Vad göra?

Jahaja. Den här helgen kan nog inte bli mer oplanerad. Har noll planer, verkligen noll. Jocke åker till Forshaga och fiskar hela helgen så här kommer det eka tomt. Hade planer på att åka till päronen men mamma är sjuk så känns inte så lockande då. 
Så vi får helt enkelt se vad jag ska fylla min lediga tid med. Förhoppningsvis något skoj!





Så var denna dag förbi.

Shit vad den här dagen har sprungit iväg, eller jag tycker hela veckan har rusat fram i en väldans fart. Så imorgon är det favoritdagen fredag igen =)

Jag har precis kommit innanför dörren och sitter nu och mumsar kvällis i form av pepparkaksdavos med lingon och valnötter, en kopp te och ett ägg.

Pepparkaksdavos:
2 dl Naturell yoghurt/fil/kesella
1 dl fiberhavregryn/rågflingor/kruskakli
pepparkakskrydda efter egen smak

Blanda allt i en skål och låt stå i kylen minst ett par timmar. Toppa med det du gillar.



Just det, dagens middag blev något som jag drog ihop på ett nafs då jag hade lite bråttom iväg, köttfärsbiffar med fiberhusk som gjorde biffarna saftiga och goda. Till det en pestosallad och hemmagjord coleslaw. Har riktigt fastnat för coleslawen känner jag. Ätit det nästan varje dag denna vecka. Kanske borde variera mig lite.


Oväntat promenadsällskap.

Det blev ingen träning idag heller men dock en härligt promenad på en timme. Och inte med vem som helst heller. Det var nämligen Jocke som kom med förslaget och jag var inte sen att nappa. Det gäller ju att passa på de tillfällen han vill ut och traska. En skön promenad i friska luften idag alltså.

Middagen idag blev Ungsstekt regnbåge med creme fraiche- och dilltäcke, sen ett morotsmos och haricots verts som jag förvällde snabbt innan jag stekte på dem en kortis med lite sesamfrön. Receptet på morotsmoset kommer från Linnea. Både fisken och moset smakade bra men tyckte båda var godast att äta var för sig så moset tror jag passar bättre till någon kötträtt kanske. Men gott ändå!


Ändrade planer x2

Ikväll skulle jag egentligen åkt till Västerås och gått ut och träffat mamma som hade konferens där nu ett par dagar. Men när jag ringde henne i eftermiddags så var hon inte alls i Västerås. Hon låg hemma i sin säng febrig och förkyld, stackarn. Så ingen date med mamma ikväll tyvärr. Då tänkte jag såklart att träning vore på sin plats men efter en timme hemma kändes kroppen inte alls pigg. Huvudet kändes tungt och kroppen inte alls på hugget. Så jag bestämde mig för att köra på vilodag idag och träning imorgon istället.

Kvällen ska istället spenderas i soffan med detta:



Programmet för Svettisdagarna!
Och vad är svettisdagarna tänker ni? Jo det är Friskis & Svettis årliga träningskonvent för alla Friskisföreningar ute i landet/världen. Varje förening får skicka ett visst antal ledare och i år har jag fått chansen att följa med. Det ska bli sjukt kul och jag är grymt taggad. Det kommer bli en helg proppfull med inspiration och träningspepp. Älskar´t!
Så nu gäller det bara att kunna bestämma vilka klasser man vill gå på. Lättare sagt än gjort.

En vanlig måndag.

Den här måndagen har nog sett ut som en klassisk måndag i min värld. Med det menas jobb, sen träning följt av dusch och mat för att sen landa i soffan med en kopp te.
Middagen fick bli en vardagsfavorit, ungsgratinerad falukorv med ajvar relish och mozzarella som serveras med en coleslaw. Det satt fint efter en timmes spinning kan jag intyga.


Veckans träning v.38

Måndag igen och ny vecka. Här kommer resultatet av förra veckans träning:

Måndag: Vila
Tisdag: Vila
Onsdag: 30 min styrketräning hemma
Torsdag: 60 medelpass
Fredag: 60 min powerwalk
Lördag: 60 min morgonpromenad
Söndag: 60 min spinning

Summa:
Gruppträning: 2

Styrka: 1
Löpning/gång: 2

Förra veckan kändes det som träningen blev lidande p.g.a mina arbetstider. Energin fanns inte riktigt där när jag kom hem och jag fick inte till så många riktiga träningspass som jag brukar. Något enstaka pass mindre bara men ändå, det känns i kroppen att jag legat lågt med träningen. Men den här veckan ska det bli mer förhoppningsvis. Och varierat hoppas jag med på. Nu kör vi!




Slut på helgen.

Jahaja då var ännu en helg slut och jag har nyss smaskat i mig en nyttig variant av smulpaj. Det blev två portioner av den dessutom, kanske inte riktigt vad jag behövde men tur att den inte var allt för onyttig.

"Smulpajen" bestod av kokos, solroskärnor, pumpakärnor, två torkade finhackade aprikoser, ren vanilj, fiberhavregryn och naturell kesella. Har inga exakta mått utan blandade tills allt blev till en bra konsistens. Sen skivade jag upp två små päron och ett stort äpple. Smörade två portionspajformar och fyllde med frukten och smulade sedan över "degen". Gräddade i 200 grader tills de såg fina och lagom gräddade ut.
Jag serverade den med en klick turkisk yoghurt, men en klick grädde hade funkat kanon det med.
Som sagt, båda formarna slank visst ner. .



Annat skoj som hänt i helgen då. Jo middagen i fredags hos min nyfunna vän Sara var verkligen supertrevlig. Hon lagade en kanongod middag och vi satt och tjattrade och drack bubbel länge innan hon gjorde följe en bit hem. Får bli en repris inom kort.

Lördagen blev det en loppisdag utan loppisfynd. Jag var runt på tammetusan varenda loppis i stan (nästan). Men inte fanns där något som föll mig i smaken. Då blev det istället Västerås för inhandling av diverse saker men tyvärr fanns inte allt som jag hade tänkt köpa. Men förhoppningsvis så får de in produkten i veckan så kan jag åka och köpa det då. Sen blev det film i soffan, Bridemaids. Riktigt kul film, se den.

Söndagen då. Jo idag började jag som sagt med ett spinningpass. Skönt att få en riktig rivstart på dagen och spinning är ett otroligt bra komplement till löpningen när man inte har någon lust att sticka ut och kuta. Efter det fick vi besök av sambons mor och hans syskon med barn. Trevligt att ni kom förbi! Sen har det bara blivit typiskt söndagsgöra. Handlat, tvättat, städat, gjort matlådor och förberett för ny arbetsvecka. Och sen stack sambon iväg och jobbade så nu sitter jag här i min ensamhet. Blir att surfa runt lite innan det är dags att krama kudden.





favorit i repris.

Det blev ett härligt spinningpass idag precis som förra söndagen. En bra start på dagen minst sagt. Då har jag hela dagen fri att fylla med precis vad jag vill.


Syns kanske inte jättetydligt men svettig var jag, minst sagt. 

Mp och lördagsfrukost.

Underbar start på den här dagen. 60 minuters frisk morgonpromenad i strålande höstsol.
Nu lördagsfrukost i form av:

Naturell fil
Pistage-och mandelmüsli
kiwi
rostat kornrågbröd med skinka och gurka
ägg
en kopp grönt te vanilj


Time to go.



Trevlig fredagkväll allihopa!


Mellistime

Godagens!
Helgen är äntligen här och jag har precis kommit hem från en timmes powerwalk i det underbara höstvädret. Riktigt härligt när det är dagar som dessa då solen lyser och luften är riktigt frisk. Nu har jag precis smaskat i mig mellis. Ldls kvarg/yoghurt fick bli grunden, den blandade jag med olika bär och toppade med pumpakärnor, solrosfrön och valnötter. Nu står jag mig lätt några timmar.


En perfekt mellanmål. Bara att toppa med vad man önskar. Proteinrikt och bra.



Ikväll är jag bortbjuden till Sara på middag och massa trevligt snicksnackande, trevligt! Så fram tills dess blir det lugna puckar, måste ju njuta av att det är freeedag.


Fyller på..

med energi nu efter träningen.



Naturell yoghurt, müsli, valnötter, äppelringar och en rabarber- och jordgubbskompott.


Mål eller inte.

En tuff arbetsvecka börjar närma sig sitt slut. Och den här veckan har verkligen kostat energi känner jag. Det känns som jag inte hunnit med någonting alls. Nu ligger middagen i magen och jag ska försöka ta mig i kragen och få den där energin att visa sig lite så jag kan köra mitt pass med full tjofräs.

Jag sitter annars och funderar på lite tankar och mål kring min träning. Jag har oftast tydliga sådana men just nu har jag inget direkt superstrikt mål som jag strävar efter. Några saker är ju självskriva så som att jag tränar för att må bra i kropp och själ, känna mig pigg och att hålla min kropp i gång. Kanske borde jag fundera ut något stort, något som gör att jag kan ge ännu mer på varje pass. En motivationshöjare. Hm. .tåls att fundera över. Vad har ni för mål inom träningen? stora som små, tell me!


expressträning.

När jag väl kommit hem fanns inte mycket energi. Men kroppen behövde få sig en genomkörare och då fick det bli hemmaträning. Så jag tog mig i kragen och körde lite olika styrkeövningar för hela kroppen. Ca 30 minuter blev det, helt okej. Bättre än ingenting tänker jag.

Middagen blev i enklaste laget. Kasslersallad med halloumi. Salt och gott!


Sena arbetsdagar.

Den här veckan är vi schemalagda minst en timme längre än vanligt. Vilket innebär att träningen blir svårare att klämma in. Men jag ska försöka få till något pass iaf. Nu har det tyvärr blivit vila måndag och tisdag. Därför känns det viktigt att få in ett pass imorgon. Får försöka klämma in det helt enkelt. Det handlar ju om att prioritera.


Kvällens middag, fiskgryta med tomat. Helt ok!


Skavsår i gluteus.

Ja mina stjärtmuskler känns skapligt tillplattade efter kvällens frisörbesök. Ändå blev det ett kortare besök än vanligt, endast 3 timmar och 20 minuter. Lite mörkare och kortare blev håret vilket passar bra såhär till hösten.

Här kommer en liten sneakpeak


Ommålat.

Igår så tog Jocke tag i lite målning här hemma. Jag har tyckt att kökets fönsterlister är så mörka och dystra och skulle behövas ljusas upp lite. Några strykningar senare och köket känns mycket bättre och fräschare med lite vitt. Nu ska bara dit lite gröna växter så det ser ut som ett hem.

Före


Efter


Veckans träning v. 37

Måndag: 60 min spinning
Tisdag: 70 min powerwalk (tjejgåing)
Onsdag: Vila
Torsdag: 60 min medeljympa
Fredag: 60 min gym
Lördag: Vila
Söndag: 30 min morgonpromenad, 60 min spinning

Summa:
Gruppträning: 3

Styrka: 1
Löpning/gång: 2

En bra och blandad vecka gällande träningsformer. Lite av varje. Veckans stora plus var att jag tog mig in i gymet och körde styrka. Det var något jag behövde efter ett alldeles för långt uppehåll från styrkan. Nu försöker jag hålla liv i den delen också. 

 


Lunchdags.

En av mina favoritbloggar är Josefins blogg. Hon är otroligt duktig på att fota och även en hejare på att skapa goda och hälsosamma recept. Helt i min smak. Därför fick hon bli en inspiration till dagens lunch. Äggwraps. Jag fyllde wrapsen med kallrökt lax, färskost och grönsaker.  Mums!

 

Söndag och spinning

Har varit ute på en kort morgonpromenad på 30 minuter för att väcka liv i mina stackars ben. Frukosten har landat i magen och snart tänkte jag riva av ett spinningpass. Bra start på denna söndag!


Brödbak och middag.

Snart dags att dra iväg på bio. Innan det tänkte jag att jag skulle slänga upp lite bilder på kvällens mysmiddag med älsklingen.
Jag ägnade större delen av eftermiddagen/kvällen åt ett brödbak som tillslut blev klart och också väldigt gott. Inget nyttigt bröd men ibland får man unna sig och idag kände jag för ett riktgit gott nybakat bröd till middagen.

Middagen bestod av lite småplock av olika saker. Chilisteka scampi, kallrökt lax, räkor, kokt potatis, färskost, sallad, nybakt bröd m.m. Och även denna helg en vaniljpannacotta, idag toppad med ett lager apelsingele.








Smärta.

Aj aj aj. Att gymträningen blivit lidande den sista tiden märks klart och tydligt denna lördagsmorgon. Jag var nämligen på gymet igår och körde ett pass på 60 minuter där jag körde lite blandade övningar men mest ben. Idag känns det kan jag säga. Sköntont, fast mest ont och tyvärr tror jag att detta bara blir värre tills imorgon. Men jag gillar träningsvärk också, en slags bekräftelse på att det finns några muskler där under någonstans.

Fredagskvällen blev lugn med film och tacos. Det var verkligen evigheter sen vi åt tacos så det var sjukt gott, åt som en häst!
Kanelstekta äpplen med knaprig müsli och turkisk yoghurt fick agera kvällsgott.



Vad händer idag då?
Än så länge väldigt oplanerad. Vi ska storhandla, annars planlös. Ett biobesök till kvällen förresten, Jägarna 2 verkar det bli.

 

kvällsnjut

Fyller på med energi efter ett svettigt medelpass. Kul att motionärerna börjar trilla in mer och mer.


Kvällsmål bestående av:

fil
pistagemüsli
torkade äppelringar
hemmagjord äppelmos


Till det en kopp gott söderte.

Bara en dag kvar. .

Sen är det äntligen ledigt. Saknar min Jocke extra mycket idag. Känns inte som jag sett skymten av honom den här veckan. Eftersom jag jobbar dag och han natt så blir det inte många timmar man ses. Och den här veckan har vi har gått om varandra hela tiden, så det känns lite tomt här hemma. Men imorgon får jag äntligen slänga armarna om honom. Bara en dag kvar. .

Nu har jag precis käkat och väntar nu på att klockan ska bli kvart över sex så jag kan traska ner till Friskis och leda pass. Hoppas det dyker upp några träningssugna själar.


Världens finaste kille.

Vilodag och pajmiddag.

Onsdagar brukar bli vila från träning och så även idag. Och till middag i kväll gjorde jag paj. Jag gör väldigt sällan paj, troligtvis för att jag tycker och tror att det tar lång tid och att det är en del pyssel med det. Men idag hade jag inget annat planerat så då passade det bra. En kycklingpaj med chorizo som finns i en av kokböckerna jag använder flitigt just nu. Och jag har nu mumsat i mig en bit av den, jättegod verkligen!

Pajskalet gjorde jag på sojamjöl,fiberhusk, lite fullkornsdinkelsikt och smör. Ett nyttigt och bra recept som känns betydligt bättre än den "vanliga" pajdegen på vanligt vetemjöl. Och dessutom god. Pajen fylldes med grillad och skivad kycklingfilé, en slantad chorizo, soltorkade tomater, rödlök, basilika, skivad tomat, riven ost och äggstanning. 

 


Hängde på.

Den här kvällen blev inte riktigt som tänkt men bara på ett positivt sätt. Jag gick ner för att leda en kort uppvärmning för alla tjejer som skulle gå Tjejgåing. Och precis efter att jag lett klart och startskottet skulle gå så kom en av arrangörerna med en nummerlapp och sa att det var bara att hänga på. Jaha tänkte jag, varför inte? 7 km powerwalk är väl aldrig fel. Så det var bara börja traska. Jag hann ifatt några bekanta och andra motionärer som gått på mina pass som jag småpratade med under hela loppet, supertrevligt!

Väl i mål fick vi en medalj och en påse med lite fika. Jag kilade hem ganska så snabbt efter att jag gått i mål. Magen skrek efter mat så jag ville hem och fixa ihop något snabbt. Tyvärr var inte det vi fick på plats något jag kände skulle göra så gott för min kropp. Jag ska inte gnälla på innehållet för jag tycker det är jättekul att de fixar med fika och så men jag äter tyvärr inte den typen av "mat" i vanliga fall och känner inte att något av det (förutom frukten) ger mig så mycket vettigt.
Så hem och göra en turbomiddag och vad passar bättre än omelett med bacon och tomat. Perfekt när man vill ha mat klart fort. Mätt och belåten sitter jag nu här och kan andas ut.




Matkassen som jag fick efter loppet. Mest snabba kolhydrater känns det som.


Tjejgåing.

Fick en förfrågan igår om att leda en uppvärmning ikväll för ca 200-300 personer. Det är nämligen en tävling som heter Tjejgåing som är här i stan ikväll och massor med tjejer/kvinnor som ska gå runt en bana på 7 km.  Ett jättebra påhitt av de som arrangerar tycker jag. Mer promenad åt folket!
Självklart tackade jag ja till att leda och sitter nu och laddar för fullt. Eller laddar och laddar, jag håller mina tummar och tår för att regnet inte öser ner och för att vi inte ska blåsa bort. För det ser inte så himla lovande ut om jag kikar ut genom fönstret. Men det blir vad det blir, kul iaf!




Veckans träning v.36

Förra veckans träning kommer här:

Måndag: 60 min spinning
Tisdag: 45 min jympa
Onsdag: Vila
Torsdag: 60 min medeljympa
Fredag: 70 min spinning
Lördag: Vila
Söndag: 70 min morgonträning (40 min powerwalk + 30 min cykling)

Summa:
Gruppträning: 4

Styrka: 0
Löpning/gång: 1

Det blev en hel del gruppträning förra veckan. Vilket jag inte har något emot egentligen. Kanske borde jag lägga mer fokus på styrkan eftersom det mest blir konditionsträning just nu och jag vill försöka variera mig. Det vore toppen om jag fick till ett styrkepass i veckan på gymet iaf, men det är ju såå tråkigt där inne. Får ingen pepp alls av att gå där och slita bland vikter och köra massa reps i maskinerna. Jag vill ha kul när jag tränar. Men jag ska verkligen försöka, verkligen. För jag vet att styrkan behövs.



Full fart.

Dagen har rullat på i ett och jag hann med träning och middag innan klockan slagit kl 17.30 vilket inte händer ofta. Men jäkligt skönt att vara klar med träningen redan kl 17 och ha resten av kvällen att bara ta det lugnt. Effektivt och bra kallar jag det. Det blev spinning idag igen. Känns osm jag kommit in i ett spinningflow nu då jag kört tre pass på en vecka. Och det är väl ungefär så många spinningpass det brukar bli per år annars. Men det är en träningsform jag gillar och verkligen känner att träningen ger.


Till middag blev det en thaigryta med kassler och kokosmjölk. Toppade med lite naturella cashewnötter.

 


Nu är jag dock hungrig igen så vet inte om jag ska dra ihop ett smarrigt kvällsmål och mumsa på.

Nej men ännu mera müsli?!

Nu tror jag bestämt att kvinnan gått och blivit galen. Jag har hamnat rejält i müsliträsket kan man säga. Men det är ju så gott och kan varieras så mycket.



Här är den senaste varianten. Lågt GI och fullproppad med nyttiga godsaker. Helt klart en ny favorit hos mig och den här kommer jag göra många gånger till.

Pistasch- och mandelmüsli
3 dl fiberhavregryn
2 dl krossat bovete
1 dl solrosfrön
½ dl linfrön
1 dl kokosflingor
1 dl pumpakärnor
1 dl mandelspån
1 dl pistaschnötter
2 msk rapsolja
2 msk flytande honung (jag nöjde mig med 0,5 msk)
5 msk vatten
1 dl hackad,torkad frukt av valfri sort

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser utom den torkade frukten och fördela blandningen på en plåt. Sätt in plåten mitt i ugnen i ca 30 minuter. Ta ut müslin och rör om med jämna mellanrum så att inte müslin bränns vid, vilket är lätt hänt. Låt svalna innan du tillsätter den torkade frukten eller vad man vill smaksätta den med. Förvara i tättslutande burk med lock.

Småpysslat.

Ja så kan man nog sammanfatta den här söndagen. Jag har plockat lite här och plockat lite där och gjort en del mat och annat gott. Jag fick en impuls att göra lite äppelchips som är ett perfekt snacks där man slipper onödigt socker och mängder med kalorier. Och en perfekt grej att klippa ner i müslin och ha på yoghurten eller filen.

Tuss på jobbet har massor av äppelträd hemma hos sig och hon sa i veckan att det var bara komma dit och plocka om man ville. Så jag begav mig dit och fick se deras mysiga hus och även fylla en kasse med fina äpplen och några rabarber. Tack snälla Therese!

Äppelchips är världens enklaste grej att göra. Det sköter sig själv i ugnen medans man kan pyssla med annat. Jag skar mina äpplen väldigt tunnt innan jag la de på bakplåtspapper och hade på kanel på hälften och ingenting på de andra. 2 timmar på 100 grader. Så vände jag på skivorna efter en timme. Sen blir de nog ännu knaprigare och godare efter ett dygn när de fått torka ännu mer. Just nu är de fortfarande lite sega i konsistensen, men det är gott det med!






Ännu ett müslirecept!

Här kommer receptet på müslin jag gav bort till Hanna i onsdags. Perfekt till frukostfilen!
Receptet kommer ur boken Gott att ge bort. En bok med mycket tips och idéer på just hemmagjorda presenter.

Müsli
2½ dl blandade kärnor och frön (t.ex solroskärnor, pumpakärnor, sesamfrön)
5 dl havregryn
2½ dl kokosflingor
3 msk smör
4 msk flytande honung
2½ dl vatten

Värm upp ugnen till 200 grader.
Häll kärnor, frön, havregryn och kokos i en bunke och rör om väl. Blanda smör honung och vatten i en kastrull och värm till smöret och honungen smält. Häll den varma vätska i bunken och blanda ordentligt.

Häll ut massan på en plåt med bakplåtspapper. Den får gärna ha lite klumpar i sig med sprid ut ett jämt lager över hela plåten.

Rosta müslin i ca 20 minuter eller tills den fått fin färg. Se bara upp så den inte blir bränd.

Ta ut plåten ur ugnen och rör försiktigt om med gaffel. Ställ in plåten igen och stäng av ugnen. Låt müslin stå och torka på eftervärmen i ca 2 timmar.

Förslag på smaksättningar:
Torkade tranbär 
Russin
Hackade, torkade aprikoser
Hackade katrinplommon
Hackade, torkade äppelringar
orostade solros- och pumpakärnor.



Middagen.

Då var kvällens mat i magen.Pizzan blev god men degen var inte så lätthanterlig som jag hade önskat utan den fastnade lätt. men smaken var som den skulle. Pizza borde man göra oftare!
Fick lite blodad tand på pannacotta sen i onsdags så till efterrätt en vaniljpannacotta med mörk chokladtryffel och hallon. Den blev också god och en perfekt avrundning på denna lördagkväll.




Shopping och pizza.

Godagens mina vänner!
Dagen har sprungit iväg och innehållit besök på ett par loppisar, shopping med Hanna, en god lunch på stan bestående av rökt laxsallad med avocado, bönor och massa annat smarrigt. Sen har jag städar här hemma så nu är det rent och fint.

Kvällens middag kommer bli inget mindre än PIZZA. Och då i form av hemmagjord pizza med dinkelbotten och massor av god fyllning. Personligen tycker jag att hemmagjord är mycket godare än köptas eftersom jag får ha på vad jag vill och hur mycket av allt som jag vill. Perfekt!
Till det har jag slängt ihop en pizzasallad och även förberett en dessert. Kommer bli en bra kväll har jag en känsla av =)

Återkommer med resultat av middagen.

Nu tar jag helg.

Kom innanför dörren för en stund sen. Helt slut i benen efter att ha kört ett grymt spinningpass. Kan man få ett bättre slut på arbetsveckan? tveksamt om ni frågar mig. Allt känns så mycket skönare om man får sätta punkt på arbetsveckan med ett sånt där jobbigt, svettigt och roligt pass. Jag älskar´t!

Nu står köttgrytan och puttrar och det ska den få göra minst en timme till så köttbitarna blir härligt möra. Nu blir det dusch och sen fredagsmys på hög nivå med massor av tända ljus och mys i soffan.


Tänk vad lite levande ljus kan göra för mysstämningen.


Dåligt med sömn.

God morgon!
Ingen vidare sömn har det varit i natt. Tog tid innan jag väl somnade och när jag väl gjorde det så har jag vaknat 3-4 gånger under natten. 03.40 så tröttnade jag och gick upp. Men känner mig inte ett dugg trött just nu men jag antar att det kommer under dagen. Men det är bara bita ihop.

Igår var jag bjuden hem till Hanna på middag. Hanna är fantastisk på att laga mat och gör alltid succé med sin mat. Denna kväll bjöds det på fiskgratäng till varmrätt och ett dessertbord som inte gick av för hackor vill jag säga! My god va mycket gott hon hade bakat och fixat. Riktigt sega, chokladiga brownies, vispad grädde, jordgubbar och vindruvor doppade i mörk choklad, hemmagjorda biskvier och en ljuvlig vaniljpannacotta med björnbär och röda vinbär. Och nu föll jag direkt. Här fanns ingen tanke på att avstå dessert inte. Och jag njöt i fulla drag. Tack Hanna för en helt underbar middag!

Här kommer lite bilder från kvällen.


Min gå-bortpresent. Hemmagjord müsli.








Det underbara dessertbordet.


Äntligen kom kicken!

Idag kom äntligen den där känslan. Den där som jag inte riktigt kan sätta fingret på men som gör mig alldeles varm och full av glädje och energi. Ett femtiotal studenter var det som lyckades ge min den kicken. Mitt på Fristadstorget gav jag mig in i mitten och körde på som om jag aldrig gjort annat. Och de verkade hur nöjda som helst. Endast tio minuter och jag känner mig skitnöjd och kan gå därifrån med jordens största smile och med den där känslan inom mig.

Annars då? jodå, det rullar på. Hann med ca 30 minuter jympa innan jag körde min egen uppvärmning så ett jympapass på ca 45 minuter blev av idag. Nu har jag precis fått ner lite mat i magen.
Köttfärsbiffar, smörstekta kantareller, grönsaker och lite inlagd gurka som tyvärr inte kom med på bild.



Nu ska jag umgås lite med Helge, Halv åtta hos mig.

Gå bort-present

För någon helg sedan var jag som sagt på dop och förutom den present vi hade till Iaa så hada jag även med en liten gåva till Linda (mamman). Jag tycker det är kul att baka eller göra något själv och ge bort. Det blir mer personligt och är oftast väldigt uppskattat.

Hon fick en plåtburk som jag fyllt med egengjorda rullrån, ett recept som kommer från min farmor.




Veckans träning v. 35

Måndag: Vila
Tisdag: 60 min löpning
Onsdag: Vila
Torsdag: 60 min medel
Fredag: Vila
Lördag: Tjejmilen, 10 km 47.02
Söndag: 30 min morgonpromenad

Summa:
Gruppträning: 1

Styrka: 0
Löpning/gång: 2

Förra veckan blev det lite varannan dag när det gäller träning. Kändes som att jag tog det lite lugnt för att känna mig laddad för lördagens lopp. Kändes som en okej veckan ändå. Dåligt med styrka dock. Men så kan det vara ibland. Denna vecka får vi se vad det blir för träning. Varierat hoppas jag på.


Spinning

..fick bli dagens träning. Det var länge sen nu så ett spinningpass var på sin plats. Och herregud, svetten rann efter ca 20 minuter och fortsatte tills passet var slut. Spinning är ju egentligen kanonbra konditionsträning och varje gång jag kör ett spinningpass så är jag otroligt nöjd inombords och jag brukar säga till mig själv att det här ska jag börja köra mer, men så blir det ändå inte så. Men det gör verkligen gott för både flåset och själen. En rejäl genomkörare där man verkligen känner att passet har givit något. Mer spinning får det bli framöver.


Nu har jag precis avslutat en halvkroppsmassage. Jocke har tagit hem min massagebänk igen så nu blir det lite mer knådning framöver.
Imorgon blir händer en annan rolig sak. Ska hålla en uppvärmning på Fristadstorget här i stan för Mälardalens högskola som ska ha någon slags hinderbana/tävling där. Spännande!

Nu blir det matlådefix innan sängen kallar!




Monday morning

Så var det måndag igen. Somnade sent så just nu känner jag mig aningen trött men jag hoppas det släpper. Gårdagens svampletning gick bra. Vi hittade så mycket som vi orkade ta reda på, så det räckte lagom till middag.

Ingen träning igår, kroppen och hjärnan kändes inte alls på hugget så jag tänkte ta mig i kragen idag och avverka något pass av något slag, just nu obestämt.
Nu är det dags att äta upp frukosten och sen bege sig mot jobbet.


Dagens frukost + ett kokt ägg.


 


Mot skogen.

Dags att gå på jakt efter lite svamp.
Så till alla kantareller där ute i skogen, snart kommer jag och tar er!


Tjejmilen 2011

Idag var det dags. Årets upplaga av tjejmilen och jag ställde upp för tredje året i rad. Det är en av höjdpunkterna varje år. Dels för att själva banan är väldigt vacker och det är otroligt mycket skoj längs med banan. Magdansöser, dj:s, liveband och massor med glada människor som med glädje hejar fram oss tävlande. Men framför allt för den goda stämningen som infinner sig bland alla härliga brudar som tar sig rund. Alla med olika kondition och alla gör så gott de kan. Över 25 000 genomförde loppet så det var grymt mycket folk på plats, mer än någonsin.

Jag kände redan innan start att mina ben kändes rätt slitna. Jag tror att det är mitt jobb som gör att de alltid känns rätt tunga och stumma. Men efter att Martin Stenmark avfyrade startskottet och jag hade kommit iväg var det bara full fokus på att försöka hitta ett bra tempo och att försöka komma igång i benen. Det tog nog runt tre km innan benen kändes varma men fortfarande rätt tunga. Men det gick, jag tog mig fram och km-tiderna var bra. Jag höll mig under 5 min per km hela tiden, även fast det inte var stora marginaler så var det ändå under. Efter fem km låg jag på 23.51 och jag kände mig pigg, jag försökte hålla samma tempo och självklart hoppades jag på att jag skulle kunna dra på lite på slutet. Det gjorde jag också, även fast jag var helt slut i kroppen. Jag kom i mål på en fruktansvärt retlig tid. 47.02. Tänk om jag hade kunnat få två sekunder åt andra hållet, 46.58. Det känns mycket bättre även fast det bara handlar om 4 sekunder, löjligt kanske men ändå! Jag slog tiden från förra året som var 47.26 så jag är nöjd ändå med tanke på att jag egentligen inte tränar så mycket löpning mer än när lusten faller på vilket blir max en gång i veckan under sommarhalvåret.

Tack Jocke, Izabella, Linda och Karin för en toppendag!
Nu blir det restaurang med älskling och fira ett bra lopp.







 

Trögstartat.

Det är väl det minsta man kan säga om terminstarten så här långt. Förra torsdagen och idag har varit uselt sett till deltagare. Jag tror vi har varit tio pers per gång och är man van att ha minst 50 så känns det lite tomt i lokalen helt plötsligt. Jag tror att det tar någon månad till innan motionärerna börjar rulla in. Än så länge kan de fortfarande vara ute och springa/gå osv. Men jag hoppas att deltagarantalet stiger så att jag får den här härligt kicken som man får som ledare. Och jag är av den sort som anser att ju fler, desto roligare.

Bara kämpa på trots allt!


Torsdag = Leda pass

Dags att slänga i sig lite mat så jag orkar med kvällens träning. Det blir fläskkotlett med detta:


Mozzarellasallad smaksatt med pesto.


RSS 2.0