Brödet

Det blev ju ett litet brödbak igår och självklart vill jag ge ut receptet på de goda frallorna som smakade helt underbart, speciellt när de var nybakta.
 
Gi-frallor
25 gram jäst
5 dl ljummet vatten
2 morötter
1 dl solrosfrön
½ dl linfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl bovetekross
1 dl hirs
½ msk salt
1 msk sirap
13-14 dl finkelfullkornsmjöl
1 ägg
 
Gör så här:
Smula jästen i en bunke. Tillsätt fingervarmt vatten så att jästen löser sig. Skala och riv morötterna fint. Tillsätt alla ingredienser utom mjölet och blanda om. Häll i mjölet i omgångar och arbeta degen tils den är fast och smidig. Spara lite till utbakningen. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
 
Häll ut degen på ett mjölat bakbord och knåda degen smidig. Tillsätt mer mjöl vid behöv. Forma degen till en rulle och dela i 21 delar. Lägg bullarna på bakplåtspapper och låt jäsa i ca 30 min. Sätt på ugnen på 225 grader. Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och strö ev. på frön på bullarna innan de gräddas mitt i ugnen i ca 10 minuter.

Kommentarer
Postat av: Lina

Åh vad gott med nybakat bröd. De låter och ser jättegoda ut!

2012-11-18 @ 19:27:12
URL: http://cyklingminpassion.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0