Sommarfeeling ute

Ja hörni idag är det verkligen sommar ute. Tänk hur det kan slå om, eda dagen kallt andra varmt. Men nu hoppas jag vi får ha det så här varmt lääänge.
Nu ska jag slänga i mig lite mellanmål så jag har något att stå mig på när jag ska träna. Idag kommer det bli svettigt kan jag lova. Jag brukar svettas ganska ordentligt trots att vi har fläktar i lokalen men nu på sommarhalvåret är det helt sjukt, det i stort sätt rinner om mig. Så idag ska jag nog slänga med en liten svetthandduk så jag slipper se ut som en svettpöl. Tur att jag inte har något emot att svettas när jag tränar, en del har tydligen riktiga fobier för sånt. De klarar inte av att bli svettiga helt enkelt, vad är det då för mening med att träna? För mig är det en bekräftelse på att man ansträngt sig ordentligt och ett bevis på att träningen gjort nytta.

Nej nu ner med ägg och linfröknäcke!





Sommarvärme = shorts

Och så gick jag.

Det blev en promenad till slut. Och vad skönt det var!
 Jag gick en sträcka jag bara sprungit en gång tidigare och det är en himla vacker sträcka alltså. Precis längs ån och med solen i ansiktet och fin, lummig skog som ramar in allt. Jag kan bara gå där och njuta av lugnet och andas in frisk underbar luft. Fri från alla äckliga avgaser som man annars får dras med.
En timme och så mycket det ger både fysiskt men framförallt psykiskt. Huvudet får ventileras och jag känner hur lugn och tillfreds jag känner mig efteråt.

Nu blir det soffhäng resten av kvällen innan jag ska försöka vända min ondra trend. Jag har nämligen haft stora svårigheter i att somna senaste två veckorna. Jag har legat nästan två timmar innan jag somnat. Och då ska ni veta att jag i vanliga fall i stort sätt somnar så fort jag lägger huvudet på kudden. Jag försöker med allt, läser, kollar på tv, läser lite till, räknar får, tänder lampan och läser ännu mer, gnuggar mig i ögonen i hopp om att de ska gå ihop men det tar tid alltså. Så ikväll får vi hoppas att jag slocknar hyffsat tidigt. kanske är det för att det är så ljust ute nu också, vem vet.



Bra dag

Känner att jag börjar komma tillbaka fysiskt efter en veckas bortfall från allt vad rörelse heter. Skön dag på jobbet med sluttid 14.30. Då får man så mycket mer tid efter jobbet att spendera på vad man nu vill. En promenad vore ju inte fel, sol som det är. Tyvärr blåser det grym mycket. Men det är kanske bara en dålig ursäkt för att inte ta den där promenaden. Vi får se vad det blir men inget svettigt pass, det får vänta till imorgon. För då blir det jympaaaa.


En morgonpromenad längs det här är bland det bästa som finns.


Fånga dagen

Gnugga bort gruset i ögonen, måndagmorgon är här. En ny vecka, ett oskrivet blad. Allt är möjligt!

(Ingen)Träning i veckan

Veckans träning kan jag ju egentligen strunta i att rapportera för den går nog till historien som den träningsfattigaste veckan någonsin. Ingen träning alls eftersom jag varit sjuk och förkyld hela veckan.
En morgonpromenad blev det i lördags på 45 minuter i ett skönt tempo. Men tror inte det gjorde så stor verkan på min kondition.

Nästa vecka blir desto bättre. Jag tänker mjukstarta träningen och inte träna lika mycket som jag normalt brukar göra. På lördag är det ju dessutom Å-varvet, så det blir att se till att ladda ordentligt inför det och inte slita ut sig för mycket under veckan. Jag kommer inte kunna begära allt för mycket av mig själv med tanke på att jag fortfarande känner av förkylningen som trots allt påverkar/påverkat kroppen. Men jag hoppas att kroppen känns lätt och att jag kan känna att löpningen blir kul och inte tung på lördag.

Det ska bli otroligt skönt att få börja träna igen. Jag är inte mig själv när jag inte får röra på mig.
Rörelse är livet!

Mer mat

När jag är hemma hos mamma och pappa så blir det mycket mat. Det bara är så, man blir gödd. Men den här gången har det inte blivit så extremt som det kan bli utan jag har kunnat säga nej och ätit mig lagom mätt.

Igår var det jag som stod för maten och jag gjorde avocado med räkor, ägg och limeaioli till förrätt, örtkyckling med blomkålsmos alt.rostad potatis och bearnaisesås.
Efterrätten stod mamma för i form av rabarberpaj med vaniljkesella blandat med vispgrädde och en stor fruktsallad med jordgubbar,kivi och ananas.

Igår kunde jag inte hålla mig från rabarberpajen och min sockerfria tid var nu över, 30 dagar blev det i alla fall och det är jag nöjd med. Helt klart jäkligt bra. Och det bästa med igår var att jag heller inte frossade utan åt och njöt av det jag tog.







Grattis mamma på Mors dag! Vad skulle jag göra utan dig?


Oväntat möte

Hallå everyhopa!
I morse blev det äntligen en morgonpromenad, skönt att få komma ut och bara andas lite morgonluft och få njuta av lugnet. Mmm som jag gillart!
Lite frukost på det och sen iväg till Bakluckan. Bakluckan är för alla som inte vet en stor loppis här utanför Östhammar med ett stort fält där folk får ställa upp med sina bilar och sälja saker "ur bakluckan". Det brukar vara proppat med folk men idag var det inte lika mycket, säkert på grund av vädret. Självklart finns det mycket "skräp" men ibland kan man hitta riktigt bra grejer. Idag fick två brödformar följa med hem, alltid bra att ha.

Något som var helt otippat var att värdens sötaste Madde haffade mig på bakluckan. Henne har jag inte sett på år och dar. Så kul att få en liten pratstund med dig och jag hoppas vi ses snart igen. Hon kan verkligen få en på bra humör, en riktig glädjespridare är hon!

Nu ska jag försöka slänga ihop något gott bröd. Är inne på något slags rågbröd men vi får se. Ska kika runt lite och se vad jag kan hitta. Lättbakat ska det gärna vara.


Kort och gott


Goda parmabiffar.


japp idag blev det potatis.


Efterrätt.

 

Hade inte så mycket att skriva om ikväll så ni får stå ut med lite bilder på dagens mat och en trött tjej. Alltid något ;)

Landat

Nu är jag framme i Östhammar. Blev en kort dag på jobbet då vi hade lite post, mycket nice!
Dags att förbereda middag tillsammans med pappa, maten äter vi ute i boden. Den är mysig den där boden.


Hemgjorda köttbullar

Det finns ju en mängd olika recept på dessa älskade klassiker. Idag gjorde jag en variant som jag tycker funkar bra och färsen får en fin konsistens.

Receptet har ni här:

400-500 gram nötfärs
1 gul lök
1 ägg
½ burk creme fraiche
salt
peppar

Finhacka och bryn löken i smör till den mjuknat men inte fått färg. Låt kallna och blanda sedan med nötfärsen, ägget, fraichen och kryddorna. Blanda till en bra och jämn smet. Vill man kan man tillsätta en skvätt grädde. Rulla till lagom stora bullar och stek i smör.

Ett tips är att steka en köttbulle först och smaka. Då vet du om du haft i tillräckligt med salt och peppar eller om det behövs mer.

Om man vill så kan man när köttbullarna fått fin yta slå på grädde och du har en god och gräddig sås som gör köttbullarna ännu godare.



Nötfärs, lök, creme fraiche, ägg, salt och peppar




Torsdag då.

Sådär ja, dagen har flytit på fort minst sagt. Har varit ute och jagat runt lite överallt. Jag började dagen med kanske det sämsta man kan göra. Nämligen att bege mig till Netto som öppnar här i stan idag, det var ett BIG MISTAKE. Förstår inte varför jag inte vände direkt men jag trodde väl att den ca 100 meter långa kön skulle röra sig betydligt snabbare än vad den gjorde. Och när jag ändå köat så länge så kände jag att jag var tvungen att stanna tills jag kom in i butiken. Men efter 1 timme och 40 minuter var jag inne och det var ju inte lönt att försöka kika runt vad som fanns överallt utan det var bara ta det man kom åt utan att kliva på alla människor. Men det var en del riktigt bra priser så jag fick med mig mycket matnyttigt hem =). Ska ta och åka dit någon annan dag när det lugnat ner sig lite (hoppas jag).

Sen blev det en sväng på stan för att senare komma hem och dra ihop lite krubb.
Idag blev det en enkel sallad med kassler och halloumi till lunch, och till middag hemgjorda köttbullar med gräddsås och lingon. Så nu är jag nöjd.

Ska försöka packa ikväll med. Åker till Östhammar imorgon så skulle vara skönt om allt är packat och klart så är det bara sätta sig i bilen och åka imorgon. Träningen får vänta några dagar till så kroppen är helt frisk och inga känningar av någon förkylning. Promenader är det däremot grönt ljus för!


Ser otroligt tråkig ut men smakar desto bättre.


Gottgott!


God morgon solstrålar!

Äntligen börjar jag se ljuset, inte bara genom att solen lyser in genom fönsterrutorna. När jag vaknade i morse så var förkylningen mycket bättre och ingen känsla av att kroppen är sådär orkeslös. Så idag ska jag nog ut på en liten promenad för att få lite frisk luft eftersom jag inte varit ut på x antal dagar. Ingen powerwalk det kan jag lova =)
Sen blir det jobb imorgon, skönt!

Nu har jag precis ätit frukost, smaken är inte riktigt på plats än. Jag känner lite med inte som vanligt.
Naturell yoghurt med bär och valnötter, linfröknäcke med ost och ett kokt ägg. Redo att ta mig ann dagen på bästa sätt.


Ensidigt?

Idag har det blivit rätt ensidig kost, men det har liksom inte varit något annat som jag varit sugen på. Naturell kesella och yoghurt med bär, mandlar, valnötter och lite kokos. Det har jag ätit tre av mina fyra mål idag.




Jag bad Jocke att köpa en liter yoghurt åt mig och så kommer han hem med detta:


Sjyst, en dubbeldaim och två vaniljmunkar. Inte det lättaste att stå emot när man är hängig och eftermiddagssuget gjorde sig påmint. Men nej varken daimen eller munkarna slank ner. I naturgodispåsen var det naturella valnötter, dom däremot gick ner utan problem.


träningsinspiration

Träningen är inte alltid superkul och för att motivera sig lite extra kan det vara kul att unna sig lite snygga träningskläder lite då och då. Här kommer några plagg som skulle höja mitt träningssug.

NIKE W EMBOSSED LS TOP PINK
Shifter Jacket Nike Jackor Lila/Silver
NIKE W SKAPRI PINK / BLACK




snorar vidare

Hej!
Jag är fortfarande hemma från jobbet och har inte gått utanför dörren på 5 dagar nu. Känner mig dock bättre i kroppen även om förkylningen hänger i. Jag tog beslutet att stanna hemma imorgon med för att jag inte vill riskera att bli sämre. Jag tror det är viktigt att låta förkylningen vara hyfsat över innan jag börjar jobba igen, annars är nog risken att jag får släpa på förkylningen i en envighet och det vill jag inte!
Sen har jag ju inte ett stillasittande jobb som kanske gör det enklare att gå tillbaka lite halvdann utan jag måste verkligen vara frisk för att jag ska kunna genomföra en arbetsdag med allt springande och cyklande. Så jag får bestämmt stanna hemma trots att jag snart får smått panik på att inte vara på jobbet. Men jag vill inte ta några risker. Och jag vet att de klarar sig finfint på jobbet utan mig.

Tyvärr har Jocke börjat känna sig hängig nu så jag hoppas verkligen inte han åker på det här också, lagom till hans fisketävling på lördag =(

Inget medelpass med Andrea

Nej just nu skulle jag stått i mitten och svettats tillsammans med de andra deltagarna men som alla vet, sjuk- obligatorisk vila. Så snälla Maria kunde hoppa in istället för mig och jag lovar att de kommer bli minst lika svettiga som på mitt. Maria kör i vanliga fall puls/medel vilket innebär mer kondition än vanlig medel så jag kan gott luta mig tillbaka i soffan och lita på att maria kör slut på dem =)
Fast självklart känns det tråkigt att inte få leda, men så är det!

Har just klämt i mig pankisar med grädde och hallon. Tyckte mig känna ett uns av smak, men inte var det mycket. Pannkakorna gjorde jag utan mjöl eftersom jag inte äter det just nu och sen hade jag i ett par extra äggvitor för att de var över sen helgen. Att de är fullproppade med protein är ju alldeles kalasbra då protein behövs för att mina musker ska växa eller i alla fall bibehållas =)

Nu ska jag lägga mig i soffan och fortsätta titta på Saltkråkan, efter det blir det nog Pippi eller Alla vi barn i bullerbyn. Kör lite Astrid-tema här i sjukstugan. Och alla ni som tränar, kör lite extra hårt för mig idag.



Fan. .




När man är sjuk får man äta vad man vill, eller hur? så pannkakor var det som jag var sugen på. Med grädde och bär. Och nu till det tråkiga, jag känner ingen smak. Så hela grejen med att äta något man tycker är gott är ju egentligen meningslöst eftersom jag kan äta vad som helst utan att känna vad det smakar. Det jobba är ju att man VET hur gott det egentligen är och så blir det så frustrerande när man försöker känna smakerna men nej, inte ett dugg kände jag.
Några tips hur man får tillbaka smaken?

Inte långt kvar nu

Nu är det inte många dagar kvar innan jag klarar mitt lilla mål. Mitt mål i maj har varit att utesluta socker. Då menar jag ALLT socker. Jag besätmde mig för att köra LCHF (low carb high fat) för att jag vet att min mage blir lugn och mindre uppblåst av alla kolhydrater som utesluts. Och man går sällan hungrig på denna diet heller.

Nu har det gått ca 4 veckor sen jag började och sötsuget har varit borta stundtals men jag har även haft några tuffa dagarn nu på slutspurten. Nu när jag är sjuk också så vet jag inte om det blir värre men jag håller mig ändå borta från allt skräp. Jag kanske kommer lägga till lite kolhydrater i slutet på veckan eftersom jag känner att jag vill börja återgå till mer "normalkost".
Att utesluta socker under en kort period är något jag kommer göra igen när jag känner att det blivit för mycket av det goda. Men självklart ska man försöka hålla en bra balans året om men det är inte alltid det lättaste, så en avsockring då och då är inte helt fel.


Jag har tänkt mycket på min relation till socker och den är faktiskt rätt så stark. Eller under vardagarna är det nemas problemas då äter jag aldrig godis, ALDRIG. Men när helgen kommer så finns alltid tanken på sött där. Helg innebär i mina ögon efterrätter, tilltugg framför tv:n, lördagsgodis m.m.  Det finns ett beteenade att ha någonting att tugga på under vissa tillfällen som är väldigt svåra att städa bort ur hjärnan. För även fast jag inte ätit socker så har jag haft annat till efterrätt eller tv-snacks som gjort att jag inte fallit dit på sockret. Så beteendet finns fortfarande där. Men valet av efterrätt och snacks har varit betydligt bättre och i fortsättningen kommer valen också vara mer medvetna. Jag behöver inte äta kladdkaka till efterrätt fredag OCH lördag utan jag kan faktiskt göra en fruktsallad till efterrätt ena dagen utan att hela helgen blir förstörd.

När maj är över är det kanske lätt att tänka, yes nu kan jag äta allt igen. Jo visst kan jag det, men vill jag det? nepp. Jag kommer unna mig det jag känner för vissa dagar och då verkligen njuta av det. Ingen hetsätning eller trycka i sig hela godispåsen fast jag är mätt. Nej njuta ska jag, i lagom mängd. Jag kan äta allt, men inte jämt. En bra tanke att ha med sig.



En varierad kost gör det lättare att uppnå en god hälsa.


Sjukling

Sjuk som jag är fick jag bestämmt stanna hemma från jobb idag. Har de senaste dagarna endast rört mig mellan sängen och soffan i stort sätt. Förkylningen sitter i och gör att min kropp känns trött och orkeslös.
Jag hoppas jag blir av med eländet snart så jag får bli människa igen, för just nu känner jag mig mest som en påse nötter.

Just nu sitter jag och mumsar i mig mitt mellanmål som är kesella med bär, mandlar och pshyliumfrön. Det äter jag i stort sätt varje dag. Gott, nyttigt och laddat med mycket protein och vitaminer.


Kvällens middag

Det blev ingen grillning vare sig igår eller idag. Det blåste lite för mycket så det kändes som en dålig idé att grilla. Men men det kommer fler tillfällen.
Istället blev det att steka köttet och till det grönsaker, halluomi och bearnaisesås.



Här kommer recept på ett gott tillbehör till sommarens grillkvällar. "potatissallad" gjord på zuccini.

Ingredienser:
1 stor skalad och tärnad zucchini
1/2 finhackad purjolök
30 g smör
1/2 dl majonnäs
2 dl gräddfil eller creme fraiche
1-2 msk fransk senap
salt och peppar

Gör så här
Fräs försiktigt zucchini och purjo i smöret, salta och peppra lite, låt de mjukna något och ta upp och låt de kallna.
Blanda gräddfil eller creme fraiche med majonnäs och senap och blanda sedan ner det helt avsvalnade zucchinifräset.



Veckans träning v.20

Då var ännu en vecka förbi och så här har min träningsvecka varit:

Måndag: 60 min gym, överkropp.
Tisdag: 60 min medelpass
Onsdag: vila
Torsdag: ca 60 min löpning
Fredag: 50 min gym, ben och mage.
Lördag: Vila
Söndag: Vila


Summa:
Gruppträning:
1
Styrka: 2
Löpning/gång: 1

Fyra kvalitativa pass har det blivit och hade jag inte blivit förkyld i fredags hade det blivit ett till pass och troligen en och annan promenad. Det kändes skönt att få till ett bra löppass också.

Veckan som kommer får vi se hur den blir. Först ska jag bli frisk. Det är väl egentligen det ända jag ska sattsa på sen får träningen komma i andra hand. Det känns dumt att stressa tillbaka till träningen och bli dålig igen. Hellre vänta en dag extra.


Slänger upp en bild från Underbara Thailand, då blir jag åtminstone lite glad.


Blä

Skit också. Förkylningen som jag kände av redan i fredags kväll har bara blivit värre, så nu ligger jag deckad i sängen med ont i halsen och snorig näsa. Blä, usch och fy vad jag hatar det här.
Jag vill inte vara förkyld, och definitivt inte få feber. Så idag blir det att ligga lågt, riktigt lågt. Det är nog säkrast om jag vill ha någon chans att gå till jobbet imorgon.

Sen känns det extra jobbigt att ligga inne när vädret är soligt och fint. Nej du dumma förkylning, försvinn omedelbums!

Annars har jag varit sjukt sötsugen den här helgen. Jag har nog kunnat klämt i mig både det ena och det andra om jag inte hade varit så bestämmd gällande mitt mål, alltså att vara utan socker hela maj. Nu när det inte är så många dagar kvar så är det bara att hålla i, jag kan äta allt det där sen om jag vill. Satt och kika runt på massor av bakbloggar och det gjorde väl inte sötsuget mindre om jag säger så =) Grädde och bär har varit räddningen, det är faktiskt riktigt gott det med.
Hoppas sötsuget minskar inom kort!


Egen Bearnaisesås

Som jag skrev tidigare så var jag inne på att göra en egen bearnaise till middagen idag. Det efter att det är några på jobbet som gjort det och då blev jag ju också sugen på att slå ihop en själv. Och nu har jag gjort det och den blev väldigt bra och slår den köpta med hästlängder!
Många tror att det är väldigt kompliserat att göra egen men så är inte fallet. Det är egentligen hur enkelt som helst. Det finns enklare varianter än den jag gjorde men jag ville göra den från grunden.
En annan bra sak för att få den riktiga beasmaken är att köpa dragonvinäger, den finner du i kryddhyllan.


Några av huvudingredienserna för en lyckad bearnaisesås. Äggulor,smör och dragonvinäger.

Det här behöver du till receptet:

½ gul lök
1 dl vatten
5 krossade vitpepparkorn
några persiljestjälkar
1 msk dragonvinäger
150 gram smör
3 äggulor
salt

Gör så här:
Smält smöret i en kastrull eller i mikro. Ställ åt sidan.


Klyfta löken och lägg i en kastrull och tillsätt krossad vitpeppar, vatten, persiljestjälkar och dragonvinäger. Låt allt stå och koka ner till ca 0,5 dl vätska återstår.


 Sila sedan av och häll reduktionen (vätskan) tillbaka till kastrullen.
Tillsätt äggulorna i reduktionen.


Ta en större kastrull och fyll upp till hälften med vatten. Nu är det dags för vattenbadet. Ta din kastrull med reduktion och äggulor och ställ i kastrullen med vattnet.
 Nu får man ha lite koll. Det gäller att det här inte börjar koka för då koagulerar det och blir grötigt så därför är det jätteviktigt att du rör/vispar hela tiden och när konsistensen är krämig så är den klar. Tar ca 5-10 min. Ta kastrullen ur vattenbadet ochs täll på köksbänken.


Nu är det dags att långsamt hälla i det smälta smöret i en tunn, tunn stråle medans du hela tiden vispar. När du haft i allt smör så har förhoppningsvis såsen den konsistens du vill ha och då tillsätter du finhackad persilja, dragonvinäger och salt efter tycke och smak.



Lycka till!






Mellis

Ska snart smaska i mig lite mellanmål innan jag drar iväg och handlar mat. Idag blir det vispgrädde som jag vispat och blandat i fil och toppat med hallon. Blir det gräddfil eller? grädde + fil, haha smakar gott gör det i alla fall.

Har tänkt grilla ikväll och sen tänkte jag försöka slänga ihop en egen bearnaise. Återkommer med hur resultatet blev. Jag har bara gjort det när jag gick på gymnasiet så vi får se om takterna sitter i.


"gräddfilen"


En sväng på stan.

God morgon gott folk. Själv vaknade jag straxt efter kl sex, som så många gånger förr.
Igår efter träningen började jag känna av halsen och kände mig även lite konstig i kroppen. Precis som det känns när en förkylning är på väg. Och i morse var jag inte bättre, halsen känns när jag sväljer och näsan börjar bli täppt, hur gör jag för att stoppa det här nu då?
Jag har verkligen inte tid och lust att bli förkyld och sjuk nu. Nej jag ska försöka vända det här nu. Mycket vatten och c-vitamin får jag boosta mig med.
Ska göra mig klar för att gå ner på stan en sväng, och även besöka en och annan loppis. Jag hoppas naturligtvis på fynd.



Och Grattis till pappa som fyller 55 år idag!!


Kall örtsås

Receptet på den här såsen är riktigt simpelt.

lika delar naturell lättkesella och majonäs
rivet citronskal
lite citronsaft
färska örter ( här tog jag det som jag hade hemma. Rosmarin, timjan och persilja.)
flingsalt

Som ni ser så har jag inga direkta mått förutom kesellan och majonäsen så kör på känsla. Gillar man citron så tar man lite mer av det, allt efter egen smak. Mycket god till fisk men tror den skulle passa fint till annat med.





Benpass avklarat

Det blev som tanken var ett besök på Friskis idag. Gym och ben var det som tränades. Blev även någon övning bröst, rygg och mage. Men huvudingrediensen var benen, så imorgon lär jag få problem att ta mig fram till fots. Men det är så det ska vara, då vet jag att jag tränar rätt.
Just det jag stretchade också efteråt, tummen upp för det!

Till middag blev det röding, Jockes egenfångade såklart. Mumsigt med massa grönsaker och en kall örtsås.


Löpning är kärlek

Sådär ja, nu nyduschad och nyäten.

Löpningen
Som ni ser i inlägget innan så blev det en löptur idag. Jag bestämde mig för att springa Å-varvet. Eller samma bana i alla fall, själva Å-varvet är om ca två veckor och är en mil ungefär. Så jag tyckte det vore på sin plats att testköra banan och se vad jag tagit mig an. Och tanken var bara att jogga runt rätt lungt utan särskilt tidsmål, bara se hur benen kändes eftersom det inte är var dag jag springer milen. Jag brukar oftast springa runt 6-7 km och då i lite tuffare tempo. Jag började inte där riktiga starten är utan eftersom banan löper förbi där jag bor så utgick jag från mig istället. Det blir ju samma sträcka bara att jag börjar på ett annat ställe.

Hur gick det då?
Jo då de första 2-3 km var benen som bly, det kändes inte alls kul och jag fick hålla ett riktigt lungt tempo.  Men ju längre jag sprang desto piggare blev benen och jag kände att jag kunde komma upp i ett skönt joggtempo utan att känna mig vidare ansträngd. Sista km ökade jag farten och det var inga problem att ta sig runt. En jättefin bana som var väldigt flack. Inga backar alls i stort sätt. Allt kändes kanon och jag är nöjd!
 
Kanske drar igenom jag banan en gång till innan tävlingen är.  Då ska jag nog klocka och se hur jag ligger till tidsmässigt. Under 50 minuter ska jag. Men hur mycket jag kan kapa beror nog på dagsform. 47.26 är rekord på milen. Kanske är det dags att slå det.



En kvarts mara senare (10 549 m)




kvällsläsning

Det här får bli kvällens to do. Läsa andra numret av aftonbladets hälsotidning Wellness. Som vanligt så finns rubrikerna där. De där som finns på alla hälsotidningar idag, Tappa två storlekar, tajt mage, slanka ben, fast rumpa och Ät rätt- bränn fett är bara några av de jag kan se på framsidan. Men så är det när det ska säljas så mycket som möjligt. Idag är ju människor så otroligt medvetna om sitt yttre så att dessa rubriker säljer förvånar väl egentligen ingen. 


Chillonsdag

Hej hallå! Kom hem från jobbet för en stund sedan. Nu börjar vädret arta sig och förhoppningsvis blir det bara bättre och bättre nu framöver. Jag sa det till Hanna här om dagen när vi gick till jobbet, det är så fantastiskt ute just nu, allt som blommar och alla dofter.
Helt underbart! Det gäller att ta vara på det också och passa på att vara ute mycket.

Som sagt, vila på schemat idag. Känner mig inte lika trött i benen som jag brukar göra och det beror troligtvis på att jag skippade crosstrainingen i måndags. Men vila blir det ändå för det behöver vi alla.

Nej nu blir det att ställa sig i köket och laga mat. Köttfärs är framtaget, tror det blir en klassisk köttfärsås som jag pimpar med lite kidneybönor tror jag. Blir lite matigare då.




Regnet det bara öser ner....

Det smattrar ordentligt utanför fönstret här. Tur att man sitter inne nu då.
Som sagt, fantastiskt pass idag under min ledning. Eftersom schemat nu är reducerat så är mitt pass det ända passet som är jympa. Därav antal motionärer (ca 70 st). Istället för 4 pass jympa på schemat så var det bara mitt som fanns. Vilket inte gjorde mig något =)

Imorgon är det onsdag, sweet. Dagarna går verkligen som vinden. Imorgon blir det troligen vila från träning.
Dagens middag fick bli stekt hamburgare med grönsaker och en bit chevreost. Hittade hamburgare på Maxi sist med 99 % nötkött i och de är riktigt goda och hyffsat bra inbillar jag mig.



Men va tusan nu kom solen fram, skumt väder alltså!


vilket pass!

Sitter med maten i högsta hugg. Fantastiskt pass idag, fyfan vad glad jag blir!!
Många fina ord från motionärerna idag. Det värmer i hjärtat!

Total blackout

Haha har ni sett det programmet? rätt kul alltså. Förnedringstv på hög nivå.

Jo gymet var det ja, det blev ett bra pass med fokus på överkropp. Det var mycket folk så jag fick begränsa mig lite i val av övningar men det blev ett bra pass ändå. En bra start på veckan helt klart.

När jag kom hem var det dags att fylla på med energi. Jag drog ihop något snabbt i form av kassler med kokta grönsaker och någon annan grönsaksröra som jag kokade ihop. Fick lite inspiration idag på jobbet när jag sneglade ner i Hannas matlåda och hitta en grönsaksröra som såg lovley ut. Dock blev den nog inte så lik hennes men den gick ner.


Time to go!

Nu drar jag ner till gymmet och sliter tag i vikterna, överkropp står på schemat.



Let´s workout!!


Regnig inledning

Idag har vädergudarna inte varit på min sida. Regnskur efter regnskur vilket ledde till att jag såg ut som en dränkt katt när jag kom in från min cykelrunda på jobbet, läckert! Men det är bara att köra på. Posten måste ut och jag har ingen lust att vänta på att det ska sluta regna så då får man bli blöt. Tur att man kan byta om när man kommer in i alla fall.

Ikväll blir det träning. Vad är ännu lite oklart mer än att jag vet att jag INTE kör crosstrainingen ikväll, känner mig inte alls sugen för att bli blöt, så det blir nog styrka.

Vad tränar ni ikväll?

 


Veckans Träning

Här kommer veckans träning (v.19)

Måndag: 90 min Crosstraining
Tisdag: 60 min Medelpass
Onsdag: Vila
Torsdag: Vila
Fredag: 60 min gym
Lördag: Vila
Söndag: 60 min medelpass + lite styrka på gymet (ca 10 min)

Summan av det hela:

Gruppträning:
3
Styrka: 1
Löpning/promenad: 0

Veckan har varit okej, ett till pass hade jag kunna klämt in i form av någon promenad eller lite löpning. Men det blev inte så, men inget jag tänker hänga upp mig på. Ibland blir det mer träning, ibland lite mindre.Jag känner att kroppen har fått jobba ändå.  Imorgon är det måndag och ny vecka, nya tag!
Jag är lite sugen på att fokusera lite extra på löpningen framöver inför Åvarvet om tre veckor men jag har inte riktigt funderat ut hur jag vill lägga upp det. En milsrunda i veckan kanske är på sin plats? mm låter inte så dumt.




Slut på denna helg

Då var den här helgen snart över och efter passet idag som för övrigt var kul men jag märkte att jag inte var lika pigg som jag brukar vara när jag leder. Men en kickstart på dagen fick jag i alla fall. 
Drog ner en sväng på stan sen för lite shopping. Hittade en del för en gångs skull och utan att hela kontot tömdes, yes!

Nu har vi precis ätit. Det blev hamburgare som jag hittade på affärn, de innehöll 99% nötkött och det tyckte jag lät mycket bra så det fick det bli. Goda var dem också, till det blomkålsmos och en halv avocado. Satt fint såhär på söndagskvällen.

Jocke kom förresten hem idag med två superfina rödingar. Det är guld värt att ha en karl som kommer hem med fin fisk. Fulla med nyttigheter dessutom.

Nu blir det mys i soffan och invänta Vm-finalen i hockey. Sverige- Finland. Finnarna ska få stryk så det skriker om det!


Fin fisk, fin kille.

Vikariesöndag

Sitter nu med frukosten i knät framför tv:n och tittar på nyhetsmorgon. Ska om ett par timmar vara nere på Friskis för att köra ett medelpass. Jag hoppar in för Maud som inte kunde hålla sitt pass idag. Så jag hoppas det är många som vill kicka igång den här dagen med ett träningspass. Efter passet smiter jag nog in på gymet och kör lite styrka för överkroppen.

Frukosten idag fick bli naturell yoghurt med blåbär och hallon, sen lchfbröd med smör,ost och gurka.


Nya vanor

Just nu äter jag som de flesta kanske förstått inte något socker. Tanken är att jag ska vara utan socker hela maj och helst så länge som möjligt men minst hela maj. Och inget socker innebär inga kolhydrater. Riktlinjen är att använda livsmedel som inte överskrider 5 gram kolhydrater per 100 gram och äta så naturlig mat som möjligt.


Och vad vill jag få ut av att undvika socker då?
Det finns många fördelar med att undvika socker. Och en av de största anledningarna till att jag avstår det är för att jag vill få bättre kontroll på ätandet. Jag har inga bekymmer med hetsätning eller så men jag äter gärna för mycket, jämt. Bara för att det finns där så äter jag, även fast jag är mätt. Jag vill kunna äta med måtta, och vara nöjd så. Det blir inte godare för att jag äter mer. 
Med allt ätande kommer såklart ångest. Varför skulle jag äta allt det där? äh jag har ju ändå redan ätit så mycket skräp idag så lika bra att fortsätta.
Och det sitter så mycket i hjärnan! För det är verkligen ett beteende som jag vill få bort. För även om jag inte äter socker nu och äter hälsosamt i övrigt så kan jag inte äta hur mycket som helst.
Även om jag byter ut lösgodiset mot cocktailtomater så finns ju fortfarande beteendet där att alltid ha något att tugga på. Visserligen är tomaterna mycket bättre än godiset men fortfarande samma beteende. Så där tror jag det mest handlar om inställning, helt enkelt bestämma sig för att nej Andrea nu är det bra, jag är nöjd precis som det är, inte en enda munsbit till. Och filmkvällen blir inte bättre med massa snacks till, även fast jag vill tro det.
Lättare sagt än gjort att få bort ur hjärnan.
Minst  sex veckor brukar experterna säga att det tar att få in en ny vana. Det är inget som sker över en natt, man måste ha tålamod.
En bok som jag borde läsa är Hjärnkoll på maten av Martin Ingvar och Gunilla Eldh, där finns nog en hel del intressant att snappa upp.


Socker är definitivt något du kan bli beroende av eller missbruka, precis som alkohol, rökning och snusning. Så det bör tas på allvar och kanske är det dags att titta närmare på vad just du stoppar i dig och se hur mycket dolt socker du faktiskt får i dig, oftast mycket mer än vad du säkert tror.






Kvällis

Timmarna rullar iväg och kvällen är här. Gick ju som sagt och la mig vid fyrasnåret och två timmar senare ringde telefonen så då var det nog dags att vakna till liv.
Fick en fin pratstund med pappa min som håller på för fullt och fixar i sommarstugan så den ska bli klar med all renovering nu till sommaren. Det är mycket som ska fixas och just vid sånna tillfällen önskar jag att jag bodde närmare så jag kunde åka ut och hjälpa till. Men om några veckor åker jag dit och förhoppningsvis får lite gjort. Fina pappa, han är världens bästa pappa. Han fyller förresten år om en vecka. Vad köper man till någon som fyller 55? Sist jag fråga sa ha att han ville ha en plats på ett seniorboende, haha.

Middagen fick bli något snabbt och enkelt då energin är lika med noll. Pasta carbonara, pastan bytte jag ut mot zuccinipasta. Zuccinipasta kallar jag zuccini som man skalar med potatisskalare till remsor som sedan kokas i lättsaltat vatten någon minut. 
Kvällen fortsätter i schlagerns tecken tror jag, heja Eric!!





Bästa pappa.



God Carbonara.


Trött som bara den

Hej hallå!
Idag har jag gått runt som en zombie hela dagen känns det som. Vet inte vad denna trötthet kommer ifrån, kan det vara maten som tar ut sin rätt? Huvudvärk och trötthet är ju vanligt när man drar ner på kolisarna så kanske är det därför jag är lite extra trött. Har ju ätit sähär i två veckor nu så kroppen borde vänja sig snart.

Idag har jag och Jocke varit i Sala på Sala Silvergruvor och varit ner i en gruva som var 155 meter under marken, kallt var det där nere men en bra guide som berättade om gruvan. Sen blev det lunch på deras Wärdshus där vi åt hemmatrillade köttbullar med gräddsås och lingon. Det var gott. Nu är vi hemma och som jag sa, trött är jag så blir nog en liten nap nu.



Ni får ursäkta de dåliga bilderna, men hade bara kameran på mobilen med mig.

Snyggingar.


Guiden.


Piskat benen!

God kväll! Hemma från träningen och benpasset. Blev ett riktigt bra pass, tyvärr följde inte sambon med och stötta så riktigt max gav jag nog inte men inte så långt ifrån heller. Under passet blev det lite uppvärmning i form av swing med kettlebells sen körde jag på med liggande benspark, benpress, knäböj och utfall. Blev även någon ryggövning för att sen avsluta med mage. Kommer garanterat kännas i morgon, tro mig!
Duktig som jag var avslutade jag med tio minuter stretch också.

Nu har vi precis ätit middag. Det blev isterband. Det är väl något många rynkar på näsan åt men jag gillart!
Till det gjorde jag blomkålsmos, för er som inte provat blomkålsmos än, gör det. Det är så himla mumsigt. Jocke fick dillstuvad potatis till sitt.

Vi fick en present på jobbet idag, mycket snällt. Förutom att de bjöd på tårta och bubbel så gav de även alla anställda två biobiljetter och en stor godispåse i var. De ni! inte illa va ;) godiset sitter Jocke och smaskar på, och det är väl lika bra eftersom jag inte har något i den där godispåsen att göra även fast jag vet att det finns en del gobitar där. Men nej jag håller mig i tyglarna. Och ingen tårta blev det heller. En av tårtorna såg rätt god ut men nej, min grädde med hallon gick superfint som substitut.

Nu får vi se vad fredagkvällen har att erbjuda.


Enkelt, grädde och hallon. Lätt att ta med.




Underbart är kort

mmmmmmm. .  Hade kunnat legat en timme till och blivit knådad. Men som vi alla vet har allt det goda ett slut och efter ca en timme var jag som mest avslappnad och hade inte alls någon lust att resa mig och gå.
Hon som masserade mig var jätteduktigt. Som massageterapeut blir man ju automatiskt lite att man tänker på hur hon masserar och vilka tekniker hon använder. Men ganska snabbt släppte jag det fokuset och njöt bara av hur fantastiskt skönt det var. Precis sådär lagom hårt som jag vill ha det, och dessutom hade hon värmt oljan som hon masserade med så varje gång hon skulle ha mer olja så rann en tunn stråle ner på kroppen min och jag fick ett skön rysning i kroppen.
Med nyvaken look gick jag därifrån med ett lugn i kroppen och med ett skönt leende på läpparna.

Tack för den underbara julklappen älskling!
Den kunde inte ha varit bättre.

Nu sitter jag och kikar på Du är vad du äter. Vi får se om karl lyckas gå ner något.
Det har blivit ägg i alla dess former idag känns det som. Ägg till frukost,lunch OCH middag =) omelett med brie och pepparsalami till middag fick sätta punkt för denna matdag.


Brie och salami, en kanonkombo.


Just det imorgon är det fredagen den 13:e. Uhh läskigt va? ;)

massage och prövning

Om en stund drar jag iväg och får en skön helkroppsmassage (förhoppningsvis). Åh som jag har längtat. Jag är så otroligt dålig på att unna mig massage och hade inte Jocke varit gullig och givit mig det i julklapp så hade det säkert inte blivit någon massage alls.
Jag sa under min utbildning till massör att jag skulle gå på massage regelbundet för att det har så många positiva egenskaper i bagaget. Men tror ni jag gjort det? Nepp, och anledningen är nog för att jag är lat och inte bokar in det, och sen att det kostar en del. Men man behöver ju inte gå en gång i veckan men en gång varannan, var tredje månad i alla fall. Och det finns några ställen här i stan som har elevmassage för en billig peng så det borde man verkligen nappa på. Ska bli bättre på att unna mig massage helt enkelt!

Imorgon är det äntligen fredag. veckorna rullar på väldans fort tycker jag. Och imorgon firar företaget jag jobbar på 20 år så dem har fixat med tårta och bubbel. Så det blir en liten prövning och se hur jag kan hålla mig borta från det. Självklart har jag en plan. Och planen är att jag tar med eget fika som jag kan mumsa på. Grädde och hallon, det kommer smaka bra medans jag tittar på de andra som ätar massa socker =P No sugar for me!
Så jag tror inte det kommer vara så svårt att inte äta av tårtan utan har man ett annat bra alternativ med sig brukar det inte vara några problem alls. Bubblet som är i form av pommac (?) är inget som tilltalar mig, har inte druckit läsk på sisådär 12 år så där faller jag inte.

Trevlig torsdag på er!

muskelbyggande

Efter två dagar med träning är nu vila på sin plats, vilket innebär att mina muskler får lite tid att återhämta sig och växa till sig, hoppas de växer så det knakar ;). 
Morgondagen sen också ut att kunna bli utan träning då jag har en massage inbokad. Men vi får se, på fredag blir det garanterat träning. Då ska bland annat benen piskas, jag ska försöka få till ett sånt där riktigt mördarpass så man känner att man knappt kan ta sig därifrån sen =) ja jag är av den sort som gillar pass där man kommer nära maxgränsen för vad man klarar av. Blodsmak vill jag ha!
Tyvärr har jag svårt att få till så tuffa pass på egen hand men på fredag ska jag ge allt jag har och lite till. Och kanske min underbara sambo kan vara med och peppa mig till ett dunderpass? =) 


Nu ligger jag helt utslagen i soffan by myself. Seg som attans är jag också. Det har jag varit sen efter lunch, både kroppen och huvudet känns trötta. Tur att de får vila ikväll då, förhoppningsvis är man på topp imorgon igen.


Här kommer förresten dagen kost:

Frukost: Två ägg med smör, en skiva linfröknäcke med philadelphia och gurka
Mellanmål: Kesella/kvarg med bär och kokos
Lunch: Ungsgratinerad kassler med tomat och kokta grönsaker
Mellanmål: 3 cocktailtomater och 50 gram brieost
Middag: "clubsandwich" i form av omelett fylld med kyckling,bacon, currymajo, tomat,gurka och sallad




Fruktansvärt gott.

Svalkande tips

När det är såhär otroligt varmt och skönt ute blir man ju otroligt sugen på någonting kallt och gott. Glass är väl det som går hem hos de flesta men tyvärr är den ju inte lika näringsrik som man skulle vilja. Självklart tycker jag att man ska äta glass när man vill, inget snack om det men ibland kan det vara nice med ett sjyst alternativ. En bra grej som jag läste om på någons blogg är att göra sin egen glass. Då får man ha i precis det man vill. Ikea har en jättebra grej för glassbakande.


Nämligen de här söta, tror de kostade 20 kr för 6 st.
Gör en god smoothie med dina favoritfrukter och bär och häll upp i formarna och frys. Definitivt nyttigare än kaloribomberna i glasskiosken. Och minst lika goda =)
Så de här ska nog införskaffas inom kort.


"ostkaka"

Här kommer ett recept på en kesokaka jag gjorde för någon vecka sedan. Eftersom jag inte äter socker nu så är det här receptet helt utan det vilket gör hela kakan salt istället för söt. Låter kanske inte jättegott men med en klick vispad grädde och lite bär så är det toppen som mellanmål. Receptet har jag exprimenterat ihop själv genom att addera eller ta bort något från olika recept på ostkaka.

LCHF Ostkaka

250 gram keso
1,5 dl vispgrädde
0,5 dl hackad mandel
2 ägg
ekologiskt vaniljpulver efter tycke och smak ( jag tog knappt en halv tsk)

Blanda keso och grädden. Mixa med stavmixer. Tillsätt äggen, hackad mandel och vaniljpulver. Häll upp i en smörad form och grädda i mitten av ugnen i 200 ca 20-30 minuter.

Är du inte sockerkänslig så kan man säker ttillsätta ca 0,5 dl socker så blir det nog mer likt "vanlig" ostkaka i smaken. Jag rostade även mandlarna i stekpannan innan jag hackade dem grovt, för att få fram mandelsmaken bättre.
Servera gärna med frukt och grädde eller kesella. Mumma!




Slut som artist

Jag är helt slut i kroppen just nu. Mitt pass ikväll har nog aldrig varit så jobbigt. Som ledare är det otroligt viktigt att framstå som någon med mycket energi och ork som ska se pigg ut när de andra motionärerna börjar se trötta och orkeslösa ut. Idag var det extra tufft att försöka förmedla energi men att se de tappra motionärerna kämpa på gör det lättare för mig att bara köra järnet!
Sen att svetten rann som aldrig förr är en annan sak, herre min gud, har nog aldrig svettats så mycket någonsin! Men det gör att känslan efteråt nästan blir ännu bättre. Så med massa endorfiner i kroppen trippade jag hem med ett leende på läpparna.
Nu är maten i magen och jag känner att jag börjar bli människa igen. Kan säga att jag kommer somna ovaggad ikväll.






Uppladdning?


"laddar" inför mitt pass.

Om en stund drar jag ner till Friskis. Tror dock inte det är så många som tänker göra samma sak idag då jag har vädret emot mig. Vem vill vara inne och jympa när man kan vara ute? några tappra själar hoppas jag dock på. Vi har gratisvecka hela veckan så passa på! Allt gratis i mån av plats, och plats kommer det definitivt finnas!
Time to svettas!

Nykokt spagetti

Nej inget jag åt till middag men däremot är det så mina ben känns just nu. Helt slut i benen är jag. Jag var redan innan crosstrainingen ikväll sliten i benen och jag tänkte att det kanske skulle bli bättre när jag väl började springa men det fick jag sota för kan jag säga.

FY TUSAN vad tunga benen var, fick anstränga mig ordentligt under löpdelarna för att hänga med. Men så här är det ibland. Ibland går det riktigt lätt och det känns som man svävar fram och andra gånger är som idag, rena döden. Men jag ska vara glad att mina ben oftast känns skapligt pigga och jag sällan har sånna mördarpass som idag. Träningsvärken på insida lår/ljumske (från i lördags)  blev inte bättre av dagens löpning , ajajaj!

Ikväll blev det äntligen fisk till middag, det var på tiden. Har varit dålig på att äta fisk senaste tiden känns det som så gös satt som en smäck! Tur att jag har en sambo som har som stösta intresse att håva upp fisk =)

Snart ska jag släpa mina tunga ben till sängen och hoppas att jag kommer upp ur den imorgonbitti och då med superpigga ben, det borde jag väll ha då? haha nja kanske inte men förhoppningsvis klarar jag av dagen utan bekymmer.

Hoppas alla fått en bra start på veckan!


Känslan i benen just nu.

Veckans träning

Kom på att jag glömt redovisa förra veckans träning (v.18) så här kommer den:

Måndag: 90 min Crosstraining
Tisdag: 60 min Medelpass
Onsdag: Vila
Torsdag: 60 min Gym, 60 min Yoga
Fredag: Vila
Lördag: Löpning (stadsloppet)
Söndag: 50 minuter morgonpromenad

Summa summarum:

Gruppträning: 3
Styrka: 1
Löpning/gång:2

En ganska vanlig vecka skulle jag vilja säga, bonus till yogapasset!


Velig

Puh! Långbrallor i denna hetta rekommenderas inte! När jag gick till jobbet imorse så var det skönt men hem, nej då hade jag gärna velat haft skorts eller kjol.
Sitter nu och försöker bestämma vad jag ska träna ikväll. Crosstrainging borde ju vara det självklara valet idag med detta väder också men känner mig fortfarande rätt sliten i benen men det kan ju kännas bättre av att springa med så vi får se vad det blir. Någonting blir det i alla fall.

Sitter just nu och mumsar i mig en bit chevré och några cocktailtomater. Angående sockeruppehållet just nu så kan jag meddela att det går mycket bra, INGET i sockerväg har slinkit ner de senaste 11 dagarna. Och jag har faktiskt inte varit speciellt sugen heller. Inget riktigt sockeranfall har jag haft än trots några frestelser i helgen. Jag har hållt mig borta från frukt också men det är något jag kommer att äta när jag är sugen. Bär äter jag dock.
Trivs bra och känner mig pigg och glad. That´s good!

Nej bestämma vad man ska träna ikväll kanske..


Ser supertrist ut men smakar gudomligt just nu.


För fort

Den här helgen har bara flugit förbi. Swisch swisch sen var det slut.
Helgens höjdpunkt för mig var ju som ni kanske förstår Stadsloppet. Jag var lite nervös under hela förmiddagen och kände nästan lite håll under uppvärmningen vilket inte kändes så kul. När starten gick så var det full fart från start till mål för min del. Jag försökte hålla ett relativt högt tempo redan från start vilket är lite riskabelt då jag kanske skulle "gå in i väggen". Jag brukar annars ofta börja lungt och sen öka när jag känner att det finns ork. Men jag visste att det krävdes lite extra av mig om jag ville ha den tid jag hade som mål. Och målet var att klara loppet (6,3 km) inom 30 minuter.
Efter någon kilometer kändes det relativt bra, benen var väl inte riktigt så pigga som jag hade kunnat önska men jag kunde ta mig fram utan större problem. När jag närmade mig målet var det inte mycket enerii som fanns kvar, lätt illamående försökte jag springa på så mycket det bara gick innan jag gick över mållinjen. Min tid blev 28.50. Yes!
Alltså klarade jag mig med bra marginal och det känns kanon! och framför allt ett roligt lopp. Extra roligt var det att min moster också sprang och att många står och hejjar på längs vägen, så förhoppningsvis blir det en repris nästa år.

Efter det blev det umgånge med familj och en underbart god grillmiddag. Sen en kvällspromenad på det och dagen var komplett. En mysig helg helt klart.

Lite bilder från loppet.



Moster kämpar på.

I mål.


Fan vad jag är bra!

Njuter

Hallå där! Förlåt för dålig uppdatering igår men det fanns helt enkelt ingen tid till bloggande. Nu njuter vi sista timmarna i östhammar innan vi åker tillbaka igen. Underbart väder idag med, jag kan inte annat än älska det!
Mer om helgen och gårdagens lopp kommer ikväll. Loppet var kul och jag är väligt nöjd med min tid =) nu är det bara ladda till nästa lopp som blir Åvarvet i Eskilstuna om prick en månad. Då är sträckan lite längre, en kvarts mara ska då avverkas. Spännande!


Jag i blått nikelinne.



Moster Karin, mamma och jag efter loppet


Time to go

God morgon allihopa! Vilken fin lördag att vakna till, strålande sol!
Snart bär det iväg. Det blir en mellanlandning i Uppsala för att plocka upp kära moster Karin som också ska springa. Sen styr vi kosan mot Östhammar. Lite lätt lunch när vi kommer fram för att sen ladda ett par timmar innan loppet är.
Känner mig lite pirrig men det ser jag som ett sundhetsteckan =)
Dags att packa det sista.

Hoppas ni får en fin dag!




Helghelghelg

Yes nu är helgen äntligen här. Efter en jäkligt skön dag på jobbet med lite post och hemgång en timme tidigare än schemat, det är nice!
Nu sitter jag här i soffan och chillar, blir ingen träning idag för att jag vill vara pigg imorgon när jag ska springa stadsloppet. Så vila får det bli, även om jag gärna hade velat träna för att det är ett så skönt avslut på veckan. Att få köra slut på sig, då känner man sig så nöjd på något sätt. Men jag tror min kropp är mer nöjd imorgonbitti om jag vilar idag.

Jocke ville grilla ikväll så det lutar nog mot det. Han får fixa det där, jag gör tillbehören. Blir nog rotade rotsaker till han och Bella och kokta grönsaker till mig och sen bea till såklart. Inget slår en god bea ;)

Det blir nog en tidig uppgång imorgon då vi bör åka typ 9 för att vara framme i tid. Men det blir nog bra, hoppas det är bra väder också. Det ska bli så kul att springa, har egentligen ingen aning om hur bra jag ligger till konditionsmässigt. Mer än att jag vet att den inte är helt kass. Den är ju rätt bra men HUR bra är frågan =) Jag ska försöka att inte bli besviken om jag får en tid som i mitt huvud inte är så bra, utan mest njuta av att det är jäkligt kul helt enkelt.

Dagens andra mellis:

Hallon, vispad grädde och naturell yoghurt. Mättande och gott!

It´s friday!!

GOOD MORNING!!! Idag är det äntligen bästa dagen på veckan, nämligen FREDAG. Det är alltid en så skön känsla att vakna och veta att det är fredag och bara några timmar till helg.


Gårdagen bjöd på ett kortare gympass följt av en timme yoga. Och Yoga mina vänner, det var inte igår jag var på det. Jag säger alltid till mig själv att jag behöver bli bättre på att stretcha och köra mer rörlighetsträning men det blir ändå aldig av, eller välidgt sällan i alla fall. Men igår slutade jag redan vid 15 så då hann jag till yogan som började 16.15. Och om jag kände mig stel? skojja inte. .


Jag känner mig ungefär lika smidig som ett kylskåp. Jag är väldigt ovig och ser nog rätt stel ut när jag försöker mig på att mjuka upp kroppen. Men jag antar och intalar mig själv att ju mer jag stretchar ju bättre blir det. Och yoga är ju perfekt för min stela kropp egentligen så jag hoppas att jag blir bättre på att prioritera rörlighetsträningen i fortsättningen.


Nu ner med äggen i magen och mot jobbet, sen mina vänner, sen är det HEEEELG!


Glad och något trött tjej.


Dagens mat

Här kommer en liten note om vad jag ätit under dagen:

Frukost: Två kokta ägg med mycket smör, en skiva linfröknäcke med ost och gurka.
Mellanmål: Kesella med bär och mandlar
Lunch: Omelett med kassler,tomat och en klick majonäs på.
Middag: Köttfärssås med kokta grönsaker och fetaost.
Kvällsmål: ?

Att äta så pass mycket fett som jag gör just nu gör att jag håller mig mätt väldigt länge och mellanmål är inte alltid nödvändigt. Anledningen till att jag inte åt någonting mellan lunch och middag idag var för att jag åt lunch så pass sent på jobbet (14.30) så det blev middag som blev nästa mål (18.00). Får se om jag gör mig något kvällsmål, är inte så hungrig dock.



Middagen

Regelbundenhet vad är det?

Att äta regelundet är en av huvudingredienserna för en sundare livsstil. Det gör att kroppen håller en jämn blodsockernivå och du minskar risken att drabbas av det där typiska sötsuget som gärna smyger sig på på eftermiddagarna. Det gäller såklart att göra medvetna och bra val när det kommer till VAD man stoppar i munnen.
Väljer man att dricka läsk till frukost, bulle innan lunch, pizza till lunch, kexchoklad till eftermiddagsfika och pannkakor med sylt och grädde till middag så kan man inte räkna med några positiva resultat, trots att man ätit det med jämna mellanrum,nej nej välj rätt!

 Ät sådant som du vet att din kropp mår bra av, så naturlig mat som möjligt. Grönsaker vatten/mjölk till varje huvudmål är en bra grundregel. Och en bra början för att leva sundare är också att planera, det är otroligt viktigt och det är ofta där det faller. När vi missat att ta med oss mellanmål eller lunch till jobbet, då slinker det ner någoting mindre bra som gör att du resten av dagen inte presterar på samma nivå som med bra mat i magen.

Ett bra upplägg är att äta tre huvutmål och två till tre mindre mål/mellanmål. Låt det aldrig gå mer än 3-4 timmar mellan måltiderna.

Många andra positiva egenskaper av att äta regelbundet är att du blir piggare, får mer energi och blir gladare.
Och det vill vi väll alla? =)





Iskall

Usch vad kallt det är ute, känns som minusgrader!
Bellas uppvisning var bra om det inte hade varit så j**la kallt. Kunde liksom inte ignorera kylan. Men duktiga dansare var det. Några gånger fick jag verkligen sug efter att bara tokspringa upp på scenen och dansa loss, men jag hejdade mig =)

Nu har jag middag i magen och jocke ropar att jag ska sluta blogga. Dags att krypa till kojs och få några timmars sömn. 05.30 ringer klockan.


Bella står i raden längst fram, som nr 2 från vänster. Rosa tights och orange linne. Bra kämpat Bella! 

vardagstips!

På vardagarna kan det vara kul med en enkel och god dessert efter middagen för att sätta lite extra guldkant på tillvaron eller bara för att det är så gott =)

Den här gjorde jag för att apelsinerna såg så tråkiga ut på fruktfatet och skulle vara roligare med en klick vispad grädde till. Så det fick det bli här om dagen. Annars är ju kesella, både smaksatt och naturell väldigt gott att ha till frukt och bär. Enkelt och gott!


Tiden springer

Dagarna går fort och imorgon är det redan onsdag, härligt!
Tisdagen har varit som de flesta tisdagar. Körde mitt medelpass nu ikväll och har precis landat i soffan.
Efter nästan ett halvårs tjatande på två av mina arbetskollegor så fick jag äntligen med dem på mitt pass, de kanske kände sig tvugna att gå så jag skulle sluta tjata =) haha. Men jag tror dem tyckte att det var skoj iaf, om inte annat rätt svettigt. Precis som det ska vara!

Imorgon ska Bellabus ha dansuppvisning på Parken Zoo så det ska bli kul att se vad de ska bjuda på för show. Hoppas vädret är bättre bara, 4 grader ute nu. Burr!


Dagens middag a´la lchf:


Chorizo, kokta grönsaker, en bit fetaost och chilimajo. Fett och gott.

Det är inte sant!

Vaknar upp och går ut i köket och vad ser man. Det SNÖAR ute! Herregud, det trodde jag inte. Men det är det som är lite läskigt med våren, att vädret är så skiftande. Ena dagen kan det vara varmt och sommar i luften och nästa dag kalla vindar och t.o.m snö. Men antar att det här inte kommer vara något långvarigt snöande ( hoppas jag i alla fall).

Nej nu ner med äggen i magen sen iväg till work. Ha en bra tisdag!


Sånt här väder vill jag ha!

Tummen upp!

Mat i magen, nyduschad och mysoutfiten är på. Det blev äntligen ett crosstrainingpass. Ett härligt pass blev det. Trots att det var kyligt ute och blåste en del så lyckades solen värma med sina strålar. Jag fick tips av en av ledarna idag att gå med i en löpklubb. Det är tydligen inga problem att hänga med vilken form man än är i, så det ska jag fundera på. Sen är det ju också en bonus att man får hålla igång med löpningen året om, vilket kan vara tufft på egen hand.

Att komma hem och ha maten stå på bordet är inte fy skam heller. Min underbara karl hade gjort falukorv i ugn som jag åt med kokt zuccinispagetti (kokta zuccinistrimlor). Jag var så hungrig så hann inte ens ta en bild på den goda maten.


Laddad innan passet!



Nöjd Andrea efter dagens träning.

Tummen upp för en mycket bra måndag!

Igång igen

japp, idag var man på banan igen då. Tillbaka på jobbet och full rulle. Känner mig pigg i benen och om en timme väntas det crosstraining och den här gången hoppas jag verkligen att det blir av! Tredje gången gillt får det bli.

Tagga Tagga Tagga!!!!

Vad tränar ni ikväll?


Veckans träning

Veckans träning har inte kunnat blivit vad jag har velat med tanke på att jag varit sjuk halva veckan. Men helt åt skogen har det inte gått.

Måndag: 45 min löpning
Tisdag: Medelpass
Onsdag: Vila
Torsdag: Vila
Fredag: Vila
Lördag: Vila
Söndag: 35 min morgonpromenad, 60 min styrketräning

Summa:
Gym:
1
Gryppträning: 1
Löpning/gång: 2

Nu laddar jag för en ny vecka med mer träning, för på lördag är det upp till bevis. Stadsloppet i Östhammar. 6,3 km löpning. Det ska bli riktigt kul!


Nytränad

Sådär ja! Hemma igen efter ett bra pass på gymet med fokus på överkropp. Var rätt försiktig med vikterna och vågade inte kräma på för mycket eftersom jag varit sjuk i veckan. Men jag tror det kommer kännas imorgon i alla fall eftersom jag inte varit på gymet på ett par veckor.

Nu sitter jag nyduschad i soffan och har även hunnit äta. Omelett med kycklingfilé och grönsaker ligger nu i magen.

Här kommer receptet på LCHF-brödet jag testade i lördags. Det var gott!

2 ägg
50 g smör
3/4 dl Fibrex
1 tsk FiberHusk
2-3 tsk bakpulver
1 msk solrosfrön eller pinjenötter
En nypa salt

Gör så här

Mixa fibrexflingorna till mjöl. Blanda ned övriga torra ingredienser och krydda enligt något av förslagen nedan eller efter eget huvud.

Smält smöret och blanda ner äggen och vispa lätt. Vänd ned de torra ingredienserna och rör runt. Vispa helst inte utan rör runt.

Fördela i lämpliga formar och grädda dem i 225 graders ugn i 5-8 minuter. Ta ut och låt svalna på galler.


1 Maj

Första dagen på den här månaden startades med en skön morgonpromenad på 35 minuter. Solen lyste och det var rätt kall luft ute, skönt för lungorna och få lite frisk luft.
Nu har jag precis ätit en god frukost bestående av en smoothie med naturell yoghurt, kesella och jordgubbar toppat med rostad kokos. Till det en skiva lchfbröd med smör,ost,skinka och gurka. Det satt som en smäck!

Lite senare tänkte jag faktiskt ta mig ner till friskis och slita tag i vikterna. Det är verkligen välbehövligt nu känner jag. Men det blir nog inga monstervikter utan går nog ut ganska försiktigt, tror det kommer kännas imorgon ändå.

Annars är dagen rätt så oplanerad och vi får se vad dagen har att bjuda på. Ingen demonstration för min del i alla fall!

 

RSS 2.0