Fiskgryta.

Här kommer ett recept på en god fiskgryta som fick bli kvällens middag.

300 gram laxfilé
400 gram torsk eller sejfilé
2 morötter
1 fänkål
1 gul lök
1 vitlök
2 msk tomatpuré
2 msk skaldjursfond (jag tog hummerfond)
1 tsk torkad timjan
3 dl grädde
2 dl vatten
1 ask cocktailtomater
salt & peppar.

Hacka lök och vitlök. Skiva fänkålen och bryn allt i en panna. Tillsätt grädde, vatten, tomatpuré, fond och timjan. Tillsätt morotsslantar och låt koka med ca 5 minuter innan du lägger i fisktärningarna. Låt det hela sjuda ca 5 minuter. Dela tomaterna på mitten och lägg i pannan. Smaka av med salt och peppar. Servera direkt.









Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0