Nej blunda och hålla för öronen funkade sådär. Men jag har nog aldrig varit med om att det har åskat så mycket som det har gjort den här sommaren och ofta har åskan varit väldigt nära också. Hoppas det lugnar ner sig lite. Men nu lyser ju faktiskt solen och det kan väl inte bli en bättre start på semestern va? ;)

Trevlig helg på er alla!


Var är energin?

Benen är sega som kolor och överkroppen känns från gårdagens pass. Hade gärna sett träning på schemat idag med men träningslusten har inte funnits idag. Jag som alltid brukar vilja träna kände mig bara trött i hela kroppen och inte alls sugen. Känner ju att jag behöver röra mig och inte sitta i soffan som jag istället har gjort typ hela kvällen. Nej var är du träningslusten?

Jag hoppas att den kommer tillbaka snarast. Istället har jag som sagt inte gjort mycket vettigt. Letat lite musik till kommande pass. Just det, jag ska gästspela lite i Östhammar och Öregrund nästa vecka. Så jag tycker alla ska ta sig till Sjötorget i Östhammar på tisdag och jympa med mig kl 19.00 eller i Öregrund kl 19.00 på torsdagen.

Nehe packa lite kanske, imorgon jobbar jag sista dagen innan två veckors semester och den ska spenderas mestadels vid stugan. Som jag längtar efter att bara få vakna och kunna gå ut på altanen och njuta av den härliga morgonluften. Tyvärr kommer nog blogggen inte uppdateras lika ofta som vanligt men jag slänger in ett inlägg så fort jag har en dator i närheten.


Gårdagens träning i bilder.



Grymt jobbig styrkedel försöker utföras.


Järngänget som gav sig på backen med stort B.


En spurt på slutet finns det alltid energi till.

Lyckat pass!

Gud vilket pass säger jag bara! Ni får ursäkta alla ni svettkänsliga men faaan alltså, efter tre minuter in i styrkedelen så praktiskt taget rinner det om mig. Jag ser hur det droppar från mig och ner på marken. Men på någon sätt ger det mig bara mer bekräftelse på att det jag gör är precis så som jag vill att träning ska vara, det ska vara tufft!
Som sagt efter bara några minuter kändes det jäkligt tungt och då hade vi bara hållt på i tre ynka minuter och hade hela  sju minuter kvar. Med bra pepp från ledarna så gick det som tur var bra och vi alla genomförde passet med bravur. En sväng upp för vistabacken fick avsluta passet. Ännu ett väldigt lyckat Efit-pass och jag tror det kommer kännas ordentligt imorgon.

Nu när jag kom hem kände jag inte för att äta riktig, varm mat utan jag fortsatte i davosspåret och hade förberett en davos med blandade bär som jag toppade med en nektarin och kokos. Kokos verkar förresten vara någon jag snöat in på nu, känns som jag äter det flera gånger per dag, men vad gör det när det är gott =)


Träningsdags!

Yes idag vågar jag mig på att träna. Har ju inte kännt mig helt hundra tidigare i veckan men inget som har brytit ut så därför blir det EFIT ikväll. Då behöver jag få i mig lite energi nu så jag har rejält med bränsle i mig tills passet drar igång. Jag fick med mig Linnea till kvällens pass också, hoppas hon gillar det lika mycket som jag =)

 Blåbärsdavos får det bli nu och ett par skivor linfröknäcke med mosad avokado och skinka på.

Blåbärsdavos
2 dl fil/yoghurt/kesella
1 dl havregryn
0,5 dl blåbär

Blanda och låt stå en stund i kylen, minst en timme.






Davos ser ju kanske inte så gott ut, men man luras av ögat. För toppat med lite mer bär och kokos som i det här fallet så är det rikitgt smarrigt! Och dessutom proppat med massa nyttigheter.

kvällsmål.

Hungern är det inget fel på här så ett kvällsmål gick ner utan problem. Och jag gjorde något så enkelt men framför allt något otroligt gott.
Jag hade ett par nektariner här hemma som var mogna så jag tog en av dem och tärnade, hade på fil, blåbär, kokos och hackad mandel. Perfekt när suget sätter in. Och både nektariner och blåbär är det ju riktigt säsong för nu.




Annorlunda korvbröd.

Korv med bröd är något som vi inte äter speciellt ofta. Nej aldrig egentligen om vi inte ska på utflykt eller så. Men i helgen så ville jag testa ett annat typ av korvbröd som Martin tipsade om i en av böckerna jag har som han skrivit. Det ser inte alls ut som vanliga korvbröd utan mer som tunnbröd.
Man steker dem i stekpannan innan man lindar in korven i den och fyller med det man vill, vi körde klassiskt tema denna gång så det blev senap och ketchup. Men nästa gång jag gör bröden ska jag nog fylla bröden mer så det blir en wrap, det kan nog bli riktigt nice.

I övrigt tyckte ingen av oss att själva brödet smakade som vanliga korvbröd så som Martin skrev i sin bok men helt klart godkända och jag kommer nog göra om dem.

Stekpannebröd:
1½ dl vatten
½ tsk salt 
½ tsk bakpulver
1 tsk olja
3½ dl rågsikt

Blanda alla ingredienser i en skål. Låt stå minst 30 minuter.

Strö lite mjöl över degen och ta upp en degbit stor som en pingpongboll. Knäda den till en slät boll i handen och kavla sedan ut den på ett mjölat bakbort. Ungefär 1 mm tjock ska den bli. Vänd på den några gånger medan du kavlar, var generös med mjölet så fastnar den inte.

Stek brödet i en torr stekpanna någon minut på varje sida, som när man steker pannkakor. Förvara brödet i en handduk tills du ska äta dem, så håller de sig mjuka.








Middag.

Jag känner mig lite seg idag. Jocke har varit förkyld sen i fredags och jag fasar för att den förkylningen har börjat trampa över till mig. Fast jag varit så noga med att frenetiskt tvätta händerna och hålla mig på avstånd från hans förkylning så känner jag ändå att det är någonting på gång. Men jag hoppas såklart att det försvinner över natten, jag har ingen lust att vara förkyld igen. Det var bara två månader sen sist och jag har ingen lust att behöva vara hemma från jobbet eller för den delen behöva vara förkyld och hängig på semestern.
Nej bort med förkylningstankarna nu!

Till middag blev det regnbåge. Det är verkligen ren lyx att kunna plocka fram fisk som Jocke fiskat och filéat. Den är fantastisk god och jag skulle kunna äta den flera gånger i veckan.

Ikväll fick det bli med blomkålsmos och tomat.


Veckans träning v. 28



Måndag: 60 min gym, överkropp.
Tisdag: Vila
Onsdag: 45 min Efit
Torsdag: Vila
Fredag: 70 min styrka-medelpass
Lördag: 45 min morgonpromenad
Söndag: 30 min morgonpromenad, 60 min löpning


Summa:
Gruppträning: 2

Styrka: 1
Löpning/gång: 3

En perfekt vecka har det kännt som träningsmässigt. Lagom med vila och lagom med träning. Och framförallt har det varit kvalitet på passen och jag har har kännt mig riktigt genomarbetad i kroppen. Hoppas på att kunna fortsätta denna vecka med liknande upplägg.



Det blev av.

Jag trodde inte jag skulle komma ut på någon löprunda men efter att jag klämde i mig helgens andra mjukglass så blev ångesten för stor och jag bara kände att nej nu måste jag tamejfan ta mig ut, det här håller inte!
Så så fick det bli. På med löparskorna och pulsklocka, ut genom dörren och jag var iväg.
Jag riktade in mig på Vilsta och känslan i kroppen var inte den bästa, men inte heller den sämsta. Det kändes ändå okej. Väl framme i spåret så blev det 5 km-slingan. Jag joggade på utan större problem i hyfsad lugn takt. Kroppen känns tyngre än vad den gjorde för några månader sen. Men jag hoppas att jag ska känna mig lättare framöver. När jag sprungit klart slingan så blev det en sväng upp för vilstabacken innan jag joggade de ca 3 km hem igen. Perfekt väder var det med lite små regnstänk som bara gjorde rundan skönare, så jäkla nöjd att jag tog mig ut!  

Sammanlagd blev det 11 km löpning plus en spurt upp för vilstabacken och klockan stannade här hemma på 59 minuter och 21 sekunder. Nu blir det kött och potatis!


Bästa avslutet på veckan!

Oplanerad lördag.

Vad skönt att ha en hel hel helg utan närmare planer. Jag började med en promenad innan frukosten, grå himmel och 15 grader var det. Inte riktigt vad man vill ha i mitten på juli.
Har hunnit med att plocka mer blåbär och även varit en sväng till rusta för att kika på tapeter till stugan. Fanns dock inga som jag fastnade för så vi letar vidare. Men det blev ett par kuddar och en vedkorg i alla fall.

Ikväll blir det grillat, oavsett om det regnar. Jag kommer trotsa regnet och grilla ändå (hur det nu ska gå?). Vädret ska inte få vinna över mig igen utan nu jäklar ska jag bannemig ha grillat till middag och där med basta!



Här är kuddarna och korgen förresten.

Toppfredag.

Sådär ja, nu ligger maten i magen. Idag fick det bli en korv och bacongryta med ris. Det satt fint och nu är jag mätt, nytränad och nyduschad. Som en ny människa med andra ord. Och nu ska jag inta ryggläge i soffan resten av kvällen.

Träningen gick strålande. Det var varmt, rätt mycket folk, bra ledare och bra musik. Det resulterar i ett grymt pass där svetten rann och leendet infann sig till som tätt trots att jag stundtals var helt slut.
Och på tal om pass så MÅSTE jag verkligen börja ta tag i mitt kommande pass inför höstterminen. Så förhoppningsvis kan jag sitta en stund i helgen och börja lyssna igenom musik. Musiken är ju jätteviktigt att det verkligen känns helrätt och att jag verkligen gillar låterna. Då kan jag ta ut rörelserna ordentligt och känna att jag gör det helhjärtat.

Nej nu blir det som sagt soffan. Jocke var sugen på att se Svinalängorna eftersom han inte sett den. Den är bra så jag kan nog tänka mig se den igen.

Dagens middag:


På väg.

Dags att ta helg och det gör jag med Annelies Styrka- medel. Det kommer bli ett kanonbra slut på den här arbetsveckan och en ännu bättre start på helgen.

Tjingeling!


Date på g.

Ikväll ska jag på date. Med min Jocke såklart! Det är jag som bestämt att vi ska ha en date ikväll. Det är så lätt att kvällarna bara rinner iväg och att vi aldrig sitter ner tillsammans och umgås. Oftast tränar jag ju också rätt mycket så det är inte så många kvällar som är fria. Så därför tyckte jag vi behövde en kväll där vi bara kunde fokusera på varann och ha det mysigt. Jag hade en plan, dock ser den planen inte så bra ut eftersom det är mulet ute och jag har hört att det ska bli regn. Jag hade nämligen tänkt picknick så vi får se hur det blir. Jag har ingen bra plan b heller, ajajaj. Men något ska vi väl kunna hitta på.


Min andra hälft.

Lite mör.

Ja benen känns minst sagt lite möra efter gårdagens pass. Och hur var passet då?
Jo det började med ca tio minuters uppvärmning i form av uppmjukning av leder och lite pulshöjande övningar för att bli varm i kroppen. Efter det följde en genomgång av själva styrkepasset.
Vi gick igenom de övningar som skulle ingå. Igår var övningarna utfallssteg (20 steg), pulshöjande hopp (10 st) och bensparkar (20 st ). Vi fick göra övningarna medans ledaren (Helena) kunde gå runt och säga till om man behövde rätta till teknik eller liknande. Sen en kort paus innan vi skulle göra samma övningar om och om igen i tio minuter. Då var det bara köra på i eget tempo och försöka hinna med så många varv som möjligt men samtidigt inte tappa i teknik. Det här är jobbigt vill jag lova!
Efter de tio minutrarna var det stretch och sen slut. SÅ passet tog nog ca 45 minuter.

Jag gillar verkligen den här typen av träning. Det är helt i min smak. Enkelt, effektivt, tufft, svettigt, och roligt. Kul att ha någon som hejar på en när det är tungt och någon som får en att pressa sig mer än vad man hade gjort om man hade gjort det själv. Så det blir garanterat fler EFIT-pass.


Några fler än jag som var sugna på ett svettigt pass.



Mot Vilsta och EFIT.

Snart dags att göra sig redo för träningen. Det blir spännande att se vad EFIT är. Jag har inga förväntningar alls egentligen mer än att jag tror att jag kommer tycka att det är rejärt jobbigt. Jag har laddat med en stor portion köttfärsås och spagetti så nu jäklar ska jag kunna orka köra för kung och fosterland!
Passet är 60 minuter och vi kommer hålla till utomhus, det är ungefär det jag vet.

Just det jag glömde att berätta vad min Jocke överraskade mig med när jag kom hem från jobbet igår. Han hade bakat blåbärspaj. Det smakade som en dröm vill jag lova! Och sen blev det mer fika på kvällskvisten med Sandra i form av en brownie med glass så nu borde jag väl ha energi om något till kvällens pass.


Köttfärsås med kidneybönor och rivna morötter i.


Gårdagens blåbärsdröm.



Ny dag.

Då var onsdagen här och veckan rullar på i en väldans fart. Fikat igår var jättetrevligt, Tack Sandra för det!
Idag står det träning på schemat och jag tror det kan bli något som kallas Efit. Och det är korpens motsvarighet till CrossFit. Det är en gammal kurskamrat till mig som håller i passet så det är därför jag tänkte gå och se vad hon tänker utsätta mig för. Troligtvis ganksa tufft om det ska jämföras med CrossFit.

Såhär beskriver Kropen själva sin Efit:
EFIT Effektiv funktionell intensiv träning
EFIT är Korpens och Gymnastikförbundets svar på CrossFit. Träningen är utmanande, rolig och social samt går att anpassa till alla åldrar, förutsättningar och ambitionsnivåer. EFIT gör dig allroundtränad och höjer din generella verkningsgrad, vilket innebär att du kan använda din energi på ett mer effektivt sätt.

Det kommer nog bli kul.
19.00 i Vilsta. Gratis är det med så häng på!

Spontanfika.

Har en snarkande sambo i rummet intill, så jag går ut och möter Sandra för en fika. Vi tänkte först ta en promenad men vädret är inget vidare så vi tar nog en fika istället =)


Bra start på träningsveckan.

Sådär ja! Idag stod det träning på schemat. Först hade jag tänkt löpning men jag ändrade mig och körde styrka inne på gymmet idag istället och spar löpningen till någon annan dag. Och dagens pass gick faktiskt riktigt bra. Ofta så känner jag att det är svårt att bli riktigt svettig när jag kör styrka så för att lättare komma upp i puls så la jag in hopprep mellan några set så att hjärtat skulle få jobba lite hårdare och det gav bra resultat. Det blev mestadels överkropp men en och annan  benövning slängdes in också. Sen avslutade jag med intervaller då jag joggade en minut och sprang en minut och fortsatte så i tio minuter. Svettig och härlig var jag sen, precis som jag vill ha det. Och lite folk också, så det gäller att njuta för om någon månad börjar väl folk trilla in igen och ska få bort "semesterkilona".

Till middag blev det en kasslergratäng som jag brukar göra rätt ofta. Kassler, tomater, ananasringar, matlagningsgrädde, chilisås och kryddor. Åt det med broccoli och råris. Mätt och belåten.


Nöjd tjej efter dagens träningspass.

Morrn morrn!

Veckans träning (v.27)

Måndag:
ca 9 km löpning
Tisdag: 70 min powerwalk
Onsdag: Vila
Torsdag: 60 min medelpass
Fredag: Vila
Lördag: 50 min morgonpromenad
Söndag: Vila

Summa:
Gruppträning: 1

Styrka: 0
Löpning/promenad: 3

Förra veckan kändes inte så bra träningsmässigt. Eller den började väl okej men lite för dåligt på slutet och ingen styrka på hela veckan vilket inte känns så bra. Nej jag får skärpa mig. Jag känner mig slöare än vanligt och tycker inte att jag har samma energi. Men nu hoppas jag att det vänder och jag taggar till lite mer.

Idag måndag då. Sitter med en skål fil och en näve av blåbären vi plockade igår. Finns en hel del där ute i skogen så det blir fler svängar. En solig dag ser det ut att bli just nu. Hoppas det håller i sig hela dagen. Två veckor till sen ledig i två veckor.






Mot blåbärsskogen.

Hemma i Eskilstuna igen och det är även Jocke. Så nu känns det inte lika tyst och ensamt längre =) Nu drar vi ut i skogen och plockar lite blåbär! Hoppas inte alla thailändare hunnit rensa skogarna på allt blått guld bara!

Inte helt okej.

Att vakna halv sex en lördagsmorgon känns inte okej, men vad gör man när ögonen inte vill slå igen och sova mer. Så det var bara stiga upp. Jag skulle ha gått upp rätt tidigt ändå för att hinna ut bra till "bakluckan" men så HÄR tidigt hade jag inte behövt gå upp. Efter bakluckan blir det Skärplinge/Hållnäs för hela slanten. Fick ett sms från kusin att träningkläder vore bra att ha då en löprunda var planerad, GILLA säger jag om det. Så självklart slänger jag med träningskläderna.

Bilder från igår innan Sjökrogen.





Nej nu drar jag upp mamma och får med henne ut på morgonprommis!

Solig morgon!

Underbart att vakna av att solen är framme. Jag hoppas det fortsätter vara det ett tag nu. Drar till jobbet snart för ett sista pass innan jag tar helg.
Sen drar jag vidare mot Östhammar. Blir att gå ut och käka med pappa, det blir trevligt!

Nej ner med frukosten nu, som för övrigt är jordgubbsdavos fjärde morgonen i rad. Men nu är de goda gubbarna slut så nu blir det nog inte det på ett tag.

Slänger in en bild på en något trött Andrea


Underbart!

Så kan jag sammanfatta mitt pass. Fy tusan vilken energi de ger en. Jag blir så glad av all fin respons och all fin feedback från alla deltagare. Ni är grymma!
Nu blir det ett uppehåll fram till höstterminstarten som är i slutet på augusti så fram tills dess ska ett nytt pass knåpas ihop. Lättare sagt än gjort. Måste försöka sätta mig ner och börja med musiken i alla fall. Någon som har tips på bra musik så är det bara hojta till, det är alltid kul att höra vad andra har för favoritlåtar.

Middagen blev en favorit som jag hade som barn. Panerad fisk. Älskade när man fick det i skolan, även fast det mest var panering på dom. Och kanske var det just därför jag tyckte det var gott. Men det blir inte så ofta att jag äter det idag eftersom det inte är världens nyttigaste mat men idag kände jag för det. Och jag gjorde ju självklart egna fiskpanetter/fiskpinnar, inget halvfabrikat här inte. Det gör att det känns lite nyttigare i alla fall.
Och mums va gott det var!



Ska tilläggas att jag åt säkert det dubbla av fisken än vad ni ser på bilden. YumYum.

Jag har en del att stå i innan sängen kallar så bäst jag sätter fart, kanske skulle ta och börja med att duscha, känner mig lagom mysig efter träningen, Så här såg förresten mitt träningslinne ut efteråt.


De mörkare fläckarna är torra så jag är ju typ 75 % nersvettad. Man kan kalla mig "svettpölen".

Dags att ladda!

Dagens WOD (work of the day) blir medelpass med mig. Har just nu två ägg på kokning som får bli mitt mellanmål. Här är det varmt, svettas redan och då har jag inte ansträngt mig mycket alls.
Dagarna rullar på och snart är det helg igen och sen kommer min Jocke hem snart, det gillar jag.

Helgen ska spenderas i Östhammar och Hållnäs. Åker upp och hälsar på underbara mormor på lördag för att sen köra vidare mot årlig grillfest i Hållnäs med släktingarna från mammas sida. Skoj skoj!

Nej nu jäklar köööör vi!!


Ut med mig!

Nu är det färdigslöat här hemma. Har legat sovandes på soffan nu sen middagen och det känns katastrof att ligga inne när solen lyser och det är varmt ute. Så nu blir det att gå ut och njuta lite av sommaren.

Till middag blev det det här:


Ser ruggigt tråkigt ut. Tonfisksallad, chevreost och primörmorötter. Gjorde en vinegrette på dijonsenap, vitvinsvinäger, rapsolja, gräslök, salt och svartpeppar.


Jordgubbsdavos.

Ja det fick det bli till frukost idag. Väldigt mättande må jag säga. Och gott.

Jordgubbsdavos:
några jordgubbar
2 dl yoghurt/fil/kesella
1 dl havregryn

Mosa några jordgubbar i en skål, tillsätt yoghurt eller liknande och blanda ner havregryn. Rör om och låt stå nåon timme eller helst över natten. Toppa med färska jordgubbar.


Tog klivet.

Det fick bli en rask promenad som träning idag. Över en timme var jag ute. Det kändes gött!
Förutom att jag efter halva rundan var rejält kissnödig men hade ingen lust att smyga upp i skogen så jag fick helt enkelt försöka gå ännu snabbare , gissa om det var skönt att komma hem =)

Till middag idag blev det vegetariskt (kors i taket). Jag gjorde linssoppa, blä kanske vissa tänker, gott säger jag!
Linser får ju lätt en lite mjölig konsistens vilket i o för sig inte kanske är jättesmarrigt. Därför mixar jag min soppa slät. Soppan är verkligen god och innehåller röda linser, morötter, gul lök, grönsaksbuljongtärning, vatten, curry, gurkmeja, salt och paprikapulver.


dagens mellis!


Fulla med vitaminer och antioxidanter. Och alldeles, alldeles underbara. .


Träning ikväll?
Nja jag vet inte riktigt, känner mig inte alls sugen men vem vet. Blev sugen på att sticka ut i skogen och plocka blåbär också.

Dagens träning gjord.

Sådär ja! Jag tog mig i kragen och gav mig ut på en joggingrunda. En runda som tog ca 50 minuter. Tempot var lugnt, relativt i alla fall. Lunkade fram utan större påfrestningar för hjärtat. Vilket kan vara skönt ibland, även fast snabbare pass kanske ger mer konditionsmässigt. Men det kändes som en lagom start på veckan.

Middagen blev grillad kyckling med sallad, primörmorötter och fetaost. Och primörmorötterna var verkligen fantastiska. Vilken skillnad på smak jämfört med en vanlig morot.







v.26

Förra veckans träning:

Måndag: 45 min gym
Tisdag: Vila
Onsdag: 60 min medel, eget pass
Torsdag: Vila
Fredag: Vila
Lördag: Vila
Söndag: 60 min morgonpromenad, 60 min gym

Summa:
Gruppträning:
1
Styrka: 2
Löpning/promenad: 1

Ingen superbra träningsvecka kanske. Värmen i veckan gjorde att jag kände mig väldigt trött både i kroppen och knoppen. Och synd att det inte blev någon löpning, det får jag lägga in den här veckan.


Tillbaka i stan.

Då var jag åter i Eskilstuna. Hann med både promenad och gym idag, skönt att få träna efter att ha tagit det lugnt några dagar.
Här hemma var det väldigt ensamt då min Jocke dragit iväg på fiskeresa upp till Kiruna och kommer inte hem förrän på söndag kväll. Så det blir några ensamma dagar utan honom här hemma. Men det ska nog gå.

"Bara" tre veckor kvar tills jag har ledigt två veckor från jobbet. Hoppas vi har lite post också så kanske vi får gå hem tidigt, det vore ju toppelitopptopp.
Nej nu måste jag nog fixa lite här hemma innan det är dags att säga god natt.
Hoppas ni ala haft en trevlig helg.


Lollo och jag laddade!


Fina Madde!

God morgon söndag.

Och ingen baksmälla här inte!
Hade en grymt trevlig kväll igår med tjejerna. Först här och sen vidare ner till öregrund för utgång på Hummel. Ingen fylla från min sida utan jag överlät det till de andra som var där. Ser ingen mening med att supa sig redlös längre, nej kul ska det vara och då behövs inte mängder med alkohol, lagom är bäst. Och sen har jag ingen lust att ligga bakis en hel dag efter heller. För det är så värt att kunna vakna upp nu och vara pigg trots att man varit ute och festat.  

Lite träning idag kanske? gick en morgonpromena på ca timmen med mamma. En löprunda skulle behövas.

Lite bilder från gårdagens släktträff kommer här:








I farten.

Nyss hemkommer från släktträff ute på Sladdarön hos pappas kusin. Jag har knappt träffat pappas alla kusiner och deras familjer men det var kul att träffa alla och kul med lite lekar och god mat. Sen har de ju ett grymt ställe, sladdarön är ett riktigt guldkorn. Så tack Peter och birgitta för att ni ordnade allt, nu hoppas vi att det blir av varje år.

Snart kommer ett par brudar hit och det blir lite babbel och bubbel innan vi troligen drar ner till Öregrund och käkar följt av utgång.
Bra kväll helt enkelt!


Underbara gubbar.

Äntligen har jag fått njuta av världens godaste jordgubbar, nämligen svärmors. Hon har ett fantastiskt jordgubbsland där gubbarna blivit mogna nu. jag skulle möta henne idag och hade frågat innan om hon inte kunde plocka med sig en låda med lite jordgubbar som jag kunde ta med hit. Gissa vad hon kommer med idag, 4 liter!! Så solmogna, med så mycket smak och sötma. Finns inget i världen som slår dessa gubbar. Bara doften så känner man att de slår alla andra med hästlängder. Så tack ännu en gång fina Katja för alla gubbar.


Dessa två fick jag med mig, fulla med "guld"


Sådan mor, sådan dotter


God morgon!

Uppe med tuppen sitter jag nu och laddar för sista arbetsdagen denna vecka. En skål fil med müsli, ett ägg och en grov smörgås med ost. En bra start helt enkelt.
Efter jobbet styr jag mot kusten för att spendera helgen där. Och naturligtvis ska det bli sämre väder nu i helgen bara för att man är ledigt, självklart. Men jag hoppas jag slipper allt för mycket regn. Men idag verkar det som det ska bli en del av den varan, jaja man torkar ju i alla fall!


RSS 2.0