Valborg och grillpremiär

Yes aprils sista dag. Jösses vad den månaden flög iväg. Och idag blev det även grillpremiär, mumma var det! Synd att vi inte kunde sitta ute, det var lite för kallt för det tyckte jag. Vi har ingen kvällssol på balkongen heller så det fick bli middag inomhus.

Snart drar vi till Sundbyholm och kikar på brasan!


Grillade tigerräkor, kycklingfilé och champinjoner.


Efterrätt i form av "ostkaka" gjord på keso. Till det grädde och jordgubbar.


Smart liten burk

Igår när vi var och storhandla på Maxi så köpte vi två produkter från finax, och då fick man en smart liten burk på köpet. En burk med två burkar i kan man säga, bra när man inte vill blanda allt i ett. Den är perfekt att ha med sig till jobbet, träningen eller resan.






Naturell yoghurt med flytande honung i den undre, och müsli i den övre.

Morrn morrn

God morgon!
Det blev en lugn start på denna lördag. Ingen morgonpromenad utan ett litet brödbak istället. Har svävat in lite i LCHF världen just nu. Min mage mår mycket bättre med den kosten så ska försöka köra med den kosten så länge jag tycker det funkar bra.

LCHF - low carb high fat innebär att du utesluter kolhydrater och äter mer fett och protein. En av många fördelar med den här kosten är att ditt blodsocker kommer ligga jämt hela dagen och inte få några toppar eller dalar.
En annan anledning till att jag äter så här är för att jag vill bli kvitt mitt sötsug. Och det är inget som kan ske på en vecka utan jag vill försöka ändra mitt tänk och beteende gällande sötsaker.  Bara det att kunna äta med måtta, sluta när jag är nöjd. En sån sak är kanske en baggis för er men för mig, nej där är jag den som äter tills det är slut. Även om jag är proppmätt redan när halva godisskålen är kvar.



Gårdagens mellanmål.Vispgrädde blandat med yoghurt och hallon.


Gårdagens middag.



Jag och mina ägg

Mellisdags och vad passar då bättre än kokta ägg, två stycken fick det bli. Kaviar är något jag aldrig skulle stoppa i min mun så till mina ägg så kör jag och har alltid kört med smör till. Hur gott som helst! så för er som inte provat det än så är det skandal =) SÅ gott!





Annars känner jag mig fortfarande snurrig, men pigg i övrigt. Jag har varit ute idag i alla fall och kom precis hem från storhandling. När det gäller träningen kommer jag nog avvakta någon dag till och se om jag kan köra något pass i slutet på veckan eller om jag helt enkelt ligger lågt med träningen och ser hur det funkar att jobba först.

Hoppas ni alla får en bra helg!


Nu får det vara slut på eländet!

Idag ska bli en bra dag, det har jag bestämt!

Lite uppmuntran

Eftersom jag varit hemma från jobbet nu i två dagar och kommer bli hemma imorgon med så kände jag att jag behövde ryckas upp lite. De senaste dygnen har bestått i att endast äta, sova, vila, äta, sova, vila. Inte speciellt roande men kroppen har inte orkat annat. Nu på kvällen kände jag att lite frisk luft skulle göra mig gott så jag tog mig till affärn. Riktigt skönt var det.

Sen har jag även funderat på att köra några sockerfria veckor nu då det slinkit ner to much sugar den senaste tiden. Jag vet att det är helgerna som är problemet och det är då jag ska försöka hitta på bra alternativ.

5 tips på nyttigare alternativ till godis/snacks

*Byt ut lösgodiset mot en stor fräsch fruktsallad

*Tjock turkisk/grekisk yoghurt toppat med rostade valnötter och flytande honung.

*Hemmagjord glass gjord på kesella, bär och ev lite honung eller florsocker. Mixa och ät genast!

*Hemmapoppade popcorn. Då har du koll på hur mycket olja de poppas i och hur mycket du saltar.

*Smaksatta riskakor istället för chips.


Nu slänger jag mig i soffan och kikar in nya topphälsa!


=(

Fan, blir inget jobb imorgon heller. Yrseln känner jag fortfarande av ibland men illamåendet är borta. Jag hatar verkligen att vara hemma från jobbet, får riktigt ångest över det. Men jag vet att jag bara skulle bli sämre av att gå dit imorgon. Jag får lyssna på vad min kloka mamma sa till mig igår:

-Det är en sak att sitta hemma och en annan att vara ute och springa 120 springportar.

Det ligger någonting i det hon säger, så jag blir hemma imorgon. Ibland behöver man någon annans kloka ord för att inse det bästa.
Så det blir ännu en dag/kväll i soffläge och hoppas på att den här eländiga yrseln försvinner för jag vill ut i det fina och soliga vädret. Inte sitta här inne och mögla.


Dagens käk

Ja idag har maten inte varit den bästa. Ingen ordentlig frukost på grund av illamåendet jag hade. Och lunchen stod min sambo för. Han såg sin chans att få laga något HAN ville =) då det oftast är jag som håller i matlagningen här. Han gjorde något som faktiskt är jäkligt gott, men ur näringssynpunkt lite för fattig. Den bestod av makaroner med stekt köttfärs och stekt lök. Allt brandas i stekpannan och sen ska man ha ketchup till säger han. Men jag tycker det är mycket godare utan.






Efter att ha ätit makaroner och köttfärs till både lunch och mddag blev jag nu på kvällisen lite sugen på något. Så det fick bli naturell yoghurt, hackat päron och havreringar. Dessa godingar (som förövrigt ser ut som hundgodis) förälskades jag i när jag och min kusin säsongsjobbade på Gotland sommaren 2007. Goda, inte söta, och med ett härligt crunch.




Hur mår jag då?
Mår mycket bättre än vad jag gjorde i natt och i morse. Nu är jag bara lite allmänt seg. Men stannar hemma frän jobb även imorgon för att vara helt frisk och kry tills på fredag förhoppningsvis. Vet inte vad det kan ha varit för skit jag drog på mig,  men förhoppningsvis är den väck nu!

Min senaste utbildning

Jag tänkte berätta lite om den utbildningen som jag gick för ca ett år sen. Jag har alltid varit en träningsmänniska och alltid gillat att röra på mig. Så att jag i framtiden skulle vilja gå en friskvårdsutbildning kom inte som en chock för någon tror jag.

Den 7:e januari 2009 började jag på Åsa folkhögskola i Sköldinge. Där började jag en ett och ett halvt år lång utbildning som skulle göra mig till friskvårdsledare och massageterapeut.


Utbildningen var bred och innehöll det mesta inom hälsa och välmående. Kurser som anatomi, massage, stresshantering, hälsoprofilbedömning, testledarutbildning, frilufsliv, friskvård på arbetsplatsen, mat och miljö, coaching, mental hälsa , motion och motionsmetodik för att bara nämna några.


Jag tyckte det mesta inom utbildningen var intressant men kan väl säga att anledningen till att jag sökte var kost och motionsämnena. Och såg massagen som en bonus som jag fick med på köpet. Ett ämne som jag däremot fick mycket större förståelse för var mental hälsa. Jag hade nog inte funderat så mycket på just det ämnet innan men shit säger jag bara, där finns det mycket att jobba med. Tänk vad mycket som egentligen har med det mentala att göra som man inte tror. Många tror att hälsa, ja det är när man tränar och äter sunt. Men det handlar det egentligen inte så mycket om utan hälsa är mer om hur man mår själsligt också, och hur viktigt det är att vi mår bra inombords för att vi ska må bra på utsidan.

Hela kursen avslutas med att man åker ner en vecka till Gran Canaria och gör slutproven i massage. Där nere har Kroppsterapiskolan sina lokaler och där hålls en fortsättningsutbildning inom massagen och det är även där man gör sitt teoretiska och praktiska slutprov. En vecka då man var väldigt nervös över hur proven skulle gå. Och sen fick vi heller inte reda på alla resultat där nere men det var bara att tänka att jag har gjort vad jag har kunnat, det får bära eller brista.


Om jag ska sammanfatta alla tre terminerna så har det varit ett minne för livet. Att plugga på folkhögskola rekommenderar jag alla att göra. Man får en riktig familjekänsla med alla som är där. Det finns en vänlighet som jag aldrig stött på tidigare.

När det kommer till själva klassen så har vi stötts och blötts med varann ett antal gånger och mycket skratt och mycket tårar blev det. Vi vågade släppa in varandra i våra liv och visa vilka vi var bakom fasaden. Mycket tack vare våra underbara lärare. Tack Ellis, christer, birgitta och Ingrid som var de lärare vi hade mest. Ni gjorde avtryck!

Så vad blev jag nu då? jo jag är utbildad friskvårdsledare, certifierad massör,
diplomerad massageterapeut, certifierad jympaledare och vattenjympaledare,
diplomerad Coach, hälsoprofilbedömare samt testledare för konditionstest på cykel.


I framtiden skulle jag även vilja utbilda mig till kostrådgivare och persinlig tränare. Men när det blir får tiden utvisa och när pluggsuget börjar infinna sig igen.



Innan vi entrade scenen under julavslutningen. Jag, Elina och Lejla.
Två otroligt fina vänner som jag fick under utbildningen. Saknar er!


blä för att vara sjuk

Idag var jag tvungen att stanna hemma från jobbet. När jag var upp i natt så var jag sjukt yr och mådde illa. Tänkte inte så mycket mer på det utan hoppades att jag skulle sova bort det. Men nej när klockan ringde och jag gick upp var det fortfarande lika illa. Försökte få i mig lite fil men blev inte bättre, så det fick bli en sjukdag.
Jag får se hur jag känner mig om några timmar, om det funkar att jobba imorgon.

Konstigt att man kan bli dålig sådär över en natt, för jag kände ingenting igår. Sen är det ju så att jag måste vara 100 % om jag ska orka jobba eftersom jag har det jobb jag har. Det funkar inte att komma dit lite halvdann och tro att man ska klara dagen, inte om man har en cykelrunda.

Jag har en massage inbokad ikväll men den får jag flytta fram. För idag blir det vila, vila och åter vila.


Extra glad

Träningen
Idag blev jag extra glad när jag såg att Linda skulle gå på mitt pass. Hon är en av anledningarna till att jag är ledare idag tror jag. Hon är en sjukt inspirerande och duktig ledare. Full av energi med mycket driv i, precis vad jag gillar. Dessutom hade jag förmånen och få ha henne som coach när jag själv blev ledare. Hon ska ha bebis i september så dessvärre kommer hon inte kunna leda sina pass på ett bra tag vilket är mycket tråkigt.
Men tänk vad en liten människa kan göra en glad. Hon gav massor med positiv respons på mitt pass och erbjöd sig även att hjälpa till med passuppbyggnad av höstterminens pass om jag ville det. Det känns inte som man tackar nej till ett sånt erbjudande!

Maten
Ja nu har jag ätit. Ungsgratinerad kassler med rött ris, stekta champinjoner och sallad. Jag köpte rött ris för någon helg sedan för att jag aldrig testat det. Det var gott! lite Nötig smak och lite tuggmotstånd men det gillar jag =) Och dessutom är det bättre än vanligt vitt ris eftersom det röda riset är opolerat, vilket betyder att den näringsrika hinna som omsluter riset finns kvar. Och det gör att magen behöver längre tid på sig att bearbeta det och vi håller oss mätta längre.



Dagens middag.


Dagens matintag i sin helhet ser ut så här:

Frukost:
Fil, müsli, linfröknäcke med ost och gurka
Mellanmål: Kesella med bär och mandlar
Lunch: Bacon och omelette,en morot, 4 vindruvor
Mellanmål: En liten sked jordnötssmör (osötat, ekologiskt)
Middag: Ungsgratinerad kassler med ananas, rött ris, champinjoner och sallad


Laddar



 Friskishuset, blå sal kl 17.15.
Be there.


Kyckling med parmaskinka och balsamsås

I helgen gjorde mamma en kycklingrätt som var otroligt god. Så därför tänkte jag såklart ge er receptet. Vi åt kycklingen med bulgur men det funkar nog mer ris eller vad man gillar. Så den här rätten kommer jag definitivt göra igen.
Klicka här för receptet.





Till efterrätt gjorde vi en enkel fruktsallad med kesellagrädde (vaniljkesella + vispgrädde).


Mums!

Inställt IGEN!

Fan crosstrainingen var inställd den här måndagen med. Så tråkigt när jag verkligen hade behövt de där 90 minutrarna i benen. Men jag drog iväg på en egen löprunda i ca 45 minuter. Skönt att få upp pulsen lite och känna att hjärtat får jobba. Benen kändes okej och jag kunde köra på i ett lagom tempo. Men som sagt inte lika nöjd är jag som om jag hade fått köra ett crosspass, men det går duga.
Körde 3x20 av situps, armhävningar och rygglyft när jag kom hem också.  

Nu har jag precis klämt i mig omelette med bacon och tomat. En kiwi och en sked jordnötssmör. En dusch på det här och sen packa upp alla grejer från helgen. Sen är det väl nästan dags att slänga sig i sängen för att sova några timmar innan det är dags att göra rätt för sig igen.


Hoppas ni haft en bra påsk allihopa!


Ledigheten slut för denna gång

Jahapp då var snart påsken över då. Och vilken påsk! Kan inte varit många påskar som vädret varit så här fint. Helt underbart har det varit.
Jag har ju spenderat min påsk i Östhammar hemma hos familjen och det har varit kanonskönt. Kom hem för någon timme sedan så hann träffa min lilla love innan han åkte för att arbeta. Jag fick även finsällskap i form av Sanna som åkte med från Östhammar till Uppsala. Där passade jag på att kika in hennes nya lägenhet som hon delar med en annan studentkompis. Fint var det!

Så nu försöker jag ladda lite inför vad som komma skall. Och eftersom det är måndag i kalendern så är det crosstraining på schemat och denna gången hoppas jag att det inte är inställt, för nu behöver det döda fläsket vakna till liv här. Sen har jag dessutom några tusen steg som jag behöver få ihop för att klara sista dagen på påskutmaningen så jag hoppas få ihop dom under passet.

Så bort med tröttheten och in med lite jävlaranamma!!
NU KÖR VI!!!





Strul

Har haft strul med min kamera idag. Så får inte över bilderna från kameran till datorn. Vilket är mycket tråkigt tycker jag. Och ni med tror jag. För en blogg utan bilder är ingen kul blogg. Men jag ska naturligtvis försöka åtgärda kameraproblemet inom kort.

Hittade en bild på pappas dator från 2008:


Utsikt från lusthuset. (Latjevik)


Veckans träning då? Jo det har väl inte varit världens bästa träningsvecka det har det inte, men steg minsann det har jag fått ihop. Så påskutmaningen har gått som smort och det är nu bara en dag kvar. I övrigt har veckan sett ut så här när det lägger träning:

Måndag: 20 min gym + 45 min löpning
Tisdag: 60 min medelpass
Onsdag: Vila
Torsdag: 60 min powerwalk
Fredag: 40 min morgonpromenad, 2 hpromenad
Lördag: 35 min morgonjogg, 1,5 h promenad
Söndag: 50 min morgonpromenad, 2 h promenad

Summan av kardemumman:
Gym:
20 min
Gruppträning: 1
Löpning/gång: 8

Ja vad ska man säga om denna vecka. Bra väder och påskutmaningen gjorde att det blev mycket promenader. Jag hade behövt minst ett pass i gymet som jag inte fick till. Men det får bli nästa vecka. Då blir det nog mindre promenader och mer gym, jag satsar på det i alla fall. Anmälan till Stadsloppen här i Östhammar är gjord nu också så om mindre än två veckor blir det att tagga till ordentligt. Ska bli kul. Nej imorgon ny vecka, nya tag!








Mot Latjevik

Efter morgonpromenad och frukost är det nu dags att styra kosan mot sommarstugan. Lajtevik heter vårat ställe, en fantastiskt plats, med tre stugor, en bastu och en udde för oss själva. Ska man vara helt riktig så heter platsen egentligen Lackeviken men ända sedan min farfar köpte stället för ca 55 år sedan så har de kallat det för "latjevik". En plats att latja på helt enkelt. Tänkte försöka ta lite fina bilder när jag är där som jag tänkte slänga upp här sen.


Dagens frulle:




naturell yoghurt, fruktsallad,mysli och valnötter.




fel av mig

Ja förlåt mina kära bloggläsare. Jag är ju inte världens bästa på att stava det har ni säkert märkt. Eller jag försöker och tror ju såklart att jag alltid skriver rätt men så är inte fallet. Efter att min kusin idag påpekat min härliga stavning på dessa gröna bönor, så kan jag inte annat än skratta lite åt min stavning. Hert cuverts, men som i själva verket stavas haricots verts. Undra hur jag tänkte när jag skrev det. Men man lär sig.

Det blev en sväng till öregrund idag. Mycket folk ute, det märks att sommargästerna kommit ut nu i påsk. Det blev lite strosande och även en god glass i solen. Jag hittade även en skjorta och ett par chinos som fick följa med hem. Hon som äger den klädaffären är så himla gullig. Så skulle man vilja att alla var som jobbade i en klädesaffär. Jättetrevlig och hjälpsam.

Under eftermiddagen fick vi finbesök av familjen Jansson/Carlsson i form av min moster, hennes man och min ena kusin. Gjorde god mat i form av potatis, morötter och rödlök som jag körde i ugnen. Till det baconinlindad fläskfilé som pappa grillade. en god sallad till och sen var man mätt, för mätt. Som vanligt när jag är i östhammar. Blir oftast för mycket. Så efter middagen fick det bli en promenad för att försöka smälta maten lite. Gick ju sådär. Tyckte bara jag blev mättare. Men blev en skön pratstund med min kära kusin iaf.

Nu har de precis åkt hem så jag sitter här och snokar runt bland bloggarna och ser vad ni andra har haft för er i påsk. Kom på att jag måste anmäla mig till Östhammars Stadslopp som går om två veckor. 6,3 km är banan och det känns lagom att börja med ett sånt lopp. inte för långt, inte för kort.



Dagens inköp. Skjorta och chinos.


Underbar start på dagen

Kunde nog inte fått en bättre start på denna påskafton. Jag och mamma brukar alltid gå morgonpromenad men idag ville mamma jogga. Vilket jag inte alls hade något emot. Lätt på foten, morgonluft i lungorna och med solen i ögonen svepte vi fram över gatorna.
35 minuter blev det, helt lagom. Sprang ju på fastande mage så då känns det bra att inte springa för långt och tufft.

Nu ska jag fylla på kroppen med ny energi iform av världens bästa mål på dagen, nämligen frukost!!!


Stretch i morgonsolen.

Kväller

Hemma efter en skön kvällspromenad med mamsen. Tänk vad skönt det är att få komma hit och komma ut och känna och andas ren luft, känna doften från havet. Det är något speciellt det.

Dagen och kvällen har rullat på i ett och mycket mat har det blivit, alldeles för mätt är jag med. imorgon ska jag satsa på att äta mer lagom. Och sen ser jag fram emot ett bra löparpass också.


En av favoriterna bland påskmaten.



bror, far och mor hugger in.


Landat i Östhammar

Nu har jag rört mig mot kusten. Åkte hem till mor och far idag och ska vara här hela påsken. Just nu har jag också min underbara mormor på besök. Om några timmar blir det påskmat, för min del bestående av massa ägghalvor med räkor, lax, potatis och lite annat smått och gott. Mamma har fyllt upp påskäggen här hemma med massa choklad, så får se upp så jag inte går loss på dom för mycket!

Tur att jag har påskutmaningen nu känner jag. Då får jag i alla fall komma utoch röra mig emellanåt. Det fantastiska vädret gör det till ren njutning. Så efter påskmaten drar jag och mamma ut på en riktig långpromenad är tanken. Så tror jag fixar mina 12000 steg för dagen.


Middagssällskap

Ja idag hade vi middagsgäster i form av svärföräldrarna. Jag bjöd hit dem eftersom jag själv inte skulle kunna vara med på deras påskmiddag på söndag då jag åker till Östhammar imorgon. '

Det är alltid svårt att bestämma meny när man ska bjuda hem folk tycker jag. Man kommer på flera bra rätter och kan inte bestämma sig för vilken rätt man ska göra förrän kvällen innan. Men den här gången så visste jag att jag inte skulle ha mycket tid på mig att laga maten så det fick bli något enkelt och något som gick bra att förbereda.  Så egentligen gjorde jag nästan allt redan igår kväll.

Jag bjöd på kycklinggryta med ris, sallad och nybakad foccacia. Till dessert en chokladmousse med mandel- och apelsinknäck. Mätta och belåtna blev vi hela högen.
Grytan och hela desserten gjorde jag igår så det jag gjorde idag var att baka brödet, göra sallad och koka ris. Lagom omständigt tycker jag, och skönt att slippa stressa.

Brödet jag gjorde är ett jätteenkelt italienskt bröd och är kanonbra att ha till bjudningar, brödet går att variera massor när det gäller fyllning. Själv körde jag en ganska neutral då jag valde att smaksätta den med färsk rosmarin och massor med flingsalt såklart. Jag körde på Lejlas recept, det hittar ni här.
Fick tyvärr ingen bild på varmrätten och om någon vill ha receptet på den så kan vi väll skicka en kommentar bara så fixar jag det!


Nygräddad foccacia

 
Desserten.

Skärtorsdag

Slänger in ett kort inlägg. Håller på och donar inför middagen ikväll. Det slog mig precis att jag inte har någonting, inte en enda pryl här hemma som sinalerar påsk. Har inte ens införskaffat gula servetter till middagen, ajaj!
Men jag tror vi överlever, vi har ju påskmust. Då brukar de flesta vara nöjda.

Jag har slängt i mig lite mellis så inte blodsockret ska stupa.
Det fick bli kesella/kvarg med varma bär.



Dags att fortsätta fixa.


16225

Så många steg har det blivit hittils idag. Lär väl inte bli så många fler, men jag är nöjd!

Fullt upp

Idag har det varit full rulle sen jag klev upp ur sängen kl 05.30. Jobbet flöt på som vanligt, sen var det handling. Sen vidare hem. Gick hem till Bellas mamma för att kika på några tavlor hon gjort och fundera över vilken vi vill köpa. Alla var jättefina så skulle kunna köpa alla men får se vilken vi tar.
Sen var det dags för middag, skickade in en av sambons fina fiskar som han fångat i ugnen. Till det kokade jag bulgur, gröna ärtor och hert cuverts, sen en kall sås på kesella, majo, dijonspenap och dill till det.
Det kittlade skönt i kistan det!

Efter det var det dags att ta tag i lite förberedelser inför imorgon då jag har bjudit över svärmor och hennes karl på middag. Jag ville kunna förbereda så mycket som möjligt då jag inte har så mycket tid imorgon. Men nu tror jag att jag ligger bra till faktiskt. Hoppas de gillar maten bara =)

Sen var det även dags att skicka in önskemål om tider att leda pass på i höst. Jag hoppas jag får en tid måndag-torsdag någon gång mellan 17-19. Troligtvis precis som alla andra ledare också vill ha så vi får väl se vad jag får för tid.

Annars har jag vilodag idag, och det blir väl det imorgon med eftersom vi får middagsgäster. Men sen hoppas jag på att jag kommer träna en del under påsken. Så är tanken iaf.


Dagen middag. Regnbåge


Sol är inte alltid positivt

Nej det är ju inte det. Inte om man vill locka många deltagare till sitt pass. Därav dagens lilla deltagardipp. Men vi var nog runt 30 pers som körde så svetten rann, mycket bra kämpat allihopa!

 Självklart förstår jag att fler och fler vill ta till vara på solen och väljer att vara ute istället för att gå in och träna. Men att lägga träningen helt på hyllan över sommaren är ingen bra idé. Nej försök hålla igång året om så blir det aldrig jobbigt att komma tillbaka.

Annars så hatar jag min stegräknare lite idag som har nollställt sig tre gånger. Dock har jag haft hyfsad koll på vad den stått på innan men fan alltså, skiträknare. Ska nog se mig om efter en bra.

Dagens matintag:

Frukost:
Blåbärsdavos (blåbärsyoghurtgröt), en skiva linfröknäcke med ost och skinka.
Mellanmål: Kesella med tärnad ananas och hallon
Lunch: Bacon och ägg, en morot
Mellanmål: En sked ekologiskt jordnötssmör
Middag: Spagetti och köttfärsås med kidneybönor, rivna morötter
Kvällsmål: En kiwi


Dille på keso

För ett tag sen skrev jag om Arlas kesomellanmål här på bloggen och undrade om någon av er hade testat dem. Nu har jag smakat båda två och dom får väl godkänt.  Enkelt att ta med när man glömt förbereda något annat mellanmål och bra innehåll som håller blodsockernivån stabil. Jag tycker faktiskt att det är svårt att få tag i ett sjyst mellanmål med hyfsat med protein i , men det här mellanmålet ligger bra till på den punkten. Så nu har jag iaf två bra mellanmålsalternativ att ta i farten.

Annars är det ju hur lätt som helst att göra en egen variant av detta mellanmål. Köp hem  keso och toppa med valrfia frukter eller bär och lite nötter eller frön.


Helgens kombo. Keso, rivet äpple och kanel. Mumma!


Snopet

Ja kvällen blev inte riktigt som jag hade tänkt. Jag hade ju tänkt att jag skulle få köra crosstraining ikväll och gick ner med raska steg för att samlas med de övriga deltagarna. Men nepp, där fick jag höra att i receptionen att crossen var inställd. Skit! Att man alltid blir så besviken när man har förväntat sig ett riktigt bra pass. Men jag kunde ju inte vända och gå hem igen så jag körde styrka inne i gymet i 20 minuter sen drog jag ut på en egen löprunda i 45 minuter. Så det blev ett helt okej pass ändå, men inte lika kul som cross. Vädret är ju helt fantastiskt så förstod mig inte på dom som stog och nötte på löpbanden idag, ut med er!

Påskutmaningens första dag och den har väl inte gått annat än lysande =) Har ju en grym fördel med att jag har det jobb som jag har. Sen att jag var ute och sprang gjorde ju inte saken sämre.



Nöjd ändå.



Nej ni, time to take a shower!

Veckans träning (v.15)

Glömde lägga ut förra veckans träning. Så här kommer den!

Träning v.15
Måndag
Crosstraining
Tisdag Medelpass
Onsdag Vila
Torsdag Vila
Fredag Gym
Lördag 40 min morgonpromenad
Söndag 40 min morgonpromenad


Summa:
Gym:1
Gruppträning:2
Löpning/gång:2

Helt okej vecka. Tog en extra vilodag igår för att se om mina ben är piggare nu i början på veckan än vad de va förra veckan. Sen var jag inte sugen på att gå in i gymet igår heller så det gjorde inget.

Den här veckan (v.16) ska jag försöka få ihop 12000 steg om dagen (påskutmaningen). Jag hoppas det inte ska bli några större problem att få ihop. Får se till och ta några lång apromenader under påskhelgen så ska det nog gå vägen.

Bilder



Lite loppisfynd.



Mitt "växthus" som jag fick av Jocke.


Lite kryddor.


Nya utemöblerna.

För mycket av det goda

Ja det är vad det har blivit i helgen. Självklart tycker jag att man ska unna sig något gott på helgen men det är bara det att det lätt blir för mycket. Som den här helgen. I fredags blev det både kladdkaka och lite godis. Igår en massa kinamat och sen friterad banan med glass på det. Idag har det blivit småätande hela dagen istället för att äta ordentligt när jag väl är hungrig.  

Det dumma är att man mår så mycket sämre i kroppen när man äter såhär också. Ångesten kommer krypandes, varför skulle jag äta allt det där? Sockret gör en bara seg och trött. Och till kommande helger ska jag inte äta bara för ätandets skull utan för att jag är sugen på det. Och sen i lagom mängd.

Imorgon är det måndag så då är det tillbaka till vanliga rutiner. Skönt!



Påskutmaning

 
ÄtaTränaKämpa
 har än en gång dragit ihop en utmaning och nu är det stegräknaren som ska fram. 12000 steg om dagen ska man få ihop från och med imorgon och fram till annandag påsk. Det lät som en bra grej såhär i påsktider då det gärna slinker ner lite för mycket av det goda under påskhelgen. Så jag tänker hänga på, tänker du?

Klicka på bilden för att komma till utmaningen.


Davos

Idag testar jag en ny frukost. Nämligen davos. Davos är en yoghurtgröt kan man säga. Jag har aldrig testat det förut och tyckte det lät spännande så det fick det bli. Eftersom jag dessutom vill lära mig äta gröt så tänkte jag att det här är en bra början. Lite samma konsistens i alla fall.
Man blandar den kvällen innan så den får stå och svälla lagom till morgonen efter. Jag hittade receptet på den här fantastiska bloggen. Där hittar man massor med smarriga frukostar för den som vill ha variation.


Här kommer receptet:

1,5 dl naturell yoghurt
1 dl havregryn
1 dl hallon

Blanda allt i en skål och ställ i kylen över natten. Servera med varfi frukt eller bär.


Nu har jag precis smakat på den och den var god. Den smakade inte så mycket i sig med med fruktsallad som jag hade på så blev det gott. Och framför allt så är den här frukosten mättande. Så jag kommer nog göra den här frukosten lite då och då.
Självklart går den här att variera med smaksatt yoghurt och t.ex använda mysli istället för havregryn om man vill. Tycker man att det blir för surt med naturell yoghurt kan man söta med lite flytande honung eller ta en vaniljyoghurt.


Hallondavos.


Toppad med lite fruktsallad.


Middag & Bio

Ikväll blir det restaurangbesök och bio. Hur många lingon finns det i världen? tror jag det blir.Någon som sett den? Många säger att den är bra iaf så vi får hoppas på det.
Innan bion så blir det asiatisk mat på Ming palace här i Eskilstuna. Det kommer bli smaskens. Har inte hunnit äta något mellanmål så det kurrar i min mage, tur att det blir mat inom en timme!
Annars har dagen gått undan i en väldig fart, tycker inte jag har hunnit med mycket alls.
Har gjort några loppisfynd och planterat lite kryddväxter som jag köpte idag. Slänger upp några bilder på det senare. Just det, köpt utemöbler har vi gjort också, riktigt nöjd!

Dags att kila,Hoppas ni får en trevlig lördagkväll.




Lördagsfrulle

Idag fick frukt och c-vitamin bli huvudingrediens i frukosten. Drog ihop en fruktsallad på färsk ananas, apelsin, kiwi och hallon. Lite naturell yoghurt och detta toppat med psylliumfrön. Till det blev det lite gott bröd som jag kört i ugnen så det skulle bli lite varmt och frasigt.











06.10

Ja det var klockan när jag slog upp ögonen. Fattar inte varför jag vaknar så tidigt. Det är så typiskt när det är helg och man vill sova länge,eller iaf längre än till 06.10. Men men snart blir det morgonpromenad följt av en lång mysig frukost.


God morgon Alla

Fredagsmys

Nu ligger vi här (jag och sambon) utslagna i soffan. Mätta så vi nästan spricker. Men gott var det! Blev en kladdkaka till efterrätt. Hade ingen grädde eller glass hemma så fick gå med vaniljvisp.





 




Soffmys.

Satt som en smäck!

Sådär ja, hemma från gymet. Och passet gick kanon. Svetten rann och nu känns kroppen så där härligt mör. Körde ett upplägg som kallas femhundringen. Det innebär att man gör 500 reps av olika övningar. Bland annat knäböj, burpees, övningar för rygg, mage, armar och axlar. Avslutade även med lite benpress för att köra slut på benen rejält.
I femhundringen jobbar man mycket med funktionell träning, träning där man använder sig av sin egen kroppsvikt eller fria vikter och gör rörelser som kroppen har nytta av i det vardagliga livet. Ett mycket bra program som jag rekommenderar alla att testa.

Nu ska jag och Jocke åka och handla middag och kvällsgott. Tror det blir hemmagjorda hamburgare =) Får se vad det blir får något till efterrätt. Såg att det hade kommit ut en kladdkakeglass från Sia. Någon som testat?


Lite kvällsgott

En kiwi och en god kopp grönt te fick det bli. Precis lagom.





Träningsfritt

Jaha då var denna arbetsdag avklarad. Och lika trött idag som igår, om inte ännu tröttare. Känner att kroppen är alldeles för trött för att göra någonting vettigt i gymet så får hoppa det idag även om jag hade en liten tanke på att dra mig ner dit men det får vänta tills imorgon. För imorgon, då ska jag köra så det ryker! Det känns bättre att få till Ett jäkligt bra pass istället för två halvdanna.


Jag vet inte men av någon anledning så har jag lätt att få dåligt samvete om jag inte tränat på ett par dagar. Det jag lätt glömmer är att jag varje dag på jobbet får ett ruggigt bra konditionspass i form av 3,5 timmars cykling och springande i trappor. Så det kanske inte är så konstigt att jag är lite trött i kroppen ibland? och dåligt samvete, nej det känns inte som jag ska behöva ha det efter allt springade med post. Jag måste stanna upp ibland och inse att kroppen måste få vila. Även fast mitt huvud kanske vill annat. Nej Andrea,skärpning! Kroppen behöver återhämtning för att bli starkare. Det får jag inte glömma.



Torsdagmorgon


Det här står och väntar på min älskling som just nu ligger och sover sött.  Eftersom han är så duktig och bytt däck på min bil så är han minst värd lite blommor och choklad.


Tack älskling för att du bytte däck på min bil =)

Linfröknäcke

Här kommer ett recept på ett alternativ till vanligt knäckebröd. Idag finns det många där ute som vill dra ner på kolhydraterna och väljer att dra in på brödet. Det här är ett perfekt "knäcke" enligt mig. Jag äter det nästan varje dag och det funkar till frukost, mellanmål och ja alla tillfällen du är sugen på en macka. Jag har också haft det till en ostbricka och det var mycket uppskattat.
  "brödet" är lätt att göra och sköter sig mestadels själv.

Receptet kommer från den här boken.



Recept:
2 dl hela linfrön
1 dl sesamfrön
0,5 dl solrosfrön
0,5 dl pumpafrön
3 dl vatten
Flingsalt
Rapsolja

Blanda allt i en bunke. Låt stå och svälla i ca 10 min. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och olja in det med rapsolja. Bred ut frösmeten på plåten och ställ in i ugnen på 70 grader i ca 10 timmar eller över natten. När knäcket är klart så kan du bryta det i lagom stora bitar.


färdiggräddat


Klart att äta

Mätt och belåten

Ja då var middagen nere i magen. Kände inte för att stå länge vid spisen så det fick bli något som gick snabbt. En omelette med tonfiskröra och skivad tomat. Snabbt, enkelt och gott!
Ägg är ju enligt mig världens bästa livsmedel =) Det funkar till allt, jämt! Dem innehåller ju dessutom massor med bra protein, fett, vitaminer och mineraler, vilket inte gör saken sämre.

Så omelette fick det bli. Det mättar ju också otroligt bra. Till omeletten gjorde jag en tonfiskröra på Tonfisk i vatten, Kesella, hackad purjo och liiite majonäs. Blandade om och la uppe på omeletten. Serverade med en skivad tomat.


Hemma igen

Äntligen hemma!
Det blev en lång dag på jobbet och det känns verkligen i kroppen och framförallt knoppen. I vanliga fall går vi hem 15.30 men idag var vi schemalagda till 17 eftersom det är en del att göra. Tänk att den där 1,5 timmen kan vara så betydelsefull för hur kroppen känns. Men nu är jag i alla fall hemma och nu blir det VILA. Ska inte göra många knop mer än att fixa middag och matlådor till jobbet imorgon, thats it!

Vad gör ni denna onsdag?


Dagens intag

Detta har slinkit ner i min mage idag.

Frukost: Fil med müsli, ett ägg
Mellanmål: Kesella med bär och mandlar, ett ägg
Lunch: Lunchkorv med quinoa, broccoli och en klick creme fraiche
Mellanmål: En sked ekologisk jordnötssmör (innehåller endast naturella jordnötter) från Green choise
Middag: Kassler i ugn med ananas och tomat. Råris och sallad


Middagen.


TT som i Tuff Tisdag

Den här dagen har varit tuff. Är rätt stum i benen efter gårdagens träning känner jag. Och ute på jobbrundan idag var det extra tungt att springa upp för alla trappor, jag fick släpa mig upp för varje steg med andan i halsen. Med det var det extra tufft att ställa sig i mitten ikväll och leda. Men det gick, och det gick såklart hur bra som helst tack vare att jag blir så otroligt peppad av alla mina glada motionärer. Efter en minut var mina tankar på trötta ben som bortblåsta och jag kunde köra på fullt ut.
Nu har jag tränat tre dagar i rad så imorgon blir det Vila med stort V.
Det är ju viktigt att låta kroppen få återhämta sig också. Så den har chans att bygga upp kroppen och göra den starkare. Så vila är på sin plats imorgon.


Härlig känsla efter kvällens pass


Home again

Hemma igen efter kvällens Crosstraining. Det var verkligen kanonförutsättningar idag. Skönt väder, torrt på marken och ett härligt gäng. Under stretchen pratade jag lite med några andra deltagare. Det är alltid kul att byta lite erfarenheter och tips med andra likasinnade. Höra lite vad andra har för mål och hur de lägger upp sin träning osv. Ett härligt pass återigen med bra driv från ledaren som gör att man orkar ge det där lilla extra!

Nu blir det hopp in i duschen efter att jag slukat middagen. Det är viktigt att fylla på med ny energi efter att man tränat, Glöm inte det ;) Precis som en bil behöver bränsle för att kunna ta sig framåt behöver vi mat för att orka. Så var inte rädda att fylla på med mat efter att ni tränat.


Vadå svettig?

Måndag

Yes. Måndag och ny vecka. Idag är det dessutom sol och säkert värmerekord för i år, det gillar vi!
Så därför känns crosstrainingpasset ikväll givet med de här förutsättningarna.
Har precis klämt i mig keso med en burk makrill i tomatsås och så en kiwi och en näve nötter. Bra energi helt enkelt.
Nu blir det lite chill innan det är time to burn some fat!!


Finns ingen ursäkt att stanna inne idag.


Knaprig och kryddig müsli

Jag har sen i somras i stort sett bara gjort egen müsli. Jag fick ett recept av en kollega på mitt sommarjobb som hon rekomenderade starkt. Och ja jag har verkligen fastnat för den. Jag har gjort den konstant sen dess och inte har jag tröttnat på den heller. Jag gör stora mängder som brukar räcka 1-2 veckor. Jag blandar alla ingredienser på en höft och tar så mycket som jag tycker och sen tillsätter jag den torkade frukten när müslin är klar i ugnen.
Här kommer receptet som ursprungligen kommer från någon av Ola Lauritzsons GI-böcker:

6 dl havregryn
1 dl sesamfrön
1 dl solroskärnor
2 msk linfrön
½ msk kardemumma
1 msk kanel
2 msk vatten
2 msk rapsolja
2 msk flytande honung
10 torkade aprikoser

Sätt ugnen på 200 grader. blanda gryn, frön och kryddor i en skål. Häll i vatten och olja och blanda om.Sprid ut blandnignen på en ungsplåt och ringla lite honung över. Rosta i ugnen i 25 min och rör om flera gången så det inte bränns. Blanda i hackade aprikoser och förvara i glasburk.


Här utan aprikoser.

Veckans Workout

Så här blev veckans träning

Måndag:
90 min crosstraining
Tisdag: 60 min medelpass
Onsdag: vila
Torsdag: vila
Fredag: 60 min gym
Lördag: 50 min morgonpromenad + 60 min powerwalk
Söndag: 40 min morgonpromenad + 60 min gym

Summa:
Gym: 2 pass
Gruppträning: 2 pass
Löpning/gång: 3 pass

En bra vecka. Jag känner att jag fått med det mesta. Kanske att jag skulle bytt ut någon av promenaderna mot ett benpass men eftersom vädret varit så fint så ville jag försöka ta vara på det.

Nu väntar en helt ny vecka men sju dagar att fylla med härlig träning =)


New shoes

Genom mitt jobb som brevbärare så har jag förmånen att var 6:e månad få ett skobidrag. Nu var det så att jag inte direkt var i behov av nya skor på jobbet så då visste jag inte riktigt vad jag skulle köpa för typ av sko. Nya träningsskor (inomhus), easytoneskor, walkingskor eller ett par snygga sneakers kanske. Egentligen är jag inte i akut behov av någon slags sko så jag fick helt enkelt ta det jag fastnade för. Tyvärr har inte Intersport så stort utbud av snygga skor så det blev inte lätt. Så det fick bli ett par till löparskor, även fast jag köpte nya löparskor i september.


Så det blev ett par svarta nike lunarlon. En löparsko som till skillnad från andra löparskor sitter lite tightare på foten. Och är en extremt lätt sko. Sen är det lite mer dämpning i bak och mindre i fram för att man ska få en bättre löpkänsla. Så jag provade mina igår under en timmes powerwalk.
I efterhand så undrar jag varför jag skulle gå så långt i ett par helt nya skor för alla vet ju att skavsår lätt smyger sig på i nya skor. Så efter ca 10 min kände jag av det lite men fortsatte ändå hela sträckan. Det slutade med en lite vattenblåsa på ena hälen så det var helt okej ändå. Man lär sig!
Men helt klart ett bra köp för de som är sugna på nya löparskor eller sköna walkingskor. Man flyger fram =)












Uppe med tuppen!

Självklart kunde jag inte sova speciellt länge idag heller utan vaknade kl sju. Det är så konstigt det där. På vardagarna så känner jag att jag skulle kunna sova flera timmar till när klockan ringer men sen på helgerna när man verkligen kan sova länge då vaknar jag mellan sex och sju och kan oftast inte somna om. Konstigt det där men det måste vara något med att kroppen är inställd på att gå upp en speciell tid. Men jag känner mig utvilad i alla fall och det är huvudsaken.

Även idag vaknade jag av att solen lyste in genom fönstret, underbart! Drog på mig träningskläderna och gick ut på en powerwalk. Det är verkligen befriande att gå ut och gå på mornarna. Speciellt som idag när solen värmer och staden inte riktigt vaknat än och det är alldeles stilla och lugnt.
Pigg i benen var jag efter gårdagens överkonsumsion av fikabröd, ja det blev liite för mycket av det goda på Tobbes födelsedagskalas igår om man säger så.
 
Nyvaken och laddad för en morgonpromenad.

Dagen kommer nog fortsätta med städning, tvättning och antaligen en sväng till gymmet senare. Inga allt för roliga sysslor (förutom träningen) men det är sånt som måste göras.
Nej städning var det. Tjing! 

Härliga Lördag




Japp nu har precis frukosten intagits och det blev en mumsig frukost med mormors tekakor med massa gott pålägg, fil med mysli och sen kokt ägg. Älskar frukost, det är verkligen mitt absoluta favoritmål på dagen. Och speciellt på helgen då jag gärna dukar upp lite extra och sitter länge och njuter av allt mumsigt. Så nu är jag mer än laddad att ta mig an den här dagen som förvisso är relativt oplanerad, vilket är skönt.

 Jag ska ge mig ut efter lite fröer som jag hade tänkt sätta ner i jord och förhoppningsvis så ska det växa så jag sen kan plantera ut det och ha i krukor på balkongen. Så det är det och sen är vi bortbjudna på kalas hos Jockes bror som fyller 30 år idag, Grattis Tobbe!
Jag hoppas även att jag kommer ut på en promenad senare också, är ju så grymt fint väder ute så det gäller att passa på.

Hoppas ni alla får en bra lördag!




Moooot Gymmet!

Snart dags att dra på sig träningskläderna och dra ner till friskis. Blir gymmet idag. Får se hur jag lägger upp passet men blir nog rätt blandat eftersom det var någon vecka sen jag var där nu. Så jag hoppas att hela kroppen ska känna sig mör när jag lämnar lokalen.
   Jag förösker variera min träning så mycket som möjligt men ibland så händer det att jag bara kört gruppträning och inget i gymmet och ibland tvärtom. Gruppträningen är ju så mycket roligare även fast gymet är det stället där jag kanske skulle utvecklas mest styrkemässigt iaf. Nej ni det här duger inte, NU KÖR VI!!!!

Gåbort-present

Ikväll är jag bjuden på middag hemma hos Linnea och Rickard. Linnea är precis som jag en person som älskar bröd. Därför tänkte jag baka ett gott bröd till henne att ta med istället för blomma. Det brukar alltid vara populärt att ge bort presenter man har gjort själv. Brödet heter Hurtbulle och är ett recept som jag hittade för många år sen på Arlas hemsida. Dock har jag modifiret lite i receptet. Brödet är verkligen superlätt att göra och hur gott som helst. Man blandar bara de torra ingredienserna och sen de blöta och sen blandar man ihop allt och häller upp i en limpform, in i ugnen en timme, klart! 

Mitt recept på hurtbullen har ni här:

3 dl fiberhavregryn
4 dl mjöl av valfri sort (jag tog grovt rågmjöl och grahamsmjöl)
1 dl krossat linfrö
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl naturell yoghurt
½ dl flytande honung
½ dl lingonsylt

Blanda de torra ingredienserna i en bunke, blande de blöta ingredienserna i en annan bunke. Blanda ihop de båda och häll upp smeten i en smord limpform. Grädda i nedre delen av ugnen i ca en timme.
 

Inslagen och klar =)

Premiär ikväll!




Yes ikväll är nämligen Du är vad du äter tillbaka i rutan. Självklart är det allas våran Anna Skipper som ska hjälpa svenskarna att gå ner i vikt. Jag tittade alltid på det förut så jag tror jag kommer försöka följa programmet nu med. Det är alltid intressant att se hur en del lever sina liv och hur beroende man kan vara av vissa livsmedel som t.ex kaffe, läsk, godis eller chips. Det är ju groteska mängder en del trycker i sig alltså. Men förhoppningsvis så får de upp ögonen för det när dem är med i programmet och slutar med det sen, kan man ju hoppas iaf!



Ikväll kl 20.00 i tv4 Plus







Smidigt pålägg



Till alla som gillar makrill. Makrill på tub är ett riktigt bra och smidigt pålägg när tiden är knapp och man vill ha en macka fort.  Att makrill är fullproppat med omega3 gör ju inte saken sämre. Det ända tråkiga är att den inte smakar riktigt som den makrill man köper på burk men den funkar helt klart. Så nästa gång du är och handlar, släng med en tub vetja!


Sitter och laddar!

Japp om en timme drar jag ner till Friskis och river av mitt medelpass. Hoppas det kommer många motionärer idag, det gör att jag blir lite extra motiverad när jag ställer mig i mitten. Känner mig lite stum i benen efter gårdagens löparpass men det ska nog inte vara några problem.
Av någon konstig anledning så känner man inte alls samma trötthet som ledare än om jag går dit som motionär. Man får så otroligt mycket energi av att se alla andra kämpa. I looove it!





Här kommer dagens kost förresten:

Frukost:
Fil med hemmagjord mysli, en näve cashewnötter.
Mellanmål: Två kokta ägg.
Lunch: Kassler med qinoua, en morot och en näve blandade nötter.
Mellanmål: Keso mellanmålsburk med ananas, papaya, apelsin och cashewnötter.
Middag: Korvstroganoff med råris och broccoli ( inte ätit än)
Kvällsmål: ??


Crosstraining

God kväll allihopa!
Nu har jag precis fått i mig lite krubb efter kvällens träningspass. Testade Friskis Crosstraining på 90 minuter idag. Det var ett bra upplägg med lagom långa löpsträckor mellan styrkedelarna. Och sen är det alltid härligt att avsluta med spurter så man får pressa kroppen lite extra. efter det var det lite nedjoggning innan stretch i stadsparken och sen joggade vi hemåt. Jag ska försöka gå på detta varje måndag, det är tanken i alla fall.
Fyra av fem möjliga ger jag det här passet. Mycket bra.


En svettig Andrea efter ett härligt träningspass. Lite extra stretch är aldrig fel ;)

Någon som testat?

Dessa mellanmål från Arla har funnits ett tag ute i butik nu men jag har inte kommit mig för att smaka. Keso är ju kanon och toppat med lite smarriga nötter och frukt kan det väl inte slå fel? Jag tror att jag själv skulle gilla den med cashewnötter, ananas, papaya och apelsin bäst men tror att den med blåbär,tranbär och hasselnötter skulle gå ner utan problem den med. Nej jag får helt enkelt ta och köpa hem dom och se om det är något att ha.


Måndag

Ny vecka, nya tag. Men tröttare än vanligt dock. Jag hade gärna legat kvar under täcket och kramat kudden några timmar till men men, det får vänta till helgen.
Om en halvtimme drar jag till jobbet och hoppas att jag klarar mig från regn sen när jag ska ut och cykla. '
Ikväll blir det förhoppningsvis ett 90 min crosstrainingpass och om jag inte känner att jag har den energin så får det bli något annat pass. Ha en härlig måndag!


Firre till middag

Ja det blir det. Skickade precis in regnbågen i ugnen. Jag är bortskämd med en sambo som älskar att fiska och nu i helgen var det flugfiskepremiär för hans del så nu kommer frysen att fyllas med fisk igen. Mycket bra tycker jag. Till regnbågen idag tänkte jag servera kokt potatis, en kall limesås och grönsaker.




Min Storfiskare. (bild från förra året)

Bastubygge

Nu under helgen har jag varit hemma hos mamma och pappa i Östhammar. Pappa har under hösten hållt på och byggt en bastu på tomten och är nu i stort sätt klar med bygget. Här kommer lite bilder på den och även från en trevlig gårdagkväll.



bastun.



Systrarna Carlsson (mor min i mitten).



Soffhäng.

lättbakat bovetebröd


Bröd är något jag är riktigt såld på. Älskar bröd i alla former men helst med mycket fibrer och goda frön som håller mig mätt länge. Här kommer ett lättbakat bröd med bovetemjöl i. Bovete är ett bra substitut till vanligt vetemjöl då det är helt glutenfritt. brödet är enkelt att göra också. Bara att branda ihop i en bunke och hälla i form.




Recept:
  
4 dl dinkelmjöl, fullkorn 
1 dl bovetemjöl 
2 dl havregryn 
0.5 dl rågkross 
0.5 dl linfrö 
1 dl solrosfrön  
1 dl hackade hasselnötter 
2 tsk bikarbonat 
2 tsk salt 
1 st äpple 
1 dl torkade aprikoser 
2 msk honung 
4.5 dl naturell yoghurt 
1 msk blandade frön, tex pumpafrön och solrosfrön   

Gör så här  1. Sätt ugnen på 175 grader.    
2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.    
3. Riv äpplet grovt.    
4. Skär aprikoserna i små bitar.    
5. Rör ner honung, yoghurt, äpple och aprikoser.    
6. Blanda smeten och lägg i en smord och mjölad brödform.    
7. Toppa med frön och lite havregryn.    
8. Grädda i nedersta delen av ugnen i ca 1 timme.    
9. Ta ut brödet, stjälp upp det på ett galler och låt svalna.   



Ny i gänget

Hej allihopa!
Nu har jag hittat hit. Mitt namn är Andrea och är 23 år fyllda. Denna blogg tänkte jag fylla med massa skoj (förhoppningsvis). Framför allt så kommer jag skriva om träning och kost. Hur min vardag ser ut och försöka inspirera och tipsa om saker som gör dig gott. Häng med!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0