Storhandling på g

Startade dagen med att äta en brödfrukost eftersom det inte blir så mycket bröd nu framöver. Riktigt gott bröd från det lokala surdegsbageriet fick det bli. Ett fruktbröd och ett rågbröd så nu är vi mätta och laddade för storhandling. Nu ska kyl och frys laddas med FF-vänlig mat. Jag började ladda upp kylen redan igår genom att svänga förbi lidl och köpa lite kvarg, lite.


Fredagsmorgon

Sitter med frukostskålen i högsta hugg. Naturell yoghurt med skivad banan, några torkade tranbär och några mandlar. Och idag är det fredag, vilket är favoritdagen på veckan. Idag blir det träning direkt efter jobbet sen ska jag mysa med sambon som jag inte sett mycket av den här veckan så lite kvalitetstid är på sin plats.
Hoppas solen kikar fram idag också så blir jag ännu gladare.


Bärtårta?

Här kommer receptet på tårtan jag gjorde på min födelsedag. Det är som en cheesecake kan man säga, fast ändå inte. Inte lika kompakt och mättande i alla fall. Och den är riktigt smarrig och brukar ha strykande åtgång när jag gör den vilket jag tar som ett bra tecken.
Och ett stort plus är att det är en tårta som inte kräver ugn. Och allra godast blir den om man gör den en dag innan den ska ätas. Då hinner den sätta sig och smakar mer. Jag brukar variera med vilka bär jag har på men oftast blir det hallon och blåbär.

Men jag har inget namn på tårtan. Om det är någon som känner igen sig i receptet och kanske gör den själv vet vad den heter så får ni gärna hojta till. Min svärmor brukar kalla den för Andreatårta efter att jag bjöd henne på den.



Här har ni receptet:

Botten:
14 digestivekex
100 gram smör
2 msk strösocker

Fyllning:
1 ask philadelphiaost
1,5 dl florsocker
3 dl vispgrädde
1 påse hallonkräm (pulver)

Garnering:
valfria bär

Mixa digestivekexen i en mixer eller smula ner de för hand i en bunke. Smält smöret och blanda med smulorna. Tryck ut smulblandningen i en pajform och ställ svalt.

Vispa grädden hårt. Blanda florsocker och philadelphiaosten till en slät smet. Blanda ihop ostblandningen med grädden. Häll blandningen på digestivebotten. Vispa ihop krämpulvret (en påse) med 3 dl vatten. Låt stå i kylen några minuter. Bred över hallonkrämen på gräddblandningen och garnera med dina favoritbär. Ställ svalt tills servering.


Happyface

Så var jag tillbaka i träningssalen igen. Och fasen vad roligt det var att få svettas tillsammans med alla andra, det var välbehövligt. Och skönt att det inte var lika tungt som förra gången. Jag börjar sakta men säkert ta mig tillbaka.



Nu sitter jag och smaskar i mig middag. Köttfärssås, coleslaw, tomat med rödlök och balsamvinäger, en halv avokado och så lite broccoli. Jag kommer garanterat bli mätt.


Omotiverad

Vad tusan, ingen träning idag heller? var är min energi och motivation? Imorgon har jag i alla fall inget val. Då har jag mitt pass och då kör jag gärnet. Ikväll blev jag bortbjuden på middag och snicksnack hos Sara, vardagslyx!


Blev en hel del vårrullar under semestern. Ska prova göra egna någon gång.


fri dag

Är det någon dag man får äta vad man vill så är det väl på sin födelsedag, eller?
Ja det tycker i alla fall jag så idag har kosten inte varit den bästa, så det är väl tur att man bara fyller år en gång om året.
Vill passa på att tacka alla för gratulationerna under dagen och alla fina presenter. Och sen tacka för det fina sällskapet ikväll, alltid lika trevligt att vara med er!


"tårtan" Fick bli en gammal goding som alltid brukar gå hem. Receptet kanske kommer upp om någon där ute önskar.


Fick favoritblommor av svärföräldrarna, så fina!


Chokladkvargglass

Jag fick en förfrågan om receptet på chokladkvargglassen jag gör så jag tänkte att jag lägger upp det igen så ni alla kan njuta av ett nyttigt och proteinrikt alternativ till den vanliga glassen.

1 portion.

150 gram kvarg
½-1 mogen banan (beroende på hur söt man vill ha)
ca 1 msk kakao (gärna av god kvalitét)

Mixa allt med stavmixer och ställ i frysen. Ibland har jag skrivat upp övermogna bananer i skivor som jag har i frysen. Perfekt att ta fram och ha direkt i kvargen så har jag glass direkt!



Den är god att äta som den är men ännu godare med något gott på toppen. Kanske lite hackad mörk choklad, några nötter eller lite hallon.

Kommande utmaning

Under min semester skrev jag lite om att jag har en hel del på gång när det gäller träningen och kosten framöver. Jag har läst en del om det den senaste tiden och blivit grymt sugen på att hänga på. Och ja det kommer bli en riktigt kul utmaning och jag är grymt peppad. Och vad är det då jag har för utmaning tro?Jo, jag ska delta i FitnessFighten. Och vad är det undrar ni kanske?

Här kan ni läsa om allt som rör FF. Men om jag ska sammanfatta det kort så kommer jag att under en månad få ett specielutformat kost och träningsschema som jag ska följa under dessa 30 dagar. Bilder och mått tas före och efter för att se hur resultatet blivit.

Och varför gör jag detta?
För att:
Jag vill tighta till kroppen.
Jag behöver en sockerfri månad efter mycket onyttigt senaste tiden.
För att bli mer inspirerad och motiverad.
Jag gillar utmaningar och att testa nya saker.
Jag vill få bättre kondition och bli starkare.

Ja det är några av anledningarna men framförallt så ska det bli roligt!
Jag ser verkligen fram emot starten den 1 april och extra glad är jag också att min sambo hakat på så vi kommer peppa varann att tillsammans köra så det ryker.

Någon där ute som har kört eller ska köra FF? Jag är nyfiken och vill gärna höra vad ni tycker.


Veckans träning x3

Som ni märkt så har jag inte lagt ut hur träningen sett ut under semestern för att jag inte hade tid och lust med det just då så därför kommer det nu. Så håll i er, tre veckor.
Och ett litet tillägg. träning under semestern för mig känns naturligt och självklart. Även om det inte blir i samma utsträckning som hemma så behöver jag röra på mig för att fungera.

v.10

Måndag: 60 min promenad
Tisdag: 40 min morgonpromenad, 40 min gym
Onsdag: vila
Torsdag: 30 min simning, 100 armhävningar, 30 situps
Fredag: 30 min simning, 60 min promenad
Lördag: 30 min simning, 60 armhävningar
Söndag: 30 min simning

Summa:
Gruppträning:0

Styrka: 2
Löpning/gång/ simning: 7

Mycket simning blev det den här veckan. Det kändes skönt att simma lite eftersom jag mestadels av tiden låg och slöa raklång på stranden. Så en halvtimmes träning per dag är verkligen inte mycket med tanke på hur lite man rörde sig resten av dagen.

v.11

Måndag:
30 min simning, 60 min kajak
Tisdag: 30 min simning
Onsdag: vila
Torsdag: 50 min gym
Fredag: vila
Lördag: 30 min powerwalk på löpband, 60 armhävningar 
Söndag:
30 min simning

Summa:
Gruppträning: 0
Styrka: 2
Löpning/gång/ simning: 4
 

v.12

Måndag:
30 min simning
Tisdag: vila
Onsdag: vila
Torsdag: 60 min medeljympa
Fredag: 60 min promenad
Lördag: 40 min morgonpromenad, 6 km löpning
Söndag: vila

Summa:
Gruppträning: 1
Styrka: 0
Löpning/gång /simning: 4

Sådär jag, det var de senaste veckorna träningsmässigt. Och även fast jag tyckte att jag inte blev helt förslappad under semestern så kändes jympan i torsdag riktigt tung. Kroppen kändes tung och inte i form precis. Så man märker verkligen vilken färskvara kontition är. Men jag kände mig pigg i benen under lördagens löprunda så jag tror och hoppas att jag hittar tillbaka ganska snart.




Sköna söndag

Idag har det varit en riktigt fin dag. Solen strålar som aldrig förr och våren är här. Då passade det utmärkt att damma av utemöblerna som stått inne i förrådet hela vintern. Dock var det inte bara att ställa ut dem utan det här året behöver de slipar och lackas innan de kommer på plats oich det är inte världes roligaste jobb kan jag säga. Men då är jag glad när det är väder som idag för då underlättar det verkligen. Så några timmar ute i solen har det blivit idag.
Träningen fick bli inställt idag. Det var planerat ett tidigt gympass i morse men en ond hals satte stopp. Jag vill inte riskera något så jag lyssnar på kroppen min istället.

Middagen idag fick bli ett nytt recept, även det ur senaste Buffé. Pestoquinoa med krispiga grönsaker.
Den var supergod och funkar både som ensamrätt eller som tillbehör till ungsbakad lax eller kyckling. Denhär rätten kommer jag helt klart göra igen.


Glömde helt bort fetaosten som skulle vara med så den slänger jag på nästa gång jag gör den.

Receptet finner ni här.


löpning + lördagsmiddag

Förutom storhandling på eftermiddagen så blev det även en skön löprunda med bra tempo. En halvtimme och ca 6 km blev det. Det får jag vara helt klart nöjd med med tanke på förutsättningarna. Och det var så otroligt skönt väder ute och benen var pigga, underbart helt enkelt!

Nu har vi precis ätit en god lördagsmiddag som blev Potatissallad med basilikavinägrett och ungsbakad laxsida med dill, dragon, citronpeppar och fänkålsfrön. Till det en god grönsallad.

Och här skulle ni nu få se ett kort på härligheten men nej då har kameran bestämt att bilderna jag tog på det inte ska funka, så tyvärr ingen bild.

Men receptet på potatissalladen hittar ni här. Och det kommer från senaste numret av buffé, som även innehöll en massa annat gott!

Ikväll blir det nyttig efterrätt. Chokladkvargglass.




Lunchdags

Har precis fått i mig dagens lunch. Och vad passar bättre efter två veckors thaimat om inte blodpudding. Jag hör till dem som gillar det och äter det gärna någon gång ibland men nu var det nog ett halvår sen sist så det var på tiden och också riktigt gott. Och det behöver inte heller bli en dålig måltid utan pimpa upp den med lite grönsaker och en klick keso till så blir man mätt och glad.


Fredag

Vilket väder det har varit sen vi kom hem. Solen lyser och våren verkar vara här utan tvekan. Jobbet blir en ren fröjd dagar som dessa och jag hoppas det håller i sig. Min semesterhjärna börjar nog släppa och jag börjar känna mig mer som vanligt nu.

Det blev ingen träning idag utan jag nöjde mig med en timmes promenad. Kroppen känns tung efter gårdagens jympa så jag tänkte att jag får gå ut lite lugnt och se hur kroppen känns.
Nu sitter jag i soffan med en påse godis. Jag får passa på och njuta för snart blir det strikt kost i en månad. Men fram tills dess njuter jag av lite onyttigt på helgerna i alla fall.


I en bubbla

Jag känner mig lite småkonstig i kroppen. Som om jag lever i någon slags bubbla där jag fortfarande har semester samtidigt som jag är tillbaka i det vardagliga, konstig känsla!
Jag antar att flygresan kanske fortfarande sitter i och att det tar något dygn till innan kroppen hinner komma tillbaka och är sig lik igen.

Annars så kan jag bara säga att gårdagens pass var ett av de tuffaste passen jag kört. Kanske inte så konstigt med tanke på att jag inte tränat på alls samma sätt som jag brukar den senaste tiden och att tröttheten från resan gjorde det till en tuff uppgift. Men jag genomförde det och idag har jag en skön känsla i kroppen.


På svensk mark

Så var jag hemma igen. Två veckor går rysligt fort men det har varit en helt fantastisk resa måste jag säga. Båda öarna vi var på har varit superbra och vi har gjort precis allt vi har velat. Och efter en seg flygresa hem på nästan tolv timmar är jag nu uppe för att möta en ny dag som ser något mer annorlunda ut än vad de gjort de senaste två veckorna. Det känns både roligt och tråkigt att vara hemma. Skönt att få rutiner igen och att gå tillbaka till lite sundare kosthållning. Samtidigt kommer jag sakna värmen, människorna, maten och hela atmosfären där borta men så är det. Nu kör vi igång med vardagsbestyren igen.

Slänger in lite bilder från första veckan på Koh Mook så länge.






















Misstrosta inte

Snart ar jag tillbaka med full fart och mer inlagg. Och jag smider planer for fulla muggar. Men det kommer bli en spannande tid framover pa tranings och kostfronten det kan jag saga.

Men som sagt nagra dagar till i solen och varmen innan vardagen tar vid.

fortsatter njuta..

En vecka har vi varit har nu och idag lamnade vi Koh Mook och begav oss till Koh Lanta. Stort lyxigt hotell som har det mesta. T.o.m bio och bibliotek for den som lassnat pa solen. Men det har jag inte sa jag hanger mest vid stranden eller poolen. Njuter av allt och har det grymt bra. Livet ar pa topp!


Varma halsningar

Spenderar dagarna pa en handduk pa stranden med en god bok. Badar i det varma vattnet och njuter av den underbara thailandska maten. Jag tog en thaimassage igar som forovrigt var riktigt bra aven fast jag stundtals ville skrika ratt ut av smarta men hela jag kandes genomknackt efter den timmen. Den kvinnan kunde sin sak helt klart, vilka nypor sager jag bara! Mer av det blir det helt klart. Men fotmassage som jag tog idag var inte riktigt lika bra. Gjorde mest ont men ajg tog mig igenom den iaf.

Tips pa bra stallen att upptacka pa koh Lanta?


Mot Arlanda

Sådär ja, packad och klar. Började morgonen med en morgonpromenad och sen en sväng till gymet för 40 minuter styrka. Det kan behövas när jag ska sitta still så mycket kommande dygn.

Sista sverigefrukosten på ett tag fick bli äggröra med gurka och turkisk yoghurt med varma hallon och kokosflakes. Det är nog något jag kommer sakna mycket dessa två veckor, min frukostmat. Men jag ska njuta av all god mat där borta med för den är grymt god.



Bye bye Sweden!


Of we go!


Och äntligen, så är snart dagen här som vi längtat efter. Imorgon flyger vi till Thailand för två veckors efterlängtad semester. Ett land vi förälskat oss i. Dock har vi aldrig besökt samma ställe fler än en gång så det ska bli spännande att se och upptäcka fler guldkorn (förhoppningsvis).

Charlie Beach Resort - Bild 5

Rawi Warin Resort & Spa - Bild 1


Veckans träning

Träning v.9

Måndag: 60 min gym
Tisdag: 70 min styrka-medeljympa
Onsdag: vila
Torsdag: 60 min medeljympa
Fredag: vila
Lördag: 40 min morgonpromenad, 8,4 km löpning
Söndag: 60 min promenad, 45 min promenad

Summa:
Gruppträning: 2

Styrka: 1
Löpning/gång: 4

Känner mig nöjd med hur träningen var förra veckan. Mycket fina promenader i helgen och troligtvis blir det mer av både promenader och löpning ju närmare våren och sommaren vi kommer.

Det börjar bli dags att anmäla sig till vårens motionslopp också. Är det några av er där ute som ska springa något roligt lopp?




Guldhelg

Vilken underbar helg jag har haft. På alla plan. Vädret har varit fantastiskt och att få umgås med mina nära och kära gör mig så lycklig.

 Och vilken förmiddag idag, att se alla fantastiska människor som genomför Vasaloppet med allt vad det innebär. Lyckorus bara av att se alla kämpa, och även en hel del motivation och inspiration till att själv ställa sig inför en rejäl utmaning. Och Brink är ju bara makalös, vilken kille! Att ta hem segern tre år i rad är ju helt galet.

Ni får ursäkta alla extremt positiva ord jag använder i detta inlägg men jag är så jäkla nöjd med hur helgen har varit. Lite träning blev det också, en extremt bra löprunda med mamma, strålande sol, några få plusgrader och 8,4 km . Eufori på hög nivå.










Långpannebröd

Häromdagen så blev det lite spontanbak. Ett morotsbröd i långpanna. Smidigt att skära upp i lagom stora bitar och avnjuta med smör och en skiva god ost.

Receptet hittar ni här.


Jag toppade med vallmofrön istället för solroskärnor.


Finfredag

Vilken härlig dag det blev idag. Att få umgås flera timmar med min kära mormor gjorde verkligen min dag. Hon har ett hjärta av guld den kvinnan.





Och ja jag rullade i princip ut därifrån, fullproppad med god mat och fika!


Kvalitetstid.

Imorgon stämplar jag ut några timmar tidigare från jobbet för att åka och hälsa på mormor. Hon bor ju ca 20 mil ifrån mig så tyvärr blir det inte så ofta vi ses så därför vill jag träffa henne innan jag reser iväg. Eftersom jag ändå ska till Östhammar i helgen så kändes det som en bra idé att åka till mormor först innan jag far vidare. Så lite kvalitetstid med henne är verkligen på sin plats. Det är så mycket värt att få vara med henne och bara umgås, och jag vet att hon också är väldigt glad att jag kommer dit. Så det lär bli en hel del snicksnack, bläddrande i alla hennes veckotidningar och mycket knaprande på kakor.
Hon är expert på att försöka få i en så mycket mat och fika som det bara går, så vi får väl se om jag rullar ut därifrån sen. Brukar vara så.

Sen fortsätter jag som sagt till Östhammar där det blir mer kvalitetstid med päronen och kanske även några vänner. Låter som en mysig helg i mina öron.






Sista på ett tag.

Snart dags att byta om och göra sig redo att leda pass. Det blir mitt sista som jag leder innan jag åker på tisdag. Så då gör vi passet lite bättre och lite jobbigare tycker jag. Jag hoppas inte alla motionärer hoppar dagens pass p.g.a det vackra vädret. Nej en timmes träning inomhus med mig får ni offra nu innan jag blir borta ett par veckor!


Sommarjympa i Östhammar!


RSS 2.0