Finbesök

Goddag! Denna lördagen har rullat på i rasande fart och idag med besök av familjen min. Mamma, pappa och brorsan kom hit vid 11-tiden. Då blev det fika med nybakta bullar i två varianter samt en chokladtårta. Allt hembakt såklart. Recept och bilder kommer senare =) Så länge bjuder jag på gårdagens tårta som var hallonmoussetårta. Jag smakade en liten bit i morse och jag förstår att kollegorna gillade den skarpt ;) Den var riktigt god! Helt klart värd att göra igen.  Dock fick jag inte något bra kort på tårtan så det får bli ett av kollegornas foto från telefonen. Better then nothing.
 
 
Hallonmoussetårta
Browniebotten:
100 gr margarin
2 dl socker
1/2 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 msk äppelmos
1 krm salt
2 ägg
2 dl vetemjöl
 
Hallonmousse:
300 gr hallon
3 gelatinblad
5 dl grädde
1 dl florsocker
 
Tryffel:
50 gr mörk Belgisk choklad
3 msk grädde
 
Garnering:
hyvlad mörk Belgisk choklad
färska hallon
 
Browniebotten:
Värm ugnen till 175 grader. Klä en bakform (23 cm i diameter, med löstagbar botten) med bakplåtspapper. Rör ihop mjukt margarin, socker, kakao, vaniljsocker, äppelmos och salt. Tillsätt äggen ett i taget och till sist vetemjölet. Fördela jämnt i bakformen och grädda kakan i ca 18 minuter. Den ska vara lite kladdig i mitten.
 
Hallonmousse:
Mixa hallonen till en jämn smet, sila av kärnorna och låt saften bli rumstempererad. Blötlägg gelatinet och värm det hett i mikron. Vispa ned florsockret i hallonsaften, tillsätt gelatinet och blanda försiktigt i grädden lite i taget.
 
Tryffel:
Lägg choklad och grädde i en liten plastskål, värm i mikron med 30 sekunders intervaller. Rör om hela tiden tills tryffeln blivit mörk och glansig.
 
Montering:
Placera browniebotten i en form (23 cm i diameter med löstagbar botten) men som denna gång är klädd med plastfilm.
Lägg tryffeln i mitten av kakan. Häll över hallonmoussen och stryk jämnt med en tårtpalett. Låt stå kallt tills den stelnat eller minst 3 timmar i frysen. Lossa från formen och lägg upp på ett tårtfat. Garnera tårtan med drivor av äkta belgisk choklad och färska hallon.
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Amanda

Åh vilken fin, det receptet spar jag inför framtida fikagäster ;)

2012-11-24 @ 16:23:54
URL: http://andaa.shapemeup.se
Postat av: Lina

Åh den ser himla god ut! Mysigt med fikalördag!

2012-11-24 @ 16:54:15
URL: http://cyklingminpassion.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0