Matrester


Ibland när man öppnar kylen inser man att man har en hel del där som börjar sjunga på sista versen. Det kan vara matrester från middagen i förrgår, någon vissen sallad, hängig paprika och någon kantstött morot. Och är man som mig och inte gillar att slänga mat så går det förstås att göra något av det. Det enklaste är att göra en pytt eller wok med det man har hemma helt enkelt. Det är bara fantasin som sätter stopp på vad din middag kan innehålla. Så släng inte det som blir över, gör något med det och jag lovar att ofta smakar det riktigt bra.

Har du några bra tips hur man ska använda mat som börjar tappa stinget eller bara behöver ätas upp?



Här har Jocke gjort en variant av pytt på grillad kyckling och kokt potatis som var över från gårdagen. Till det hade han lite lök, morot, färsk chili och kryddor. Lite färsk spenat och vips så har du en toppenmåltid!


Kommentarer
Postat av: Nadja

Jag brukar oxå veva ihop något, omelett med diverse innehåll funkar alltid :D

2012-02-16 @ 20:45:00
URL: http://sweetladysoul.blogg.se/
Postat av: Jenny

Ser super gott ut! Helt rätt att ta vara på det som finns i kylen :)

2012-02-17 @ 16:57:33
URL: http://cookiesndreams.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0