Myslördag.

Ikväll blir det en riktig myskväll. Ska tända massa ljus och kika på film med mitt hjärta. Det känns som vi inte haft så mycket tid ihop de senaste helgerna så det passar perfekt att få lite tid ihop ikväll. Det enda som saknas ikväll är väl en stor godispåse eller en god efterrätt. Det är konstigt det där, att trots att vi avstått allt socker i en månad snart så finns ändå suget där. Eller så känns det bara som man vill ha det för att man inte får. För det finns ju massor med annat gott som är bättre och ibland mycket godare än godis men bara för att vi inte får äta vissa saker så är det just de sakerna som lockar en. Konstigt.

Men jag ska nog fixa något smarrigt kvällsmål, kanske en repris från gårdagen. Och kvällens middag blev något riktigt gott. kycklingfilé med bulgurpytt, sallad och en kall sås gjord på kesella (of course).

Bulgurpytt: Koka bulgur enligt anvisningarna på förpackningen. Hacka och bryn sedan gul lök, fint tärnad squash och röd paprika. Låt fräsa ihop tills de känns lagom mjuka. Krydda med salt och svartpeppar. Blanda till sist i den kokta bulgurn och en knippe färsk hackad dill.

Kall sås: Bryn hackad rödlök och låt svalna något. Blanda med kvarg och gräslök. Tillsätt några droppar färsk lime- eller citronsaft och krydda med salt och peppar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0