Chillidill

Det blev en väligt bra start på jobbveckan får jag säga. Vi kunde gå hem nästan två timmar tidigare så en kanonstart efter att ha varit borta över en vecka. Idag blir det ingen träning, även fast det hade passat väldigt bra eftersom jag slutade så pass tidigt men min kropp vill inte idag. Och den ska man ju lyssna på säger dom. Så istället en sväng på stan och sen matlagning följt av en kväll i soffan och reseletande. Så har ni några heta tips på en sjyst resa i vinter så var inte blyga! Varmt och soligt vill vi ha.


På´t igen ba!

Träningsvärken från igår sitter som berget. Men vad gör det när det är söndag och dags för spinning? Bara att köra på och förhoppningsvis mjukar det upp benen för stunden i alla fall. Dags att bege sig!


På svensk mark igen

Så var man hemma igen då. Kreta var ett härligt avbrott från vardagen med mycket slappande vid poolen och fantastiskt god mat. Vi hade frukost och middag på hotellet och den var verkligen det bästa på hela veckan om ni frågar mig. Bra råvaror och bra variation med grekiska och skandinaviska rätter. 

Annars märktes det att det var i slutet på säsongen där nere. Inte många människor som rörde sig i byn utan det kändes ganska öde. Träning har det blivit dåligt med, en kort löptur och en timmes tennis som egentligen mest kändes pinsam då varken jag eller Jocke är några stjärnor när det gäller tennis och att det regnade gjorde att banan dessutom var väldigt hal. Men promenader har det däremot blivit mycket av. Både långa och korta, snabba och lugna. Självklart kommer det kännas tufft den här veckan när träningen ska tillbaka på schemat igen. Men som jag har saknat det! Jag var faktiskt nere på gymet för några timmar sedan och mosade benen. DET kommer kännas imorgon, tro mig. 

Det känns faktiskt skönt att vara hemma igen. Att få komma tillbaka till vardagen och visst har man blivit bortskämt att få allt serverat. Men nu är det jag som står vid spisen igen, tur att jag gillar det!














Snart

..är det dags. Imorgon vid den här tiden lyfter planet. En vecka till Kreta med dom bästa. Det ska bli så jäkla skönt. Vi har inga direkta planer för vad vi ska gör aunder veckan utan vi tar det som det kommer. SOla och bada och ta det lugnt är väl det som står högst på listan ändå. Träningen hoppas jag att den blir av där nere med. Jag har läst att hotellchefen kör morgonpromenader med hotellgästerna vilket jag såklart måste testa!

Nej nu blir det några sista timmar på jobet innan jag kan ta semester en vecka. I med frukost och traska iväg!


Stannar inne

Ikväll blir det att krypa upp i soffan under en filt med en kopp te i händerna. Regnet smattrar mot fönstret och det är riktigt ruggigt ute.
Till middag tänker jag göra fiskgryta. Recept hittar ni här.

Mina ben ville inte.

Idag fick jag verkligen kämpa mig igenom varje minut av spinningpasset. Benen var inte på humör för att bli ordentligt genomkörda, nej inte ett dugg glada var de. Redan efter de två första låtarna kände jag att mjölksyran började komma och det var ingen rolig känsla kan jag lova. Men jag tog mig igenom låt efter låt. Med mycket vilja, slit och grym pepp så gick det vägen. Idag var det så stor skillnad på kroppen och hjärtat. Kroppen och då menar jag främst benen orkade inte als lika mycket som hjärtat idag. Pulsen kunde jag säkert fått upp ännu mer men eftersom benen inte ville mer idag så blev det som det blev. Men lyckades komma upp i 90% av max iaf.

Och maten hade jag förberett lite innan träningen men Jocke fick fixa det medans jag tränade. Bra teamwork där tycker jag =)

Det blev kassler med ungsrostade rotsaker och balsamico.

Ungsrostade rotsaker är bland det enklaste man kan göra, och väldigt gott!


Behåll gärna skalet på potatisen kvar så blir de krispiga och goda.
Krydda med dina favoritkryddor och rapsolja. Blanda runt och rosta i ugnen på 200 grader i 30-40 minuter.


Veckans träning

Här kommer resultatet av förra veckans träning:

Måndag:
60 min spinning
Tisdag: 90 min powerwalk
Onsdag: Vila
Torsdag: 60 medelpass
Fredag: Vila
Lördag: Vila
Söndag: 40 min morgonpromenad, 60 min spinning

Summa:
Gruppträning: 3

Styrka: 0
Löpning/gång: 2

Mycket konditionsträning den här veckan som var. Och ingen styrka alls. Det är ju inte riktigt vad jag vill men ibland blir det så. Men helt okej ändå.



Trötter

Sitter i soffan och slumrar till halvt som halvt. Det har varit en dag med mycket onyttigheter. Eller hela helgen egentligen. Fan, varför gör jag så här? jag vet ju hur mycket bättre jag mår av bra, naturlig mat men ändå stoppar jag i mig så mycket skit. Och visst vill jag unna mig saker men jag ska inte behöva gå till sån överdrift.
Nej Andrea, nu räcker det! Det blir inte godare för att jag äter mer.

Det blev i alla fall sedvanlig söndagsspinning idag där jag fick svettas ordentligt. Det är ljusglimten idag. Och igår så gick vi ju faktiskt konstant typ hela dagen vilket kändes i fötter och tår då jag skulle ta mig från tågstationen hem. Ajajaj vad mina tår inte tyckte om mina skor som inte är de bästa skorna att gå en heldag med.

Ja idag blev det till att fira Bella eftersom hon inte är hemma när hon fyller. Eller VI är inte hemma, för vi åker till Kreta på fredag! Yes det ska bli otroligt skönt att få komma bort till sol och värme en vecka och ladda batterierna och fylla på med energi. Fyra arbetsdagar sen lyfter vi.

Så framtiden ser ljus ut. Nu blir det lite småfix innan jag lägger mig och läser mig till lite bättre självkänsla. Jag är bra!

Hemma från storstan

Kom nyss innanför dörren. Dagen i Sthlm har varit solig och fin med mycket promenerande vilket kanske behövdes med tanke på all choklad som jag stoppat i mig. Jag och min kusin var ju som sagt på Chokladfestivalen idag och ja vad ska jag säga. Jag hade väl egentligen ganska höga förväntningar och jag kan väl säga att det inte riktigt var någon wow-upplevelse. Det var choklad, choklad och ännu mer choklad. I alla dess former. Praliner, glass, fondue, bakverk, chokladpasta, chokladvinäger och massa annat. Det blev dock inte mycket alls som fick följa med hem. Endast fyra praliner köpte jag och sen en burk med riktigt fin kakao som jag kan ha till bakning.

Efter ett par timmar på festivalen gick vi in till stan och strosade runt lite bland butikskedjorna innan jag satte mig på tåget hem igen. En trevlig dag i sin helhet. Nu väntar jag på att sambon min ska servera middagen.

På tal om middag. Här kommer bilder på gårdagens middag som jag lagade.

Förrätt: Jordärtskockssoppa med knaperstekt bacon.
Varmrätt: Kycklingfilé fylld med mozzarella, pesto och soltorkade tomater med blomkålsmos och hemmagjord balsamicosirap.
Dessert: Kaffepannacotta med chokladtäcke







Såld på soppa

Kan ha gjort en av de godaste sopporna någonsin idag. En jordärtskocksoppa med knaperstekt bacon. Den kommer bli en ny favorit här hemma. Bilder på allt kommer nog under helgen.Nu blir det natta kudden för att orka upp imorgon. Då blir det Chokladfestivalen! God natt allihopa!

Egoboost

Ursäkta att jag svär men fan vad bra jag är. Idag på passet kände jag mig starkare och kvickare än vanligt. Energin var på topp och motionärernas närvaro gjorde passet så jäkla bra!
Att kliva in i mitten och helt plötsligt ha alla blickar på sig är inte helt lätt. Det tar tid innan man känner sig hemma. Jag har lett pass i snart tre år i olika sammanhang och det har verkligen givit mig mycket. Jag är inte den som trivs att vara i centrum så att ta klivet in i mitten var inte helt självklart och verkligen inte lätt. Men jag är otroligt tacksam och glad att jag vågade. Att jag faktiskt tog de där stegen. Det har gjort mig starkare som person och jag känner hur jag har lättare för att möta människor och att jag inte längre känner samma rädsa för att stå framför okända människor. Dessutom ger det en så grymt mycket tillbaka. Att se personer le, kämpa, svettas och ge gärnet. Det inspirerar mig något vansinnigt. Så jag vill tacka mig själv för en gång skull. För att jag helt enkelt är så jäkla grym.


På med förklädet

Yes. Förklädet är på och jag är i bakartagen. Bellas födelsedag ska firas på söndag och nu är det dags att börja så smått så att allt är klart tills dess. Två sorters kakor får det bli idag. Och lite maränger.

Ingen träning idag utan det blev handling och sen mat i form av en supergod biffstroganoff med kokt vitkål.


Ge mig Lördag

Jag har den senaste månaden gått och haft detta i mitt huvud och på lördag är det äntligen dags. Chokladfestivalen går av stapeln på Nordiska muséet i sthlm för tionde året i rad. Och jag har i flera år varit inne på att besöka den men det har inte blivit av förrän i år. Och med på kalaset har jag såklart kusinen min. Hon och jag har de senaste åren besökt matmässan (Det goda köket) och har tyckt att det vore roligt med någon annan mässa som är lite mer inriktad. Vi är båda väldigt intresserade av bakning och kände att det här var någonting vi bara MÅSTE prova. Båda älskar choklad så jag tror inte vi kommer bli besvikna.
Massor av spännande saker kommer hända under dagen. Ta en titt här, eller kanske rent av åk dit!


Chokladpraliner i mängder!


Stinkbomb

Jag lyckades ta mig ner till Friskis och en satans tur hade jag som fick plats på passet genom att knipa den näst sista platsen. Idag var det ett pulspass vilket innebär att man använder pulsklocka under hela passet och har en stor skärm framtill där jag kan följa min puls. Upplägget under passet är ganska intervall-liknande med mycket upp och ner för att verkligen se att pulsen jobbar upp och ner. Ett tufft och svettigt pass med pulstoppar där vi snuddar vid 92-95% av maxpuls. Och en jätteinspirerande ledare som gjorde passet komplett. Ett minus dock, och ett riktigt stort minus. Det var motionären framför mig. En lång jäkla kille  som luktade förjävligt illa. Jag skämtar inte men han stank verkligen svett och då hade passet inte ens börjat. Jag brukar inte vara så känslig men det här var bland det värsta jag varit med om. Och att han dessutom satt precis framför mig gjorde att jag dels hade svårt att andas och sen skymde han sikten så jag inte såg ledaren för fem öre. Nej stor tumme ner för det men jag överlevde ju trots allt.

Jag gick ner dit med tungt huvud som kändes tjock som gröt och kommer därifrån med ett leende på läpparna och ingen huvudvärk. Underbar känsla i kropp och knopp. Och nu sitter jag nöjd i soffan med middagen i magen. Underbart slut på den här måndagen.

Middagen blev ett riktigt hopplock av lite av varje. Stekt kassler, kokta rödbetor, coleslaw och en kokt majskolv. Very good.


Dags att piggna till

Idag har jag kännt mig allmänt seg. Huvudet har inte riktigt hängt med så därför känner jag att jag måste försöka ta mig ut detta och sitter därför och laddar inför ett spinnningpass ikväll. Lite pepparkakskvarg får bli min uppladdning. Jag hoppas det gör susen för mitt sega huvud. Och det ska bli skönt att få sätta sig på cykeln och bara släppa alla tankar och bara fokusera på att trampa. tramp, tramp, tramp, tramp. Perfekt en dag som denna!


Kesella/kvarg blandat med pepparkakskrydda, toppat med olika frön och skivat päron.

Veckans träning v.40


Måndag:
Vila
Tisdag: 60 min medelpass
Onsdag: 45 min gym
Torsdag: 60 medelpass
Fredag: Vila
Lördag: 30 min morgonpromenad
Söndag: 60 min gym

Summa:
Gruppträning: 2

Styrka: 2
Löpning/gång: 1

En helt okej vecka. Två styrkepass vilket inte händer allt för ofta. Tyvärr ingen spinning förra veckan och det har jag saknat. Men jag behöver inte vänta så länge för ikväll blir det ett cykelpass så då är nog behovet återställt.

Fyllt på med energi.

Helgen har spenderats i Östhammar hos kära mamma och pappa. Städdag ute vid stugan igår och även ett besök hos fina mormor blev det. Det är skönt att komma "hem" och få ladda upp batterierna lite och bara vara. Få andas frisk havsluft och vara ute i naturen. Det är ju en fantastisk tid ute nu med alla färger och kylan som känns så frisk på något sätt.
Jag känner verkligen hur viktigt det är att få träffa familjen. De ger mig styrka och gör att man orkar kämpa på i tuffa tider. Och mormor som jag träffar rätt sällan kändes också bra att få träffa och umgås lite med. Och att veta att hon blir så glad av att man kommer gör det ännu mer värt att träffa henne. Mycket kärlek till min familj som sagt!

Tyvärr blir det ju en hel del mat när jag besöker hemtrakten också. Mormor ska alltid packa på en något att äta. Man kommer liksom inte undan om man inte redan bestämt sig innan för att säga nej till precis allt. Och att mamma är likadan, det kan jag skriva under på. Så lite för mycket av det goda tyvärr.

Men imorgon är det måndag och ordning på kontoret! Tillbaka till bra rutiner och bra mat.








Han kan han.

Jocke har fiskat idag. Tre stora regnbågar fick han.



Över fyra kilo filéad och klar. Kan jag annat än älska honom?

Trevligt!

Såg på en av de bloggar jag läser att hon lagt ut en bild på min frukost, kul kul!
Man kan skicka in frukostbilder till henne och varje vecka lägger hon upp några på sin blogg och för några dagar sen fick jag äran att pryda hennes blogg. Det var min lördagsfrukost som jag skickade in. Frukost är bäst så är det bara. Ta en titt i hennes blogg och ni hittar garanterat frukostinspiration. Nu finns hon dessutom i bokform, grymt!



Billigt!

Då var middagen i magen. Idag blev det ett litet långkok. Det är inte ofta jag hinner med sådant mitt i veckan men idag fanns lite extra tid då jag kunde be sambon sätta igång grytan när han kom hem så kunde den stå och puttra där tills jag kom hem.
Det blev en gulaschsoppa/gryta. Jag hade gärna låtit den stå och puttra någon timme till men tiden räcker inte riktigt till när jag ska iväg om en stund och behöver äta ett par timmar innan det är dags att röra på sig. Men över två timmar räcker ganska långt för att få en gryta riktigt god och smakrik. Och för att inte tala om prisvärd och nyttig. Få ingredienser som inte kostar många kronor. Rotfrukter är ju som bäst nu så passa på att handla lite extra av det och våga prova lite nya recept. Och att de innehåller en hel hög med viktiga vitaminer och mineraler gör ju inte saken sämre. Speciellt inte i dessa förkylningstider.


Tummen upp för gulsch och långkok!


Gym

Idag blev det ett pass inne på gymet. 45 minuter med varierande övningar. Använde mig mycket av skivstång och kettlebells idag. Och lite pilatesboll blev det också för lite härliga magövningar. Jag vågade inte riktigt kräma på allt för mycket då jag vill känna mig pigg i kroppen imorgon när jag ska leda pass själv. Som ledare måste man alltid vara på topp, då funkar det inte att komma dit och tro att man ska kunna köra igenom passet lätt som en plätt bara sådär. 100% full fokus skrävs och en kropp som ska orka mer än vad alla andra i salen ska orka. Och samtidigt gärna se ut som att det är lätt och utan större ansträngning.
Jag tror dock att mitt styrkepass idag kommer kännas en hel del imorgon men jag hoppas att det går bra imorgon ändå.

Underbart slut på denna tisdag

Åh vad grymma dom var ikväll, mina motionärer. Körde för fullt från början till slut. Det gör mig så glad och peppad att jag bara vill skrika rätt ut. Tack som fan!

Nu kan jag inte bli mer nöjd med dagen när jag har fått avsluta den med ett så bra pass. Tackade t.o.m nej till en kanelbulle på Friskis. Det får räcka med två den här dagen tyckte jag =)
Kvällens middag blev en salig blandning av allt möjligt. Kyckling, ungsrostad palsternacka och kålrot, fetaost, tomat, gurka, rädisor, morötter och kokta rödbetor.


Blåsigt värre

Det blåser ute, för er som missat det. Min cykel blåste i kull under min postrunda idag. Jag kom ut ur en port och där virvlade brev iväg! Men jag lyckades efter mycket om och men få tag i alla brev och rundan slutade lyckligt tillslut. Så ni som såg det hela fick er säkert ett gott skratt men det bjuder jag på!

Ikväll kommer jag hoppa in som vikarie för en tjej som inte kunde köra sitt pass ikväll. Så det blir dagens träning, eller kvällens träning kanske man säger. 19.15 drar jag igång. Häng på!

Sitter just nu och försöker komma på vad jag ska göra för något gott med kycklingfilé. Hm. . 
 

Måndag

Måndag idag och en bra start på veckan än så länge. Ska iväg till västerås om en stund för att förhoppningsvis köpa en matgrupp som jag kikat på ett tag. Så ingen träning idag, vilket inte gör så mycket eftersom jag inte vilat sen onsdag förra veckan.
Imorgon här ni väl inte missat att det är kanelbullens dag? Så det kan mycket väl hända att jag mumsar i mig en och annan. Om de ser goda ut.
Nu mumsar jag istället på fisk i dill- och tomatsås.


Veckans träning.

Vecka 39 (förra veckan) såg träningen ut så här:


Måndag: 60 min spinning
Tisdag: Vila
Onsdag: Vila
Torsdag: 60 medelpass
Fredag: 60 min powerwalk
Lördag: 60 min morgonpromenad, 70 min skivstångspass
Söndag: 60 min spinning

Summa:
Gruppträning: 4

Styrka: 0
Löpning/gång: 2

Träningen började lite stapplande då jag kände mig lite trött och hängig. Men det tog jag igen i slutet. Bra vairation och kul att jag fick till ett styrkepass i form av skivstång. Det ska jag försöka gå på snart igen. I sin helhet är jag väldigt nöjd med förra veckans träning.

Söndag = spinning

Precis som de senaste söndagarna är det strax dags att dra iväg på lite spinning. Det är ett kanonbra sätt att starta söndagarna på och jag hoppas att jag kommer att fortsätta med dom här passen så många söndagar som möjligt. Dock vet jag att nästa söndag är körd men annars ska jag försöka ta mig iväg.

Sovmorgon till kl åtta och med frukost i magen. Laddad!


Kvällsgott

Dagen har flytit på och jag har haft något att göra hela dagen. Kvällen är desto lugnare och jag kommer troligtvis inte göra så många knop mer idag. Ensam hemma är jag med så jag får väl underhålla mig bäst jag kan. En romantisk komedi får det bli, lagom tjejigt sådär en lördagkväll.

Slänger in ett par bilder från kvällen mat. Det blev hemmagjord pizza där jag exprimenterade lite när det gäller botten. Jag har gjort ett antal nyttigare varianter genom åren och tycker att det finns många som är minst liga goda som vanliga bottnar. Eftersom min mage inte är stormförtjust i mjöl och främst vetemjöl så blev det en botten utan just mjöl. Istället blev det fiberhusk, ägg, kvarg, kruskakli och vatten.
Fyllningen fick bli det som fanns i kylen. Strimlat nötkött, tomater och rödlök. Inte mycket till fyllning kanske men pizzan gick ner utan problem, självklart med en egen pizzasallad till. Den svängar du lätt ihop med sprimad vitkål, olja, vitvinsvinäger, salt,peppar och oregano. Låt den gärna stå ett par timmar så kommer smakerna sätta sig bättre.

Kvällens bästa är "desserten". En variant av chokladglass/mousse. En mogen banan, 150 g kvarg och 1 msk kakao. Mixa ihop och häll upp i en skål, toppa härligheten men lite rostad, hackad mandel. Gud så gott det var!









Underbara frukost.

Helgfrukostar är verkligen bland det bästa som finns. Kunna sitta ner hur länge som helst och njuta av att man är ledig. Det var förresten väldigt skönt att komma ut på promenad i morse. Ingen jättesol men titt som tätt kikade den fram och luften var frisk.

Jo frukost var det. Idag blev det fil precis som alla andra dagar, dålig variation där men tur är väl att toppingen varieras i alla fall. Idag med kanelsteka äpplen, solroskärnor och pumpakärnor. Till det åt jag ett kokt ägg, en kiwi och även en mumsig gi-fralla med ost och gurka som inte kom med på bild. Nu är jag riktigt mätt och hade nu tänkt ligga på sofflocket en stund innan jag studsar ner till Friskis och kör ett skivstångspass.


Gäääsp!

Vaknade tidigt som vanligt men lyckades slumra om och vaknade nu, mer död än levande. Men kunde inte sova mer. På med skorna och ut på morgonpromenad för att få igång dagen.


RSS 2.0