Bara gör det.

Det är lite av var som snurrar i huvudet just nu. Det är nämligen dags för träning. Och det sista ff-passet. Benen skriker inte direkt efter att få anstränga sig men nu kan jag ju inte ge upp heller! Nej det är helt enkelt bara gå dit och ge sig tusan på att det här passet ska bli ett riktigt bra pass och en värdig avslutning på denna fantastiska månad. Nej hörni, NU KÖR VI!!


Måndag eller fredag?

God morgon!
Vilken konstig måndag det känns som. Det känns mer som fredag eftersom man är ledig imorgon. Men det gör det hela bara ännu bättre och dagen känns helt plötsligt lite lättare. Nu intas den 30:e av 30 FF-frukostar och imorgon är det jag som äter äggmacka med HELA ägget till frukost.


Just det, hittade den här i lördags. Helt naturligt torkad mango utan ett uns av tillsatt socker. Enbart naturligt torkad mango helt enkelt. Låter toppen i mina öron. Återstår att se om smaken är därefter.


Sliten

Det är en minst sagt sliten Andrea som sitter framför skärmen just nu. Känner att både kroppen och hjärnan är lite trötta. Vi har farit och flängt runt under dagen men nu har jag inte mycket mer som måste göras förutom vanligt matlådepyssel och senare även middag.
Dagens träning gick okej. Inget wow men heller inget bakslag utan jag körde på i vanlig ordning och nu är det ett sista pass som ska göra innan jag lägger upp träningen själv igen, hur jag nu vill ha det. Jag ska nog sätta mig ner och fundera ut lite kommande mål med träningen och hur jag vill ha kosten. Det är lite nu man sätts på prov när det gäller att hålla i de goda resultaten man fått under Fitnessfighten och se om man pallar med det på egen hand.

Just det. Jag kom att tänka på det här med resultaten. Jag är lite kluven i om jag ska och vågar lägga upp mina före och efterbilder för er. Jag kommer säkert skriva ut resultatet i siffror men det kan ju vara kul att se det bildligt också. Om det nu syns. Men jag vet inte, finns det något intresse av det?
Det skulle egentligen vara nyttigt för mig som har svårt att vara nöjd med min kropp att lägga upp det här. Men nja jag vet inte. Vad säger ni läsare?



Lunch i form av tonfisk, bulgur, vitkål, tomat, färsk dill, gul lök och lite pressad lime på toppen!


Morgonpromenad

Äntligen blev det en morgonpromenad. Jag vet inte men det har inte blivit någon alls under hela ff men idag så var jag riktigt pigg och gav mig ut på en skön runda med solen i nyllet. Våren är i alldra högsta grad här och det är ju underbart. Allt fint som håller på att blomma ut, snart kommer allt bara att explodera.

Nu ligger frukosten i magen och dagen ska spenderas utomhus så mycket som möjligt. Ett träningspass också såklart. Det näst sista ff-passet. Inte långt kvar nu.






Myslördag.

Ikväll blir det en riktig myskväll. Ska tända massa ljus och kika på film med mitt hjärta. Det känns som vi inte haft så mycket tid ihop de senaste helgerna så det passar perfekt att få lite tid ihop ikväll. Det enda som saknas ikväll är väl en stor godispåse eller en god efterrätt. Det är konstigt det där, att trots att vi avstått allt socker i en månad snart så finns ändå suget där. Eller så känns det bara som man vill ha det för att man inte får. För det finns ju massor med annat gott som är bättre och ibland mycket godare än godis men bara för att vi inte får äta vissa saker så är det just de sakerna som lockar en. Konstigt.

Men jag ska nog fixa något smarrigt kvällsmål, kanske en repris från gårdagen. Och kvällens middag blev något riktigt gott. kycklingfilé med bulgurpytt, sallad och en kall sås gjord på kesella (of course).

Bulgurpytt: Koka bulgur enligt anvisningarna på förpackningen. Hacka och bryn sedan gul lök, fint tärnad squash och röd paprika. Låt fräsa ihop tills de känns lagom mjuka. Krydda med salt och svartpeppar. Blanda till sist i den kokta bulgurn och en knippe färsk hackad dill.

Kall sås: Bryn hackad rödlök och låt svalna något. Blanda med kvarg och gräslök. Tillsätt några droppar färsk lime- eller citronsaft och krydda med salt och peppar.


Utan fynd, men ändå inte.

När jag kom fram till stället där den stora loppisen var så var det såklart kö till entrén. Jag var där en kvart innan öppning men ändå hann det bli ett par hundra meter med köande fyndletare. Och väl inne så fanns där längor med bord uppställda med diverse saker. Men nej det blev ingenting därifrån. Jag hade kunna köpt ett tvåvåningskakfat i silver men nej jag tror jag funderade för mycket. Det var mycket kläder på den där loppisen och jag är mer för porslin, glas och gamla ting. Men men, ett besök var den värd. Efter det drog jag ner på gatan där jag bor där det anordnas loppis lite titt som tätt på sommarhalvåret. Och butikerna brukar ha lite extra rea vid dessa tillfällen. Och där blev det faktiskt ett köp. Jag har några assietter från Bruka Design sen tidigare och idag sålde de ut ännu fler på samma ställe jag köpte sist för endast 20 kr styck för vissa och 45 kr för en del andra. Så det blev 4 st. Kul att kunna variera lite med färgerna tycker jag.



Mellanmålsdags hann det bli och denna går ju alltid hem. Kanelstekta äpplen med kesella.


Snart iväg.

Äntligen börjar loppisarna dra igång. Och för alla er där ute så är ju jag ett stort loppisfan. Så många fynd hoppas jag givetvis på!


Bättre än godis.

Och t.o.m godare. I alla fall smakade det ljuvligt såhär på kvällskvisten. Det är en betydligt nyttigare variant av bananasplit som jag sett i andra bloggar som har sett otroligt gott ut. Bara att ösa på med favoritbären och gärna ett gäng goda nötter. Grunden är en banan som man delar på längden och "fyller" med kesella eller keso och toppar med frukt eller bär och nötter om man vill.




Jag blandade keso, kvarg och en nypa äkta vaniljpulver. Toppade med varma hallon och blåbär.


Upp och hoppa!

Fredagsmorgon och sol. Jag inleder med en överfull frukosttallrik. Fil, havreringar och banan. Inga krusiduller men gott. Har en härlig känsla i kroppen som jag hoppas är med mig hela dagen. Älska fredagar.

 


Svettig torsdag

Idag var det åter dags för lite passledande för min del och det innebär att jag inte kört ff´s pass. Men alltså idag var nog bland de svettigaste passen på länge. Och det berodde nog främst på att jag i all hast glömde sätta på mig mina armsvettband. Och ja vad ska man säga, svetten rann och inget kunde jag göra åt saken. Men men jag överlevde och härlig stämning i salen var det!

Snart helg och vi går mot slutet av fighten. Några få dagar kvar att kämpa på innan vi går i mål. Och vad som än händer de kommande dagarna är jag redan nöjd. Jag har  och har haft bra med energi och jag mår fantastiskt bra. Kroppen känns lätt, även om det kanske inte syns på vågen. Jag har en ork som jag inte trodde jag skulle ha efter 27 dagars träning i rad. Nu ser jag fram emot de fyra kvarstående passen där det ska slipas på teknik och form.



Middagen bestod av kycklingfilé, ris och grönsaker. Låter säkert supertrist men rackarns gott.
Nu blir det dusch innan jag slänger mig i soffan och gottar mig i en kopp te och senare även kvällsmål som består av, ja kan ni gissa? kan det vara kesella kanske? Jo visst!


Mer plättar!

Det har blivit fler plättar gräddade sen sist jag skrev om det. Samma grundrecept som sist men lite olika toppingar. Igår toppade jag med keso och mango, hallon och björnbär. Till frukost idag blir det med kesella, skinka, gurka och tomat. Smarrigt!


Med lite vilja går allt

Idag blev träningen mycket bättre än igår, ja den blev sjukt bra. Tänk så det kan vända! Och jag har känt under de flesta passen att jag har mer att ge på löpbandet och idag tänkte jag att jag skulle våga utmana pulsen mer än vanligt. Benen är ju som sagt rätt slitna men efter ett par minuter är de igång och då funkar det att köra på. Idag hann jag 2 km på 8.58 vilket känns superbra. Annars har jag legat runt 9.30-9.45 så några sekunder kapade jag. Och kanske kan jag kapa ännu mer, ja det ska jag nog se till att jag gör! Allt går om man vill och jag var inte helt döslut i kroppen efter de där minuterna så mer finns nog, mer än vad jag ibland tror.

Middagen smakade extra fint efter dagens pass.


Taconötfärs med rivna morötter och lök, pasta, tomat, gurka och pepparcreme (kesella med svartpeppar och paprikapulver).


FF´s risotto och bearnaise!

Här kommer det busenka receptet på risotton och bearnaisesåsen jag åt för några veckor sedan. Det passar bäst att äta till kött, kyckling eller lax.



Risotto:
4 port.

Kokt ris
olivolja
1 hackad gul lök (jag tog salladslök)
1 liten burk minikeso

Koka ris till fyra personer. Fräs lök i lite olivoja och blanda sedan ner det kokta riset och fräs en stund till. Blanda i keso. Salta och peppra.

Kvargbearnaise:

250 g kesella
2 msk torkad dragon
½ msk citronsaft
½ msk vitvinsvinäger
1 msk hackad persilja
salt & peppar

Blötlägg dragonen med citronsaft och vinäger, låt dra i ca 10 min. Blanda med kesellan, hackad persilja och smaka av med salt och peppar.

Grönsakerna på bilden är vitkål och morötter som jag fräst lite snabbt i stekpannan.


Ät och njut!


Och plötsligt kom den

.. tröttheten. Eftermiddagen på jobbet blev en aningen seg sådan. Ögonlocken ville bara inte hålla sig uppe och att tänka på att jag skulle iväg och träna gjorde ju inte saken bättre. Men är man med i leken får man leken tåla. Och jag har ju faktiskt klarat mig otroligt bra hittills utan några större dippar så någon gång ska den väl komma och att den kom dag 24 är jag tacksam för.
 Under promenaden hem kändes det som jag blev en aning piggare men fortfarande inte pigg alls. Kom hem, drog i mig ett mellanmål sen var det bara invänta träningen.
Och en svag huvudvärk hade även tagit plats men jag tog mig dit, och inte var det lätt idag. Idag var nog tyngsta passet hittils den här månaden. Jag kände mig inte 100 % fokuserad utan tänkte mest på att bli klar så jag fick komma hem igen. Men jag körde igenom passet precis som jag brukar och jag är nöjd. Mina ben känns verkligen slitna nu. Det märks att jag hållt igång utan vila ett tag. Men som sagt, inte många dagar kvar så jag hänger i, in i det sista.

Nu njuter jag till fullo av detta:


Regnbåge, kamutvete, grönsaker och en kall sås gjord på kesella, dill och gräslök.


Kycklinggryta a´la FF

I söndags blev det kycklinggryta till middag. Det är lite bökigt att göra grytor under FF eftersom man inte kan använda grädde eller creme fraiche eller liknande. Utan det är kesella som gäller och den är inte exemplarisk för värme så det gäller att ta det försiktigt annars skär sig hela alltet och det ser ju inte allt för trevligt ut. Utan kesellan ska röras i efter att man stekt klart allt och dragit bort stekpannan från plattan. Men den var helt okej och kul med lite variation.


Kyckling, lök, färska champinjoner, banan och kesella är det som behövs för denna gryta.

Banan brukar jag inte ha i mat men det är inte alls dumt. Blev sugen att göra en flygande Jakob framöver. Så har ni ett gott recept på det så hojta till!


Måndagsmiddag

Sådär ja, nu kan man andas ut. Middagen blev en bit rostbiff och även en liten snutt kassler för att komma upp i rätt proteinmängd. Till det curryris och stekta , blandade grönsaker. Och så keso såklart.
Mättande.


Älskade träning!

Idag har allting gått sådär underbart j**la bra. Både på jobbet och på träningen. Dock var energin innan träningen inte överflödig men väl på plats så fanns det inga hinder. Löpningen gick som den dans och styrkedelen kändes på något sätt lättare än tidigare, även fast det självklart blev svettfest som vanligt. Men jag tycker mig känna att jag minnsan blivit lite starkare under den här FF-tiden. Inbillning eller inte, det lär visa sig. Men riktigt bra kändes det i alla fall. Och den känslan ska jag försöka behålla. Nu väntar duschen innan det blir mat i magen.




Sköna söndag.

Inleder denna i stort sätt oplanerade söndag med pannkakor till frukost. Dem toppade jag med keso och hackat päron. Mumma!




Grundrecept för 2 små pannkakor:

3 äggvitor
15 g fiberhavregryn
50 g kvarg

Mixa havregrynen till ett mjöl och blanda med vitorna och kvargen. Låt stå några minuter innan du steker de på medelvärme.


Pesto på sekunden

Jag har nyss provat en variant på egengjord pesto. Den här är ju såklart FF-vänlig eftersom det är det som gäller nu. Men en klassisk pesto går säkert minst lika fort att göra och smakar gudoligt som smaksättare till pasta eller grönsaker eller som krydda till både kyckling och fisk. Snabbt som blixten går det att göra den.

Pesto a´la Fitnessfighten:
1 dl Solroskärnor ca 50 g
2 Krukor färsk basilika ca 40 g
1 knippe färsk persilja ca 40 g
1/2 dl Vatten
1/2 dl Pressad citron
1 Nypa svartpeppar
ev. ½ pressad vitlök

Mixa allt i en mixer.








Riktigt gott!


Premiären närmar sig.

Om inte mindre än två veckor så är det dags för mitt premiärlöplopp för i år. Jag har sprungit det två gånger förut och det känns som ett bra lopp att starta med. Inte överdrivet långt och roligt att springa i mina gamla hemtrakter. Det är Östhammars Stadslopp jag pratar om, 6,3 km långt. Och det slog mig idag att jag inte sprungit på ett tag.  Eller sprungit har jag gjort, varje dag den här månaden men 2x10 på löpband är inte samma sak som att sticka ut och kuta 5-10 km i det fria. Jag vet inte riktigt hur det är med uthålligheten känner jag men jag hinner nog testa någon runda eller två innan det är dags för loppet. Och jag gör det mest för att det är roligt men visserligen blir jag sugen på att få en bra tid också. Så det ska bli spännande och se vad jag lyckas prestera då.

Lite bilder från förra året. Då blev tiden 28.50. Återstår att se om det är en tid jag slår, men viljan finns definivt!




Drar igång dagen

Min morgon började som ni kanske såg lite väl tidigt. Ja kvart i fem en lördag är inget man önskar men tydligen kunde inte jag somna om igen och där låg jag och vilade och vände utan resultat. Så någon timme senare tröttnade jag och tassade upp och, kors i taket, vägde mig. Ja idag kände jag mig inte lika svullen så jag tänkte att det var lika bra. -0,7 kg sen förra vägningen. Inget wow men bättre än inget. Ett minus är ett minus och nu är det bara tio dagar kvar så bara att ösa på nu och hoppas att formen tar sig ännu mer.

Sitter och förbereder mig för dagens pass. Känner mig trött i huvudet men hyffsat pigg i kroppen så vi får väl se hur det går.


Va fan

Att vakna 04.45 och inte kunna somna om en lördag är inte okej!


Kvällshäng med jobbet

Det blev en tidig hemgång för mig ikväll. Vi var ut med jobbet och käka och hade trevligt men kände att som nykter och på diet så var det inte allt för underhållande så jag och Tuss droppade av nu. Maten gick annars väldigt bra och fiskgrytan jag tog var helt klart bra enligt FF. Och gott med gryta när det är väder som detta, regn och snörusk fy så tråkigt. Och det ska tydligen hålla i sig hela helgen så det blir nog mycket innetid med lite pysslande.



Det blev ingen vägning idag förresten. Nej svullen som jag är så väntar jag nog ett par dagar men måtten togs och de var något bättre än sist men inte mycket. Men jag kände mig stark idag på träningen och jag tycker armarna känns lite mer slimmade så tummen upp ändå!


Mellanmål

Det kan bli väldigt ensidiga mellanmål under FF och för att få lite variation har jag någon dag gjort en tonfiskröra med tonfisk, purjolök och kesella som jag tagit en regäl klick på en riskaka eller knäcke. Gott och mättande!




Always on my mind

Under denna månad med Fitnessfighten så är ju kosten som sagt ganska strikt och det är inte alla livsmedel som är okej att äta. Och vissa saker börjar jag sakna väldigt mycket nu och det är framför allt HELA ägg, för just nu är det bara vitan som gäller. Och sen alla mina nötter och fröer som jag ständigt har till frukost och mellanmål. Och min egengjorda mandelmüsli är också något som kommer göras omgående efter att månaden är slut. Men annars måste jag säga att jag mår otroligt bra av denna typ av kost. Det är naturligt bra mat med bra näring och som ger bra energi. Jag kommer nog att fortsätta äta enigt deras upplägg till viss del men att jag kommer lägga till mer fett i form av avokado, nötter och frön och så äggen såklart.


Visst har jag varit sugen på mycket annat med som kanske inte är så näringsrika men de ska jag försöka att hålla till en dag i veckan. Ja vissa dagar har det enbart susat förbi godisbitar och nybakta bullar i mitt huvud och tanken att få sätta tänderna i ett riktigt gott nybakat mjukt bröd har också funnits där ett antal gånger. Och det kommer jag att unna mig på helgerna tror jag, precis som innan.


Mm nybakta scones.


Mm va gott!

Rykande het soppa. Köttfärs, lök, rivna morötter, krossade tomater, kokt ris och massor med kryddor.
Det hela toppades med en klick minikeso.
Så gott i all sin enkelhet.


Idag blev det inget FF-pass som vanligt på torsdagar men ett medelpass med mig är inte illa det heller ska jag tala om! Pulsen var hög och jag svettades på i vanlig ordning. Bra dag helt enkelt. Imorgon blir det FF-pass igen och då ska det köras hårt kan jag lova.
Och just det, dag 20 imorgon vilket innebär vägning och mätning. Om jag är taggad? Nepp, inte ett dugg. Lite smått ångestfylld över att kilva upp på vågen så jag vet inte riktigt om jag gör det. Men måtten ska tas i alla fall.

Receptet hittar ni här.


Dag 18

Kvällens middag stog framdukad när jag klev innanför dörren. Jocke hade dragit ihop någon slags kasslergryta med pasta. Och det var gott med något grytaktigt som det faktiskt inte blivit alls under FF vad jag kan minnas. Så det satt bra såhär efter en hård dag på arbetet och gymet.




Träningen gick bra och det känns som övningarna blir svårare och svårare. Och jag känner att övingarna tar bra men det slog mig nu att det var några dagar sedan jag ökade vikterna på vissa övningar så det får jag göra nästa pass. Jag har inte haft någon rejäl träningsvärk under FF-tiden men jag har heller inte gått utan. Från dag ett har jag nog alltid känt någon stans i kroppen att jag gjort något och kan ha en lagom sliten känsla, men inte alls som riktig träningvärk där jag knappt kan röra mig. Nej den har jag klarat mig ifrån, om det nu är positivt eller inte. Men jag försöker öka litegrann hela tiden, små ökningar så jag ska orka hela vägen.


Fiskelycka

Jag har sagt det många gånger men oh vad glad jag är att jag har en sambo som fiskar upp massa god fisk. Idag blev det röding. Det är nog min favorit bland det han fiskar. Och efter den här dagen med fullt upp så satt den som en smäck. Lite bulgur, grönsaker och kvarg så blev det en kanonmiddag.

Nu blir det inte många knop gjorda. Soffan är min bästa vän denna kväll.

Här har vi storfiskar´n. Fiskar året om, sommar som vinter, höst som vår.


Ny dag, nya tag

Den här veckan känns som att den kommer bli tung. Dels en tung vecka på jobbet och dels en tung FF-vecka. Men då gäller det att ta fram det där lilla extra, som gör att man tar sig i kragen och kör järnet. Det blir mycket fokus på mat och träning under FF, ja nästan bara det faktiskt så det är lite synd när jag känner att jag inte har tip för mycket annat utan all tid ängnas åt att planera, äta och träna. Men det är bara två veckor kvar sen är denna period över och jag kan känna mig lite friare.

Nej nu är det bara ner med frukost och iväg för en ny dag.


Halvtid.

Nu är vi halvvägs in i FF och jag kan inte säga annat än att det är toppen. Jag har inte haft ett enda dåligt träningspass eller någon dålig matdag. Jag har tränat varje dag och ätit enligt matplanen så kanske är det också det som gör att jag mår så bra. Självklart har det funnits tillfällen där jag inte varit 100% laddad för träning och kroppen kanske lite seg men jag har aldrig funderat på att inte genomföra träningen. Och när jag väl borjat så har det rullat på.  Så "the honeymoom is over" för länge sen och det är nu det gäller att hänga i och verkligen köra på. Och jag känner mig lättare i kroppen vilket känns kanon.

Dagens lunch:


Rostbiff, kamutvete, stekta grönsaker och keso.

Dagens ta-vara-på:
En mogen ananas som istället för att jag hade kastat den om en vecka så tärnade jag upp den och har nu mellanmåls och frukosttopping i några dagar!




Frukost som håller dig mätt.

Ett av det viktigaste målen på hela dagen är frukosten och det är nog inte så konstigt eftersom det lägger grunden för resten av dagen. Då gäller det att försöka få i sig en stadig och bra frukost som håller dig mätt ett tag. Jag har tyvärr aldrig tyckt om gröt som annars är en kanonbra frukost som ger bra med energi och gör att man håller sig mätt. Men jag brukar då och då äta davos som jag anser har lite liknande konsistens och mättan också otroligt bra. Så idag fick det bli davos till frukost.
Davos är en blandning av någon typ av mejeriprodukt, oftast yoghurt, fil eller kvarg som man blandar med något sädesslag eller grynblandning som t.ex havregryn, rågflingor, någon müsliblandning, boveteflingor eller vad man tycker och känner för. Man kan även ha i en näve bär. Sen låter man det stå i kylen någon timme eller över natten så att davosen får stå till sig.
Vill man smaksätta davosen kan man krydda med bland annat kanel, kardemumma, äkta vaniljpulver eller nyponskalsmjöl.

En davos kan egentligen se ut hur som helst beroende på vad man själv tycker om. Och att sen toppa den med precis det man vill. Jag brukar toppa med skivad frukt, olika bär, olika nötter och frön, kokosflakes m.m. Ja variationen är enorm och det ger dig en bra start på dagen.

Grundrecept davos:

2dl yoghurt/kvarg/fil
1 dl havregryn
(ev. lite bär)




Jordgubbsdavos. (mixade jordgubbar, 2 dl naturell lättyoghurt, 1 dl fiberhavregryn.)


Davos på fil, havregryn och äkta vaniljpulver. Toppat med varma hallon och blåbär samt havreringar.




Fina dag!

Vilken underbar dag jag fick! Jag mötte upp Lejla idag som jag som sagt inte träffat på snart två år och det var så roligt att ses och sitta och surra i flera timmar om allt och inget. Synd att timmarna gick så snabbt men så är det ju ibland. Och nu blir det förhoppningsvis inte lika långt uppehåll tills vi ses igen. Nej en tripp ner till götet får det bli inom den närmsta tiden.

Annars har dagen rullat på som det ska. Morgonträning och alla mål mat i magen förutom kvällismålet som ska intas straxt. Jag kom på att det är ganska svårt att få någon riktig FF-måltid ute på restaurang så det fick bli en sallad med extra mycket räkor. Lite klent på energi men då la jag till lite extra på middagen istället, så i slutändan är jag där jag ska iaf.

Hoppas er helg varit bra hittills!


Morgonstund.

Idag börjar jag dagen med träning eftersom jag har annat planerat under resten av dagen. Så mål nr 1 fick bestå av keso och kvarg med blåbär och mango.



Jag hoppas såklart att kroppen är på topp men jag brukar alltid känna mig svagare när jag inte har hunnit få i mig så mycket mat. Men kanske kan det gå bra ändå, har ju trots allt lite i magen.


Starkt sug

.. efter godis just nu, lösgodis. Vill jag unna mig något så blir det nästan alltid godis, eller främst choklad. I min godispåse består nog 90% av choklad. Åh vad sugen jag är! Men nej är man med i leken får man leken tåla. Och det går över, det SKA gå över.

 Annars har dagen flytit på bra med ett tufft jobbpass följt av ett ännu tuffare träningspass. Nu ser jag fram emot en rackarns trevlig helg. Imorgon ska jag nämligen träffa Lejla, en gammal skolkamrat som jag inte träffat på snart två år. Ja det är katastrof men nu äntligen får vi ses några timmar!

Ja och så till kvällens middag, Tacos. Det blev ju kanske inte som den vanliga tacosen vi brukar äta med tortilla eller nachos utan det ända som egentligen var taco var köttfärsen som vi kryddade med en egengjord tacokrydda. Den var dock lite för klen så vi fick krydda på den mer när vi väl åt. Vi åt färsen med dinkelpasta, tomatsalsa och grönsaker. Det var gott och jag gillar att man gör kryddan själv så den ska jag fila lite på och hitta en kryddigare variant. För den som man köper känns mest som att hälla på en dl socker, nej inget mer köpekryddblandning.


Middagsdags!

Klockan är 20.00 och jag ska straxt äta middag. Idag provar vi tacos a´la FF. Återkommer om resultat.


Gott!

Inte det minsta kompliserat och fruktansvärt gott. Dagens middag fick bli en pytt på kassler, bulgur, tärnade grönsaker och massa goda kryddor. Ett klick keso till det och jag blev mätt som en plätt!



Ja just det. Jag blev uppringd av Betina idag, hon är en av FF:s PT och hjälper mig och många andra där ute med att svara på alla frågor och allt vi undrar över kring denna utmaning. Vi hade en diskussion om att höja min energinivå något eftersom hon tyckte den var lite låg med tanke på hur mycket jag rörde mig på jobbet. Så 200-300 kcal till tyckte hon att jag kunde äta. Och hon tyckte heller inte att jag skulle ner något i vikt utan fokusera på att forma kroppen. Låter som kloka ord. Men det konstiga är att andra som är smalare och mindre än mig verkar kunna tappa flera kilon så då kan väl jag också det, så på något sätt vill jag ner ett par kilo i vikt ändå. Men än så länge är det ett tag kvar och jag ska kämpa, kämpa, kämpa!


Torsdag och snart helg!

Det går undan och vi är snart framme vid ännu en helg, härliga tider! Idag har energin varit på topp i stort sätt hela dagen och det är nog först nu när jag sitter ner som jag känner mig lite trött i kroppen. Och det kan verkligen variera hur kroppen känns från dag till dag nu under FF. Men idag kändes det som sagt tipp topp. Idag blev det inget FF-pass men jag tror jag fick så det räckte ändå. Svettades som aldrig förr på mitt pass idag vilket jag ser som ett gott tecken. Nu blir det hopp in i duschen innan det vankas MAAAT!!


Tips till snabb middag.


Ofta under vardagarna vill man att middagen man lagar ska gå så fort som möjligt. Många av oss har mycket kvällsaktiviteter och annat som ska klämmas in på kvällarna och att laga mat är naturligtvis en viktig del men just under vardagarna vill man ofta ha maten på bordet fort.

Jag vet att jag sagt det säkert hundra gånger förut men finns det något bättre livsmedel än ägg? Mättande och med ett fantastiskt näringsvärde. Omelett är otroligt lätt att slänga ihop och variera med olika fyllningar.  Kanske en god tonfiskröra med rödlök och kesella, eller en med rökt lax och färskost. Eller som bilden nedan en äggwrap med kyckling, bacon och grönsaker. Bara fantasin sätter stopp!


10/30

En tredjedel av fighten är nu gjord och idag var det dags för vägning och mätning (om man ville). Och jag är ju självklart nyfiken på hur det har gått även fast det som sagt bara gått tio dagar. Något kilo minus hade jag nog i huvudet innan jag ställde mig på vågen. Så var iaf känslan i kroppen. Men nej riktigt så bra var det inte. Och jag vet att jag inte ska stirra mig blind på vågen men ändå kan jag inte riktigt släppa det. Minus 0,6 kg på tio dagar känns lite med tanke på att jag har följt programmet till punkt och pricka och inte fuskat ett dugg, MEN måtten var desto bättre vilket kändes bra. Nu går vi in i andra fasen och det är bara kämpa på så kommer resultaten. 

Ikväll blev det fint middagssällskap av Sara som fick äta FF-mat och det smakade fint tyckte även hon.
Chilikryddad kycklingfilé med bulgurpytt, tzatziki och sallad.


Veckans träning!

Jag tänkte inte skriva ut något om hur veckans träning sett ut för det tror jag de flesta av er vet som följer min blogg. Den här månaden är det träning varje dag som gäller och det ska jag försöka hålla. Än så länge har det gått. Och jag känner mig inte alls så sliten i kroppen som jag kan känna andra veckor när jag tränat en del så jag hoppas att kroppen min är med och kan kämpa på ännu mer denna veckan. 

Något litet mål varje vecka tänkte jag försöka sätta upp. Som kan göra att jag sporrar mig själv att orka liite till.


Mer mat

Det känns som jag bara ätit hela dagen idag och ja lite så är det när man kör FF. Var trejde timme ska man helst få i sig något så det blir en del mål om dagen. Och jag gillar maten skarpt. Hittills är det inget som jag inte tyckt om utan allt har varit jättegott och jag kan längta tills nästa måltid. Ren mat som gör gott för kroppen.

Middagen fick bli fläskytterfilé med risotto a´la FF samt stekta grönsaker och kvargbearnaise.



Åh så gott!


Mellanmålsdags

Idag toppar jag min kvarg och keso med färska jordgubbar, det kallar jag sommarkänslor!


FF-pass Nr 9

Tillbaka i Eskilstuna och tillbaka i gymet var jag i morse kl tio. Jag måste säga att passen funkar mycket bättre på gym än hemma. Där kan jag välja och vraka bland vikterna och alla kettlebells och även köra konditionsdelarna som man ska. Och det finns yta på ett helt annat sätt än hemma i vardagsrummet. Men ibland så finns inte möjligheten att ta sig till ett gym så då får man göra det bästa av situatinen. Men som sagt idag blev det gymet och jädrar vilket pass det blev. Kroppen visade sig vara hur pigg som helst och första konditionsdelen kändes som om jag svävade på lätta moln. Passet igenom höll en hög nivå och jag är grymt nöjd. Hoppas samma energi finns där imorgon och gärna fler dagar efter det. Men det går upp och ner med hur mycket jag känner att jag kan pressa kroppen, och idag fick den sig verkligen en rejäl omgång.

Lunchen idag bestod av kallskuret med dinkelpasta och grönsaker.


imponerad

..av mig själv faktiskt. Som ända sedan starten förra söndagen har skött kost och träning så bra. Och mest imponerad att jag klarat stå emot alla godisskålar och allt annat som inte är tillåtet just nu. Nej inget som inte får ätas har ätits. Det har bara gått sju dagar så visst det är en hel del kvar men man måste glädjas åt de små framgångarna och jag känner mig fortfarande pigg och glad och jag gillar all mat jag äter så jag har det bra. Men visst har det varit vissa stunder som varit lite tuffa. Speciellt de senaste dagarna när jag varit borta på middag och mycket mat och efterrätter, kakor, ostar och godis har funnits i närheten. Men jag har tänkt på tävlingen och då känns det självklart att avstå. Men annars har sötsuget hållt sig borta, peppar peppar.

Mina påsktallrikar har sett rätt lika ut. Lax med ris eller bulgurblandning, tzatziki och grönsaker.





Uppe med tuppen

Kl 06.43 tyckte min kropp och knopp att det var dags att slå upp ögonen idag. Bara att knata upp och slänga i sig lite keso innan det är dags för dages träningspass. Påsklunch väntar kl ett idag så lika bra att ha träningen gjord så kan jag göra vad jag vill sen.
Idag blir det inte träning på något gym utan jag tänkte köra dagens styrkeövningar hemma. Men konditionen kör jag ute i form av en löprunda. Känner mig laddad för dagen, bring it on!


Bild från Thailand nu i mars, saknar värmen!


Passa på

Nu under påskhelgen kan det bli en hel del ätande och för många även en hel del godis. Och då vill jag tipsa om att mellan ätandet försöka röra på sig. Och under påsken brukar träningsanläggningarna ha lite sämre öppettider och kanske har man inte tillräckligt med ork eller motivation för att ta sig dit. Så därför vill jag slå ett slag för promenader. Långa, korta, snabba eller lite långsammare. Alla promenader är bättre än ingen och frisk luft brukar göra undervärk för tröttheten efter all mat. Så passa på och varva ätandet med en promenad eller två!


Påskledighet

Skönt att vakna upp och veta att man har lite långledigt framför sig. Fyra dagar som kommer spenderas i Östhammar med lite blandat innehåll.  Men idag blir det först träning sen iväg till Köping för påsklunch hos svärisarna innan jag fortsätter till Östhammar.

Jag satt och tittade igenom lite gamla bilder och kom på att det var väldigt länge sen jag bakade en sats vanliga bullar. Så det får det nog bli snart. Det är få saker som slår nybakta bullar. Det är något magiskt med det.
Jag brukar oftast ta receptet som finns bakpå mjölpaketet och det brukar bli bra.

Så har ni lite tråkigt i påsk och vädret är dåligt så släng ihop en bulldeg vettja!






undantag

Idag blir träningen inte riktigt som den ska. Jag har ju mitt schema att hålla mig till men eftersom jag leder pass också så känner jag inte för att köra både mitt pass och ett FF-pass så det blir jympa som gäller idag. Och kul ska det bli att få svettas ordentligt! Och vem vet, kanske gör jag några av FFs styrkeövningar om energi finns.

Har precis smaskat i mig mellanmålet som idag fick bli en blandning av keso och kesella med en tärnad apelsin och en nypa vaniljpulver. Det var grejer det kan jag säga även om bilden inte ser vidare smarrig ut, mums säger jag iaf!


Snart helg.

Sådär ja, så var det bara en jobbdag kvar innan lite långledigt. Fyra sköna lediga dagar som jag ska njuta fullt ut av.

 Dagens träning gick fint och jag körde någon extra övning eftersom jag känner att jag har mer att ge. Kanske blir jag tröttare och tröttare ju längre in i månaden vi kommer men just nu så känner jag att mina "vanliga" gympass är mycket tuffare än de jag kör nu i FF. Ävan fast inte ff-passen är dåliga på något sätt, nej nej jag är nöjd med upplägget och tror att det kommer ge resultat. Om inte annat så hoppas jag det.

Jag måste också inflika med att maten den här månaden kommer att vara rätt så ensidig och kanske inte så himla rolig och inspirerande. Men kanske en och annan bild som lockar till sig just din uppmärksamhet. Annars kommer nog mer variation i maj då FF är slut.


Ja här har vi ett klassiskt mellanmål enligt FF. Kvarg med hallon som jag piffade till med lite skivad banan. Variation förnöjer =)



Ser fruktansvärt blek ut. Var tog Thailandsbrännan vägen?


Dag tre, check!

Och så var även denna dag snart slut. Den har gått i rasande fart tycker jag och det känns som jag enbart äter, tränar och jobbar om dagarna. Vilket jag kanske gör i vanliga fall nu men nu blir det verkligen extra fokus på att maten är "rätt" och att träningen blir gjord varje dag. Så inte blir det mycket tid över till annat, men det är självvalt. Och jag mår faktiskt riktigt bra, jag är pigg och har inget sug efter varken godis eller annat onyttigt. Jag hoppas såklart på att få fortsätta må såhär bra och slippa frestas av allt påskgodis nu när helgen närmar sig. Men jag har ju mitt schema och vet vad jag kan äta och inte.

Till middag idag blev det chilibiff med klyftpotatis, grönsaksfräs, tomat och tzatziki.


På´t igen då!

Samma visa även idag. Mellanmålet ligger i magen. Nu är det bara på med träningskläderna sen ner och köra järnet!


Dagens middag

Ikväll fick det bli fisk till middag. Och till den fick det bli bulgur och ett grönsaksfräs på blomkål, vitkål och salladslök som jag kryddade med curry och citronpeppar. En sås på kesella och gräslök, vitlök och citronpeppar och självklart en knäckemacka till, det är nämligen standard till varje huvudmål när man är med i FF. Lite grönt på toppen. Och inte klagar jag, god middag rakt igenom.


Mellanmålsdags

I med mellanmålet och sen iväg för dagens träningspass!


Kvarg, varma hallon och en nypa äkta vaniljpulver.


Veckans träning


v.13

Måndag:
vila
Tisdag: vila
Onsdag: vila
Torsdag: 60 min medelpass
Fredag: 60 min gym
Lördag: vila
Söndag: 60 min FF-pass (fitnessfighten)

Summa:
Gruppträning:1

Styrka:2
Löpning/gång:0

Ja den här veckan som var kändes inte som någon höjdar vecka träningsmässigt. Men ibland blir det svårt att få till alla pass man vill när andra saker kommer emellan som frisörbesök och födelsedag. Men det gör inte så mycket för nu blir det träning varje dag så jag tror kroppen kommer vara nöjd ändå tillslut. Nu laddar jag för en ny vecka med rolig träning.



Mjukstart

Så var första FF-träningspasset genomkört och det kändes faktiskt bra. Ett ganska snällt pass eftersom det var svårt att veta hur mycket vikt jag kunde ta i alla övningar men ju mer jag kör desto mer kan jag testa mig fram och även ta tyngre vikter men idag blev det mest att köra igenom och hitta en bra rytm. Och det tycker jag att jag fick till. Och svettig blev jag med så jag ger tummen upp för pass nr 1.

Maten flyter på bra med. Och portionerna känns väldigt generösa och inte alls så att man behöver gå hungrig. Perfekt helt enkelt. En grej som man redan känner av är det här med att planera. Det har bara gått en halv dag och jag känner redan hur man planerar in mål efter mål man ska äta. Men  jag tror man kommer in i det senare så då känns det inte lika svårt. men planering är a och o för att det här ska fungera.

Lunchen idag fick bli pastrami på fläskkotlett, en matvetepytt, chilikeso och en knäckemacka med kvarg och samma pastrami på. Det var kanongott.


Passa på

Just nu firar stadium 25 år och de firar de genom att ge alla sina medlemmar 25% rabatt på hela sortimentet. Ett ypperligt tillfälle att fylla på träningsgarderoben alltså. Fram till den 9/4 gäller rabatten. Är du inte medlem så kan du bli det på plats och få samma rabatt. Skynda fynda!
Själv fick jag med mig tre överdelar hem i fredags så om inte motivationen är på topp sen innan så är den definitivt det nu!


Snart dax

För det första träningspasset med Fitnessfighten. Jag har alltså fått träningsschemat nu och det kommer bli intressant att se vad jag tycker om träningen men det ska bli riktigt kul att komma igång med allt nu.
Frukosten är nere och det blev fil, havreringar och mango sen en knäckemacka med skinka och en kopp te och ett glas vatten. Mätt som en plätt sitter jag nu och väntar på att klockan ska bli tio så jag kan gå ner och bränna av träningspasset också. Sen får vi se vad dagen har att erbjuda.




RSS 2.0