Laxröra
Jag älskar lax och just kallrökt lax är något jag gärna äter då och då. Förra helgen i en förrättsvariant. En krämig laxröra med dill, grov senap, creme fraiche och kokt hackat ägg.
4 portioner (förrätt)
200 gram kallrökt lax,
2 kokta ägg
en rejäl knippe färsk dill
2 tsk grovkornig senap
salt och peppar
2 dl creme fraiche
Koka äggen tills de är hårdkokta (ca 10 min), tärna laxen i små kuber, hacka dillen. Blanda creme fraiche och senap i en bunke och tillsätt lax, dill och vänd ner de hackade äggen. Smaka av med salt och peppar.
Servera på ett gott rostat bröd eller en avocadohalva med lite grönt.
Kommentarer
Postat av: Jenny
Verkar sjukt gott :) Ska prova de nån dag! Fiskbiffarna såg inte så tokiga ut dom heller!
Trackback