Startar dagen
.. på bästa möjliga sätt. En timmes morgonpromenad är avklarad och nu sitter jag framför nyhetsmorgon med frukosten i högsta hugg. Resten av dagen är oplanerad, så skönt!
Frukostskålen fylld med fil, mandelmüsli, havreringar och färsk ananas.
Mandelmüsli:
3 dl fiberhavregryn
2 dl krossat bovete
1 dl solrosfrön
½ dl linfrön
1 dl kokosflingor
1 dl pumpakärnor
2 msk rapsolja
2 msk flytande honung
5 msk vatten
Valfri torkad frukt
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser utom den torkade frukten och fördela blandningen på en plåt. Sätt in plåten mitt i ugnen i ca 30 minuter. Ta ut müslin och rör om med jämna mellanrum så att inte müslin bränns vid, vilket är lätt hänt. Låt svalna innan du tillsätter den torkade frukten eller vad man vill smaksätta den med. Förvara i tätslutande burk med lock.
Åh vilka söta äggkoppar Andrea! Vart kommer dom ifrån :)