FF´s risotto och bearnaise!
Här kommer det busenka receptet på risotton och bearnaisesåsen jag åt för några veckor sedan. Det passar bäst att äta till kött, kyckling eller lax.
Risotto:
4 port.
Kokt ris
olivolja
1 hackad gul lök (jag tog salladslök)
1 liten burk minikeso
Koka ris till fyra personer. Fräs lök i lite olivoja och blanda sedan ner det kokta riset och fräs en stund till. Blanda i keso. Salta och peppra.
Kvargbearnaise:
250 g kesella
2 msk torkad dragon
½ msk citronsaft
½ msk vitvinsvinäger
1 msk hackad persilja
salt & peppar
Blötlägg dragonen med citronsaft och vinäger, låt dra i ca 10 min. Blanda med kesellan, hackad persilja och smaka av med salt och peppar.
Grönsakerna på bilden är vitkål och morötter som jag fräst lite snabbt i stekpannan.
Ät och njut!
Waw den där bean måste jag prova! Låter mycket godare än riktig :D