Sommarmat.

Idag fick det bli kasslersallad till middag. Jag tog det som fanns hemma i grönsaksväg. Jag testade att steka kasslern i strimlor och lät den sedan svalna för att på så sätt få fram den salta smaken bättre. Rostade även majskorn i stekpannan för att precis som med kasslern, få fram smakerna bättre. Och det blev riktigt bra.
Åt massor så nu är jag riktigt mätt, puh!

 
Toppade med lite chevré och ett par jordgubbar.


spontanbak i värmen.

Det här slängde jag ihop när jag kom hem från jobbet.
En stående favorit som jag tipsat som tidigare. Här har ni receptet.



När jag inte orkar smörja mina brödformar kör jag med bakplåtspapper direkt i formarna, smidigt och kladdfritt!

Som ny.

Åh va skönt det var att duscha. Efter att ha svettats typ hela dagen så kändes kroppen alldeles klibbig och kladdig. Så att få duscha var som att komma till himlen, så jäkla skönt! Körde med scrub också så jag skulle bli ren på djupet =) Insmord sitter jag nu nöjd på balkongen och njuter av maten.
Lite dåligt med matbilder den här veckan. Det blir ju mycket liknande rätter så det känns dumt att lägga upp om det inte är lite nytt än det ni redan sett. Men nu i sommarvärmen vill jag slå ett slag för salladen. När det är så här varmt ute så är man ju inte jättesugen på varm mat. Sallad är då perfekt att äta, och prova gärna att ha i frukt och bär i din sallad. Det är verkligen jättegott. Melon, jordgubbar, hallon, blåbär, nektariner, ja det funkar nog med det mesta. Det blir en jättegod brytning till allt det andra.






Passet idag då.
Jorå, det fanns några som ville in och jympa med mig trots värmen. Mellan 20-30 st skulle jag tippa på. Det får jag vara nöjd med en dag som denna. Vi svettades och kämpade oss igenom låt efter låt. Och vi gjorde det bra, riktigt bra. En fantastisk känsla infinner sig efteråt.

Nej nu ska jag slå en pling hem till min mor och far.


In och träna.

Snart måste jag byta om och dra mig ner till Friskis. Jag håller i medelpasset kl 16.30. Vem tusan vill gå in och träna när det är så härligt väder ute? knappt att jag vill det själv. Haha nej men det är något lättare att locka deltagare till sig om vädret är dåligt. Fast samtidigt så finns det dem som tycker att det är skönt att gå in och träna för att få ett break och göra något helt annat. Jag kan ju hoppas att många tänker så iaf. Men jag blir glad för de som dyker upp, vi kommer garanterat bli helt slut, tro mig. Och svett kommer vi bada i troligtvis, mysigt? O ja!




Kalasgoda laxrullar.

Jag kom på att jag inte delat med mig av receptet på mina goda laxrullar jag gjorde i helgen. Eftersom varken jag eller sambon är förtjusta i sill så köper vi oftast hem kallrökt eller gravad lax när det vankas midsommar eller andra storhelger. Det finns många varianter på det här receptet och jag valde ett väldigt basic.

6 skivor kallrökt lax
100 gram färskost, typ Philadelphia
½ finhackad rödlök eller 1 dl fint klippt gräslök
flingsalt
finhackad dill

Blanda färskost, lök, salt och dill i en skål. Lägg ut laxen på längden på en skärbräda, tätt ihop utan synliga mellanrum. Bred på röran så det blir ett jämt täcke över laxskivorna. Rulla sedan försiktigt ihop till en rulle. Precis som när ni bakar rulltårta.
Om ni inte ska äta rullarna direkt kan du vänta med att skära upp den och lägga rullen i plastfolie och stoppa i kylen. Annars skär upp i lagom stora bitar och ät som drinktilltugg eller förrätt.







Matmåsten.

Det finns vissa saker när det kommer till mat och livsmedel som jag inte klarar mig utan. Eller alltså det är ju inte så att jag skulle gå och dö om jag inte hade det hemma men snudd på alltså!

En av sakerna kanske ni ganska lätt kan lista ut, det är ju mina ägg. De ovala rackarna finns alltid i min kyl och förutom dem även en annan viktig sak, nämligen kesellan. Eller kvarg som man också kan säga. Då är det den naturella jag syftar på, även fast de smaksatta också är goda. Så den naturella använder jag mig mycket av, framförallt till mellanmål och som grund i kalla såser och röror. Men även till brödbak av olika slag. Mycket användbar produkt.
Jag köper allt som oftast min kesella på Lidl, dels för att den är god och sen för att den är billig. 500 gram för 13 kr till skillnad mot bland annat ICA som tar ca 11 kr för 250 gram. Nästan dubbelt så mycket kesella för typ samma pris. Så det blir några slantar så som det går åt här hemma.

 


Mellanmål med kesella, blåbär och hallon.

Peppar för träning.



Dags att ta sig i kragen och bege sig mot Friskis. Hoppas på ett svettigt pass!


Segis.

Buh vad trött jag känner mig efter dagens arbete. Det tär på en att arbeta i denna hetta minsan, men jag är glad att jag får vara ute och få lite sol på mig även fast det blir väldigt varmt att springa runt som jag gör.
Dåliga arbetstider har jag den här veckan med men det blir bättre mot slutet på veckan vilket är bra.
Jag hade tänkt sticka ner till gymet direkt när jag kom hem nu men nej, energin finns inte där just nu så vi får se vad det blir efter maten. Kanske gym, kanske promenad, kanske ingenting, ja vi får helt enkelt se vad som faller mig in.




Träningen v.25

Måndag: 70 min styrka-medelpass
Tisdag: Vila
Onsdag: Vila
Torsdag: Vila
Fredag: 40 min morgonpromenad, 60 min gym
Lördag: 60 min powerwalk
Söndag: 30 min löpning, 50 min powerwalk

Summa:
Gruppträning:
1
Styrka: 1
Löpning/promenad: 4

Det blev några dagar utan träning men det tog jag igen i slutet på veckan.  Så i antal tillfällen är jag nöjd sen kanske jag hade kunnat köra något tuffare pass i lördags med energin fanns inte riktigt till det. Nya tag denna vecka.

Hemma från kalas.

Hemma igen efter en tripp till Köping för att fira Max som fyller två imorgon. Vi hade köpt en snygg spindelmannendräkt till honom. Han blev så söt i den! Synd att jag glömde kameran hemma, annars hade ni fått se hur fin han var. Och Marina och Andreas hade gjort en jättegod tårta, mums!

Väl hemma igen kände jag mig aningen mätt så en powerwalk fick det bli för att minska mättnaden lite. Och det var skönt att få skaka av sig lite och få lite frisk luft.
Så nu är en vecka till snart slut och en ny på ingång. Veckorna rullar på och jag har fyra veckor kvar till semester. Det ska bli skönt, dock hoppas jag att det blir rätt lugnt på jobbet också de kommande veckorna.

Nej nu ska jag chilla i soffan innan det är dags att krypa till kojs.



Löpning innan frukost

Söndagen är här och vad passar bättre än att få rivstartadagen med en joggingtur i spåret. Som jag skrev i ett inlägg igår så var tanken att jag skulle ut och jogga då, men huvudet ville annat så det blev en powerwalk då istället. Därför passade det bra att ta löpningen idag.
Så upp er sängen, svepte ett glas vatten och cyklade iväg upp till löpspåret. Fem km blev det, jag ville inte springa längre på tom mage eftersom det gör mer skada än nytta. 
Det är inte ofta jag drar ut och joggar på morgonen utan oftast blir det morgonpromenader innan frukost. Att jag inte springer direkt på morgonen är nog för att jag inte känner att jag har samma ork som under resten av dagen och att jag behöver mat i magen innan jag kan prestera riktigt bra. Men idag kände jag faktiskt ingen större skillnad mot vad jag brukar göra när jag springer senare. 

Nu sitter jag här med frukost i magen och är mer än nöjd med starten på dagen. Måste ner på stan och hitta present till två små knattar som har fyllt år och som ska firas i eftermiddag.





Scones med yoghurt.

Här kommer receptet på scones som jag gjorde till frukosten idag. Receptet är med turkisk yoghurt istället för smör. Det stod i kokboken att det var deras favoritrecept på  scones. Och goda blev de. Väldigt fina i konsistens och med en god skorpa. Dock tycker jag att orginalreceptet med smör och mjölk är minst lika gott. Här kommer i alla fall receptet.

Till två kakor.
3- 3½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
½ dl vatten
1 dl turkisk yoghurt

Sätt ugnen på 250 grader.Blanda Vetemjöl, bakpulvet och salt i en bunke. Tillsätt vatten och yoghurt och blanda snabbt ihop till en deg. Dela i två delar och platta ut tiill lagom stora kakor. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter.
Ät nygräddade.

 

Segt.

Sent isäng i natt gjorde att jag kunde sova till halv tio i morse. Trots att jag var nykter igår så känner jag mig seg i kolan idag. Huvudet känns tungt och kroppen lika så. Att kroppen känns tung har nog med mitt gympass igår att göra och huvudet kanske bara inte hunnit starta ritkigt än. Jag kan ju hoppas att det är så i alla fall.

Gårdagens då.
Jo jag började ju dagen med lite promenad och sen gym på det. På gymet blev det lite blandade övningar och avslutade med intervaller på löpbandet. En minut jogg på nivå 11 och en minut spring på nivå 15. Körde i tio minuter och det räckte gott och väl för att jag skulle känna mig genomkörd och nöjd. Svetten rann!

Efter det blev det lugnt fram till kvällen. Lite för lugnt då jag t.o.m slumrade till och vaknade två timmar senare och undrade vad som hade händ. En lugn kväll med gott grillat blev det följt av kubb och vi kan väl säga såhär att grabbarna blev väldigt tysta där på slutet eller vad säger du Sofie? ;) haha

Dagens.
I morse blev jag lite sugen på gott nybakat bröd. Vi har ett jättebra bageri inte långt härifrån som bakar mest surdegsbröd och tanken fanns att gå dit men jag tvivar på att de har öppet midsommardagen. Och att starta upp värsta brödbaket hade jag heller ingen lust med. Energin fanns inte riktigt så det fick bli något som gick riktigt fort och då passade scones utmärkt. Bara blanda ihop och in i ugnen för att grädda i ca 10 minuter. Kan inte bli lättare. Nu blir det lugnt innan jag ska försöka ta mig ut på en joggingrunda.


Glad Midsommar!

Godagens på er!
Fick en välbehövlig sovmorgon i morse och kom inte upp förrän nästan halv tio. Vet inte sist jag kunde sova så länge. Efter det har dagen flytit på himla fort. Morgonpromenad, frukost, gym, lunch, dusch och nu ska vi iväg och handla lite inför ikväll. Så hittills är jag nöjd med dagen. Det var faktiskt skönt att inte ha något planerat på förmiddagen, då hann jag med sånt som jag inte gjort tidigare i veckan.

Senare drar vi iväg till Tobbe och Sofie. Det blir trevligt, hoppas på lite sol också. Inget regn än så länge i alla fall.





Glad Midsommar!

Underbar vän på besök.

Idag kom en kär vän hit som jag inte träffat på över ett år nu. Johanna, hon gick samma friskvårdsutbildning som mig och är en så varm och omtänksam vän. Blir så glad i hjärtat när jag träffar dig. Hon var ute på vift och passade på att hälsa på lilla mig på sin lediga dag idag. Så vi gick ner på stan en sväng, lagade lite god mat och tjattrade massor om allting som händer i våra liv. Kul att få höra hur allt är nu när man inte ses varje dag som förut. Nu har hon precis rullar hem till sitt Nyköping igen. Förhoppningsvis ses vi om ett par veckor, då kanske fler gamla klassisar vill hänga på? =)

Nu sitter jag här i min ensamhet. Och ingen träning på tre dagar. Men det gör inget, det tar vi när tid finns. Nu är man ju ledig en extra dag också, så då ska vi nog kunna få till ett par pass, sweet!

Jag fick förresten en söt liten present av Johanna också, ett jättefint doftljus. Tack så mycket fina du.



Till middag fick det blir köttfärsbiffar med ajvar relish, bulgur och en tzatziki. Och sen lite goda jordgubbar och ananas med rabarberkesella efter maten. Enkelt så in i bomben, men väldigt gott.








Tidsrekord.

Hemma igen efter klipp och färgning. Och jag tror bannemig att hon slog tidsrekord idag alltså. I vanliga fall brukar jag sitta där i runt fyra timmar och en kvart, ibland fyra och en halv. Men då är jag oftast sista kunden så då brukar hon fråga om jag har bråttom iväg i fall hon ska skynda på. Men mig gör det inget att sitta där, hon är grymt noggrann och väldigt trevlig så tiden rullar på fort. Idag tog det endast tre timmar, kanske för att hon hade en till kund efter mig. Jag blev i alla fall himla nöjd med håret och färgen så det känns kanoners!










Mot frissan

Dags att bege sig till Louise. Fortfarande inte ett dugg klokare vad gäller färg eller frisyr men det blir som det blir. Och jag brukar bli nöjd så jag ska nog inte oroa mig.

Fick en asbra start på den här dagen. En gammal klasskommpis från Åsa kommer förbi imorgon och hälsar på. Himla trevligt, jag har inte träffat henne på över ett år vilket är skandal! Men nu blir det ändring på det. Synd att inte Jill kunde följa med också men vi får ses en annan gång. Det ska bli kul och höra hur Johanna har det nu och hur det går för henne med jobb och familj och allt.

Nej hörni. . Frisören var det.


Svårt väder.

Vädergudarna verkar ha otroligt svårt att bestämma vilket väder de vill ha. Ena stunden moln, sen sol, sen regn, lite åska och så lite blåst på det. Ungefär så har det varit under hela dagen. Det skulle vara kul om solen ville visa sig lite mer i fortsättningen, det vore verkligen toppen.

Kvällen blev lugn. Jag hoppade träningen idag för jag kände inte alls för det. Det skulle bli en promenad, men efter att jag gått i ca tio minuter och tittade upp på himlen så insåg jag att om jag inte ville bli genomblöt av regnet så var det nog bäst att vända hemåt. Så det blev ingen skön promenad som jag hoppats utan istället lite handling och städning av lägenheten istället.
Vi får se om det hinns med någon träning imorgon eftersom jag ska till frissan och där brukar det bli några timmar. Både klipping och färgning. Dock har jag inte bestämt hur jag vill ha kaluffsen än, tips motages gärna. Mörkt eller ljusare är inte heller bestämt. Tur att jag har en grym frisör som säkert har några kloka idéer om vad jag ska ha.

Dagens middag då. Ja man skulle kunna tro att jag kommer att få skörbjugg men efter tredje måltiden regnbåge så har jag inga symtom som skulle tyda på det. Och det blir firre i matlådan imorgon med, men sen blir det lugnt ett par dagar =) Idag blev det lite chilistekta tigerräkor, mathavre, halloumi, tomat och spenat till.


Smart val.

Snart väntar ännu en storhelg i form av midsommar. Och med den följer även en hel del mat och andra frestelser. För mig och säkert många andra där ute som gärna vill hålla sig i form eller försöka hålla igen på godsakerna så behövs det PLANERAS. I mitt fall så handlar det nog mest om att inte äta för mycket. Jag kommer inte att äta någon speciellt nyttig eller för den delen jätteonyttig mat utan jag äter det jag vill men det jag ska tänka på är mängden. Halva tallriken grönsaker är en bra utgångspunkt. Sen fyller jag en fjärdedel med kolhydrater och den andra fjärdedelen med protein. Och sen när det gäller efterrätter och annat sött så tänker jag tillåta mig själv att äta om jag vill det. Men jag ska välja det jag helst vill ha. Väljer jag att ta en bit tårta så skippar jag chipsen och godiset.  En godsak räcker.Så planering är a och o om man inte vill falla dit.

Annars är ju maten på midsommar oftast rätt bra. Mycket sill och lax till lunch och sen grillat på kvällen så det går att äta riktigt bra om man vill.

Här kommer lite goda och fräscha recept till midsommar:

Sommarsallad med vattenmelon

Örtslungad färskpotatis

Laxrullar

Salsa med mango och avokado

Färska bär med limegrädde

Och sen självklart grillat. Och där är det ju bara köra på det man vill ha, nästan allt går att grilla.


Nöjd

Hemma från passet. Lite mat i magen och en dusch på det så är jag redo att slänga mig i soffan. Till middag blev det underbar regnbåge som Jocke och Bella fiskade upp i helgen. Det är verkligen ren lyx att få äta så här god fisk flera gånger i veckan. Och senaste gången filéade Jocke dessutom upp all fisk så då slipper man dessutom alla ben. Helt underbart gott och fullproppat med nyttigheter.




Ungsstekt regnbåge, vit quinoa, broccoli, bladspenat, tomat och kall örtsås.


Kan inte vara annat än nöjd med den här dagen. Bra start på veckan!

M som i Måndag

Måndag igen då och träning står på schemat. Blir styrka-medel med Annelie igen och idag ska jag komma ihåg att slänga med en handduk att torka svetten med. Så nu sitter jag här och laddar med en sked jordnötssmör!

Vad tränar ni ikväll? för ni lägger väl inte av med träningen bara för att det är sommar?


Yeah! Försöker se laddad ut men ser mest ut som ett fån, men bjussar på den!

ZZZzzzZZZZZz

Fy vad seg jag är och har varit under typ hela dagen. Antar att jag är sockerbakis från igår. Tänk vilken drog socker är egentligen. Jag hade jordens huvudvärk igår kväll och var jättetrött. Och jag är ganska säker på att det berodde på att jag ätit alldeles för mycket både mat och socker än vad kroppen är van vid. Noll enegri har jag idag och känner mig bara seg. 

Tänk om jag kunde avstå från socker lika lätt som jag kan avstå från alkohol. Då vore det en baggis. Mindre dos nästa gång så slipper jag må skit sen.



Veckans träning ( v.24)

Måndag:  45 min Gym
Tisdag: 60 min Afro
Onsdag: Vila
Torsdag: 35 min löpning
Fredag: 70 min Styrka-medel
Lördag: 60 min promenad
Söndag: Vila

Summa:
Gruppträning:
2
Styrka: 1
Löpning/promenad: 2

Veckan i sin helhet har kännt bra. Träningen har varit varierande och framförallt kul och det är det viktigaste. 


Back in town.

Tillbaka i Eskilstuna igen. Skönt och lugnt blev det igår eftersom vädret var som det var så kändes det bäst att hålla sig inomhus, men det var trevligt ändå! Och maten igår och idag ska vi nog inte prata om. .
Jag kan sammanfatta den väldigt kort, katastrofal. 

Nu väntar en ny arbetsvecka, endast fyra dagar också eftersom midsommarafton är på fredag. Han inga planer för den dagen än så vi får se vad som styrs upp. Jag har också hört att vädret ska bli kasst framöver och det låter ju mindre kul. Jag vill ju ha sol och värme. Nu sitter jag och funderar på träning. Känner mig mindre pepp, ganska skönt här i soffan också.  

Tröööööttt

Uppsala here I come!

Nu sätter jag mig i bilen och gasar mot Uppsala. Ska umgås med kusin min, mycket trevligt!
Hoppas det inte börjar regna i dag. Det är så tråkigt att gå inne i stan då.




Min fina kusin.

Impulsbak

Efter middagen blev jag sugen på att baka bröd. Hade ett paket jäst som låg så istället för att ligga där och bli gammalt så kan man ju baka något roligt. Nu vet jag i o för sig inte om jag bakade så mycket roligt men det blev två olika sorters bröd i alla fall. Jag bläddrade lite i mina kokböcker och hittade två bröd på samma uppslag som lät lagom enkla för en fredagkväll.

Det blev baguetter och några frukostbullar. Baguettereceptet följde jag på pricken men frukostbullarna exprimenterade jag lite med och gjorde de lite grövre än i ursprungsreceptet. Just det, jag bytte ut lite av mjölet i baguetterna också till dinkel istället för enbart vete.

Här kommer resultatet. Perfekt till frullen imorgon.







Recept kanske dyker upp om någon önskar!

Gruppträning i mitt hjärta.

Jag kunde inte börja helgen bättre. Sprang ner på Annelis Styrka/medelpass efter jobbet. Och fy tusan vad kul det var!
 Svetten sprutade och energin flödade. Hon är så jävla peppande och jag märker hur jag ständigt ler fast jag egentligen skulle vilja lägga mig ner och dö av utmattning. Men hon får en att kämpa, att ge det där lilla extra. Hon är den som bara kör, utan krussiduller. DET är helt i min smak. Sen att hon är ett riktigt styrkepaket med gör inte saken sämre.
 Så efter passet var jag som i himlen, svävade på moln av alla endorfiner och är fortfarande kvar där uppe tror jag. Att jag var i stort sätt genomblöt och helt slut i kroppen gjorde det hela ännu bättre. Så skönt!

 Det är något speciellt med gruppträning över huvudtaget. Man får en speciell känsla av musiken och alla andra som också kämpar sig igenom låt efter låt. Man blir som ett team. Att se alla andra ge gärnet sporrar en själv att inte lägga av och att fortsätta kämpa.





Liknande mat.

Jag fortsätter i samma spår och kör korv till middag även idag. Men den här rätten går ju att variera med vad som helst. En perfekt middag att använda gårdagens matrester. Det blev nämligen omelett med korv och sallad. Men som sagt, gör en omelett och fyll den med restarna som blev över från middagen igår. Det funkar med det mesta, t ex köttfärs, kassler, kyckling, tonfisk, halluomi eller ungsrostade grönsaker som blivit över. Endast fantasin sätter stopp. Nästan ALLT passar till ägg.


Att utnyttja tiden.

Att ett träningspass som varar i 60 minuter skulle vara jobbigare och effektivare än ett pass på 30 minuter behöver absolut inte stämma. Det beror helt på intensiteten. Så därför vill jag slå ett slag för effektiva, kortare träningspass med hög puls. Genom att regebundet köra högintensivt så låter man kroppen jobba hårdare än den är van vid och din kondition kommer att öka fortare än att du tränar längre och mer lågintensivt.

Dagens pass blev mellan 35-40 minuter och då körde jag 25-30 minuter löpning där jag sprang ungefär 75% av max, efter det körde jag intervaller 20 sekunder x 10, och då körde jag på maxfart i lätt uppförsbacke. Efter det joggade jag lugnt tillbaka hem.
Om det var jobbigt?
Jo tack! Det kändes i benen och hjärtat slog ordentligt. Att springa med en träningskompis eller i grupp kan sporra ännu mer. Men det funkar absolut att ge sig ut själv också.
Fler fördelar med korta löppass med hög puls är att du tjänar tid. Träningen börjar så fort du sätter foten utanför dörren och du slipper vänta på att pass ska börja eller ta dig till en träningsanläggning. Och då får du ju även mer tid över till annat.


Slut på vilan.

Dags att få tummen ur och få någonting vettigt gjort. Ska dra på mig löparskorna. Ett löppass står på schemat. Ett pass med fokus på fart. Att försöka hålla ett lite högre tempo och kanske avslutar jag med lite intervaller.



Hoppas på pigga ben!

Onsdagskäk


Falukorven fyllde jag med ost och tomat. Jag klyftade några gula lökar som jag slängde med. Sen gjorde jag en sås på matlagningsgrädde, tomatpure och kryddor.


Till falukorven blev det vit quinoa, broccoli, bladspenat och gurka.


Skitdag

Ja det är precis vad det är. Och då syftar jag mest till jobbet. Ingen positiv Andrea för tillfället. Fan vad jag ogillar mitt jobb just nu, och det tack vare att planeringen som är gjord suger hårt. Typ halva styrkan är borta så ingenting hinns med. Så imorgon och fredag lär väl bli lika roliga. .
Och vikarier verkar det inte finnas som kan täcka upp för det vi behöver. Och på det så har "de högre upp" bestämt att två pers om dagen ska iväg på utbildning under veckan, bra timing där!
Jo just det, sa jag att det regnar också?

Nej dags att vända humöret, behövde bara skriva av mig lite tror jag. Två dagar till sen får vi hoppas att det blir bättre nästa vecka.

Ikväll blir det ingen träning, ska ställa mig vid spisen om ett tag och fixa mat. Korv i ugn får det bli idag.


Vädret vände

Och visst kikade solen fram lagom till passet började. Och passet då, jo afron levererade som vanligt. Fantastisk känsla att få "shaka loss". Och så skön känsla som infinner sig efteråt. Tummen upp.

Nu blir det chill innan det är dags att krama kudden.

Dagens middag:
Röding med bulgur och sallad


Afro

Det började regna lite smått nu när jag gick hem från jobbet. Sånt där fint regn som knappt känns men som ändå finns där. Ikväll är det utepremiar för sommarträningen med Friskis och det skulle ju vara tråkigt om det blev inställt för att det är lite regn. Oftast så kör man passet inne om det regnar ute, men än hoppas jag på att regnet slutar och att en stor fin kvällssol dyker upp. Premiärutepasset blir afro. Sjukt kul är det och svettigt så in i bomben. Så om du inte testat så gör det, och det bästa med Friskis uteträning, det är helt gratis!

Så 19.00 drar det igång, förhoppningsvis i Vilsta. Godisregn utlovas också enligt hemsidan, wohoo!!

På tal om afrodans. Under min utbildning till Friskvårdsledare så hade vi några temadagar med dans. Vi fick välja mellan olika danser och jag valde afro. Med skräckblandad förtjusning klev jag in i salen och tänkte att det skulle bli kul samtidigt som jag inte är den som gärna släpper loss och freakar ut så mycket så viss rädsla fanns där också. Men jag såg det hela som en utmaning och tänkte att något lär jag mig alltid.
 Afrodans handlar mycket om att våga släppa på hämningarna och känna rytmen. Inget jag i vanliga fall gör speciellt mycket så kanske var det också en anledning till att jag valde det.
Tjejen som skulle hålla i klassen heter Sara Galan är en helt fantastisk dansare. Hon jobbar som danslärare och det är dansen hon försörjer sig på. Hon gjorde verkligen de här dagarna till någonting helt unikt. Med hennes ledarskap och hennes talang för dans så inspirerade och motiverade hon oss alla enormt. De två afrikanerna som var med och trummade under klassen förhöjde givetvis upplevelsen ännu mer. Det var och ÄR verkligen SKITKUL att dansa afro.



Sara Galan.

Här kan ni ta er en titt på hur grym hon är.







Bättre än inget.

En bra sak att ha i åtanke när psyket eller kroppen inte är så sugen på att träna är att tänka på de små fördelarna. Lite är bättre än inget alls. Att ta den där korta promenaden till affären kan räcka. Små, små saker kan vara tillräckligt för att få ihop den dagliga motionen. 30 minuter om dagen rekommenderas och tänker man på alla små saker man kan göra så är det inga problem att komma upp i de minutrarna.

För att lättare få ihop vardagsmotionen är det viktigt att hitta något som du tycker är kul, något som du känner att du kan hålla fast vid. Träna det du mår bra  och är intresserad av. Då är det lättare ätt du fortsätter med det och gör det till en vana.
Och ge inte upp bara för att du en dag har det lite tungt. De dagarna och tillfällena har vi alla, och för att uppskatta de bra och roliga passen måste vi även ha vissa pass som inte är lika roliga och kvalitativa.


Och som ni säkert vet, den bästa träningen är den som blir av.
Så varje litet steg räknas. Tänk på det.



Det blev bra.

Trots att jag inte stod vid spisen och passade maten som jag kanske borde gjort blev det ändå än god middag. Idag gjorde jag Nasi goreng, det var ett bra tag sen jag gjorde den rätten nu. Jag gillar de här typen av "allt-i ett-mat". Det känns smidigt att ha allt i samma, då behöver man inte tänka så mycket på vad som ska vara till eftersom allt är i samma panna. I min Nasi goreng tar jag lite vad jag har men grunden är wokgrönsaker, ris och curry. Sen tar jag någon proteinkälla oftast i form av kyckling, tigerräkor eller kassler.
En kanonbra rätt som innehåller allt man behöver.

Idag blev det med kassler. Förutom kassler innehöll den kokt råris, mycket curry, wokgrönsaker, sweetchilisås, lite chilikrydda och gurkmeja för ytterligare färg.
Till det här har jag lättkesella och mer sweetchillisås. Gottgott!






Lite spenat fick det bli till.

Måndag igen då.

Kom precis hem från ett pass på gymet. Jag var inte alls pepp men eftersom det redan var inplanerat och Jocke stod och vänta så var det bara hänga på. Och det blev ett bra pass för bröst och armar. Kommer nog kännas imorgon. Ibland är det bra att ha någon träningskompis, då är det inte lika lätt att hoppa över träningen. För man vill ju inte svika.

I övrigt har jag kännt mig ganska trött idag. Nu försöker jag laga mat samtidigt som jag bloggar och jag tror inte det var en bra kombo. Återkommer med resultatet av middagen.


Supersmarrig mangoglass

För några veckor sedan såg jag ett program med Jamie Oliver när han gjorde en mangoglass som såg väldigt god ut, men framförallt enkel. Ikväll testade jag att göra den och det var en riktig hit! Det här kommer jag göra ofta framöver. Perfekt nu i sommar när man vill ha något svalkande och gott.



Mangoglass
1 paket (500 g) frusen mango i bitar
2 matskedar flytande honung
1 lime (pressad)
några kvistar färsk mynta
250 g naturell yoghurt

Mixa mangobitarna med yoghurten och blanda ner honung, färsk mynta och pressad lime.  Mixa till allt är nästan slätt.
Ställ glassen i frysen tills den ska serveras.

Jag åt min direkt så den blev lite mer rinnig men fortfarande god. Jag hoppade honungen och limen ikväll för jag hade ingen lime hemma och honungen för att jag ville ha det mer som ett mellanmål än efterrätt. Men nästa gång jag gör den blir det nog med både honung och lime. Det gör nog denna glass ännu godare, testa!

Veckans träning

v.23

Måndag: 40 min morgonpromenad, 40 min gym
Tisdag: 60 min medelpass
Onsdag: vila
Torsdag: vila
Fredag: vila
Lördag: 5 km löpning
Söndag: 40 min morgonpromenad, ca 9 km löpning

Summa:
Gruppträning:
1
Styrka: 1
Löpning/gång: 4

Det blev inte två styrkepass den här veckan som jag hade tänkt för att jag rent ut sagt var för lat torsdagen och fredagen när jag hade kunnat klämt in ett pass. Men tiden var för knapp och kroppen inte alls pigg på det så då fick det vara. Sen är det lite olikt mig att ha tre vilodagar i rad men annat kom emellan och så är det ibland. Annars har träningen varit helt okej den här veckan.


Avslutande denna träningsvecka med ett skönt löppass.


Back in E-town

Då var man hemma igen då, swisch så är helgen förbi. Som vanligt så tycker jag att helgerna i Östhammar alltid går alldeles för fort. Men så är det och vi fick en hel del gjort ute vid stugan igår vilket känns skönt. 

Kör ett litet bildrace från helgen.














Mot Öregrund

Startade dagen med en morgonpromenad följt av en stor smarrig frukost. Nu drar vi mot öregrund, sätter oss på klipporna och njuta av vädret. 

 
Jordgubbar är verkligen bland det godaste som finns. Idag toppade jag yoghurten med godingarna.

Effektiv dag

Vi har haft fullt upp idag kan jag säga. Dagen har gått som på räls från klockan åtta i morse. Åkte ut till bakluckan och kika om vi skulle hitta något fynd, blev en lykta för en tia. Alltid något. 
Sen vidare ut till stugan för att panela väggarna och sen måla. jag stod för målningen och jag målade konstant i nästan 5 timmar förutom en paus för lunch på ca 20 minuter.

Nu kom jag och Jocke precis hem från en löptur på ca 6 km, kanonduktig var han! Nu in i duschen sen ,maaaat!!


Snabbmat

Äntligen helg och snart kommer Jocke hem med mat. Idag ska jag äta fulmat. Det händer inte ofta eftersom det finns så mycket annan god mat man kan äta. Men nu när tiden är knapp och vi ska iväg så fick det bli hämtmat. Det finns ju ganska sjysta alternativ idag när det gäller snabbmat. Det finns i stort sätt allt i matväg så det går att göra bra val även där. Många utav de stora matkedjorna kommer med fler och fler hälsosammare måltider att välja på. Max har en jättegod GI-burgare bland annat. Idag blir det dock en kebabrulle, det ska bli smarrigt!




Sen är det jag som kör de 18 mil upp till Östhammar medans Jocke antagligen ligger och sover bredvid. Han har jobbat typ 30 timmar i sträck nu så det är väl förstårligt om han slumrar till.

Trevlig helg på er! 


Härliga fredag

Morning sunshine!
Vilken underbar dag det ser ut att bli.
Hoppas vi kanske kan speeda på lite på jobbet och gå hem lite tidigare, vore inte helt fel.
I eftermiddag drar jag och Jocke till Östhammar. Det blir att åka ut till stugan och försöka komma någon vart med renoveringen så vi kan vara där ute snart.  

Käkar upp resterna av kesokakan till frukost idag, den är mättande alltså. Perfekt för mig som behöver en del energi för att orka med en jobbdag. Nu ska jag sleva i mig det sista innan det är dags för lite jobb.



 

have a nice day!


Snabb middag

Hemma igen efter en fin avslutning. Det blev inga tårar tack och lov.
Maten hann jag få i mig innan och idag blev det köttfärsbiffar med en variant av tabbouleh. Tabbouleh är en libanesisk bulgursallad som oftast består av bulgur, lök, tomat, mynta, persilja och massor av citronsaft. Jag gjorde en annan variant, då utgick jag från ett recept från arla. Det här orginalreceptet från arla är kanongott och hade jag haft allt hemma hade jag gjort som ursprungsreceptet. Men när tiden är knapp så får man kompromissa och ta det man har. Den här salladen är också perfekt som tillbehör på sommarens buffébord.


On my way

Hoppade träningen nu efter jobbet för hade ingen lust och kände mig lite stressad. Ska snart iväg på skolavslutning. Lilla Bella som inte är så liten längre går ut femman. Så det blir kyrka och den blomstertid nu kommer, kan jag tänka mig. På senare tid har jag blivit så blödig så jag kommer säkert börja böla när ungarna sjunger. Det är något fint med skolavslutningar, många fina minnen som ploppar upp från när man själv stod där och sjöng (säkert rätt falskt). Jaja jag ska försöka att hålla mig ifrån tårarna men man vet aldrig.



Stora tjejen.

Oj dags att lägga på en rem. Om tio minuter måste jag kila. inte glömma näsdukar va det ja!




Liten titt på maten.

Slänger upp lite bilder på kvällens middag och kvällsmål. Har tillbringat kvällen i soffan precis som planerat. Inte gjort mycket vettigt förutom lite matlådepyssel precis som varje kväll.

Middag:
Till middag blev det kycklingfilé. Den kokade jag först innan jag stekte den. Det för att få filén saftigare. Till kycklingen gjorde jag en omelett på två ägg. Serverade med sallad, tomat och citrus- och örtsmör som fanns kvar sen helgen.




Kvällsmums:
Såhär på kvällskvisten så är det ju gott med någon att smaska på. Jag drog ihop en kesokaka som jag åt med vispad grädde och hallon.

Efterlängtad vila

Idag är det vila från träning. Det känns som jag hållt igång en del den sista tiden. Ibland glömmer jag bort att jag även har ett jobb som innefattar träning och det tar jag oftast inte hänsyn till när jag lägger upp träningen under veckorna ( trots allt 5 x 3 timmars spring och cykling). Så om jag ska räkna med träningen på jobbet så har jag inte haft en vilodag på tio dagar. Vissa dagar har jag kanske bara varit en rask promenad runt timmen men ändå. Kroppen behöver vila, och definitivt mina ben. Så idag blir det nada träning och endast chill som gäller. 

Jo förresten, jag skrev ju att jag borde införskaffa en träningskjol och nu har jag gjort det, en riktigt snygg också! Stadium har en smart grej. Man kan beställa från deras hemsida och få kläderna skickade fraktfritt till butiken och prova där och sen om man inte skulle vilja ha det eller om det inte passar, så skickar de tillbaka allt utan kostnad, smidigt eller hur? Så jag klickade hem en kjol för ett par dagar sedan och idag hade den kommit så när jag och Tuss gick hem från jobbet så kilade vi in där. Och den satt kanon så den fick följa med hem. Tycker det är kanonsmidigt att kunna få prova sakerna där och sen så fixar de med retur om man inte vill ha det man beställt. Då slipper man allt det där krångliga, helt gratis och smidigt för mig som bor centralt.


Ni får ursäkta men jag såg det nu i efterhand, jag har hål i ena strumpan. Hett!







Skymtar jag lite muskler där? kanske finns det några få ändå. Det jag ville visa var att det är boxer insytt i kjolen så man slipper visa hela härligheten när man tränar. Smart!

Mat i magen

Då var jag hemma från svettigt pass med glada motionärer. Kul att de uppskattar det jag gör. Hoppas att de hänger kvar nästa termin trots annan (sämre) tid.
Maten idag blev regnbåge. Ser nog inte så inbjudande ut men smakade desto bättre. Till fisken blev det morot, broccoli, keso och kall örtsås. När det gäller kosten nu så blir det mycket protein och fett men också kolhydrater. Kolhydraterna blir mestadels i form av grönsaker och frukt men även vissa mål med fullkornsbulgur, quinoa, råris och potatis. Helgerna är dock inte lika stukturerade utan då äter jag lite mer fritt och unnar mig det jag är sugen på, i lagom dos. 



Idag äter jag inte med ögat!

Den godaste saken stog Linnea för idag. Hon var förbi jobbet med de här godingarna och jag kunde inte hålla mig från att smaka. Och jag säger bara, Fy tusan va gott! Godaste jag ätit på länge. Tack snälla Linnea för det!

Sista för den här terminen.

Snart ska jag leda mitt sista pass för den här terminen. Sen blir det ett par pass under sommaren också innan jag gör nytt inför hösten. Lär ju koka i träningslokalen idag med tanke på värmen utomhus, svett är bara förnamnet!

Nu är det dags att tagga till!!


Tisdag känns som måndag

God morgon!
Idag är det tillbaka till jobbet som gäller efter lite extra ledigt. Därför är det lite måndagskänsla över den här dagen men positivt är ju då att det är tisdag och endast fyra dagar kvar till helg igen. Det är redan 18 grader ute vilket innebär att vi får ännu en till varm och förhoppningsvis solig dag. Mot kvällen river jag av mitt sista medelpass för terminen sen blir det ett par stycken till under sommarperioden innan det är dags att sätta ihop ett nytt innan hösten. 

Nu ner med frukost och sen iväg till jobb!


Salladstider

Hemma efter ett tufft och varmt pass på gymet.
Nu i värmen är jag inte speciellt sugen på varm mat utan gör hellre en god sallad av det som finns hemma. Så det fick det bli denna nationaldag. Festligt värre va? haha nja men otroligt gott.
Idag blev det kasslersallad med isberg, gurka, tomat, feta, majs lite örter och självklart kassler. Ingen dressing gjorde jag för den var god i all sin enkelhet.


Nationaldagen

Morning everybody!
Jag och karln min har varit ute på en morgonpromenad. 45 minuter ute i solskenet blev det. Vad händer idag då? nationaldag och allt. Jag skulle gärna ta mig till något mysigt ställe med lite picknick och en solstol.
Till frulle blev det naturell yoghurt med mysli och ett kokt ägg. Mätt och nöjd för några timmar.

Nu ska jag ut i solen. Trevlig nationaldag på er alla!

Just det, häromdagen kom Jocke hem från jobbet med detta:



60 ägg som han fick av någon snäll bonde när han var där och lossade foder åt dem. Alltid uppskattat här hemma!


Träning vecka 22.

Träningen förra veckan då, jo den var bra tycker jag. Mycket uteträning blir det. 

Måndag: 60 min promenad
Tisdag: 60 min medelpass
Onsdag: Vila
Torsdag: 60 min promenad, Löpning 10 km
Fredag: 40 min styrka överkropp 
Lördag: 50 min morgonpromenad, 10,5 km löpning (å-varvet)
Söndag: 2,5 km löpning, 45 min powerwalk

Summan av hela veckan:
Gruppträning: 1
Styrka: 1
Löpning/gång: 7

Det märks att styrkan och gruppträningen blir lite lidande när sommaren kommer. Jag känner inte lika mycket för att träna inne när solen lyser och luften är varm ute. Så därför blir det mer löpning och promenader under sommarhalvåret. Dock är det ju väligt lugnt på gymet sommartid så därför borde jag försöka få in mer styrka nu så förhoppningsvis ett par pass nästa vecka.


Sparsamt

Då var jag hemma igen efter några timmar på Stadium outlet och IKEA. Lugnt och skönt var det med vilket gjorde allt så mycket enklare. Inget köande eller annat irriterande. Nu kunde vi ta det lugnt och gå runt och kika överallt. Och inte blev det mycket handlat heller. På stadium hade de inte så mycket som tilltalade mig faktiskt. Det fanns ju massor av träningskläder och så men jag kände att det inte var något som direkt föll mig i smaken så då fick det vara. En jacka fick jag dock med mig därifrån. Vidare till Ikea, där är det ju lättare att det slinker ner lite grejer. Jocke är mycket skeptisk till Ikea eftersom han alltid tycker att vi bara köper massa skitsaker som vi egentligen inte behöver. Lite sanning ligger det väl i det så därför tänkte jag efter en extra gång innan jag la det i kundkorgen. Även där blev det väligt lite shopping men det gör inget, mer pengar till annat vettigt!

Nu har jag käkat lite. Ingen vidare kosthållning idag kan jag säga. Men imorgon blir det bättre, mer struktur och inget skräp. En löprunda blev det i morse, en kortare sväng för att skaka ur benen lite från igår och för att Jocke skulle springa. En promenad tänkte jag nog avsluta den här sköna söndagen med.




Som ni ser. Mycket sparsam shopping.




Dagstripp

Drar till Västerås för lite spontanshopping. Hoppas inte alla andra också tänker samma tanke.

Gårdagens middag


Igår gjorde jag ett kryddsmör till det grillade köttet och det gjorde jag på följande sätt:
75 gram rumsvarmt smör
rivet citronskal från en halv citron
färska örter från persilja, oregano och timjan
flingsalt

Blanda allt och forma till en rulla. Lägg i plastfolie och lägg in i kylen någon timme innan servering. Mums till grillat!






Riktigt tufft

Sådär ja, då har jag tagit mig igenom min första kvartsmara. Och det var inte en dans på rosor kan jag lova. Jag var rätt så seg under förmiddagen och tog det väldigt lugnt. Åt och drack ordentligt tre timmar innan loppet. Väl nere vid starten kändes det bra. En bra uppvärmning gjorde mig taggad och jag kände att jag skulle nog kunna göra ett bra lopp ändå.

Väl iväg kändes det helt okej, började som sagt lugnt och låg stabilt hela loppet tyckte jag. Värmen var påfrestande och det gjorde att hjärtat fick jobba hårdare för att orka hänga med. Sista 2 km käne jag att jag ville öka tempot lite för att försöka få så bra tid det bara gick. Tanken om att hamna under 50 minuter fanns ändå där. Men jag lyckades tyvärr inte komma under den tiden utan gick imål enligt min klocka på 51.12. Och det får jag trots allt vara nöjd med. För en vecka sen låg jag sjuk och det har trots allt påverkat mig och sen att vädret var som det var. Visst kan det låta som dåliga ursäkter men jag tror ändå att det påverkade mig. Men jag ska inte deppa över det här utan det här sporrar mig ännu mer att fortsätta med löpningen och få fler bra resultat.

Å-varvet var annars en jäkligt kul tävling men massor med folk både som sprang och som hejade på. Nästa år ska jag tvinga med Jocke också.


Under uppvärmningen. Jag i rosa.









Värmen är här

God morgon!
Och vilken morgon, inte var dag man vaknar kl halv 8 och termometern utomhus visar 20 varma grader. Och idag fick jag med mig både Jocke och Bella ut på morgonpromenad, eller Bella cyklade för enkelhetens skull =) 45 minuter i solskenet blev det.
Sen blev det frukost på balkongen, dock var det bara jag som stannade kvar. De andra tyckte att det blev alldeles för varmt. Och det är verkligen grymt varmt ute idag och värre lär det bli. Och med tanke på att jag ska springa idag så måste jag verkligen tänka på att jag inte kan prestera så bra som jag hade kunnat gjort om det var svalare ute. Jag kommer kanske inte kunna räkna med att springa på 50 minuter utan får vara nöjd om jag kan ta mig runt. Jag kommer gå ut lugnt och sen försöka hitta ett behagligt tempo och köra på så gott det går. Är lite inne på att skaffa ett vätskebälte att ha på mig längs banan. Men vet inte, jag brukar aldrig dricka när jag springer men idag kanske man borde. Det finns ju vätskekontroller längs vägen så kanske räcker det med det.

Jag är också lite inne på att gå ner och köpa mig ett par korta tights att springa i då jag endags har trekvartslånga brallor och det är nog inte allt för skönt idag. Helst vill jag ha en snygg löparkjol men det finns inte i den här stan och jag har inte tagit mig för att klicka hem en från nätet.

Kom ner och heja på mig idag alla eskilstunabor, loppet drar igång kl 15.00!


Laddar med stor frukost i solen. Blekis!


Vinnarnumret?

Underbara knöl

Det blev en trevlig kväll i gott sällskap. Och idag hade vi premiär för färskpotatis här hemma och i vanliga fall brukar jag vara mycket skeptisk till den första färskpotatisen då den ofta har en tendens att vara väldigt vattnig och smaklös. Men inte den här. Potatisen var jättefin och precis  sådär underbart god som man minns den. Tänk att en sån knöl kan vara så god, i all sin enkelhet. Bara kokt i saltat vatten. Mmmm kan äta dem bara som de är.

Tyvärr hann jag inte fota allt goda men en bild på tomat- och mozarellasalladen i alla fall, och på gästerna såklart.




Full rulle!

Ett bra överkroppspass på gymet är genomfört. Känner nu i armarna att de är skapligt ömma och att jag hade en del svårigheter med att schamponera håret nu när jag duschade. Så träningsvärk lär jag ha i morgon. Men körde inget med benen då jag ville vara säker på att kunna spring autan problem imorgon. Om jag har träninsvärk i överkroppen gör inte så himla mycket.

Snart kommer Marina med pojkvän hit och vi ska grilla lite och umgås. Dags att förbereda lite!

Tjingeling!

sugarrush

Usch nu är man mätt kan jag säga. Fram till lunch var det helt okej med bra mat och så men sen kan jag inte säga att jag ätit något som är särskillt näringsrikt. Är fruktansvärt mätt nu, på allt socker. Bullar,morotsmuffins och tårta om vartnannat. Och ingen middag heller. Nej imorgon är det tillbaka till rutiner och tre mål mat.





Det vankas fika

Slänger in ett inlägg nu innan fikagästerna kommer. Tårtan blev inte som jag tänkt med garneringen utan jag misslyckades rejält med mina chokladgaller som skulle sitta runt om och nu blev det något som jag inte vet vad det ska vara. Men men, bättre lycka nästa gång med tårta.





En annan sak jag ska lära mig tills nästa gång är att göra klart tårtan och sen lägga den på tårtpapper. För som ni ser så kladdas det rejält när det ska spacklas och garneras. Frågan är bara hur man får över den på tårtpapper utan att hela tårtan faller. En rejäl spade kanske funkar.

Jag var förresten ute och sprang förut, en mil blev det. Sweet! Nu laddar jag om till lördag.

Min kärlek fyller år


Grattis på födelsedagen älskling!
Lika snygg som första gången jag såg dig.











Älskar dig!


Dags att krama kudden.

Nu slänger jag in handduken för idag. Har som sagt donat i köket hela eftermiddagen och kvällen med tårtbak och annat hopkok. Jag är dock lite dålig på att följa recept sådär slaviskt som vissa gör. Vilket inte alltid är så bra när det gäller just bakning. I matlagning är det lättare att köra på känsla och ändå får kanonbra resultat. Riktigt lika enkelt är det inte när det kommer till bakning. Då kan gram, dl och msk vara helt avgörande för resultatet. Jag höll mig ju till recepten när det gällde tårtbotten och muffins men när de kommer till tårtfyllning så blev det inte riktigt som jag ville. Jag hade inget recept utan bara en tanke på vad jag ville fylla tårtan med och tyvärr blev inte konsistensen riktigt så fin som jag ville men det får duga. Och jag är säker på att det är gott ändå.

Sparar garnering av tårtan tills imorgon. Då blir det även bullbak. Men innan det, några timmars sömn och sen en morgonpromenad innan jag börjar med morgondagens bestyr. Tanken är att jag även ska hinna med en löprunda, börjar närma sig nu. Å-varvet på lördag, och jag är taggad!

Nej nu ska jag soova =)
Natti natti


Lite ledigt

Då var Kristi Himmelsfärdshelgen här vilket innebär lite ledigt för många av oss. Själv är jag ledig imorgon men jobbar fredag, men skönt att vara ledig en dag i alla fall. Bättre än noll =) Och sen är det ju nationaldagen på måndag vilket innebär ledigt också.

Ska straxt åka iväg och handla lite till morgondagen. Jocke fyller år så jag behöver baka. Bullar ska de göras, tårta ska jag baka och sen blir det någonting mer som jag inte riktigt har bestämt än. Ska bli kul, jag trivs ju i köket som ni kanske vet =) Om det inte vore för att jag är så duktig på att äta skulle jag nog baka mer, men tyvärr slinker det ju oftast ner rätt flitigt när jag är i farten. Så därför blir det inte så mycket bakande som jag skulle vilja.
Nej nu, mot affären!!


RSS 2.0