Borde göra annat

Än att sitta här. Men jag hinner, eller det vet jag inte men jag hinner det jag hinner och jag orkar inte stressa. Både städning och bakning kanske borde göras men jag tänkte börja med bakningen imorgon. Måste bara storhandla först, och helst träna. Så bakningen kanske kommer igång imorgon kväll någon gång. men sen har jag en hel del tid på lördagen också. Så jag kan nog ta det lite lugnt utan att det blir kaos kommande dagar.

Har annars varit nere på Friskis och kört ett kanonkul medelpass. Bra med deltagare som gav järnet, det gillar vi!


Onsdag

Halva veckan har gått och idag blir det vila från träning. Och istället lite småplanering inför helgen då min älskling fyller år. Hela 30 år blir han så det ska firas med hans släkt på lördag så jag måste se till och bestämma mig för vad jag ska baka. Det finns ju så mycket jag vill göra och testa så jag får försöka sålla ut i bakdjungeln och försöka få någon ordning på det hela.

Lite mat i magen har jag fått ikväll också.
Det blev hemmagjorda köttbullar i tomatsås smaksatt med basilika.


Sega ben

Att benen skulle vara sega idag är egentligen helt förstårligt. Gårdagens styrka på gymet sitter fint i hela kroppen så inte så konstigt att dagens löpning var rätt så tung. Men det var enbart där det var tungt. Andningen kändes inte alls så jobbig så det var helt klart benen som var min jobbiga del idag. Men jag tog mig en runda på 6-7 km och det kändes helt lagom.
Nu har jag precis skottat i mig ett stort lass mat som fick bli riktig vardagsmat, korvstroganoff. Kokt vitkål och kokt kamutvete fick följa med på tallriken.
Och idag har jag dessutom varit på biblioteket och lånat två böcker varav den ena är en bok jag inte hann läsa ut under thailandssemestern och eftersom jag lånade den från hotellet var jag ju tvungen att lämna kvar den. Men nu har jag den här hemma och jag kan äntligen få läsa vidare.


Lax med basilikaolja


Citruskryddad lax, kokt fullkornsbulgur, vitkål, haricots verts och basilikaolja

Basilikaolja: ½ kruka färsk basilika, 3 msk olivolja, salt och peppar. Mixa slät.


Måndag

Måndagen är så gott som över. I alla fall den jobbiga biten. Nu kan jag softa resten av kvällen. Har precis kommit hem från 60 minuter i gymet som gick finemang. Blandade lite övningar så jag tror att hela kroppen fick sig en liten omgång. Och sen även 3 km löpning på bandet som uppvärmning.
Och imorgon är jag sugen på en löprunda. Hoppas kroppen också är det imorgon. Nu blir det dusch och matlagning innan jag slänger mig i soffan.


Veckans träning

Förra veckan blev träningen såhär:

v.21

Måndag: 60 min cirkelgym
Tisdag: Vila
Onsdag: 45 min gym
Torsdag: 60 min medeljympa
Fredag: Vila
Lördag: 60 min morgonpromenad
Söndag: 75 min morgonpromenad

Summa:
Gruppträning: 2

Styrka: 1
Löpning/gång: 2

Lite lugnare vecka än vanligt men ändå helt okej. Något löppass i veckan skulle vara bra om jag fick till nu då å-varvet börjar närma sig.


Nyvaken och redo att väcka kroppen med en promenad.

Tillbaka

Jag är nu tillbaka i Eskilstuna igen efter en underbar helg hos mamma och pappa. Fredagen bjöd på grillat och rabarberpaj. Gårdagen spenderades i Hållnäs för 50-års kalas med mammas släkt. Innan det hade vi hunnit med loppis och lite annat. Ingen direkt träning i helgen men två ordentliga promenader har det åtminstonde blivit.

Nu är det bara försöka ladda för en ny arbetsvecka och att det fina vädret håller i sig.




Ett av helgens köp. En söt kaffeservis.


Fredagsfrukost

Ser ut att bli en lika fin dag som det varit hela veckan. Sol och varmt! Frukostdags nu och det blir den sedvanliga filen som jag toppar med müsli och skivad kiwi. Till det en skiva av Lisas knäckebröd med ost och gurka. Tror dagen kommer bli toppen med det här utgångsläget.


Svettfest

Ja det kan man lugnt påstå att det blev idag. Kvällens pass var riktigt svettigt inte bara från min sida utan jag tror de flesta kände sig kanske så genomblöta när vi var klara. Men så blir det när det är varmt ute, då blir det även varmt i salarna trots att vi har fläktar på full fart. Men en skön känsla efteråt. Vi var nog runt 30 pers som hade tagit sig dit och det är ändå över förväntan när vädret är som det är. Jag har t.o.m svårt själv att motivera mig till att gå in och träna när man vill ta vara på ljuset och värmen ute.

Kvällen ser väldigt lugn ut. Lite matlådefix, lite packning inför helgen som innehåller bland annat 50-års kalas, backluckan (loppis) och annat skoj.

Bjuder på en middagsbild.


Tacofärs med lök och morötter, dinkelpasta och kesella.


Komsi komsi

Den här veckan har vi provapå-vecka på Friskis och det innebär gratis träning på allt i mån av plats. Och jag har 85 platser att fylla imorgon så alla där ute i Eskilstuna med omnejd. Ta med dig kompisen eller släktingen eller vem som helst och ta er ner till Friskishuset och upplev rörelseglädje när den är som bäst.
Tillsammans är vi starka!


Njuter

Vilket väder vi har haft den här veckan. Helt fantastiskt! Solen och värmen är så välkommen så. Dagar som nu är dagar jag njuter av från morgon till kväll. Jobbet blir en ren fröjd när jag får vara ute. Och det är väl ända gången man ser en fördel med att vara ute länge på rundan. Så hoppas att det här vädret håller i sig ett tag.

Efter jobbet väntade gymet och lite styrka. Ett 45-minuters pass som blev mest överkropp då jag vill vara hyffsad pigg i benen imorgon när jag leder jympa. Men överkroppen gör inget om den är rejält mör, jag överlever jympan lättare med träningsvärk i överkroppen än benen. Så förhoppningsvis fick en sig en rejäl omgång idag, eller det fick den men frågan är hur mycket det kommer kännas imorgon.

Och nu ligger middasmaten i magen och jag ska fortsätta att njuta av den här försommartiden.


Lax, torsk, matlagningsgrädde, tomatpuré, vatten, fiskfond, morötter, potatis, purjolök, färsk chili, salt & peppar.
Något i den stilen.


Nytt beroende


Vissa livsmedel kan jag i perioder bli riktigt fast vid. Oftast någon frukt eller vissa bär. Eller kanske någon speciell nöt eller så. Och just nu är det skivad frukt, oftast päron eller äpple med jordnötssmör (enbart rostade jordnötter och havssalt) och ev. lite riven kokos på. Ahh jag är i himlen! Har ätit det till mellanmål minst en gång om dagen sedan i söndags.


"pastapesto"

En egen variant på pasta blev dagens middag. Zicchini, morot och vitkål som jag strimlade i strimlor, eller julienne som det så vackert heter.  Finhackade en lök som jag brynte (?) i pannan innan jag la ner grönsaksstrimlorna som fick fräsa med på medelvärme utan att ta färg. Strimlade upp lite skinka och hade i och kryddade enbart med salt och svartpeppar. Jag hade tänkt blanda i pesto mot slutet men smakade på det innan och tyckte det var gott redan då men slängde på en klick vid sidan av.




Många järn i elden

Allt har gått i ett och nu sitter jag ner en stund innan Sara kommer hit och umgås. Dagen har innehållit jobb, träning som blev en favorit i repris nämligen cirkelgym, sen hem och duscha, tona håret och nu ätit. Inga jobbiga saker men skönt att sitta ner en stund. Dock har jag ett litet bekymmer. Sen i eftermiddags har jag haft ont i bröstet och bröstryggen när jag andas in och ut. Jag har ingen aning om vad det kan vara men det börjar irritera mig och det får gärna försvinna, helst nu. Dock var träningen inga problem men nu börjar det verkligen göra riktigt ont. I värsta fall får jag ringa sjukvårdsupplysningen.

Middagen fick bli rester från gårdagens goda paj. Men idag med en god grek-inspirerad sallad med fetaost och kalmataoliver.


Veckans träning

v.20

Måndag: 60 min cirkelgym
Tisdag: Vila
Onsdag: 60 min medeljympa
Torsdag: 60 min morgonpromenad,60 min medeljympa
Fredag: 50 min gym
Lördag: 45 min morgonpromenad
Söndag: 10,5 km löpning

Summa:
Gruppträning: 3
Styrka: 1
Löpning/gång: 3

Den här veckan som var kändes det som jag fick till en riktigt bra vecka med bra blandning. Två bra styrkepass i form av cirkelgympasset och det vanliga gympasset vilket känns bra också. Kroppen känns på topp så jag kör vidare!



Middagstime

Dagen har runnit iväg och jag har hunnit med en hel del. Bland annat det där löppasset jag nämnde tidigare idag. Jag skrev långdistans och det slog mig sen att var går egentligen gränsen för vad som är långt eller inte? väldigt individuellt vad som är långt för mig och för dig. Men för mig räknas nog långdistans allt som är en mil och längre. Och det var precis vad det blev idag, straxt över milen. Tanken var längre men tyvärr ville inte min mage det. Den började krångla efter ca 7-8 km så jag fick jogga i ett lugnare tempo sista biten även fast kroppen hade mer att ge. Men det känns ändå som ett gott besked att min kropp är i så pass bra form så att en mil inte är några problem alls trots att jag inte sprungit den distansen på flera månader (halvår?) och att pulsen sjunker väldigt snabbt efter att rundan är slut. Så sammanfattningsvis är ju riktigt nöjd med dagens runda. Och nu hoppas jag på mer löpning framöver. Grymt bra väder idag med förresten, linne och träningskjolen var på.

Middagen ligger nu i magen och jag expimenterade lite och det resulterade i en mycket god paj. Därför delar jag gärna med mig av receptet.

Pajbotten:
100 gram smör
2 dl sojamjöl
1 dl kruskakli
2 msk fiberhusk

Blanda allt i en bunke och ställ kallt i 30 minuter. Tryck ut i en pajform och förgrädda 5-10 minuter i 200 grader.

Fyllning:
3 kryddiga korvar med hög kötthalt
1 rödlök
4 soltorkade tomater
2 tomater
½ dl pinjenötter


Äggstanning:
3 ägg
1 dl mjölk
1 dl keso
salt & svartpeppar

Skiva korven i slantar, strimla rödlöken och hacka de soltorkade tomaterna. Skiva de färska tomaterna. Fyll pajskalet med korvarna och de soltorkade tomaterna. Lägg de skivade färska tomaterna ovanpå. Blanda ingredienserna till äggstanningen och häll den över pajen. Toppa med pinjenötterna och grädda 30-35 minuter i mitten av ugnen. Servera med en god grönsallad till.


Världens godaste kola

Och världens enklaste dessutom. Däremot långt ifrån något hälsosamt men ibland ska man unna sig något och det här unnar jag mig gärna. Nu var det över ett år sedan jag gjorde den senast, så jag kände att det var hög tid att koka en burk kondenserad mjölk. Det är inget för den som inte gillar sötsaker det kan jag säga dirket men för en annan som gillar söta smaker är den här en riktig koladröm. Ät den som den är, toppa glassen eller varför inte göra denna paj. 


Det ända du behöver göra är alltså att ta av pappersetiketten som sitter runt om innan du lägger burken i en kastrull, fyller upp med vatten så det täcker burken och låter sedan koka ett bra tag. Jag brukar koka burken i 2 timmar och då blir den rätt krämig och fast i konsistensen. Vill man ha den lösare i konsistens så koka kortare tid och vise versa. Låt den svalna i kallt vatten när den kokat klart.
Ät och njuuut!


Söndagsmorgon

Det blev en riktigt fin dag igår med alla inblandade. Mycket mat och massa härligt prat och vi fick även med oss Tiina hem hit som Jocke nu skjutsar till Arlanda.


Den här dagen bjuder förhoppningsvis på ett långdistanspass och min kropp borde verkligen vara pigg efter all mat och annat gott som den intagit i helgen.




Träffa Tiina =)

Morgonpromenad Check!
Frukost i magen Check!

Redo att ta mig ann denna lördag. Dagen bjuder på grillning ute hos Jockes mamma med alla syskon med familj. Extra roligt att Tiina är hemma och det slog mig i veckan att jag inte träffat henne på sjukt länge, säkert typ två år sen eller något. Illa!




Fina fredag

Ja det där träningspasset gick ju som smort. 50 minuter ren styrka med mest överkroppsövningar. Det kommer garanterat kännas imorgon. För det var evigheter sen jag körde ett rent styrkepass. En riktigt bra start på helgen. Middagen blev en enkel men god rätt. Kycklingsallad med kyckling som jag grillade i ugnen. Stekte på lite sparris som jag toppade med flingsalt som smakade bra till salladen och kycklingen. Och en god dressing kan man ha till men jag tycker just den här kombinationen funkar minst lika bra utan.


Iväg med mig!

Nej hörni, är det dags att bränna av det där träningspasset så man känner sådär sjukt jävla bra efteråt, eller ska jag iväg för att jag smällt i mig två nybakta muffins som Bella och hennes vänner bakat.. hm..
Muffinsarna får bli det som gör mig extra stark idag!


Betongben och ljuvligt långkok

En röd dag hindrar mig inte från att leda pass idag utan kvart i fem stog jag redo i mitten och även ett gäng andra härliga motionärer. De var till stor draghjälp idag kan jag säga. Mina ben var inte att leka med, fy vad tunga de kändes men jag tog mig igenom det i alla fall. Men promenaden hem var ingen rask sådan kan jag säga er. Väl hemma hade jag förberett middagen. Ett långkok som stått och puttrat sen kl två idag. Det var en köttgryta som smakade helt underbart med kött som bara föll isär.


Bananpannkakor

Den senaste tiden har det på var och varannan blogg snackats om och gjorts varianter på bananpannkaka. Och självklart måste jag prova och se om det är så gott som många skriver om. Jag tycker att pannkakorna lämpar sig bäst till frukost eller som mellanmål. Och ett recept, superenkelt,  som jag ännu inte provat men som många kör med är helt enkelt att mixa en banan och ett ägg och sen steka dem. Det är beräknat för en person.

Men jag provade en egen variant där jag tog lite från olika recept och satt ihop till ett eget.

Bananpannkakor (1 port)
½ mogen banan
2 msk kvarg
1 ägg
1 tsk fiberhusk
1 msk fiberhavregryn
en knivsudd äkta vaniljpulver

Mixa alla ingredienser med stavmixer. Stek på medelvärme.


Tillbehören idag blev naturell kesella blandat med blåbär, färsk ananas och rostad kokos.

Och ja, det här var riktigt gott!


Lunchdags

En något tidig sådan men med frukost runt halv 9 passar det bra med lunch nu. Och eftersom jag tänkte gå ner på stan så passar det bra att ha fyllt på magen innan så jag slipper gå där hungrig.
Det blev något så enkelt som rester. Kassler som vi åt häromdagen som jag tärnade upp tillsammans med aubergine och tomat. Fräste på i stekpannan och på med två ägg och drog runt. La på tränad mozzarella som fick smälta med. Åh så gott!


Startar dagen

.. på bästa möjliga sätt. En timmes morgonpromenad är avklarad och nu sitter jag framför nyhetsmorgon med frukosten i högsta hugg. Resten av dagen är oplanerad, så skönt!





Frukostskålen fylld med fil, mandelmüsli, havreringar och färsk ananas.

Mandelmüsli:

3 dl fiberhavregryn
2 dl krossat bovete
1 dl solrosfrön
½ dl linfrön
1 dl kokosflingor
1 dl pumpakärnor
2 msk rapsolja
2 msk flytande honung
5 msk vatten
Valfri torkad frukt

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser utom den torkade frukten och fördela blandningen på en plåt. Sätt in plåten mitt i ugnen i ca 30 minuter. Ta ut müslin och rör om med jämna mellanrum så att inte müslin bränns vid, vilket är lätt hänt. Låt svalna innan du tillsätter den torkade frukten eller vad man vill smaksätta den med. Förvara i tätslutande burk med lock.


Frukostgott i alla lägen

Att få en god och bra frukost överallt är inte helt självklart men med en bra planering är det absolut inte omöjligt att få en frukost som du verkligen gillar. Och då pratar jag främst om när man inte sover hemma och kommer äta frukost på annan plats. Hotellen här i sverige tycker jag faktiskt har väldigt bra klass på frukostarna och det finns det mesta som jag behöver för att hålla mig och magen glad i några timmar. Men om man ska iväg och tälta på semestern eller en vecka i stuga så krävs det kanske lite planering för att få en bra frukost. För att leva på icas butiksbakade frallor känns inte riktigt okej. När vi var i stugan i helgen så var det ett sådant tillfälle då jag behövde planera lite för att få en okej frukost. Och där finns ju inte ett smack i varken kyl eller skafferi eftersom ingen varit där nu under vintern. Så då gällde det att tänka efter lite vad vi kunde göra för frukost utan att behöva släpa med sig halva kylskåpet och alla nöt- och fröblandningar.

Resultatet blev, naturell yoghurt, havreringar, russin, solros- och pumpakärnor, frukt, grovt bröd, ägg, ost, skinka.
Inte så mycket tycker jag men ändå en riktigt mumsig frukost med allt gott jag behövde för att klara några timmars renovering.


Kanelstekta äpplen i naturell yoghurt med mumsig topping.


Jympa!

Så var dagens träning gjord. Det blev ett medelpass. Och det slog mig att det var nog ett bra tag sen jag var på ett jympapass förutom mitt eget. Så lite omväxling förnöjer verkligen. Och det blir vad man gör det till. Det här passet är kanske inte ett pass som många tycker är ett supertufft pass men det är det som är så bra med jympan att det blir vad man gör det till. tar man ut rörelserna ordentligt och inte fuskar sig igenom så lovar jag er att man går därifrån svettig. Och det blev jag så jag är mer än nöjd. Kanske inga låtar som föll mig i smaken men jag körde på och tog ut mig ordenligt. Nu blir det slapparkväll i soffan framför Bygglov där vårt härliga friskis-par Keijo och Eija är med. Och imorgon är det ju röd dag vilket innebär, leeeedig!


Produkttips

För några veckor sedan fick jag se att det kommit ut en ny smaksatt kesella från Arla. Jag gillar allt som har med kesella att göra men de smaksatta kesella från Arla passar perfekt som alternativ till en lite nyttigare dessert eller om man vill lyxa till det lite i vardagen. Och jag tycker att de är ett perfekt alternativ om man är sugen på något fräscht men ändå sött. Den nya smaken är citrus, och den var inte dum. Den kommer passa bra i sommar tillsammans med färska bär och även att ha som ingrediens i en paj eller mousse.




Veckans träning v.19

Förra veckans träning såg ut på detta vis:

Måndag: 60 min medelpass
Tisdag: 60 min gym
Onsdag: Vila
Torsdag: 60 min medeljympa
Fredag: Vila
Lördag: Vila
Söndag: Vila

Summa:
Gruppträning: 2
Styrka: 1
Löpning/gång: 0

Ja ni, det blev inte alls speciellt mycket träning. Inte i slutet på veckan i alla fall. Ett pass till och några promenader och någon löptur så hade den varit kanon. Men nu prioriterades renovering och det var ju inte helt stillasittande heller för den delen. Men inte så pulshöjande. Nya tag denna vecka!


Fin morgonsol i söndags.


Endorfinkick!

Jäklar vad bra det gick på träningen idag. Det blev ett cirkelgym pass med Keijo som alltid har smockfulla pass och man brukar få boka sig direkt när de släpper passen om man ska få en plats. Och jag hade inte bokat eller någonting utan gick dit i tron om att jag skulle in i gymet och svettas och det var så det började också. Tills en vän vinkade in mig och sa att jag fick plats på passet. Och vilket pass! Cirkelgym är grymt. Och med det menar jag att det är väldigt bra om man som jag inte tycker att gym är svinkul på egen hand. Här kör man styrketräning blandat med pulshöjande övningar som ger bra flås och låter musklerna jobba ordentligt. Och med en ledare som driver på lite extra gör att man vill ta i lite mer och även öka vikterna lite extra. Perfekt träning så nu blir det mer cirkelgym i fortsättningen.
Nu ligger maten i magen och senaste gi-bilagan är inhandlad så kvällen är räddad.
Vad tränade ni ikväll? någon mer som fick till ett sånt där härligt pass?


Effektivitet

Ja det kanske det inte har varit på bloggen den här helgen precis men det har sina själ. I fredags efter jobbet drog sambon och jag iväg mot stugan där det väntades renovering. Och så bra det gick! Vi hade aldrig kunnat tro att vi skulle hinna med så mycket på en helg. Och då har vi ändå inte stressat. Sovrummet är redan omtapetserat och nu återstår lite småfix som att måla fönsterfoder, lister och annat pill. Men det tar vi någon helg längre fram. Nu blir det att försöka komma på hur vi vill inreda det. Så det roligaste jobbet återstår alltså.

Ingen träning har det blivit som ni kanske förstår men samtidigt har jag inte suttit många minuter  heller så helt off kan jag inte påstå att jag känt mig. Men imorgon kör jag igång igen. Och då gäller det maten också. Ingen jättedålig helg men någon godisbit för mycket blev det allt.


Helgen

Helgen närmar sig och den ska spenderas i stugan. Lite renovering på gång där som jag och Jocke ska börja med så det ska bli skönt att komma igång med det. Och såklart skönt att få komma ut dit och andas lite lantluft. Så min helg kommer nog mest bestå i att riva ner gammal tapet, måla tak, måla ännu mer tak, och kankse hinner vi spackla också så det är klart för nya tapeten nästa gång vi kommer dit.

Vad ska ni göra i helgen? Många som ska springa Göteborgsvarvet? Om det är det så önskar jag er lycka till! Nästa år kanske en annan också står på startlinjen.


Kvällsgott

Det doftar mumma i lägenheten just nu. Kvällsbaket blev en nyttigare variant av morotskaka (ja det går att göra även den nyttigare). Dock blev min kaka lite väl kompakt men smaken var det inget fel på. Receptet hittade jag hos Sandra, som för övrigt bjuder på andra godsaker på sin blogg.

Morotskaka

3 ägg
1 dl kokosnötsmjöl
0,5 dl pofiber
1 msk fiberhusk
3 msk sukrin
1/4 krm stevia
4 dl rivna morötter
0,5 dl smält matfett
0,75 dl grovhackad mandel.
2 tsk rivet citronskal
1 1/2 msk kanel

Glasyr

2/3 paket philadelphia
2 msk pressad citron
3 msk sukrin
1/4 krm stevia

Smält smöret och vispa ägg och sötning fluffigt och blanda sen ner smöret. Rör ner morötterna och mandlarna
Blanda alla de torra ingredienserna och blanda ner dem väl i smeten.
Häll allt i en smord form och grädda i mitten av ugnen på 175 grader i cirka 35 minuter.
Låt svalna innan glasyren bres på.

Jag gräddade min i en limpform och det funkade bra.






Testbakar

Senaste jag var på Ica så köpte jag med mig en ny, oprövad produkt hem. Stevia strö.
Så här skriver Ica själva om produkten.

Påverkar inte blodsockret

Stevia är ett sötningsmedel från växtriket som bara innehåller naturliga råvaror. Eftersom den inte innehåller några blodsockerhöjande kolhydrater är det en bra produkt för diabetiker. Erytritol är en sockeralkohol som inte höjer blodsockret.



Just nu står experimentet i ugnen och det återstår att se hur resultatet blir. Återkommer om detta!


Dagens middag

Kyckling stod på menyn som jag skrev i inlägget innan. Kylinglårfilé för att vara exakt. Den delen på kycklingen är den som är allra mörast. Och det märktes verkligen. Jag stekte filéerna med salt och peppar tills de fick en yta innan jag lät de gå klart i ugnen ca 10 minuter. Till det gjorde jag lite tärnad zucchini och paprika samt strimlad vitkål som jag kryddade med curry, sambal oelek, mango chutney, salt och peppar. Till det hela blev det även en klick keso och ett gäng gurkbitar.
Imorgon äts samma sak i matlåda men då med lite fullkornsbulgur till.


Enkelt och snabbt tillbehör

Godagens!
Sitter och försöker komma på vad jag ska hitta på för middag. Huvudingrediens kyckling, någon som har något tips?
Jag tänkte nämligen bara slänga in ett annat tips på ett bra tillbehör som funkar till det mesta. Till kycklingen, laxen, matpajen, köttfärsbiffarna, falukorven, ja till det mesta.

Och självklart inte ett dugg kompliserat heller. Det ända som behövs är lite grönsaker, en rödlök, en mozarella och en god pesto.



Strimla sallad, hacka gurka och tomat, skiva rödlök och mozarella. Blanda i grön pesto efter smak. Ev. salta och peppra.


Bra dag med bra flyt.

Så kan man nog sammanfatta dagen hittills och just nu sätter jag tänderna i kvällens middag som blir paj. Jag har varit sugen på paj länge nu men det har inte blivit av att jag gjort det men idag så slängde jag ihop en. Och självklart med ett nyttigt pajskal. Det är absolut inget fel på vanligt pajskal heller men jag gillar ju att exprimentera fram lite nyttigare varianter. Dessutom så är ju inte magen min något jättefan av vanligt vitt vetemjöl så om jag kan undvika det så gör jag det gärna.

Skalet gjorde jag på kruskakli, fiberhusk, ägg, smör, vatten och salt. Tryckte ut i en form och naggade innan jag gräddade skalet i 10 min på 200 grader.

Pajen fyllde jag med kassler, lök och tomat. Väldigt enkelt. Sen på med en äggstanning på två ägg och 1,5 dl mjölk. Grädda i 30 minuter på 200 grader.



En enkel sallad passar finfint till!


Eftermiddagssug.

Det är ju ganska vanligt att vi ett par timmar efter lunch börjar bli lite småhungriga igen och om man inte vill hamna i sockerfällan och falla för kanelbullen så är det viktigt att lägga lite tanke och planering bakom mellanmålet. En frukt kanske inte är tillräckligt om du ska träna efter jobbet så vet du med dig att du inte kommer att kunna äta förrän senare på kvällen, ladda väskan med ett bra mellanmål som håller blodsockret i shakt. Här är några av mina favoriter när det kommer till mellanmål:

* kokta ägg
* makrill som den är eller på knäckemacka.
* Kesella eller keso med diverse frukt, bär , nötter och frön.
* Blandade nötter och torkad frukt ( i lagom mängd, mycket energitäta).


Kesella med kaneläpplen, rostad kokos och pumpakärnor. En stående favorit bland mellanmålen.


inhopp & latmat

Idag fick jag hoppa in och leda istället för en annan tjej som var sjuk så ett svettigt medelpass fick inleda min träningsvecka. Det kändes bra men jag kan sakna ff-passen lite så det blir nog ett sådant inom kort. Dagen har annars varit bra och vi lyckades gå hem nästan en timme innan schemaslut vilket alltid är trevligt.

Middagen fick bli köttbullar. Och tyvärr orkade jag inte trilla egna men det blev heller inga mamma scan. Men någonstans där emellan hamnar nog dessa bullar. Jag hittade de på maxi igår och de innehåller 88% nötkött så helt uppåt väggarna kan de inte vara. Och smaken var det inte något fel på heller. Så de här kan jag tänka mig att äta igen och det är en perfekt genväg när tiden är knapp och magarna skriker.


Köttbullar, dinkelpasta, grönsaksfräs med röd pesto.


Veckans träning

Veckans träning v.18

Måndag:
60 min ff-pass
Tisdag: 2x 45 min promenad
Onsdag: 40 min promenad
Torsdag: 60 min medeljympa
Fredag: Vila
Lördag: 6,3 km löpning
Söndag: 45 min morgonpromenad

Summa:
Gruppträning: 1
Styrka: 1
Löpning/gång: 5

Det blev en rätt så okej vecka trots att den inte innehållit så mycket tuff träning. En hel del promenader har det blivit eftersom jag inte velat köra så tufft efter den månad som varit. Men nu känner jag mig sugen på mer tuff träning så vi får se om den här veckan kan bjuda på det.





Östhammars stadslopp 2012

Så var årets upplaga av stadsloppet avklarat och jag kan inte vara annat än jättenöjd. Jag slog min tid från föregående år med över en minut och nytt personbästa också. Jag hade ju som mål att komma under 30 minuter på 6,3 km och jag sprang in på 27.40. Så en rejäl bit under 30 minuter. Och loppet kändes egentligen ganska lätt rakt igenom. Kom iväg bra och försökte hitta ett bra och jämt tempo utan att gå ut för hårt. Och efter ett par km så kändes det så otroligt bra i benen. Så 3:e och 4:e km var ren och skär löparkärlek. Det var en lätthet i steget och andningen som jag aldrig tidigare känt och jag ville bara springa fortare och fortare. Men ju längre vi kom desto mer märkte jag att hjärtat började få kämpa lite mer och pulsen blev högre. Men det var bara köra på sista biten in i mål och försöka pressa tiden så mycket det gick. Och som tredje bästa tjej totalt så är jag helnöjd! Och jäkligt imponerad av alla i vårat lag som presterade otroligt bra hela bunten. Jocke som aldrig tidigare sprungit över 5 km sprang in på 29.15. Vilken kille jag har! Jag får nog allt passa mig i framtiden om han fortsätter såhär.



Laddar

Med en stor frukost i magen är jag nu igång med uppladdningen inför dagens lopp. Uppvärmningen är inte förrän 13.20 så jag har några timmar att ladda innan det är dags att ställa sig på startlinjen. Jag hoppas på att jag kan hitta ett bra tempo och känna att jag gör mitt eget lopp. Vädret verkar bli okej ändå. Men det blir nog att springa i långärmat trots allt. Hoppas ni får en fin lördag allihopa!


Snabba fötter

..är vad jag hoppas på i helgen. Och det är även namnet på vårat lag. Stadsloppet på lördag som jag nämnt tidigare. Det ska bli kul och nu ser även vädret ut att bli hyggligt. Laget består av mig, Jocke, mamma, brorsan och min ena moster. Det ska bli intressant att se vad vi kan prestera. Men jag räknar med att komma bland de första i vårat lag iaf. Men någon direkt löpträning har det inte blivit mycket av senaste tiden. Men jag hoppas såklart på en bra tid och att komma under 30 minuter.


Bild från förra året med delar av teamet. Moster, mamma och jag.


Surdegsbröd med valnötter och aprikoser

Jag verkligen älskar bröd. Jag skulle kunna äta det jämt och ständigt men tyvärr klingar inte det riktigt lika fint om man vill försöka hålla formen hyffsat. Därför unnar jag mig gärna bröd på helgen och då gärna hembakat. Igår när det var ledig dag så passade jag på att baka. Det blev ett bröd från Lejla som jag gjorde om lite utefter det jag hade hemma. Men jag har gjort orginalreceptet också och det är lika gott det.
Den ända skillnaden nu var att jag tog valnötter istället för hasselnötter. Och sen torkade aprikoser istället för torkade fikon.


Det här, med ett lager extrasaltat smör och en skiva god ost, det är kärlek det!


Ett tips är att skära upp hela brödet i skivor och sedan frysa in. Då har du gott bröd att ta fram och tina när du vill.


Mjukstartar

Såhär efter 30 dagar med tuff träning så kände jag igår att kroppen skulle få vila lite. Ett par promenader blev det dock i det fina vårvädret. Och idag blir det inte heller något träningspass men kanske en skön promenad idag med. Jag känner ingen hets att fortsätta träna hårt direkt utan det kommer att komma framöver, precis som det brukar.

Kosten igår var väl inget att skryta med, det blev inget godis eller så men en hel del bröd och nötter smååts under dagen och det är ju inte optimalt direkt. Men igår orkade jag helt ärligt inte bry mig. Idag är det däremot bättre. Bra mat på regelbundna tider och ikväll blir jag bjuden på mat hemma hos Hanna. Finfint med andra ord!

 


Resultatredovisning

Japp, så var det då dags att summera april månad och se vad Fitnessfighten har givit just mig för resultat. Jag kan ju bara tillägga att det inte är några extrema resultat men samtidigt så har jag inte heller allt för mycket att ta av. Om inte annat så KÄNNER jag mig lättare och tightare i kroppen. Och för mig är det minst lika viktigt.

Här har ni mig, svart på vitt!







Startvikt: 57.0
Nuvarande vikt: 54.3 (-2,7)

Midjemått start (precis över naveln): 82 cm
Nuvarande midjemått: 75 cm (-7 cm)

Lår (bredaste stället) start: 56 cm
Nuvarande lår: 53 cm (-3 cm)

Rumpa start: 96 cm
Nuvarande rumpa: 93 cm(-3 cm)

Sammanlagt har jag alltså minskat 2.7 kg i vikt, tappat 7 cm runt magen, 3 cm runt lår och rumpa. Det känns toppen!


Grillpremiär

Igår blev det äntligen dags att premiärgrilla. Och bara doften av grillat gör att det vattnas i munnen på mig. Det blev fläskfilé som grillades och det smakade precis så underbart som det brukar. Till blev det mer mat a´la ff. Sista dagen och jag kände mig faktiskt rätt så less på tillbehören som jag ändå tycker att jag försökt variera rätt bra men nej nu vill jag äta mer varierat och fritt. 


Stekt vitkål och paprika, grillad fläskfilé, kamutvete, sallad och en klick kvargbea.

Och idag är som ni kanske vet första dagen. Det inledde jag med att släpa fram mammas gamla Electrolux assistent och satte en bröddeg som fortfarande inte är klar. Vädret är ju kanonfint idag så en sväng ut senare blir det nog.


I mål!

30 av 30 dagar fullföljda och 30 av 30 träningspass genomförda. Jag är både stolt och nöjd över mig själv och de resultat jag fått genom fitnessfighten.
Jag kommer att lägga upp mina resultat senare med före och efterbilder och även göra en liten utvärdering av månaden.


RSS 2.0