Det satt!

Vilken lättnad. Premiär för mitt höstpass idag och det gick såå bra. Allt verkligen satt där det skulle och jag kände att jag hade koll. Och det är ju en skön känsla i dessa lägen. Motionärerna såg också ut att trivas och flera kom fram efteråt och sa att de gillade passet. Sådant piggar alltid upp. Nu blir det lugna puckar, förutom att packa lite tills imorgon. Då drar jag till Östhammar där jag kommer spendera helgen.
 
Mindre smickrande bild, men en mycket nöjd tjej.

Cirkelgym och hemmagjord "pizza"

Hemma och precis nedsjunken i soffan. Idag blev det träning i form av cirkelgym. Perfekt när man inte har diciplinen att göra själv i gymet. Dessutom får man en grymt bra peppning av ledaren och genom att se när alla andra kämpar på. Svettig och glad stegade jag ut från lokalen. Och hemma blev det att förbereda middag. Det blev en variant på pizza. Istället för den klassiska botten som mest består av vetemjöl så valde jag ett lchf-recept med kokosnötsmjöl, ägg, bakpulver, fiberhusk och vatten. En botten som inte alls kan jämföras med pizzabotten tycker jag. Inte när det gäller smaken i alla fall, men helt okej. Tyvärr inte mer än okej. Men jag får fortsätta prova andra recept på just pizza. Jag vill ha den sådär krispig och god och inte som en omelett. Har ni kanske några tips att ge?
 
Bjuder på en bild på en annan god middag istället. En god sallad med grillad kyckling. 
 
 
 

Vill också tacka er fina som kommenterat förra inlägget. Det ni skriver gör mig glad och peppar mig.
 
 

Skärpning!

Fan vad arg jag kan bli på mig själv ibland. Bara för att jag inte tränar idag så ska jag sitta hemma och må dåligt över det. Nej, det får bli ett slut med dessa tankar. Jag är inte alls dålig på något sätt bara för att jag inte väljer att träna just ikväll. Jag behöver inte träna fem dagar i veckan för att känna mig nöjd. Jag vill kunna träna när jag vill och när jag känner för det. Vare sig det blir ett eller fem pass i veckan. Träning ska inte utföras på tvång utan för att jag vill. Därför väljer jag att inte träna idag. Jag vill ha ett okompliserat sätt att se på både träning och kost. Och när det gäller kosten så vet jag att jag inte riktigt kan släppa helt på spärrarna då det lätt blir för mycket. Men jag gillar att ha ramar, att ha struktur. Men på ett sunt och bra sätt. Där jag kan unna mig det jag vill utan att jag känner att det är katastrof.
 
En del tankar att jobba med och jag vill verkligen bli bättre på att kanske släppa lite på kontrollen ibland och köra mer på känsla.
 

Måndag och terminstart

Idag är det måndag och inte vilken måndag som helst. Det är även så att höstterminen startar idag hos oss på Friskis. Ett grymt utbud av olika intensiteter så det är bara välja och vraka helt enkelt. Idag fanns det t.ex 19 pass att välja på under dagen. Jag valde ett medelpass med nydiplomerade Karin som jag inte hunnit jympa med än. Och det var ett riktigt bra pass som framkallade en hel del svett och glädje. Tack Karin för det! Jag passade på att uppmärksamma hur hon lagt upp passet och vet nu lite mer hur jag ska lägga upp sista delen av passet.
Sen blev det hem för att fixa lite mat som blev en blandning av varje. Köttfärs, lök, paprika, bulgur, aubergine och kryddor. En stor klick keso och en hög gurka på det  och jag börjar bli människa igen.
Nu blir det att softa lite i soffan innan jag ska kika igenom mitt pass lite.
 

Veckans träning

Ännu en vecka är förbi och när jag tittar tillbaka på när jag la ut veckans träning förrförra veckan så ser jag att jag skrivit fel veckor. Det jag redovisade då var v.32 och 33. Och här kommer då v.34.
 
 
v.34
Måndag: 60 min medelpass
Tisdag: 30 min funktionell styrka hemma
Onsdag: 70 min medelpass
Torsdag: Vila
Fredag: 30 min medeljympa och 20 min styrka
Lördag: Vila
Söndag: 16 km löpning

Summa:
Gruppträning: 3

Styrka: 2
Löpning/gång: 1
 
Mycket jympa och det av den enkla anledningen att nytt pass ska skapas. Och förhoppningsvis sitter det mesta just nu. Men jag behöver nog lägga någon timme till innan jag kan känna mig hyffsat lugn. Och bra med styrka och även bra att jag fick till löpningen denna vecka.
 
 
 

Grym känsla

Åh vad skönt! Det är precis vad jag känner just nu efter att för en stund sen kommit hem från löprundan. Det blev 16 km i bra tempo och framför allt med pigga ben. När benen bara går och andningen inte är  speciellt ansträngande, den känslan är den bästa som finns när det gäller löpning. Optimalt väder med mulet och 17 grader. Så här vill jag känna den 15 september och gärna i 5 km till då. Det var länge sen jag gjorde ett så här bra pass. Nu kan jag ta det lugnt hela dagen lång och bara njuta för fullt.
 
 
Helt osminkad, genomsvettig och sjukt nöjd!

Bakning för hela slanten

Efter en vända på stan med Hanna och Emelie var jag sugen på att baka. Och då blev det både lite exprimenterande av nyttigare varianter och även en sats med tradiotionella kolakakor, eller ingefärssnittar som jag säger. Även två limpor av sportlimpan jag skrev om i förra inlägget blev det.
 

Frukoststund

God morgon! Själv vaknade jag runt sju och har sedan dess tagit en kort promenad till coop för att inhandla lite frukostbröd till resten av familjen. Själv njöt jag av en svartvinbärsdavos och två skivor av min sportlimpa med leverpastej och gurka. Nu är jag mer än redo för denna dag. Det blir en date med Hanna nu på dagen. Sen får vi se vad kvällen bjuder på.
 
Svartvinbärsdavos:
0,5 dl svarta vinbär
1 dl havregryn
1 msk kokos
1 tsk linfrön
2 dl fil
Rör ihop och låt stå i kylen minst en timme. Toppa med bär eller frukt.
 
 
 
 

vilodag

Idag blev det en träningsfri dag. Så istället har jag pysslat lite med några fynd jag gjorde på tradera i våras. Och snart börjar det likna något. Då kan ni också få se det här på bloggen. Men några lager färg till sen kan jag nog känna mig nöjd.
En god middag blev det ikväll också. En köttfärsås med kidneybönor  och till det en blandning av tomat, gurka, basilika, avokado, fetaost, svartpeppar och olivolja. Mums!
 

Inte som planerat

Ibland blir saker inte riktigt som man tänkt sig. Idag var en sådan dag. Min plan var ju som jag skrev igår, att gå ner till Friskis och få köra igenom mitt pass. Och visst halv fem var salen tom men sen märker jag hur fler och fler börjar samlas utanför och jag inser att det kommer vara ett pass i just min sal inom kort. Japp så var det, klockan fem var det tydligen ett medelpass som jag missat när jag bokade så det blev inte mycket tid för mig att få köra mitt pass på. Skit också! Och nu känns det som att alla salar är fullbokade men jag får se om jag kanske hittar någon lucka i helgen som jag kan norpa åt mig.  Dagens träning blev alltså 20 minuter eget pass och 50 minuter medelpass med Katja. Svettig blev jag i alla fall.
 
 
Förresten, man kanske skulle bli röd i kalufsen till hösten?
 

Nu ska det sitta!

Efter jobbet idag är det jag som beger mig till Friskis och övar mitt pass. Jag har struntat i att bjuda in deltagare den här gången. Så vi får se om det hinns med innan terminstart. Men jag tror det kommer gå bra idag ändå, hoppas det i alla fall.
 

Det tar sig.

Idag var det åter dags att öva in höstens pass. Och nu börjar det sätta sig mer och mer så det kändes skönt. Och framförallt kändes det riktigt kul. Men såklart fattades det roligaste, motionärerna såklart. Kanske borde jag bjuda in några till onsdagens genrep. Så jag sätter lite press på mig själv, det brukar vara bra.
 
Foto: Övat höstterminens pass!
 
Nu ska jag fortsätta kika på säsongsstarten av Halv åtta hos mig.

Bättre sent än aldrig

Jag har helt klart kommit av mig när det gäller att registrera veckans träning. Det var väl i samband med att jag gick på semester som jag slutade uppdatera och jag tänkte nu att jag skulle slänga ut de två senaste veckorna. För semesterveckorna kan vi ju hoppa över, hehe. Nej men så illa var det faktiskt inte men helt klart inte lika mycket som när jag jobbar. Dock mer promenader och löpning då.
Men så här såg det alltså ut förra veckan och denna:
 
v.31
Måndag: 60 min medelpass
Tisdag: 45 min styrka
Onsdag: Vila
Torsdag: 60 min Styrka-medelpass
Fredag: 60 min powerwalk
Lördag: Vila
Söndag: 15 km löpning

Summa:
Gruppträning: 2

Styrka: 1
Löpning/gång: 2
 
Veckan kändes tung när det gäller träningen. Första veckan efter semestern och det kändes kan jag tala om. Men det gäller att fortsätta så är jag snart där jag var igen. Och bra blandning på passen tycker jag.
 
 
 
v.32
 
Måndag: 70 min skivstång
Tisdag: 80 min jympa
Onsdag: Vila
Torsdag: 60 min spinning
Fredag: 50 min styrka
Lördag: Vila
Söndag: 60 min powerwalk

Summa:
Gruppträning: 3

Styrka: 1
Löpning/gång: 1
 
Lite blandad kompott denna vecka. Den som saknas är ju löpningen som skulle ha blivit idag. Men träningsvärken från fredagens gym gjorde att jag fegade ur och tog en powerwalk istället. Bättre än ingenting kände jag men en gång i veckan har jag som mål att jag ska springa. Och det ska inte vara en omöjlighet. Det gäller att planera och prioritera helt enkelt. Bättring där tills nästa vecka.
 
Tog mig upp för vilstabacken (slalombacke) tre gånger idag under min runda. Svettigt värre!

Ljuvlig matpaj

Slänger in ett recept på en väldigt god paj som jag gjorde igår. Jag vet att jag gjort liknande pajer innan men denna blev godast hittills.
 
Paj med kryddig korv
 
Pajskal:
2 dl sojamjöl
1 dl kruskakli
100 gram smör
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Nyp ihop allt till en deg och tryck ut i en normalstor pajform. Nagga med en gaffel och grädda sedan i ca 10 minuter i mitten av ugnen.
 
Fyllning:
2 kryddiga korvar (ta någon sort du gillar och gärna hög kötthalt)
1 rödlök
1 tomat
2 ägg
2 dl riven ost
2 dl mjölk
salt och svartpeppar
 
Fyll pajskalet med skivad korv, och skivad rödlök. Blanda ägg, mjölk och riven ost. Krydda med salt och svartpeppar. Skiva tomaten och lägg på pajen innan du slår på äggstanningen. Grädda i 20-25 minuter. Servera med en god grönsallad.
 
 

Ojämt väder

Min tänkta picknick fick tyvärr ställas in när regnet började vräka ner. Jag hade hoppats att få sitta vid något mysigt ställe, gärna nära vattnet och bara njuta av den varma sommarluften. Men det blev istället middag hemma. Och självklart lyser nu solen med sina strålar och det ser ut att bli en superfin kväll. Så än är det inte försent för lite picknick.
Men middagen som sagt blev istället här hemma och i form av fyllda paprikor. Jag fyllde dem med kamutvete, morot, lök, knaperstekt bacon och kryddor.
Enkelt och gott!
 
 

Finally friday

Yes! Veckans bästa dag är nu här. Fredag, fredag underbara fredag. Men riktigt än är det ju inte helg. Några timmar på jobbet innan man kan slappna av ordentligt. Lite trött känner jag mig idag men det vänder förhoppningsvis snart. Gårdagens spinningpass var som vanligt när det gäller spinning, galet svettigt och jobbigt. Men känslan efteråt är ju värt varje sekund på cykeln. 
I eftermiddag blir det förhoppningsvis styrka av något slag. Nu ska jag slänga i mig resten av frukosten innan jag promenerar mot jobbet. Ha en underbar fredag allihopa!
 
Bjuder på en suddig, morgontrött Andrea.
 

Funkiskväll!

Dags att gå ner till Friskis alldeles strax. Ikväll blir det ett spinningpass innan det dukas upp buffé och sen blir det lite genomgång av hur hösten kommer se ut hos oss. Så det blir nog en trevlig kväll med förhoppningsvis massor av kul information om hösten. Vi firar ju 30 år som förening här i stan under hösten så en hel del happenings kommer den nog att bjuda på.
 
 

Thaifood

Jag älskar thaimat men det är sällan jag ställer mig och lagar just thaimat. Anledningen att jag inte lagar så mycket thai är nog för att jag är rädd att  förstöra alla de rätter som jag älskar. Jag vill ju att de ska smaka precis som de gör där och då. När Thailändarna lagar det. På något vänster tror jag att det bara är dem som kan laga den, iaf den riktigt goda. Men idag gör jag ett försök och det med inspiration från Jenny såklart! Hon lagade denna rätt för ett tag sedan och jag har inte kunnat släppa hennes frestande bilder på rätten sen dess så idag fick det bli just det, Chicken satay.
 
 
Hur det smakade?
Så himla gott!  Kycklingen blev saftig och god men smakade inte riktigt så som jag hoppades, men fortfarande god. Men det bästa var nog såsen. Jordnötssåsen var försvinnande god även fast jag mesade lite med currypastan. Och som tillbehör wokade jag broccoli, sugarsnaps och minimajs. Så det blev en riktigt god middag minsan. Hade jag bara kunnat borra ner fötterna i len sand och blundat en snabbis så hade jag nog kunnat känna mig som om jag var i Thailand.
 
 
Jag kopierade hennes recept rakt av, förutom att jag hoppade över farinsockret i både marinaden och såsen. Och socker är ju en smakförhöjare så det blir nog ännu godare med det i.
 
 
 

Mycket kvar

Jag inser efter idag att jag har en heeeel del kvar att pyssla med innan mitt höstterminspass är klart. Jag hade bokat ena salen idag för att trixa med passet och fokuserade väl mest på konditionslåtarna eftersom styrkelåtarna är lättare att göra hemma eftersom jag inte behöver lika stor plats att röra mig på då. Jag hade ju inför idag egentligen bara satt ihop musiken och det var nu jag skulle sätta rörelserna till allt. Men fan alltså, man fastnar i samma och samma rörelser känns det som. Steg hit och steg dit. Och det känns som jag gör samma sak hela tiden. Jag behöver inspiration just nu när det gäller rörelser, det är en sak som är säker. Men jag ska jobba vidare med det i veckan och försöka göra ett nytt försök nästa vecka. Då med rörelserna på plats också. Jobba under press är bra har jag hört.
 
Dagens middag blev ett litet hopplock av olika saker. Laxfilé, broccoli, kokt rödbeta, ungsbakad lök,senapsdressing, sallad och tomat.
 

En helt vanlig måndag

Som så många andra måndagar inleder jag veckan med ett skönt träningspass. Idag blev det ett 70 minuters skivstångspass. Och jag har ju som sagt inte kört styrka på ett tag nu så det kommer nog kännas i min kropp imorgon misstänker jag. Sedan blev det snabbt hem för att koka ihop kvällens middag som tyvärr inte hamnade på bild. Jag var tydligen för glupsk för att hinna fota. Men det blev i alla fall goda köttfärsbiffar som jag fyllde med riven parmesan och åt med färskpotatis, stekt aubergine och en grönsallad.
 
Nu till något helt annat. Under semestern så spikades det upp ett sprillans nytt utegym i Östhammar. Och självklart gick det inte att INTE stanna till när man gick förbi. Och det var ett väldigt bra gym vill jag säga. Verkligen skitbra. Bra, rejäla "maskiner"  men många basövningar och även övningar för att bättra på spänst. Jag avslutade både morgonpromenad och löprunda med att stanna till vid gymet. Det kan jag varmt rekommendera er alla som bor där, gå dit!
Vi har ett utegym här i Eskilstuna också men det är inte alls på samma sätt, nej det gymet är ingenting jämfört med det här.
 
 
 
 
 
 

Tomt blev det.

Tråkigt och tomt blev det efter att både Bella och Jocke åkt. Bella hem till mor sin och Jocke iväg och jobba. Kvar blev jag. Jag har försökt få ihop höstterminens jympapass och jag har som mål att bli klar ikväll innan jag går och lägger mig. Och då menar jag musikdelen. Rörelserna får sättas under veckans om kommer. Sen jag slog upp ögonen i morse har jag även hunnit med att avverka den där löprundan jag pratade om. Det blev ca 15 km i bra och jämt tempo. Anledningen att jag inte sprang upp emot 20 km var nog att jag inte ville pressa kroppen i onödan. Jag vet att jag orkar springa längre och behöver inte bevisa det för mig själv. Och många experter menar att det är inte antalet km som avgör hur bra tid man får. Men kanske skulle jag testa 21 km någon gång nu innan halvmaran ska genomföras. Jag testade det i våras och det gick rätt okej. Mest känningar i knän men annars okej.
 
Denna dag har annars bjudit på OS-final i handboll och pysslande med höstpass som jag nämnde tidigare. Jag har även förvällt kantarellerna från igår som nu ska in i frysen. Och en del av dem fick även agera middag.
Omelett med smörstekta kantareller, riven parmesan och sallad.

Skördeglädje

Man skulle kunna tro att jag varit på matmarknad hela dagen när man ser vad jag fick med mig hem från svärföräldrarna idag. Herre min gud vad de har mycket godsaker i trädgården sin. Och eftersom de inte kan ta rätt på allt själva låter de mig plocka det jag vill ha. Jag kan inte bli annat än glad. Ekologiskt, närodlat och ja smaken är ju helt fantastiskt mycket bättre än om man köper samma livsmedel i butik.
Så tack igen Katja och Staffan för att jag får plocka hejvilt i ert grönsaksland.
 
Dagens skörd. Bladpersilja, sallad, rabarber, gul lök, rödbetor, morötter, potatis, gröna bönor, tomater, svarta vinbär. En halvtimmes promenad i skogen resulterade i en korg med kantareller.
 
 

Kvällens middag

Sådär ja, då var äntligen helgen här. Efter jobbet var väl tanken att lite träning skulle bli av men kroppen var inte lika sugen på det. Men en rask promenad gav jag mig ut på och det är ju bättre än ingenting. Löpningen hoppas jag blir av på söndag, och då är jag inställd på ett långpass. Men åter till dagen. Det blev grillat ikväll och till det gjorde jag även en väligt god sås. Nämligen salsa romesco. Det är en sås baserad på grillad paprika och skållad, malen mandel. Mycket gott!
 
 
 
Salsa romesco
100 gram sållad och skalad mandel
250 gram rostad röd paprika
1 vitlöksklyfta
1 dl olivolja
1 tsk chiliflakes
1 msk rödvinsvinäger
 
Mixa allt utom oljan i en mixer. Ha i oljan lite i taget tills du får en bra konsistens. Smaka ev. av med salt och peppar.
 
 
 

Mellan målen

Sitter just nu med en skål fylld med keso, nektarin, mandlar och cashewnötter. Bra uppladdning inför träningen.

9 Augusti

God morgon!  Vaknade innan klockan idag och kände mig hyffsat pigg. Gårdagskvällen spenderades hos Linnea där det bjöds på god plockmat, ostar och fantastiskt sällskap såklart. Annars har dagarna rullat på som vanligt när man jobbar. Redan torsdag idag och jag ser fram emot att träna efter jobbet. Siktar in mig på ett styrka-medelpass så jag hoppas det blir av!
 
Och sist men inte minst vill jag passa på att gratta min kära mamma på hennes födelsedag. Hoppas du får en kanonfin dag mamma. Synd att jag inte kan vara hos er men jag får fira dig nästa gång vi ses.

Loppis är bra.

I lördags hittade jag äntligen min bricka som jag letat efter så länge. Skam den som ger sig!  
Fyndade även en hel del annat. Bland annat några kokböcker som jag senare kollade upp på adlibris och det visade sig att om jag hade köpt de där istället för på bakluckan så hade jag fått betala över 500 kr, men jag gav endast 40 kr.
 
 
 

Tuff start

Så var måndagen och första dagen på jobbet efter tre veckors semester. Och ja, ingen mjukstart här inte. Och på det så ledde jag pass idag. Och det var bland det jobbigaste och svettigaste jag gjort på länge.  Kroppen kändes rätt tung och luften var varm så jag och deltagarna fick kämpa ordentligt. Men en skön känsla efteråt. Jag är grymt laddad för denna träningshöst och hoppas att denna trötta, tunga känsla snart är  väck.
 
En helt annan sak. Blåbären, ni har väl inte missat att ta en tripp till närmsta skog och plocka lite av det blåa guldet. Det är inte mycket som slår nyplockade blåbär till frukosten. Några liter har jag plockat men ska nog ge mig ut ett par svängar till inom kort.
 
 
 

Allt det goda har ett slut

Tre veckors semester är nu till ända. Bara helgen kvar innan det drar igång igen med jobb och vardagsliv. Lite smått ångestframkallande just nu men det känns ändå okej. Jag har haft en finfin semester som innehållit det jag har velat. Det jag kanske hade önskat var lite mer tid med Jocke. Men vi tar igen det nu snart och får förhoppningsvis en helg tillsammans bara han och jag. Det ser jag fram emot. Precis som mycket annat. På måndag är det back to bra mat, inget skräp, regelbundenhet och full fart med träningen. Nytt pass MÅSTE bli klart inom kort så jag kan börja öva inför terminstart. Jag är grymt laddad för halvmaran och på träningen över huvudtaget. Så mycket positivt med att semestern är slut. Sista veckan har det blivit på tok för mycket av det mesta i mat och fikaväg. Usch, nej nu känner jag mig mer laddad än någonsin på att laga god, hälsosam mat som jag vet att min kropp mår bra av.
Avslutar med några härliga bilder från mina veckor vid stugan. Och jag är otroligt lycklig och tacksam över att ha ett sådant ställe. Det finns nog inte så många platser där jag känner mig så lugn som där ute. Långt ifrån kraven och alla måsten. Där bara "är" man.
Torsdagens båttur tilll Ormön där det lapades sol och badades. Hela 14 grader i vattnet och jag kom i, de ni!

RSS 2.0