Glutenfri sportig frölimpa

Under gårdagens innehållslösa förmiddag passade jag på att slänga ihop två limpor av detta bröd som jag aldrig testat förut. Det är glutenfritt och innehåller rätt mycket olika mjöl och frösorter. Det är ett saftigt och gott bröd. Nästa gång ska jag tillsätta salt i brödet vilket inte är med i orginalreceptet. Och här behövs en digital köksvåg för bästa resultat. Hela receptet är skrivet i gram så för att få ett bra resultat är nog en bra våg att föredra. Och enkelt blir det med, bara ställa bunken på vågen och nollställa efter att man har haft i en ingrediens. DÅ slipper man använda massa mått.  Slutpladrat, här har ni receptet.

2 limpor
500 g filmjölk
50 g ljus sirap
20 g olja
1 ägg
100 g boveteflingor
50 g sojamjöl
50 g hirsflingor
20 g fiberhusk
20 g nyponskalsmjöl
10 g fibrex
15 g bikarbonat
80 g pumpakärnor
80 g solroskärnor
50 g linfrön

Garnering
solroskärnor

Sätt ugnen på 180-190 grader.
Blanda filmjölk, sirap och olja i en bunke. Rör ihop och tillsätt resten av ingredienserna. Blanda väl. Dela smeten i två delar och stjälp upp i brödformar, ca 1½ l.
Toppa med solroskärnor och grädda längst ner i ugnen i ca 45 minuter.






Kommentarer
Postat av: Nina

I år väljer man startgrupp redan när man anmäler sig. Förra året fanns det väl 3-4 "färdiga" startgrupper för de snabbaste men sedan fick ju vi resten slåss om att komma in i startfållan.



Nu är många av startgrupperna redan fulltecknade men för dig som är snabb så verkar det finnas platser kvar i de tre första startgrupperna (i tidtagningsklasserna).

2012-06-17 @ 18:32:03
URL: http://korninakor.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0