Ännu ett müslirecept!

Här kommer receptet på müslin jag gav bort till Hanna i onsdags. Perfekt till frukostfilen!
Receptet kommer ur boken Gott att ge bort. En bok med mycket tips och idéer på just hemmagjorda presenter.

Müsli
2½ dl blandade kärnor och frön (t.ex solroskärnor, pumpakärnor, sesamfrön)
5 dl havregryn
2½ dl kokosflingor
3 msk smör
4 msk flytande honung
2½ dl vatten

Värm upp ugnen till 200 grader.
Häll kärnor, frön, havregryn och kokos i en bunke och rör om väl. Blanda smör honung och vatten i en kastrull och värm till smöret och honungen smält. Häll den varma vätska i bunken och blanda ordentligt.

Häll ut massan på en plåt med bakplåtspapper. Den får gärna ha lite klumpar i sig med sprid ut ett jämt lager över hela plåten.

Rosta müslin i ca 20 minuter eller tills den fått fin färg. Se bara upp så den inte blir bränd.

Ta ut plåten ur ugnen och rör försiktigt om med gaffel. Ställ in plåten igen och stäng av ugnen. Låt müslin stå och torka på eftervärmen i ca 2 timmar.

Förslag på smaksättningar:
Torkade tranbär 
Russin
Hackade, torkade aprikoser
Hackade katrinplommon
Hackade, torkade äppelringar
orostade solros- och pumpakärnor.



Kommentarer
Postat av: Linnea

Det här ska jag testa i veckan!

2011-09-11 @ 17:13:50
URL: http://lovelylinnea.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0