Ett litet steg gör stor skillnad.

Jag tänkte försöka peppa er där ute genom att ge lite enkla tips på hur ni kan öka er vardagsmotion. Det är inte så svårt som många tror. Och det är de små stegen som gör de stora förändringarna så lite är absolut bättre än inget.


Jag vet att många av tipsen kan låta väldigt uttjatade men jag lovar er att det kommer ge er många hälsovinster.
Vi kan ta mig som exempel.


Jag väljer att gå till jobbet. Bara den saken gör att jag får 40 minuters promenad varje dag. Och om man räknar lite på det så blir det 3 timmar och 20 minuter i veckan (40 min x 5 dagar). Och det blir 13 timmar 20 minuter i månaden, vilket blir ungeför 160 timmar om året. 160 timmar! Och det har jag gjort egentligen helt utan att tänka på det som träning. Men 160 timmar snabb promenad ger definitivt mer kondition och större energiförbrukning än att gå utanför dörren och sätta mig i bilen/bussen. Tänkvärt.



Om du åker kollektivt. Gå av några stationer innan den du ska av på. Promenera sista biten till jobbet/skolan. Då hinner du vakna till liv och ladda mentalt inför dagen. Säg att du går 2 km enkel väg för att komma fram till målet. Då blir det en mil i veckan. 52 mil om året.


Låt hissen stå! Våra kroppar är till för att användas så trapporna ger dig garanterat bättre flås än hissen. Säg att du jobbar på tredje våningen. Då har man oftast sex st trappor (10 steg per trappa) att ta sig upp för. Då blir det minst tolv tappor (upp & ner) per dag. 120 steg per dag. 31200 steg om året.

Om du vill ha en sporre, skaffa stegräknare och sätt upp små mål varje dag eller vecka. Då kan du motivera dig själv att göra små ökningar hela tiden. Kanske dra ihop en klassisk stegtävling på jobbet/skolan.

Så mycket av våra vardagsbestyr kan bli riktiga hälsovinster i det stora hela. Och allt utan att vi egentligen ser det som träning. Allt börjar med ett litet, litet steg.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0