Årets sista träning

Nyårsafton idag och träning blev det idag. Övning av kommande terminens pass. Och jag tänkte ju att jag skulle köra det nu på torsdag och ja, med lite mer övning och finslipning så hoppas jag att det sitter tills dess. Det är ju en hel del som ska printas in i skallen på en och jag satte väl ungefär 95 % av alla rörelser så som sagt, mer övning fram till torsdag och jag borde kunna ta mig igenom det utan att det går helt åt skogen. 
Det är bara en låt som stör mig lite, och det är att den har en lurig takt som gör att det känns som man jobbar i otakt, fast man ligger rätt. Och jag är verkligen nojig när det gäller takt, det ska vara i takt och det värsta jag vet är ledare som jobbar i otakt, så jag vet inte om jag ska byta ut den eller ha kvar den. Antagligen får den ligga kvar så länge tills jag hittar någon anna som känns bra. Jag får förklara för motionärerna att det helt enkelt kommer kännas som att vi jobbar i otakt fast vi inte gör det =) jaja, I-ilandsproblem kanske!
 
Nu ska jag förbereda lite inför kvällens middag. Och innan jag glömmer måste jag redovisa förra veckans träning och alltså den sista träningen för i år. Nu väntar ett helt nytt år som förhoppningsvis kommer fyllas med minst lika mycket träning.
 
v.52 
Måndag: 7,5 km längsskidor, 45 min promenad
Tisdag: 2,5 km längdskidor, 30 min styrka hemma
Onsdag: Vila
Torsdag: 60 min medeljympa (eget pass)
Fredag: Vila
Lördag: 90 min jympa
Söndag:   45 min promenad
 
Summa:
Gruppträning: 2
Styrka: 1
Löpning/längdskidor/promenad: 4
 
Inte fy skam för att ha varit julhelg och allt vad det innebär. Nästan lika bra som en "vanlig" vecka, tyvärr inte lika mycket styrka som jag behöver så det lär ju kännas nästa gång jag kliver in i gymet. Som jag hoppas jag gör under den här veckan.
 
Och innan jag smiter iväg vill jag önska er alla, Gott nytt år!
 
 

Underbara sovmorgon

Åh så skönt att vakna och veta att jag får sovmorgon i två dagar till. Tassade upp för ca en timme sen och sitter nu i soffan med nyhetsmorgon i bakgrunden. Dagen bjuder förhoppningsvis på lite shopping.
 

Fundera och planera

Vi närmar oss slutet på 2012 och det kanske är dags att börja sumera året som gått och reflektera lite över det. Och framför allt kanske börja fundera på hur jag vill att mitt 2013 ska bli. Och då menar jag framför allt kost och träningsmässigt men självklart även livet i allmänhet. 2013 kommer minst sagt bli ett spännande år det kan jag säga med all säkerhet. Som sagt, träningen och kosten ska det fokuseras på lite inför kommande tid. Lite striktare rutiner är på ingång efter helgerna som varit. Och funderingar på vilka träningsutmaningar jag ska ta mig an. Vilka lopp som ska genomföras osv.  Spännande, spännande!
 

Segstartad

Det var då inte med några lätta steg jag gick mot jobbet i morse. Nej, usch fy och blä var min känsla. Det känns alltid så vemodigt när julen går mot sitt slut. Nu är det ett helt år innan man får njuta av samma stämningsfulla tid och allt annat mysigt. Och alltid när jag jobbar i mellandagarna så känns det som att ALLA andra är lediga och bara lilla jag som jobbar. Så är det givetvis inte och i år tror jag det är fler än någonsin som jag vet jobbar just mellandagarna så då känns det lite bättre. Och sen är det ju bara två dagar så det ska ju inte vara några problem. Dock var det ta mig tusan en riktig usel dag att dela post på. Väglag som en skridskobana vilket hade gjort det enklare att dela i ett par skridskor än gåendes med cykel. Men jag tog mig runt utan att slå ihjäl mig så nu ska jag försöka ta mig igenom morgondagen också. Att gå ner och leda pass inför full sal (85 pers) gör att jag kan se tillbaka på dagen som lyckad trots allt. 

svulllen julegris

Oj oj oj vad det har ätits dessa dagar. Jag känner mig minst sagt som en uppsvullen julegris som smaskat i sig hejvilt av allt som erbjudits. Tur är väl att jag rört mig lite mellan varven. Men imorgon är det jobb och träning som vanligt och jag låter mina trogna, mer hälsosamma matvanor ta plats igen så är nog kroppen och knoppen på banan snart igen. All extra energi som jag fått i mig borde väl göra att jag flyger fram imorgon tycker jag. Och det ska bli kul att leda jympa imorgon för jag tror att det är fler än jag som är sugen på lite pulshöjande träning såhär efter alla helgdagar. Nu är det dags att börja laga middag här hemma och använda några av alla fina julklappar jag fick. Otroligt vad snäll jag måste ha varit i år med tanke på allt som jag fick. Hoppas ni också njutit fullt ut av ledigheten.
 

Förra veckans träning

Hög tid att redovisa förra veckans träning. Det blev en del trots att det var mycket annat som skulle hinnas med. Och jag har åkt en hel del skidor här i Östhammar nu under julen. Idag gick det dock inte så bra som jag ville så det blev bara drygt 20 minuters åkning.  Men de andra dagarna har det blivit mer, riktigt kul!
 
Måndag: 45 min gym
Tisdag: 45 min gym
Onsdag: Vila
Torsdag: 60 min medeljympa (eget pass)
Fredag: 50 min gym
Lördag: 50 min morgonpromenad, 7,5 km längdskidor
Söndag:   Vila
 
Summa:
Gruppträning: 1
Styrka: 3
Löpning/Skidor/promenad: 2
 
 
 

God Jul!

God jul önskar jag er alla som kikar in här. Hoppas ni också får spendera er jul på precis det sättet ni vill. Själv njuter jag av alla nära och käras sällskap, skidåkning, massor av god mat och annat gott. Underbart helt enkelt.
 
Photo: Även fast jag enbart jobbat 5 timmar så fick jag också den årliga presenten, inte mig emot! Tack tack
 

Två dagar kvar

Onsdag och två arbetsdagar kvar innan det är dags för julledigt. För mig innebär det ingen extra ledighet mer än de röda dagarna men det blir ju mer än en vanlig helg så det tackar jag för. Dock blir det jobb på söndag. Men det är ett helt annat jobb som jag själv valt så det ska mest bli kul. Ingen träning idag utan det blev julklappsinslagning och annat eftersom jag tränat tre dagar i rad nu. Och nyss har jag avnjutit en tallrik keso med hallon, tärnat äpple och rostad kokos. Det smakade bra kan jag lova.

Ny favorit

Igår testade jag en variant av kladdkaka som man gjorde i micron. Ja, kanske inte en kladdkaka så som ni tänker er utan en nyttig såklart. Så nyttig att du kan äta den som mellanmål, kvällsmål eller till och med frukost. Och såjlart som efterrätt. Receptet hittade jag hos denna tjej. Det blev riktigt gott och krämigt. Och det bästa, klart på bara en minut så när suget kommer som ett brev på posten är det här kanon! Ska nog göra en ikväll också.Till den kan man ha en klick grädde, kvarg med vanilj och kanske lite goda bär också.
 

Veckans träning

Senaste veckorna har bloggandet inte blivit det bästa och jag tror att det är för att jag helt enkelt har lite mer att stå i såhär inför jul och så. Så det blir dåligt med matbilder har jag insett men förhoppningsvis dyker det upp mer sånt framöver. Nu över till träning. Så här såg det ut förra veckan.
 
Måndag: 60 min medeljympa (eget pass)
Tisdag: 45 min gym
Onsdag: Vila
Torsdag: 60 min medeljympa (eget pass)
Fredag: Vila
Lördag: 20 min tabataträning hemma
Söndag:   60 min gym
 
Summa:
Gruppträning: 2
Styrka: 3
Löpning/promenad: 0
 
Det blev lite mer vila i helgen än vad jag hade hoppats på. Fredagens träning fick stå åt sidan för att jag skulle iväg på julbord och inte hann iväg innan. Och lördagen var fullproppad med annat så då fick det bli lite hemma istället, men men bättre än inget! Nu är en ny vecka och jag hoppas att jag lyckas bli klar med  musiken till mitt kommande vårterminspass så jag kan börja sätta rörelser.
 
 
 

Skärpning

Tänk vad ett julbord kan ställa till det. Jag som varit så duktig med mina unnardagar en dag i veckan och nu när det blev julbord i fredags så ville jag ju kunna äta av allt så då blev det att unna sig då plus att jag kände att lussebullebaket inte skulle bli lika roligt om jag inte fick äta av dem så då blev det ju massor med unnande igår med och idag har väl inte varit bättre då jag gjort julgodis och kakor. Men imorgon blir det slut på onyttigt och in med de vanliga, regelbundna måltiderna med bra mat och mellanmål. Men det är störande hur jag så lätt kan falla, bara genom att ta en liten bit av något så vips så är hela helgen sabbad. Nej, balans vill jag hitta.
 

Fullspäckad dag

Lördag och dagen har dragit igång rejält. Jag vaknade som vanligt tidigt och bestämde mig för att åka och handla direkt när jag steg upp och sedan komma hem och njuta av frukost, så så fick det bli. Att vara på maxi kl 07.42 en lördag är inte var dag. Men så skönt att handla i en butik där det knappt var en kotte. Efter det blev det frukost framför julkalendern innan jag drog igång lussebullebak samt en mjuk pepparkaka. Fler saker ska bakas är tanken men inte riktigt spikat än vad det blir. Dammsugning, julklappshandling och passmakeri står också på schemat. Sen blir det dansshow ikväll på teatern. Så det är bara köra på så ska jag nog kunna beta av det mesta.
Julbordet igår var förresten gott och vällagat. Mycket fisk blev det för mig, lax i alla dess smaker och former, julskinka, vört och lite annat smått och gott. Tvärmätt och nöjd gick jag hem och stupade i säng vid 23-tiden.
 

Julbord!

Festmakeupen är på, nu väntar julbord med jobbet!

Lucia

God morgon!
Torsdag redan och jag har haft full rulle hela veckan känns det som. Men då går tiden fort också och helgen är snart här. Och idag är det ju lucia också, det är så mysigt. Synd att jag troligtvis inte kommer få se något luciatåg men får väl slå på tv:n i nödfall. Det är mysigt det här med lucia tycker jag. Brukar vara så stämningsfullt och vackert. Hoppas ni där ute kanske får se något tåg idag. Nu ska jag mumsa i mig frukosten innan jag pinnar iväg till jobbet i de 15 minusgrader som termometern visar, härligt!
 
 

Hoppar in!

Vikarierar för Pernilla idag så ska strax bege mig mot Friskis. Hoppas att det är några fler som tänkt det, och inte så många som tänker dra ner på träningen såhär innan jul. Det borde ju snarare vara tvärt om, att folk borde träna mer med tanke på allt som ska ätas framöver. Eller ska och ska, det är ju upp till var och en men de flesta frestas ju av allt som dukas upp såhär i adventstider så låt inte träningen bli lidande för det. Kom ner och jympa med mig!
 

Veckans träning.

V.49
 
Måndag: 60 min cirkelgym
Tisdag: 45 min gym
Onsdag: Vila
Torsdag: 60 min medelpass
Fredag: Vila
Lördag: 50 min morgonpromenad
Söndag: 30 min tabata
 
Summa:
Gruppträning: 2
Styrka: 2
Löpning/promenad: 1
 
Det blev en okej vecka, men tyvärr hade jag gärna tränat mer i helgen om det funnits möjlighet och tid. Nu prioriterade jag annat så då fick träningen stå åt sidan. Men så är det ibland och om inte annat är jag riktigt taggad för träning idag i alla fall. Dock ser den här veckan ganska fullsmockad ut redan så hur mycket träning det blir återstår att se. Hoppas ni får en bra start på er vecka.
 
 
 
 
 
 

Hej mitt vinterland!

Igår när jag kom fram till Östhammar så kunde jag ju konstatera att här hade det fallit en hel del mer snö än i Eskilstuna. Det var snövallar överallt och säkert upp mot en meter snö. Det är fantastiskt vad vackert det är när det är såhär, minusgrader och en himlans massa snö. Man kan ju inte bli annat än glad över det.
En kvällspromenad och en sväng förbi tjejkompisarna för att uppdatera sig om allt och inget innan jag traskade hemåt strax innan midnatt. Och lördagen började alldeles för tidigt då jag vaknade redan halv fem och kunde inte somna om sen men låg ändå kvar i sängen till halv åtta innan jag fick nog och tog med mig mamma ut på en morgonpromenad. Som fick bli pulsande i snön då det under natten kommit ca 15 cm snö till så de flesta vägar var oplogade men det gick att ta sig fram ändå. Efter det har dagen bara rullat på i ett med besök hos mormor samt handling och matlagning m.m. Och middagen blev helt gudomligt god. Torskrygg blev det, smörstekt med en god potatispuré och sås gjord på grädde, vitt vin, skaldjursfond och dill. Och efterrätten blev kladdkaka med apelsinchoklad, grädde, glass och fruktsallad. ja ni hör ju, en hel del mat och annat gott. Men är det njutardag så är det. Imorgon hoppas jag det blir någon form av träning då varken gårdagen eller dagen bjudit på något träningspass.
 
 

Efterlängtad fredag

Äntligen sista arbetsdagen på veckan och efter jobbet blir det hem och packa klart innan jag rullar mot Östhammar för en helg hos mamma och pappa. Det var länge sen nu så det blir skönt. Vad som händer där återstår dock att se men kanske en tur på skidor, om jag har tur.
 
Men först, frukost och jobb!
 

Finns inga dåliga väder?

Jo, det finns det! Idag tar nog priset som en av de värsta och sämsta dagarna någonsin på mitt jobb. Och inte nog med att det snöar och inte blir plogat, den här vinden. Det är den som är värst. Det gör att det blir mycket kallare och all snö yr upp i luften och i ansiktet och ja, överallt!
Att ha ett utomhusjobb har sina för och nackdelar om man säger så. Samtidigt som vädret kan vara det bästa med jobbet kan det också vara det sämsta. Hoppas snöandet och blåsten avtar tills imorgon i alla fall. Då är det dags för "helvetesrundan". Men fram tills dess njuter jag av att vara inne.
 

Tisdag

Idag är en dag som man bara kör och kör utan att stanna upp och känna efter. Jobba, äta, träna, duscha, laga mat, äta, diska, fixa matlådor m.m. m.m. Och med en rejäl huvudvärk intog jag gymet efter jobbet med hopp om att den skulle försvinna eller åtminstone lätta. Under passet kändes det inte superbra precis. Jag fick ta det lite lugnare än tänkt men ändå med bra puls. Trycket på tinningarna var ingen höjdare men det kändes som att det blev lite bättre i alla fall och just nu verkar den vara borta. Så träningen gjorde nytta trots allt.
Och middagen idag blev paj. Kände att det var länge sen det åts paj här hemma så det blev en rödbets-, kantarell och fetaostpaj. Mums filibabba säger jag om den! Pajskalet höftade jag ihop med de mjölsorter, gryner och fröer som fanns i skåpet.
Nu slänger jag mig i soffan, och där tänker jag ligga kvar tills kudden kallar.
 

kall start

Temperaturen har minst sagt sjunkit rejält det senaste dygnet. -15 visade termometern i morse så det var bara att dra på sig långkallingar. Och rundanpå jobbet gick bra trots kylan. Men händer och fötter är alltid svårt att hålla varmt när det är så här kallt ute men som tur är så håller jag igång rätt bra vilket gör att blodcirkulationen funkar hyfsat. Och när solen kikar fram och man tittar runt så är det ju fantastiskt vackert med snön och solen som strålar och det glittrar i luften. Det gör en glad och fyllt av energi.
Träning efter jobbet i form av cirkelgym med Jenny som pushade på bra och gjorde att hela gänget kunde gå därifrån svettiga och nöjda. Jag körde även ett gäng armhäningar efter passet eftersom jag kör en liten extra sattsning på det just nu. Och plankan kör jag också vidare med. Har kört plankan varje dag sedan första oktober och visst känner jag skillnad, starkare core och bättre hållning. En bra vana som jag gärna fortsätter med.
 
 
Kvällens goda middag bestående av färsk lax som jag körde i ugn med kokt potatis och vitkålssallad.
 

Veckans träning

 
V.48
 
Måndag: 50 min gym
Tisdag: 50 min gym
Onsdag: Vila
Torsdag: 60 min medelpass
Fredag: 60 min gym
Lördag: 60 min spinning
Söndag: Vila
 
Summa:
Gruppträning: 2
Styrka: 3
Löpning/promenad: 0
 
Ännu en vecka med rolig träning. Fem bra pass sammanlagt och energin har faktiskt varit överraskande bra på alla pass. Man brukar ju alltid ha något pass som går lite trögt eller att man känner sig mindre taggad. Men nej, den här veckan har kroppen verkligen levererat. Hoppas den fortsätter med det. Just nu känns allt väldigt kul och positivt när det gäller träningen. Och spinningpasset blir veckans höjdpunkt. Maria (instruktören) är grym och vägledde oss deltagare genom passet på ett proffsigt sätt och jag tror alla gav lite extra tack vare hennes pepp.
Nu kör vi på med en ny spännande träningsvecka!
 
 
 

Glutenfritt knäcke

Det finns ju mängder med variantar på glutenfria knäckebröd, fröknäcken och liknande. OCh här är ett till att lägga till samlingen.
 
 
2 plåtar
2 dl hirsflingor
2 dl  boveteflingor
1 dl krossade linfrön
1 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön
2 msk rapsolja
1 tsk salt
6 dl vatten
 
Bland aallt och låt stå och dra i minst två timmar. Smeta ut på plåtar och grädda i 20 minuter på ena sidan och försök vända och grädda en stund på andra siddan (ca 5-10 min). Bryt i lagom stora bitar och förvara i en burk.
 
 

Jag försökte i alla fall.

Det blev pepparkakshusbyggande idag. Och jag kan konstatera att jag definitivt inte är någon stjärna i den kategorin. Men det blev i alla fall ett hus, som inte liknar någon annans.
 
Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Men ett hus blev det i alla fall!

RSS 2.0