Kalasdags

Snart dags att bege sig mot Köping och barnkalas. Ena svägerskans son som fyllt 3 år så det ska firas. Han har tydligen kommit in i en dock-period vilket är lite småroligt tycker jag. Och han har nu fått en docka i födelsedagspresent. Och jag har varit och kompleterat hans docka med en dockvagn. Och att hitta en dockvagn som inte är rosa tror jag är en omöjlighet. Jag har varit runt på alla barnaffärer inne i stan och det var rosa, rosa och mer rosa. Så Max jag hoppas du kommer gilla din rosa HelloKitty-vagn. Det trodde i alla fall din mamma att du skulle göra.
 
Nu blir det lunch innan vi sticker iväg. En omelette med tonfiskröra, busenkelt!
Röran gjorde jag såhär:
1 burk tonfisk i vatte
3 msk kvarg
1 msk majonäs
1 tsk valfri senap
gräslök
dill
salt, svartpeppar
 
Bara att blanda ihop.
 
 

Rawfood-chokladkaka

Jag har i perioder varit lite inne på att prova rawfood-mat men inte riktigt tagit mig för än. Ofta tycker jag att det är en hel del ingredienser i recepten och sen att de tar rätt lång tid att tillaga eftersom det oftast ska torkas eller så innan man äter det. Men det här receptet skulle inte mer än blandas ihop så det lät precis lagom smidigt för min smak. Det är egentligen ganska likt de energi-/hälsobollar jag brukar göra men istället för att rulla till bollar så hade man i det i en form och in i kylen. 
 
Godast är denna kaka med vispad grädde och färska bär.
 
Rawfood-chokladkaka (1 liten form)
1 dl mandlar
1 dl solroskärnor
ca 10-15 dadlar
2 msk kallt kaffe
2 msk kakao
kokos
 
Mixa mandlar och solroskärnor tills de är lagom grovt. Lite små bitar ska vara kvar. Tillsätt dadlarna och mixa ihop till en kletig smet. Blanda i kakao och kaffe och rör om. Bred ut i en form och strö över lite kokos och ställ i kylen. Gott som dessert eller istället för fika.
 
 

Fredag

Nyvaken och med frukostskålen sitter jag nu här. Den här veckan har fullkomligt rusat fram och inte gör det mig något men nu kan den gärna få gå lite långsammare så man hinner njuta ordentligt av helgen. Några timmar kvar på jobbet först dock men det ska nog gå bra. Solen lyser fint och jag hoppas den fortsätter göra det under dagen. Och ikväll tänkte vi grilla så jag behöver fundera ut något smarrigt tillbehör.  Vad äter ni till grillat?
 

Oväntade presenter

I helgen när jag träffade mamma och pappa så hade de en present till mig och Jocke. Och nu när jag vet innehållet så syftade nog presenten mer till mig. Och det var en hel del fina saker från Miljögården. En liten gratängform, pajform, miniformar och minigrytor. Perfekt till alla matexperiment. Och snygg och fräsh färg också.
Tack så mycket!
 

Taggad!

Efter en oplanerad kakfrossa på jobbet är jag mer laddad än någonsin för dagens träningspass. Ett pass med favoritledaren Annelie. Intervallflex. Första delen av passet består av intervaller både kondition och styrka medans den sista delen är rörlighet. Passar perfekt idag känner jag!
 

Middag

Med brist på idéer så blev det en sallad till middag. Med kassler, quinoa, blandad sallad, tomater, gurka, kokta rödbetor, riven parmesan och balsamico.
 

Det blev löpning!

Så jäkla skönt det är när man klarar av något man inte trodde. Som idag t.ex. Jag brukar inte vara så pigg i benen efter att jag kört min jobbigaste runda på jobbet, vilket innebär ca 120 springportar, samt en hel del cykling. Så då brukar jag automatiskt prioritera bort löpning eftersom benen brukar vara tunga och trötta. Och lika tunga och lika trötta var dem idag och då var jag på skivstång igår också, men jag kände att löpningen hade hamnat i skymundan ett tag och att det helt enkelt var läge för löpning trots allt. Och visst tog det emot innan jag kom iväg och väl iväg gick det inte lätt kan jag säga, nej ingen dans på rosor. Men efter ett par km så kom kroppen igång och jag kunde ligga kvar i ett lunktempo som kändes bra. Jag har ingen koll på antal kilometer men skulle tippa på 6-7 km. Och en ökning på slutet fick jag till, för att pressa kroppen lite. Nu blir det lugna puckar resten av kvällen.
 
 

Veckans träning (v.25)

Förra veckan blev inte någon höjdarvecka träningsmässigt. Nej inte bra alls faktiskt. Ingen löpning. Och den får jag inte fuska med nu utan ett pass i veckan, minst!
Så den här veckan ska det planeras bättre.
 
V.25
 
Måndag: vila
Tisdag: 60 min gym
Onsdag: 60 min medeljympapass
Torsdag: Vila
Fredag: 60 min morgonpromenad
Lördag: Vila
Söndag: 45 min promenad

Summa:
Gruppträning: 1

Styrka: 1
Löpning/gång: 2
 

Skitväder

Ja så kan man nog säga om dagen. Från morgon till kväll har det regnat konstant här. Och lite blåst på det och jag får en känsla att det är november och inte Juni. Och att gå in och träna känns inte mer än rätt efter flera dagars uppehåll och det tråkiga vädret. Det fick bli ett skivstångspass. Och det var ett bra tag sen sist så jag hoppas det känns i musklerna imorgon.
 
Ett av dagens mellanmål. Äpple, jordnötssmör och kokos.
 
 

Nytt försök

 
Det blev visst inte så många bilder från helgen. Men ett par till i alla fall. Och imorgon blir det äntligen träning igen. Har saknat det under hela helgen så nu borde det finnas energi som räcker och blir över.
 

Suck!

Hade laddat upp fler bilder från helgen men nya blogg.se är inte riktigt vän med mig än så jag får ge det ett nytt försök senare.

Midsommar

Tillbaka i Eskilstuna efter att ha firat midsommar i sommarstugan. Hela helgen har bestått i trevligt umgänge, massor av mat och finfint väder (iaf på midsommarafton).
 
 

Ljuvliga doft

Jag har precis en cheesecake på gräddning i ugnen. Och inte vilken cheesecake som helst utan "The ultimate cheesecake". Det var i alla fall namnet på den. Så det återstår att se om den lever upp till det.
 
Ikväll väntar storhandling. Hoppas alla redan har handlat då (önsketänkande).

Slipp falla för sockret

Kanske är det fler än jag som i veckorna försöker hålla sig borta från socker och för att inte falla dit är det viktigt att man planerar. Ja jag vet att jag har nämnt det förut men planering är otroligt viktigt och gör att vi lättare får i oss något bra och slipper falla för någon frestelse. Så gör gärna i ordning mellanmål hemma och ta med till jobbet/skolan. Och kanske mer än bara en frukt eller en gäng nötter. Jag äter nästan alltid keso eller kvarg till mellanmål som jag toppar med frukt/bär och nötter. Det mättar bra och håller blodsockret under kontroll.
 
Gårdagens låda till jobbet. Två portioner kvarg, färsk ananas, valnötter och kokosflakes.

Mer jympa i jympan

Yes, så ser min kväll ut. Vi ledare ska gå igenom nya jympaupplägget ikväll så det blir genomkörning av nytt passupplägg, workshop och lite snabb middag där emellan någonstans. En bra onsdag med andra ord, och sommar i luften!




Dagens kost

Träningen gick fint idag och 60 minuter på gymet blev det. Värmde upp på löpbandet innan jag högg tag i skivstänger, hantlar och kettlebells. Det blev mest bröst-, arm- och magövningar så jag hoppas på lite skön träningsvärk imorgon.

Maten idag har sett ut så här idag:

Frukost: 2,5 dl lättfil toppat med müsli, havreringar och skivad nektarin. En skiva sportbröd med ost och smör.

Mellanmål: 150 g kvarg, ananas, valnötter och kokosflakes

Lunch: Grillad kyckling, lite stekt potatis, vitkål

Mellanmål: 120 g keso, ½ äpple, 1 msk osötat jordnötssmör

Middag: Omelett (som inte blev någon omelett) på 2 ägg, 150 g kassler, 2 små potatisar, ½ tomat, rödlök, parmesan


Det blev nog så mycket i pannan att när jag skulle försöka vända ihop omeletten så gick det bara sönder så det blev en stor hög av det hela. Men smaken var det inget fel på.


Träningsdags!

Efter att ha spenderat gårdagseftermiddagen/kvällen i frisörstolen är det idag dags för lite träning. Har dock inte riktigt bestämt vad än. Löpning känns ju som att det alltid är bra men känner att styrketräningen kommer bli dålig i slutet på veckan så kanske bäst att knata ner och köra lite styrka. Springa kan jag ju trots allt göra när som helst. Bara snöra på sig skorna och köra. Så det blir nog styrka idag, ja styrka blir det.


Svalkande smoothie a´la morotskaka

Japp ni hörde rätt. En smoothie med smak av morotskaka. Kan det verkligen vara gott? Jag var ju bara tvungen att testa. Det är inte ofta jag gör smoothies och anledningen vet jag inte riktigt men den här kändes spännande och mer lockande än de klassiska med bär och yoghurt.
 Jag gillade den skarpt, och ja den smakade faktiskt som morotskaka.

1 pers.
1 kokt morot
1 fryst banan
1 1/4 dl mjölk
1 tsk kanel
en nypa vaniljpulver
en nypa ingefära
valnötter

Mixa allt med en stavmixer eller vanlig mixer.
Toppa med valnötter.



Förra veckans träning

v.24

Måndag:
10,5 km löpning
Tisdag: 45 min gym
Onsdag: Vila
Torsdag: 5 km löpning
Fredag: Vila
Lördag: 10,5 km löpning (Å-varvet)
Söndag: 60 min promenad, 40 min gym

Summa:
Gruppträning: 0

Styrka: 2
Löpning/gång: 4

Träningen rullar på bra och den här veckan blev det med lite extra fokus på löpningen. Men skönt att jag fortfarande fick till två styrkepass. Tyvärr blir gruppträningen lite lidande nu under sommaren men nu i veckan blir det i alla fall ett jympapass.



Fin avslutning

Efter att regnet upphört vid tre-tiden passade jag på att få lite frisk luft. En timmes rask promenad var perfekt efter många, långa timmar inne. Och jag fortsatte med att traska ner till gymet occh körde ett bra 40 minuters styrkepass så nu kan jag relaxa resten av kvällen.
Middagen är precis uppäten. Det blev något så enkelt som regnbåge, färskpotatis, kall sås och grönsaker. Färskpotatis är ju himlans gott alltså!



Just det. Jag gjorde ett spännande mellanmål idag. En smoothie som smakade morotskaka. Spännande va? Håll utkik efter recept och bild.


Glutenfri sportig frölimpa

Under gårdagens innehållslösa förmiddag passade jag på att slänga ihop två limpor av detta bröd som jag aldrig testat förut. Det är glutenfritt och innehåller rätt mycket olika mjöl och frösorter. Det är ett saftigt och gott bröd. Nästa gång ska jag tillsätta salt i brödet vilket inte är med i orginalreceptet. Och här behövs en digital köksvåg för bästa resultat. Hela receptet är skrivet i gram så för att få ett bra resultat är nog en bra våg att föredra. Och enkelt blir det med, bara ställa bunken på vågen och nollställa efter att man har haft i en ingrediens. DÅ slipper man använda massa mått.  Slutpladrat, här har ni receptet.

2 limpor
500 g filmjölk
50 g ljus sirap
20 g olja
1 ägg
100 g boveteflingor
50 g sojamjöl
50 g hirsflingor
20 g fiberhusk
20 g nyponskalsmjöl
10 g fibrex
15 g bikarbonat
80 g pumpakärnor
80 g solroskärnor
50 g linfrön

Garnering
solroskärnor

Sätt ugnen på 180-190 grader.
Blanda filmjölk, sirap och olja i en bunke. Rör ihop och tillsätt resten av ingredienserna. Blanda väl. Dela smeten i två delar och stjälp upp i brödformar, ca 1½ l.
Toppa med solroskärnor och grädda längst ner i ugnen i ca 45 minuter.






Regnig söndagsmorgon

Och det ser inte ut att bli så mycket bättre. Regnet öser ner och kommer väl göra det hela dagen som det ser ut. Men det är rätt mysigt att vara inne när det är såhär också.
Frukosten är uppäten och idag blev det ovanligt nog fil och hemmagjord müsli, what a surprise. Toppade med nektarin och färsk ananas. Till det blev det två skivor sportlimpa med frön (recept kommer), med ost och gurka. Sen ett ägg också som inte kom med på bild. Så nu är jag proppmätt och laddad med ny energi.


We did it!

Hemma igen efter Å-varvet. Det blev ett kanonlopp vädermässigt då regnet upphörde och solen kikade in mot slutet. Runt 15 grader så det var riktigt behagligt att springa. Kroppen kändes helt okej och jag kunde verkligen göra mitt eget lopp. Och när jag passerade 10 km stod klockan på 46.32 och då är de "bara" de där envisa 500 metrarna kvar så det var bara ge allt man hade. Sluttiden blev 48 minuter och 23 sekunder. Jag kan inte vara annat än nöjd. Och efter varje lopp blir jag ännu mer sugen på mer utmaningar och nya mål.
Jocke presterade också enormt bra och trots att han knappt sprungit milen förut tog han sig runt på 54 minuter. Riktigt imponerande. Nu ska jag tjata på honom att anmäla sig till halvmaran också, vi får väl se hur det går.


Två svettiga och nöjda deltagare.


Uppladdning

Å-varvet idag och vädret ser väl inte allt för trevligt ut. Men värre väder finns också. Just nu regn och 11 grader men vi får väl se hur det är om några timmar. Kl 15.00 drar loppet igång och jag hoppas på en bra start och att slippa trängas och att jag inte behöver lägga så mycket energi på att försöka ta mig förbi folk som är "i vägen". 51.08 sprang jag på förra året i över 30 grader och strålande sol. Det var fruktansvärt jobbigt kan jag tala om så jag hoppas på att det känns lite lättare idag. Men en tid under 50 minuter är vad jag vill och hoppas på.
Frukosten är i magen och det blev en stor skål fil med müsli, färsk ananas och ett kokt ägg.


Återhämtning

Äntligen har jag fått fylla på med lite energi. Kände mig extra hungrig eftersom mellanmålet i eftermiddags fick stryka på foten. Och det p.g.a att jag ville kunna sticka ut och springa direkt när jag kom hem och då kändes det dumt att äta nåot precis innan. Håll hade varit givet då. Men löpturen gick inte riktigt så smärtfritt som jag hade hoppats. De tre första kilometrarna var tunga och ingen lätthet alls i stegen men sen så började det kännas bra och benen piggnade till något så de sista två kunde jag öka och jag försökte pressa kroppen lite.
Nu blir det att "vila" benen imorgon. Jag har ju min tyngsta cykelrunda på jobbet imorgon så jag lär få min dos av kondition imorgon i alla fall.

Dagens kost:

Frukost: Havrepannkaka (1ägg, 1dl mjölk, ½ dl fiberhavregryn) med keso och steka kaneläpplen

Mellanmål: Kvarg med kaneläpplen och solroskärnor

Lunch: Grillad Kyckling med bön-och tomatsallad och en morot

Efter löpning: En clementin

Middag: Kassler, matvete, massor av grönsaker och riven parmesan

Kvällsmål: Troligtvis kvarg/keso med frukt.


kortpass

Nu är det bara ut och ge järnet. 5 snabba kilometer vill jag ha så hoppas benen är med mig. Sen blir det vila från löpning imorgon för att vara fit for fight tills på lördag.

Time to go!


Tillbehör

Idag blev det vila från träning och då passar jag på att slänga in ett litet tips om ett gott tillbehör till sommarens grillkvällar. En tomat- och bönsallad.


Du behöver:

1 burk bönor av valfri sort
2 mogna tomater
fetaost
färsk basilika
rödlök
salt
svartpeppar
olivolja

Skär tomaterna i lagom stora bitar, tärna fetaosten och hacka eller skiva rödlöken. Blanda samman med bönor, basilika, salt, peppar och olivolja. 
Klart!


Jag åt denna tillsammans med grillad kyckling, och det var inte dumt alls!


Middag

Ikväll blev det fisk. Regnbågsfilé som jag stekte och serverade med kokt fullkornsbulgur, gröna bönor, vitkål och en smarrig rödlökscréme.


Rödlökscréme: Bryn en skivad rödlök i smör och låt sedan svalna. Blanda 1 dl creme fraich, 1 tsk olivolja, salt och peppar. Tillsätt rödlöken och toppa med gräslök.

Dagens mat i sin helhet:

Frukost
: 2,5 dl lättfil, 50 gram müsli, 1 kokt ägg, 2 glas vatten

Mellanmål: 150 gram kvarg, hallon, kokosflakes och solroskärnor

Lunch: Korvpytt

Mellanmål: 1 kokt ägg, 1 dl minikeso med hallon och kokosflakes

Middag: Regnbåge med bulgur, grönsaker och rödlökscréme


pass utan känsla

Idag blev det verkligen inte något pass jag kommer lägga på minnet som något superpass direkt. Nej ibland tror jag man måste ha såkallade "skitpass" för att uppskatta de riktigt bra passen. Varför är jag missnöjd med dagens då? Jo, eller egentligen är jag inte missnöjd men fast jag körde 45 minuter ren styrka på gymet så känns det som att jag går därifrån utan att ha gjort någonting. Knappt svettig och mest trött i huvudet. Jag är van att vara rosig om kinderna, eller så gott som illröd i hela ansiktet och ha svettats ordentligt men när jag inte svettas och pulsen inte stiger nämnvärt så känns passen så meningslösa. Och troligtvis berodde det på att jag inte hade med någon kondition i dagens pass. Och anledningen till det var helt enkelt att jag känner att benen mina är rejält trötta efter gårdagens milrunda och dagens cyklande och springade på jobbet. Men trots det mindre bra gympasset så känner jag ändå att musklerna har fått jobba idag och förhoppningsvis känns det även imorgon. Då kan jag iaf glädjas åt att passet tog trots allt.


Nya tag nästa pass!


Dagens intag

Tänkte försöka bli bättre på att anteckna hur jag äter om dagarna. Mest för min egen del så jag får lite bättre överblick på vad jag faktiskt stoppar i mig.

Frukost: 3 dl lättfil, 50 gram müsli, 2 glas vatten

Mellanmål: 150 gram kvarg, hallon, solroskärnor

Lunch: omelett på två ägg, 120 gram lax, 1 tomat, 1 morot

Mellanmål: 2 kokta ägg

Middag: korvpytt, ½ dl minikeso

Kvällsmål: 100 gram kvarg, kanel



Igång

Så var måndagen här och jag har kickat igång träningsveckan med ett löppass. Jag körde samma sträcka som det blir på lördag (10,5 km). Det regnade i början men efter ett par km så hade det slutat och solen kikade fram. Kroppen kändes ganska seg men benen och farten kändes ändå helt okej. Jag hade klocka på mig idag men jag vet inte om jag hade velat ha det egentligen. Jag tittade inte på den mer än två gånger under rundan och det känns som tiden mest gör mig stressad att jag inte ligger bättre till men klockan stannade på 51 minuter och 56 sekunder så det är inte fy skam men lite grann vill jag kapa till helgen och det hoppas och tror jag är fullt möjligt.




Nu ska jag stretcha mina stela och korta muskler. De kan behövas minst sagt.
Middagen idag fick bli lite kylskåpsrens vilket resulterade i en korvpytt.

Falukorv, purjolök, morötter, vitkål, röd paprika, quinoa, salt och svartpeppar.


Veckans träning

Dags att redovisa förra veckans träning, och så här såg det ut:

v.23

Måndag: Vila
Tisdag: 45 min gym
Onsdag: Vila
Torsdag: 60 min medeljympa
Fredag: 30 min gym
Lördag: 8,2 km löpning
Söndag: 50 min promenad

Summa:
Gruppträning: 1

Styrka: 2
Löpning/gång: 2

Bra vecka där jag klämnt in träning trots att jag haft en del annat planerat på kvällarna och det är kul att känna att 30 minuter i gymet kan ge sjukt bra träningsvärk. Så det är verkligen kvalitén som är det viktiga och inte kvantitet. Den här veckan kanske det blir något extra löppass inför lördagens lopp.


Söndag

Kom precis innanför dörren efter att ha fyllt på kylen och frysen inför veckan. Helgen spenderade vi i Östhammar med fix vid stugan, grillning, löpning, fint umgänge och några loppisfynd.
Vädret har varit väldigt upp och ner men mest ner tror jag. I alla fall igår, då blev det inte sol förrän framåt kvällen och idag har det varit sol och regn om vartannat. Gårdagens träning blev en löptur och den här gången fick jag sällskap av sabom. Vi brukar aldrig springa ihop och det är nog främst för att han inte ha velat. Men igår så blev det ett pass ihop och det gick riktigt bra. Vi höll ett bra och jämt tempo under hela rundan med ett litet ryck sista km för att krama ur benen lite extra. Det kändes som vi låg på ett stadigt 5 min/km-tempo så det var helt perfekt. Fler av dessa pass hoppas jag på framöver.

Här har ni ett av helgens loppisfynd förresten. För även fast det öste ner regn så hindrar det inte en äkta loppistönt att göra fynd.


Ser lovande ut

Vaknade inte allt för pigg idag men när jag kikar ut genom fönstret blir jag genast lite piggare. Solen lyser och klarblå himmel. Kan ju hoppas att det håller i sig hela dagen. Och jag hoppas även att vi kan få en riktigt bra dag på jobbet och förhoppningsvis gå hem tidigare. Och efter det blir det om möjligt ett träningspass innan vi styr kosan mot kusten. Det blir Östhammar och stugan så jag hoppas på finväder hela helgen.


Keso, persika, kokosflakes och mandlar.


Fräsch sommarmat

Under sommaren är det väldigt gott att servera en god sallad till proteinkällan och ikväll fick det bli en sådan variant. Och frukt och bär är ett enkelt sätt att piffa upp vilken tråkig isberssallad som helst.
Jag stekte på regnbågsfilé och gjorde en sallad på isberg, tomat, gurka, fetaost, sparris, persika och toppat med balsamico.


Överraskning

Idag var det dags för sista passet för terminen och det var bara full fart som gällde. Från start till mål. Hela gänget gav verkligen allt och jag fick gåshud på armarna i sista konditionslåten för att jag blev så fantastiskt glad av de runt omkring mig. Men sen hände något under stretchdelen som gjorde mig nästan mållös och så sjukt glad. En av motionärerna kom fram med en blombukett och ville tacka. Jag blev så förvånad så minns inte riktigt vad jag fick fram mer än att jag sa tack typ fem gånger. Men jag hoppas de förstod att de verkligen sätter guldkant på mina torsdagar och att de ger mig så otroligt mycket. Jag blir alldeles varm i hjärtat ska ni veta!


Inte som jag tänkt mig

Idag hade jag hoppats på både morgonpromenad och att springa milen. Men det har inte blivit något av dem. Varför?
I morse när jag vaknade kände jag helt enkelt inte för det och så var ju Jocke hemma så passade på att äta frulle ihop. Sen har tröttheten hängt över mig hela dagen så fram emot tretiden blev det en powernap på nästan en timme. Sen var då tanken att det skulle bli en löprunda men energin fanns helt enkelt inte men en promenad skulle jag åtminstone ha klarat av men då lura Jocke med mig till Tuna Park för han ville ha smakråd när han skulle prova träningskläder så jag hängde på där. Inte mycket rörelse idag som sagt så jag får försöka ta igen det i slutet på veckan.

Här kommer lite middagsbilder istället.




Nya tag imorgon!


6:e Juni

Nationaldagen idag vilket innebär ledig dag. Det blev en skön sovmorgon ända till kvart över åtta. Igår kväll var det afterwork med jobbet så det blev en kväll med mycket prat, skratt, god mat och dricka. Men skönt att jag gick hem hyffsat så man kan njuta av den här dagen också. Det blir en mysdag med sambon som för en gång skull också är ledig idag. Vi börjar med en lunch på Mary´s.


Helgens goda

Jag tänkte att jag skulle bjuda er på lite bilder på helgens gofika. Tyvärr fick jag inte med någon bild på den varma smörgåstårtan som jag gjorde. Den var väldigt uppskattad så prova gärna den!


Klassisk gräddtårta med jordgubbar. Ljusa bottnar fylld med vaniljkräm och hallonsylt.


Ny varant på klassiska kanelbullar. I botten gömmer sig ett mumsigt lager vaniljkräm.


Det blev även tarteletter med citronfyllning (lemoncurd och vispgrädde) och jordgubbe, ingefärssnittar samt marshmallows doppade i mörk choklad och toppade med kokos.


Förra veckans träning

v.22

Måndag:
60 min gym
Tisdag: 35 min löpning
Onsdag: vila
Torsdag: 60 min medeljympa
Fredag: Vila
Lördag: 60 min gym
Söndag: 1 h 50 min löpning

Summa:
Gruppträning: 1

Styrka: 2
Löpning/gång: 2


Veckan gick av bara farten men tycker att jag hann med precis det jag hade tänkt så jag är nöjd. Extra nöjd är jag såklart med gårdagens löpning. VI får se vad den här veckan bjuder på i träningsväg.


sopptime!


Igår vankades det soppa till middag. Och för vädligt länge sen köpte jag hem en förpackning med torkade ärtor som man kan göra egen ärtsoppa på och igår blev det äntligen dags att använda upp dem. Det kanske låter svårt men det är det verkligen inte, det är busenkelt. Allt du behöver är en förpackning torkade ärtor, gul lök, bacon eller fläsk, nejlikor, torkad timjan, salt och peppar. Jag lät ärtorna ligga i blöt ca 8 timmar innan jag kokade dem tillsammans med hel gul lök som jag hade stuckit nejlikor i. I lite över en timme fick det koka innan jag tillsatte stekt bacon och kryddade. Mumma med senap till! 


löpform

Idag såhär dagen efter att jag anmält mig till Sthlm Halvmarathon så ville jag ge mig ut på ett långdistanspass och se hur många km jag kan beta av utan större problem. Tanken var att jag skulle springa två å-varv vilket är exakt 2,1 mil. Och visst lät det tufft men ändå så gick jag in med inställningen att ta mig runt och inte sattsa på någon speciell tid. Men ändå att jag skulle springa runt två timmar. Väl ute så gick det lugnt och bra. Efter 3-4 km började det ösregna och jag fick en liten, ytterst liten inblick i hur många hade det igår i sthlm. Väl uppe vid 6-7 km avtog regnet och jag fortsatte som jag planerat men började så smått fundera på någon avstickare då jag mentalt tyckte det skulle bli jobbigt att springa två varv på samma ställen. Nackdelen med avstickaren skulle ju vara att jag inte hade någon aning om hur lång den rundan skulle bli då. Men jag gjorde så iaf, tog en avstickare.
Och tänkte att jag försöker kolla lite och styra sträckan med tiden.

Runt två timmar var ju tanken att jag skulle vara ute och då borde jag ha hunnit med 2 mil. Väl hemma stannade klockan på 1 timme och 50 minuter. Jag gick in och kollade genast upp hur lång sträckan jag sprungit var och hör och häpna så var den exakt 2,1 km på pricken. Så det kändes som en skön bekräftelse att jag klarade av det utan större besvär. Det ända jag kände av var mina knän efter ungefär en mil men det var inget som hindrade mig från att fortsätta springa och t.o.m kunna öka farten. Jag tyckte andra milen gick lättare än första. Ett riktigt bra löppass rakt igenom. Och känslan man får efter man har sprungit är svårslagen.


Ny utmaning

Efter att ha tittat på tv-sändningarna från gårdagens Sthlm Marahton så kände jag att jag också skulle vilja göra något liknande. Jag blev så sjukt inspirerad och motiverad av alla människor som igår kom till start och som trots vädret sprang och sprang trots att kroppen säkerligen ville annat. Vilka kämpar! Det sporrade som sagt mig att fundera över vad jag själv skulle vilja utmana mig med. Löpningen är ju något som jag har hyffsat lätt för trots att jag inte lägger ner speciellt mycket tid på det, så det blev en liten ny löputmaning. Några klick och plötsling var jag anmäld. Det blir Sthlm Halvmarahton. Det tror jag blir en bra utmaning och kanske en start på att våga utmana mig ännu mer framöver. 2,1 mil är alltså sträckan och så långt har jag aldrig sprungit men det ska bli grymt kul och jag ser fram emot att få börja träna mer seriös löpträning och att se vad kroppen klarar av när det gäller längre distanser. Runt 15-16 km är vad jag sprungit som längst men jag tror att 2,1 mil ska gå att genomföra. Sen är bara frågan vad jag ska ha för mål med tiden. Att ta sig runt är väl jättebra som mål men jag vill ha mer än så. Men tiden ska jag klura lite på. Det är ju trots allt mer än tre månader kvar.

Finns det fler där ute som ska springa Sthlm halvmara? Eller någon som har någon annan utmaning där ni utmanar er själva lite extra?


Bästa knäckemackan

Under dagen har sambon varit iväg och fiskat och hem kom han med sex stycken nyfångade regnbågar. Och en annan väldigt efterlängtad sak hade han med sig också. Nämligen en rök, en fiskrök som vi kan röka vår egen fisk i, så det pysslade han med medans jag arbetade. Middagen var självskriven och nu på kvällskvisten gjorde jag i ordning en knäckemacka top notch. En bit knäcke, extrasaltat bregott, Kall skivad potatis, den varmrökta regnbågen, klippt gräslök och lite flingsalt. behöver jag säga att det var gott?


Vilken dag!

Usch vissa dagar vill man bara lägga bakom sig och hoppas att de tar lång tid innan man får uppleva en sådan igen. Nu låter det som om jag varit med om något hemskt men det har jag verkligen inte. Men vissa dagar går saker och ting bara bättre och idag gjorde det inte det. Idag gick allt segt, trögt och inget var som det skulle. Och då syftar jag på mitt jobb. Kort om folk, dålig planering och dåligt med vikarier gör att det blir vädligt mycket mer arbete för en annan och att allt tar mycket längre tid. Och när jag väl kom ut på rundan så var det ju inte världens roligaste väder. Det har helt klart varit värre men det regnade lite hela tiden och värmen var som bortblåst. Men jag tog mig runt och in. Sen var det bara att stämpa ut och gå hem, för mer hanns inte med. Men nu lämnar jag den jobbdagen bakom mig och börjar stöka i köket istället. Bakning, bakning och mer bakning!


Mitt favvoförkläde!


RSS 2.0